iMac 24 inch 2023: De nieuwste 24 inch versie!
Home » Berichten » iMac 24 inch 2023: De nieuwste 24 inch versie!

iMac 24 inch 2023: De nieuwste 24 inch versie!

In de keuze om een nieuwe iMac te halen heb je je besluit genomen. Je gaat voor de nieuwste iMac 24 inch uit het jaar 2023. De allernieuwste versie van de iMac 24 inch. In deze blog lees je de belangrijkste informatie over wat deze gloednieuwe iMac 24 inch te bieden heeft en wat de verdere specificaties zijn. Maar ook wat de algemenere zaken zoals in welke kleuren het te verkrijgen is en bij welke webshops. En wat zijn dan bijvoorbeeld de verschillen met zijn voorganger uit het jaar 2021? Want dat is in principe ook nog best een vrij nieuwe iMac 24 inch soort.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in vergelijking met de 2021 versie?

Ik kan natuurlijk niet voor jou spreken maar, waarschijnlijk is dit de hoofdvraag dat een hele belangrijke rol speelt in de keuze voor dit deze 24 inch iMac. Want is er eigenlijk wel iets anders aan de 2023 variant dat de 2021 versie niet heeft? In principe zijn het voornamelijk overeenkomsten die je tegenkomt. Toch zijn er zeker een aantal belangrijke verschillen tussen beide modellen. Beide punten zie je hieronder terug.

Design net twee druppels water

Voor het design hoef je het in ieder geval niet te doen. Als je de 2021 en 2023 versie naast elkaar zou leggen, dan zie je nauwelijks verschil. Aan de voorkant, achterkant en zijkanten is er niks op te merken waarvan je zult merken “Dat is nou echt een verschil wat de 2021 versie niet heeft”. Daarom is het met het blote oog onmogelijk op te merken dat je een 2021 model voor je neus ziet liggen i.p.v. een 2023 model.

Zelfde kwaliteit FaceTime camera en microfoons

Verder is de kwaliteit van de FaceTime camera en microfoons eveneens hetzelfde gebleven. Zo is de FaceTime camera kwaliteit op 1080p blijven steken en de microfoons ook op dit vlak van studiokwaliteit. Dus een verbeterde FaceTime camera kwaliteit en verbeterde microfoonkwaliteit ga je dus niet merken.

Op zich in mijn ogen niet echt een probleem omdat deze twee aspecten al van hoge kwaliteit zijn.

Allebei voorzien van een 4,5K Retina beeldschermkwaliteit.

Ook het beeldschermkwaliteit van beide modellen is gelijkwaardig. Allebei een 4,5K Retina IPS paneel waarmee de kwaliteit dus erg hoog is. Maar geen onderling verschil tussen beiden. Op basis van deze specificatie hoef je dus eigenlijk geen voorkeur te hebben. Ook beschikken ze allebei over een heel breed kleurbereik en 500 Nits wat betreft de schermhelderheid.

Minder keuze uit opslagcapaciteit

Qua keuze heb je bij de 2023 versie iets minder keus dan bij de 2021 versie. De 2021 versie beschikt over de opslagcapaciteiten van 256GB, 512GB en 1TB. Bij de 2023 versie ontbreekt de 1TB opslagcapaciteit. Dus als je echt per se 1TB aan opslagcapaciteit wilt hebben, dan is de keuze snel gemaakt en moet je voor de 2021 versie gaan.

Het ligt er natuurlijk ook maar net aan in hoeverre jij 1TB aan opslagcapaciteit nodig denkt te hebben. Denk bijvoorbeeld aan hele zware programma’s waarvoor 512GB waarschijnlijk niet voldoende voor is.

Bedenk dus vooraf altijd hoeveel opslagcapaciteit je nodig denkt te hebben.

Minder keuze uit werkgeheugen

Ook wat betreft het werkgeheugen, is het bij de 2021 versie iets uitgebreider. Bij de iMac 24 inch 2023 kun je alleen maar kiezen uit 8GB aan werkgeheugen terwijl, bij de iMac 24 inch 2021 je naast 8GB ook nog kunt kiezen uit 16GB werkgeheugen.

Twee keer zoveel werkgeheugen waar je van kunt profiteren dus. Maar ook in dit geval, 16GB werkgeheugen is alleen echt relevant als 8GB voor jou wat aan de magere kant is.

2021 versie in meer kleuren beschikbaar

Op het kleurengedeelte is de 2021 versie de winnaar. Bij release was dit model in 7 kleuren beschikbaar en bij release eigenlijk ook 7 kleuren. Maar sommige kleuren lijken echt uit de voorraad gehaald waardoor er vier over blijven. De kleuren die de 2021 versie heeft en de 2023 niet niet/nauwelijks te vinden zijn goud, paars en oranje.

Als je juist één van deze kleuren wel wilt hebben, dan is de 2021 versie kopen toch wel een betere keuze. Dan heb je veel meer kans dat je alle 7 beschikbare kleuren tegenkomt.

Een verbeterde chip en dat is toch wel de belangrijkste verandering

De meest interessante en misschien wel de enige verbetering dat is aangebracht, is de vernieuwde chip. Dit is de zogeheten M3 chip dat in de plaats is gekomen voor de M1 chip. Deze nieuwe chip is een stuk sneller dan de M1 chip bij de 2021 versie.

Door de M3 chip processor kan er meer snelheid gemaakt worden waardoor, je bijvoorbeeld taken sneller kunt uitvoeren. De M3 chip is ongeveer50% sneller en zal je vooral bij het verwerken van beeldprogramma’s het verschil gaan merken. Sowieso is de M3 chip voor de vooral grote “werkzaamheden” echt ideaal.

Het is dus eigenlijk maar net hoeveel waarde je hecht aan deze verbeterde chip. De M1 chip is ook absoluut een sterke chip maar moet het afleggen tegen de M3 chip.

Als je al weet dat je niet of nauwelijks gebruik gaat maken van zware programma’s, ja dan ga je de meerwaarde van dit iMac model ook niet echt gaan merken.

Een korte en krachtige introductie

In deze video zie je de iMac 24 inch 2023 met een korte en krachtige uitleg van de belangrijkste aspecten van dit model.

Hoeveel kost de iMac 24 inch 2023?

De iMac 24 inch 2023 is natuurlijk duurder dan de 2021 variant. De prijzen van dit iMac model ligt meestal tussen de €1500-€1950 euro. Terwijl de prijzen van de 2021 variant varieert van €1150-€ 1700. De prijzen kunnen wel een paar honderd euro verschillen omdat, het afhankelijk is van de specificaties die je wilt.

Denk bijvoorbeeld aan het aantal werkgeheugen, GB en GPU. Hoe meer je neemt hoe hoger de prijs. Zo kun je enigszins wel wat besparen op de maximale prijs maar, een forse prijs betaal je er sowieso voor.

Niet gek ook natuurlijk aangezien je een nieuwe iMac koopt met een sterkere chip. Je kunt de prijs vergelijken met een iPhone 15.

Waar kun je de iMac 24 inch 2023 kopen?

De iMac 24 inch 2023 is prima bij diverse webshops te verkrijgen. Bij de volgende webshops kun je deze iMac kopen:

  • Mediamarkt
  • Coolblue
  • Bol.com
  • Paradigit.nl
  • Expert.nl

De voorraad verschilt uiteraard per webshop maar in ieder geval, ben je niet van één webshop afhankelijk om deze iMac te bemachtigen. De prijzen kunnen per webshop ook verschillen maar, dit gaat dan echt om een paar tientjes.

Mocht je dit model op dit moment niet in één keer kunnen betalen, dan kun je er altijd ook nog voor kiezen om achteraf of in termijnen te betalen.

In welke kleuren is de iMac 24 inch 2023 beschikbaar?

Wat betreft de kleuren is er zeker ook diversiteit. Uit de volgende kleuren heb je de keuze:

  • Zilver
  • Roze
  • Blauw
  • Groen

Vier verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen. Niet echt veel kleuren maar het is nog altijd beter dan slechts één kleuren. Alle kleuren zien er redelijk licht uit. Verder kunnen de kleuren op voorraad per webshop ook verschillen. Maar in principe zal je vroeg of laat je ideale kleur echt wel moeten vinden.

Conclusie: De iMac 24 inch 2023 is eigenlijk alleen relevant als je een betere chip wilt

In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over de iMac 24 inch 2023. Nu weet je wat deze nieuwe 24 inch iMac model jou te bieden heeft. Het is de opvolger van de iMac 24 inch 2021 en over het algemeen is het verschil tussen beide modellen allesbehalve groot. Het enige relatief grote verschil is dat de vernieuwde M3 chip sneller, krachtiger en energiezuiniger is waardoor de capaciteit groter is.

Deze vernieuwde iMac 24 inch is dus alleen onder de “motorkap” een sterke verbetering maar in principe ook niet meer dan dat. Daarom noem ik het zelf eigenlijk meer een “onzichtbare grote verandering”. Dus wil je echt een iMac 24 inch met een chip die je tot het uiterste kunt gebruiken, dan is de iMac 24 inch 2023 die het best bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *