iPad met toetsenbord: maak het makkelijker voor jezelf
Home » Berichten » iPad met toetsenbord: maak het makkelijker voor jezelf
ipad met toetsenbord kopen

iPad met toetsenbord: maak het makkelijker voor jezelf

De iPad kun je kopen zonder enige extra’s maar, de iPad kopen met toetsenbord is ook één van de mogelijkheden. Het is natuurlijk niet perse zonde om ook het toetsenbord niet erbij aan te schaffen maar, het kan wel ervoor zorgen dat je bepaalde dingen gemakkelijker kunt uitvoeren. In deze blog lees je waarom een iPad kopen met toetsenbord zo handig kan zijn, hoe dit te gebruiken is en uit welke soorten toetsenborden je kunt kiezen.

Waarom een iPad met toetsenbord erbij nemen?

Een iPad met toetsenbord is vooral aan te raden als je echt het computer/laptop gevoel wil hebben. De voornaamste reden is waarschijnlijk dan ook, dat je liever het toetsenbord erbij wil hebben omdat het typen met dan voor jou prettiger werkt.

Het typen op een iPad gaat uiteindelijk toch wel een stuk langzamer dan op een computer of laptop. Zelfs als je van nature iemand bent die snel typt, zal het op de iPad altijd wel minder snel gaan. Op een laptop of computer heb je minder ruimte nodig om comfortabel en vlot te typen. Maar op de iPad heb je hiervoor juist meer ruimte nodig waardoor snel typen erg moeilijk is.

Je koopt een iPad met toetsenbord omdat je gewoon altijd snel wil kunnen typen. Zonder toetsenbord is het typen toch wel wat beperkter in snelheid.

Een toetsenbord erbij nemen is beter voor als je vaak aan het typen bent. Dit kunnen bijvoorbeeld berichten verzenden zijn maar, het is ook handiger voor als je regelmatig lange stukken tekst moet typen.

Denk bijvoorbeeld maar aan meerdere e-mails per dag versturen, het maken van huiswerk of blogs maken. Een toetsenbord maakt alles gewoon veel sneller waardoor het ook makkelijker gaat. Bovendien is het zo dat je bij een iPad het scherm ook eerst moet omdraaien om te kunnen typen, met een toetsenbord niet.

Wat ook interessant is, dat het toetsenbord ook een beschermhoes ineen is die je kunt inklappen. Tegelijkertijd bezit je dan over een toetsenbord dat ook nog eens bescherming met zich meebrengt.

Uit welke toetsenborden kun je kiezen?

Apple staat bekend om zijn bekende unieke witte toetsenbord, ook wel de “Magic keyboard” genoemd wat je bij de iMac ook hebt. Dit was ook de eerste Apple toetsenbord dat werd uitgebracht. Met dit toetsenbord merk je dat het formaat lekker relatief klein en licht van gewicht is. De Magic KeyBoard is ook in het zwart te verkrijgen.

Vergeleken met “normale” toetsenborden hoef je op de Magic Keyboard ook een stuk minder inspanning te leveren in je vingers. De toetsen voelen comfortabel aan en zijn dan ook lekker ver in te drukken. De Magic keyboard is naast de witte kleur ook verkrijgbaar in de kleur zwart.

Het ander toetsenbord waaruit je kunt kiezen is de “Smart KeyBoard“. Dit is ook een vrij smal toetsenbord dat standaard zwart van kleur is en ziet er op het eerste oog wat minder spectaculair uit qua design. Je zult al snel zeggen dat het er doodnormaal uitziet. Maar ook dit toetsenbord werkt zeker comfortabel.

De Smart KeyBoard heeft ook nog een tweede variant genaamd de “Smart KeyBoard Folio“. Dit is een toetsenbord die optimalere bescherming( voor-en achterkant van de iPad) biedt ten opzichte van de gewonde Smart KeyBoard. De Smart KeyBoard Folio is de nieuwste versie van de Smart soorten.

Welk toetsenbord kun je het best nemen?

Je vraagt je logisch dan ook af, welk toetsenbord je het best met de iPad kunt kopen. Op welke punten kun je deze keuze het best baseren? Dan is het vooral belangrijk om te kijken naar wat beide toetsenborden wel en niet hebben:

Trackpad

Als een trackpad voor jou prettiger werkt, dan is de Magic KeyBoard wat het voor jou zal moeten worden. Met een trackpad of ook wel touchpad genoemd kun je met je vinger navigeren op het ruime vierkante vlak. Jouw vinger is dan eigenlijk letterlijk een muis waarmee je verder kunt surfen. Je hoeft dan ook niet te denken aan een muis aanschaffen etc. De Smart KeyBoard beschikt helaas niet over een trackpad.

Prijs

De prijs is en zal altijd een punt blijven waarop je je besluit gaat nemen. De Magic Keyboard is een stuk duurder dan de Smart KeyBoard dus, dan is dat iets wat je alvast 100% zeker weet. Maar daarmee wordt eigenlijk ook al verklapt dat, je van een Magic Keyboard kunt verwachten.

Een duurdere soort is namelijk niet voor niets meer waard dan de andere. Het ligt er maar net aan wat jouw budget is en wat voor voor specificaties voor jou het meest geschikt zijn.

Een toetsenbord voor de iPad kost op z’n goedkoopst iets over de €30. De maximale prijs ligt tot ruim €400. De prijsverschillen liggen dus ruim uit elkaar.

Meest comfortabel& bescherming

Beide soorten zijn comfortabel te gebruiken maar, de Magic KeyBoard is wel wat zwaarder van dan de Smart KeyBoard. De benaming smart geeft al aan dat je, met een lichtere variant te maken hebt.

Als je de gewichten van beide naast elkaar zou zetten, dan komt de Magic KeyBoard op een totale gewicht van rond de 600 gram tegenover een kleine 300 gram wegende Smart KeyBoard.

Maar wat de ene zwaar vindt hoeft voor de ander natuurlijk niet zo te zijn. Als je op bureau zit voel je het verschil in gewicht niet zo alleen, in bijvoorbeeld een tas merk je dat verschil echter wel. Dus als je gaat voor het meest comfortabele, dan kom je uit bij de Smart KeyBoard.

Uiteraard wil je ook een toetsenbord dat redelijk bestemd is tegen schade. Het kan altijd een keer voorkomen dat je bijvoorbeeld het toetsenbord laat vallen of iets anders erop laat vallen.

Op dit vlak is ook de Smart KeyBoard een betere keus omdat, deze beter beschermd is tegen schade. Dit komt omdat deze is ontworpen met een laagje plastic over de toetsen waardoor dit zorgt voor optimale bescherming zoals bescherming tegen vuil.

Toetsenbordverlichting

Op dit punt ligt de Magic KeyBoard wel voor ten opzichte van de Smart KeyBoard. Deze optie is bedoeld om ook in het donker gewoon nog steeds makkelijk overzicht hebt op de toetsen.

Om toetsenbordverlichting toe te passen hoef je zelf helemaal niets te doen want, dit is al ingebouwd. De toetsenbordverlichting gaat in werking door sensoren en bij een bepaalde omgevingslicht.

Je kunt dus prima met je Magic KeyBoard zitten typen op plekken waar, weinig licht is. Maar je kunt de toetsenbordverlichting ook uitschakelen als je dat wilt.

Opladen

De Magic KeyBoard mag dan wel wat meer in huis hebben maar, deze moet je wel opladen. Op zich is dat ook niet perse een probleem alleen is dat het echter wel als, je ergens bent en geen lightning kabel bij je hebt. Dan zal het toetsenbord gebruiken een lastig verhaal gaan worden.

Een Smart KeyBoard hoef je juist niet op te laden, kun je net zolang gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Dat je het niet hoeft op te laden geeft dan ook een gevoel van dat je er niet aan hoeft te denken. Maar desondanks het opladen van een Magic KeyBoard houdt deze het ongeveer een maandje vol( tenzij je elke dag extreem veel gebruik ervan maakt) dus, is het opladen niet iets wat dagelijks moet gebeuren.

Numeriek toetsenbord

Misschien ben je wel iemand die liever de voorkeur heeft aan een numeriek toetsenbord, het welbekende aparte rechter vakje met de cijfers 0 t/m 9 en rekenkundige tekens(delen, vermenigvuldigen, aftrekken en optellen). Als dit het geval is, dan kom je uit bij de Magic KeyBoard.

De Magic KeyBoard is beschikbaar zowel met als zonder numerieke toetsenbord. Een numeriek toetsenbord is nuttig voor als je bijvoorbeeld vaak werkt met cijfers en bijvoorbeeld snelle berekeningen wil maken.

Voor welke iPads zijn toetsenborden geschikt?

In principe kun je elke iPad wel kopen met een toetsenbord erbij maar ,voordat je een iPad met toetsenbord wil kopen is het ook heel belangrijk om te weten welk toetsenbord je neemt. Het is dus niet zo, dat elk toetsenbord voor alle iPads van toepassing zijn.

Dit heeft dan vooral te maken met wat voor aansluiting de iPad gebruikt en dat moet overeenkomen met het toetsenbord. Als je het dan over de Magic KeyBoard hebt, dan is het meest belangrijke en opvallende dat dit toetsenbord zich enkel richt op de nieuwste iPad soorten. Dit zijn dan de volgende iPad modellen:

 • iPad Air( 4e generatie)
 • iPad Air (5e generatie)
 • iPad Pro 11 inch( 1e generatie)
 • iPad Pro 11 inch( 2e generatie)
 • iPad Pro 11 inch( 3e generatie)
 • iPad Pro 12,9 inch( 3e generatie)
 • iPad Pro 12,9 inch (4e generatie)
 • iPad Pro 12,9 inch (5e generatie)

De Smart KeyBoard is in vergelijking met de Magic KeyBoard beperkter van toepassing. De Smart KeyBoard is slechts voor de volgende iPad soorten van toepassing:

 • iPad Air( 3e generatie)
 • iPad ( 7e generatie)
 • iPad ( 8e generatie)
 • iPad Pro 10,5 inch

En dan de Smart KeyBoard Folio, als je hiervoor kiest komt dat overeen met de Magic KeyBoard. De iPad soorten die hiervoor geschikt zijn, is precies hetzelfde rijtje als bij de Magic KeyBoard. Het lijstje van de Smart KeyBoard is zich momenteel wel aan het uitbreiden dus, op den duur kun je voor steeds meer iPad modellen de smart KeyBoard gebruiken.

En de iPad Mini dan?

Ook voor de iPad Mini zijn er uiteraard toetsenborden beschikbaar maar, wel in een aanbod dat veel beperkter is. Dus op het vlak van toetsenborden heb je het met een iPad Mini minder voor het kiezen.

Hoe activeer je het toetsenbord op de iPad?

Nadat je de iPad met toetsenbord hebt gekocht, wil je natuurlijk zo snel mogelijk gebruik ervan kunnen maken. Dus is het eerst de bedoeling dat je het toetsenbord gaat koppelen en dat is in principe ook simpel uit te voeren. De iPad werkt op bluetooth en dat is dan ook waarom het koppelen zo gemakkelijk gaat.

Je hoeft enkel naar instellingen te gaan, de bluetooth in te schakelen en vervolgens af te wachten tot er “andere apparaten” verschijnt. Dan verschijnt de naam het iPad model wat jij hebt en dan selecteer je deze. Als je kunt zien dat het is verbonden dan, kun je officieel er gebruik van maken.

Het gebruik is simpel

Je zou kunnen denken dat een iPad met toetsenbord gedoe oplevert maar, dat is allerminst zo. De iPad gebruik je dan door deze vast te klikken in een gleuf die aan het toetsenbord zit. Dit zorgt ervoor dat de iPad niet kan omvallen. Je klikt de iPad er letterlijk in en dan zit het vast. Het is ook mogelijk om deze weer los te maken voor als je het toetsenbord (even) niet nodig hebt.

Het ziet er dan zo uit dat, de iPad samen met de cover( hoes) in een piramide-achtige positie rechtop staat. Ook belangrijk is, dat je de iPad wel eerst 90 graden zult moeten draaien om qua beeldverhouding optimaal gebruik te kunnen maken.

Draaien van de iPad voor het toetsenbord ziet er dan zo uit, de homeknop moet voor jouw neus te zien zijn aan de rechterzijkant.

Conclusie: Koop een iPad met toetsenbord als dat prettiger voor jou is!

In deze blog heb je gelezen alles over de iPad met toetsenbord. Daaruit kan worden opgemaakt dat de toetsenbord absoluut een waardevolle accessoire is voor de iPad. Voor veel mensen is de iPad gebruiken met een toetsenbord prettiger waaronder jij natuurlijk.

Kortom, een iPad met toetsenbord zal jou toch enigszins het gevoel geven alsof je lekker aan het typen bent op de computer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *