iPhone 14 Pro Kopen: Bijna de meeste mogelijkheden voor iets minder!
Home » Berichten » iPhone 14 Pro Kopen: Bijna de meeste mogelijkheden voor iets minder!
iphone 14 pro kopen

iPhone 14 Pro Kopen: Bijna de meeste mogelijkheden voor iets minder!

Je bent er over uit, je wilt de iPhone 14 Pro kopen. Dit is het toestel waarmee jij de komende tijd mee overweg wilt gaan. Een gloednieuw toestel en ook nog eens van hoge kwaliteit. De iPhone 14 Pro is een erg kwalitatieve toestel dat genoeg aan jou heeft te bieden. In deze blog lees je belangrijke informatie over wanneer je de iPhone 14 Pro gaat kopen. Zoals de kenmerken en specificaties van dit toestel. Waarom zou je de iPhone 14 Pro kopen? En het algemenere plaatje eromheen zoals de prijs, de voor-nadelen. Allemaal punten die in deze blog aan bod komen.

De iPhone 14 Pro in het kort

De iPhone 14 Pro is één van de iPhone 14 type toestellen waar uit is te kiezen. Dit toestel werd uitgebracht op de markt in september 2022 dus, een supernieuw toestel eigenlijk als je het zo bekijkt. Hetzelfde geldt ook voor de andere iPhone 14 modellen uit het rijtje.

Het vormt samen met de iPhone 14, iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus de iPhone 14 familie. Andere iPhone toestellen zoals de iPhone 11 hebben ook een Pro versie maar dit is toch echt wel de Pro versie van de nieuwste iPhone dus, heb je hier enigszins toch hogere verwachtingen bij.

Waarom zou je de iPhone 14 Pro eigenlijk kopen?

Belangrijk om te weten is ook waarom je specifiek een iPhone 14 Pro zou kopen. Als je de iPhone ontwikkelingen al langer op de voet volgt, weet je dan de onderlinge verschillen tussen Pro, Pro Max, Plus en normale modellen vrijwel altijd heel minimaal zijn. Oftewel, je zou in werkelijkheid er niet snel echt iets van merken. Dat is bij de iPhone 14 modellen ook het geval.

Het kleinste schermformaat van 6,1 inch is wat je liever hebt

De iPhone 14 Pro heeft een schermformaat van 6,1 inch. Terwijl de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus een schermformaat hebben van 6,7 inch. Als 6,7 inch voor jou aan de grote kant is, dan blijft alleen 6,1 inch over en kom je bij de iPhone 14 Pro uit. Maar toch niet helemaal want, ook de iPhone 14 heeft een schermgrootte van 6,1 inch.

Vooraf zou je denken dat de iPhone 14 Pro een groter scherm heeft dan de iPhone 14. Simpelweg omdat “Pro” altijd klinkt als iets groters of extra’s. Maar op het vlak van schermgrootte is dat bij de iPhone 14 modellen dus niet het geval.

Dat wil dus ook meteen zeggen dat er wel een verschil moet zijn of verschillen tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro, dat je voor de Pro variant gaat.

Drie cameralenzen

In vergelijking met de iPhone 14 dat beschikt over twee cameralenzen, heeft de iPhone 14 Pro drie cameralenzen. Als je echt tot in detail de beste foto’s met je toestel wil kunnen maken, dan moet je de iPhone 14 links laten liggen en gaan voor de iPhone 14 Pro. Door de drie cameralenzen heb je bijvoorbeeld in de avond en in het donker foto’s van betere kwaliteit. Maar ook bij weinig licht komen de foto’s er beter uit te zien.

Ook de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Pro beschikken over deze functie maar, de iPhone 14 Pro is toch iets goedkoper. Eigenlijk alle mogelijkheden/functies waar de iPhone 14 Pro over beschikt, is bij de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus net zo het geval.

1TB aan geheugen beschikbaar

Waar de iPhone 14 het moet doen met opslagcapaciteiten van 128GB, 256GB en 512GB, heeft de iPhone 14 Pro nog een extra optie voor jou. De iPhone 14 heeft namelijk ook 1TB( 1 Terabyte) in het aanbod. Als je van jezelf al weet dat je echt megaveel foto’s maakt, hele grote bestanden vaak gebruikt en nog veel meer, dan is een iPhone 14 Pro 1TB voor jou al voor de hand liggend.

Dan hoef je nog niet eens verder te kijken naar een iPhone 14 Pro Max of iPhone 14 Plus. Je moet wel heel gek doen wil je 1TB volledig gaan gebruiken. Het is in principe bijna tien(!) keer de hoeveelheid van 128GB. Oftewel, een extreem gigantische hoeveelheid aan opslaggeheugen.

Een extreem goede camerascherpte(48)! megapixel

Net las je al dat je betere foto’s kunt maken door de drie cameralenzen en dat is niet zo’n beetje ook. De iPhone 14 Pro beschikt maar liefst over een camerascherpte van 48 megapixel. Dat is dus vier keer zo scherp als de 12 megapixel van de iPhone 14. En dat terwijl 12 megapixel ook zeker een goede camerascherpte is.

Dit is een absolute aanrader voor als je de allerbeste foto’s wil kunnen maken voor speciale momenten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van spectaculaire castingfoto’s, portfolio etc.

Als je qua camerascherpte het beste van het beste wilt hebben, dan moet je echt voor een iPhone 14 model met 48 megapixel gaan. En dan is de iPhone 14 Pro in dit geval de meest gunstige optie.

Dit toestel heeft bijna het complete plaatje qua prijsverhouding voor het goedkoopst

Er werd net al een beetje omschreven dat de iPhone 14 Pro grotendeels over punten beschikt dat voor de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus ook van toepassing zijn. Bij deze drie modellen is dat ook het geval alleen, qua prijsverhouding ben je bij de iPhone 14 het goedkoopst uit.

Alle drie beschikken ze over drie cameralenzen, een 48 megapixel camera en over een 1TB aan opslaggeheugen als extra optie.

Bovendien is het altijd meegenomen als je veel hetzelfde terugkrijgt voor minder geld. In principe kun je het op deze manier ook bekijken, het verschil tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro is groter dan de verschillen tussen de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max& iPhone 14 Plus.

Hoeveel kost een iPhone 14 Pro?

Het gaat om een nog zo goed als gloednieuw toestel dus, kun je er op rekenen dat het een prijzig toestel is. Ten eerste is er niet een eenduidig antwoord op te geven hoeveel een iPhone 14 Pro jou gaat kosten. Dat komt omdat het zoals bij elk toestel van meerdere factoren afhankelijk is zoals aantal GB, soms eventueel welke kleur, welke webshop en hoe je het koopt.

Het aantal GB is het beest belangrijk in de prijs die je uiteindelijk betaalt. Hoe meer GB hoe duurder de prijs voor jou. Zie hieronder de prijsindelingen van de iPhone 14 Pro met het aantal GB erbij( dit zijn geen exacte bedragen maar schattingen):

 • iPhone 14 Pro 128GB: €1060-€1200
 • iPhone 14 Pro 256GB: €1220-€1320
 • iPhone 14 Pro 512GB:€1400-€1620
 • iPhone 14 Pro 1TB:€1700-€1880

De prijzen zijn niet een vast bedrag omdat, bijvoorbeeld de ene kleur iets duurder kost dan de ander. Zo kost de kleur goud toch wel een paar tientjes extra dan als je zou kiezen voor een zwarte kleur.

Daarnaast ligt het er ook aan bij welke webshop je de aankoop gaat doen. Niet alle webshops hanteren exact dezelfde prijzen al liggen de prijzen verder wel gewoon dicht bij elkaar. Maar er valt toch wel enigszins wat de besparen als je echt gericht zoekt naar zo goedkoop mogelijk tot in detail.

Deze informatie is voor jou van toepassing als je het toestel los gaat kopen maar, dat is natuurlijk niet de enige manier die er is. Je kunt het toestel ook kopen met een abonnement erbij, iets wat ook heel veel mensen kiezen. Net als bij los kopen geldt ook bij een abonnement dat er geen eenduidig antwoord is op hoeveel je per maand zal moeten betalen.

Ook hierbij is het afhankelijk van hoeveel GB je kiest maar ook hoeveel data je meeneemt in je bundelpakket. Kies je voor een kleine hoeveelheid of ga je bijvoorbeeld voor Unlimited data.

Net als bij elk mobiele abonnement ligt het er ook aan wat de hoogte is van het toestelbedrag dat je wilt neerleggen. Hoe hoger het bedrag hoe minder je per maand hoeft te betalen.

Als zowel een abonnement als los toestel niet jouw voorkeur heeft, kun je er altijd nog voor kiezen om het toestel in termijnen de betalen. Een iPhone in termijnen betalen behoort namelijk de laatste jaren ook tot de mogelijkheden.

Vooral omdat alle iPhone 14 Pro modellen nog steeds aan de dure kant zijn, is in termijnen betalen een ideaal alternatief voor als je het liever in (kleine) beetjes wil betalen.

Belangrijkste specificaties in detail op een rijtje

 • Opslagcapaciteiten: 128GB, 256GB, 512GB en 1TB
 • Kleuren: zwart, zilver, paars en goud
 • 5G netwerk
 • Face ID
 • IP68 certificering
 • 6GB aan werkgeheugen
 • Dual sim
 • Drie cameralenzen
 • 48 megapixel camera
 • OLED schermtype
 • Super Retina XDR scherpte
 • Draadloos opladen
 • Snelladen
 • 23 uur video afspeeltijd
 • 3200 mAh batterijcapaciteit
 • 6,1 inch schermgrootte
 • A16 Bionic chip processor
 • Crashdetectie

Tip: handig om de iPhone 14 Pro zo optimaal mogelijk te beschermen

Sowieso is het altijd handig om je mobiele telefoon zo goed mogelijk bescherming te bieden maar, vooral bij zo’n duur toestel als de iPhone 14 Pro. Naar mijn idee kun je de iPhone 14 Pro op twee manieren laten beschermen en dit zijn ze:

Neem een iPhone 14 Pro hoesje erbij

Een iPhone 14 Pro ziet er van de buitenkant zo prachtig en glanzend uit. Dit wil je natuurlijk ook zo houden tot de tijd dat je een nieuwe iPhone of ander toestel gaat kopen. Een iPhone 14 Pro hoesje is hiervoor het ideale middel. Het toestel hoeft maar een keer fataal te vallen en aan de achterkant of op het glas zit een flinke barst.

Met het hoesje is de kans hierop veel kleiner. En ook het iPhone 14 hoesje heeft net als andere iPhone hoesjes een goedkope prijs. Voor nog geen €20 voor het hoesje te hoeven neerleggen kun je dure reparatiekosten al voorkomen.

Aangezien de iPhone 14 Pro en andere iPhone 14 modellen het nieuwst zijn, hebben deze toestellen de hoogste reparatiekosten. Alleen het scherm laten vervangen kan al zo’n €400 kosten. Flink wat geld als je realiseert dat je voor dit bedrag momenteel een iPhone 11 Refurbished kunt kopen.

Ook bijvoorbeeld de buihuizing vervangen kost al dik €200 dus, een hoesje erbij nemen lijkt mij heel verstandig in ieder geval.

Zorg ervoor dat je dit toestel laat verzekeren

Een verzekering erbij nemen voor dit toestel is ook heel verstandig. Sowieso kan überhaupt een mobiele telefoon altijd gestolen worden of schade oplopen maar als dit bij jouw iPhone 14 gebeurt, zal het toch wat gevoeliger liggen waarschijnlijk. Vooral als het van je is gestolen.

Geen verzekering kiezen betekent dat bij bijvoorbeeld diefstal dat je op eigen kosten een nieuw exemplaar moet aanschaffen. Als je dan een abonnement hebt moet je alsnog het toestel maandelijks doorbetalen. En als je het toestel los hebt gekocht, moet je maar net op het moment van stelen genoeg geld hebben om meteen weer een nieuwe te kopen.

Maar voor de meeste mensen is het gewoon weer flink wat maanden sparen om een nieuw exemplaar te bemachtigen. Maar sowieso is een iPhone verzekering handig om te hebben. Ook als je een verzekering neemt voor de iPhone 14 Pro, betaal je daar slechts een klein extraatje voor.

Conclusie: De iPhone 14 Pro kopen is prijzig maar je krijgt er zeker wat voor terug voor iets goedkoper!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over de iPhone 14 Pro kopen. De meest interessante conclusie die getrokken kan worden is, dat je in vergelijking met de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus bijna hetzelfde ervoor terugkrijgt voor een iets goedkopere prijs. Maar je krijgt er echt wel wat meer voor terug dan bij de iPhone 14.

Al met al zijn het wel kleine details waarom je specifiek voor de iPhone 14 Pro zou moeten kiezen. Als je vooral foto’s in topkwaliteit wilt in alle soorten situaties en eventueel extreem veel GB wil kunnen gebruiken voor een iets goedkopere prijs, dan is de iPhone 14 Pro voor jou!

Kortom, het toestel heeft meer te bieden dan de iPhone 14 maar voor het overgrote deel net zoveel te bieden als de iPhone 14 Pro Max en iPhone 14 Plus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *