Een iPhone kopen kan uiteraard op de manier hoe jij dat helemaal zou willen. Denk bijvoorbeeld aan een iPhone met abonnement of dual sim. Maar jij hebt wat anders in gedachten want, jij wilt een iPhone kopen die simlockvrij is. In deze blog lees je uitgebreid wat een iPhone simlockvrij is. Maar daarnaast ook wat de prijzen zijn, waarom je een simlockvrije iPhone zou moeten kiezen/willen, de voor-en nadelen, voor welke iPhone toestellen dit van toepassing is en bij welke webshops je het op deze wijze kunt kopen etc. En natuurlijk ook de punten waar je op moet letten. Na het lezen van deze blog is het voor jou helemaal duidelijk!
Wat is simlockvrij nou eigenlijk precies?
Misschien heb je het woord simlockvrij wel vaker voorbij zien komen maar, begrijp je toch niet helemaal wat het nou echt betekent. Simlockvrij betekent heel simpel gezegd dat er voor het toestel elke simkaart kan worden gebruikt. Bij een toestel die niet simlockvrij is, is dat niet het geval. Hier kun je alleen een simkaart gebruiken van de desbetreffende provider waarbij je zit.
Alleen als je ergens ziet staan ” iPhone simlockvrij” dan betekent het pas ook dat het echt simlockvrij is. Als dit niet het geval is, dan is de iPhone ook niet simlockvrij.
Simlockvrije iPhones zien er overigens gewoon precies hetzelfde uit als de niet simlockvrije iPhones. Dus vanaf de buitenkant kun je niet zien dat het een simlockvrije iPhone is.
Welke voordelen heb je met een iPhone simlockvrij?
Hoewel een simlockvrije iPhone nou ook geen “wauw” factor heeft in vergelijking met een normale iPhone, zijn er toch absoluut een aantal voordelen waar je profijt van zal hebben. Dit zijn de voordelen waar het om gaat:
1. Op elk moment van simkaart kunnen wisselen
Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kun je op elk gewenst moment van simkaart wisselen. Waarschijnlijk zal je dit natuurlijk niet iedere dag doen of nodig hebben. Maar mocht je op de één of andere manier toch een keer in een situatie komen waarbij je heel simpel een simkaart van een andere provider in je toestel kan plaatsen, dan is een simlockvrije iPhone het ideale middel.
2. Ideaal voor sim only abonnement
Misschien heb je ook weleens de naam “sim only” abonnement voorbij zien komen. Een simlockvrije iPhone sluit hierop perfect aan omdat, je ten eerste heel goedkoop ervoor hoeft te betalen. Ten tweede kun je elke provider kiezen die jij maar wilt. Een win-win situatie wat betreft de keuze qua provider en prijs.
3. Meer kans dat het een hoger bedrag oplevert bij verkoop
Het kan natuurlijk na een aantal jaar in je opkomen dat je je iPhone wilt verkopen. Dan wil je uiteraard altijd een zo hoog mogelijk bedrag ervoor terugkrijgen. Maar met een iPhone simlockvrij is de kans een stuk groter dat dit daadwerkelijk ook gebeurt. Of beter gezegd, je kunt er wat meer geld voor vragen. Of iemand dat ook gaat betalen is eerst de vraag.
Omdat de potentiele toekomstige koper simpelweg complete vrijheid heeft in de simkaarten die hij/zij wilt gaan gebruiken. Dan mag dat natuurlijk ook wel wat extra’s kosten als je hier profijt van kunt hebben.
4. BKR check en rente betalen is niet van toepassing als je alles meteen betaald
Kies je ervoor om in één keer te betalen, dan is een BKR check en rente aflossen niet van toepassing. Toch altijd fijn als je met deze twee zaken geen rekening hoeft te houden.
5. Je zit nergens aan vast
Als je niks hebt met regels zoals contracten en overeenkomsten, dan is een simlockvrije toestel ideaal voor jou. Want hier zijn er juist helemaal geen afspraken aan verbonden. Van provider overstappen wanneer je maar wil, je toestel verkopen wanneer je maar wil en nog meer andere keuzes die jij helemaal zelf kan bepalen.
Wat zijn de nadelen die je niet moet vergeten?
Een iPhone simlockvrij kopen heeft naast de voordelen echter ook nadelen die van toepassing zijn. Weeg deze nadelen op tegen de voordelen en kijk voor jezelf of een simlockvrije toestel( in dit geval de iPhone) toch iets is dat aantrekkelijk voor jou is.
1. Duurder dan normale toestellen
Het is eigenlijk zo’n beetje de enige nadeel die er is en dat is, dat simlockvrije toestellen duurder zijn. Dus ze kosten wel altijd meer geld dan normaal. Ze verschillen ook weer niet per se honderden euro’s maar je moet er toch wel aardig wat extra’s voor over hebben. Hoeveel dit precies is, verschilt per iPhone model. Kijk dus of het prijsverschil voor jou te doen is en of je het er voor over hebt.
Voor welke iPhone modellen is simlockvrij van toepassing?
Dat een iPhone simlockvrij kan zij is inmiddels voor jou vast wel meer dan duidelijk. Maar simlockvrij ook van toepassing voor de iPhone die jij wilt? Want er zijn natuurlijk genoeg iPhone modellen op de markt. In principe kun je elk iPhone model dat momenteel nog te verkrijgen is, simlock vrij aanschaffen.
Dus als je momenteel bijvoorbeeld opzoek bent naar een iPhone 8 simlockvrij, dan kun je deze gewoon nog prima vinden. Zo is er op het gebied van simlockvrije toestellen geen onderscheid tussen oud en nieuw.
Op zich is er dus meer dan genoeg keuze om een iPhone simlockvrij te kopen.
Bij welke webshops kun je een iPhone simlockvrij kopen?
En dan ook natuurlijk belangrijk om te weten waar je een iPhone simlockvrij kunt kopen. Eigenlijk kun je bij vrijwel alle webshops wel een iPhone simlockvrij kopen. Dus op zich is dit gelukkig ook allesbehalve een lastige zoektocht.
Als je dan toch al gauw een aantal webshops in een rijtje wil zien staan komen deze namen er in voor:
- KPN
- Odido
- Bol.com
- Mediamarkt
- Belsimpel.nl
- Coolblue
- Vodafone
- Otto.nl
- Expert.nl
Zoals je in dit rijtje kunt zien, hoef je niet per se alleen maar bij webshops terecht die telefoonabonnementen aanbieden. Een iPhone simlockvrij is dus zowel los als met abonnement beschikbaar. Je hebt het letterlijk voor het kiezen alleen, vergelijk je natuurlijk altijd wel een beetje de prijzen, aanbiedingen en eventuele andere voordelen.
Simlockvrij is met de jaren eigenlijk zelfs automatiserend geworden
De laatste jaren is het zo dat een nieuwe iPhone die je koopt vrijwel zeker al simlockvrij is. Vroeger was dit niet het geval en had je veel vaker te maken met dat er een zogeheten simlock op zit. Maar Apple heeft besloten om meteen simlockvrije iPhones te produceren.
Dus in principe hoef je nauwelijks echt te moeten zoeken naar een simlockvrije iPhone. Zelfs ik die eigenlijk nooit zo bezig was met of een iPhone wel of niet simlockvrij is, kwam er achter dat mijn iPhone 12 simlockvrij is zonder dat ik het wist.
Dus nieuwe toestellen die verkocht worden en niet simlockvrij zijn, dat komt tegenwoordig normaal gesproken haast niet meer voor.
Zo kom je te weten of je iPhone simlock vrij is
Jij kan wel zeggen of denken dat je iPhone ook daadwerkelijk simlockvrij is maar, je hebt pas 100% zekerheid als je dit zelf gaat checken. De iPhone heeft een eenvoudige en vlotte manier om te achterhalen of het simlockvrij is. Dat gaat op de volgende manier:
- Ga naar instellingen
- Kies dan vervolgens “algemeen”
- Selecteer “info”
- Dan scrol je naar onder tot je “aanbiedersvergrendeling” ziet staan. Daarnaast moet dan staan ” geen simkaartbeperkingen” en dan heb heb je de bevestiging dat je iPhone simlockvrij is.
In principe gewoon een koud kunstje om dit te achterhalen en ook nog eens super snel.
Het toestel met simlock gekregen en simlockvrij willen maken?
Mocht het toch zo zijn dat je je iPhone niet simlockvrij hebt gekregen en er dus een simlock op zit? Dan hoef je helemaal niet in paniek te raken en kan de iPhone nog steeds simlock vrij worden. In principe is je iPhone automatisch ook simlockvrij als je de duur van je abonnement is verlopen. Dit is dan ook helemaal kosteloos.
Maar mocht je toch voor het aflopen van het contract van je abonnement je iPhone simlockvrij willen hebben, dan is dit ook mogelijk. Alleen zijn hier dan wel kosten aan verbonden die je moet betalen aan je provider al, zijn dit geen hoge kosten . Zij zijn ook verantwoordelijk voor het simlockvrij maken van je iPhone.
Van je provider krijg je dan instructies mee die je moet uitvoeren en uiteindelijk is je iPhone dan simlockvrij gemaakt. Hoe je deze stappen moet doorlopen, kan per provider verschillen maar is allesbehalve ingewikkeld te noemen.
Conclusie: Rondlopen met een iPhone die simlockvrij is geeft toch wat meer vrijheid!
In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over een iPhone waarop simlockvrij van toepassing is. Zoals je hebt kunnen lezen, is het de laatste jaren bijna automatisch dat je iPhone bij aankoop al simlockvrij is. Maar dit hoeft niet altijd.
Wat wel absoluut een feit is, dat een simlockvrije iPhone toch een stuk meer veelzijdigheid mee weet te brengen. Het geeft je de complete vrijheid in het gebruik van de simkaarten van een andere provider die je eventueel zou willen gebruiken. Van de eeen of de andere moment dit willen doen omdat, er bijvoorbeeld iets mankeert met je huidige simkaart bij je provider.
Bij een simlockvrij toestel is dit zo opgelost omdat je meteen van simkaart kunt switchen. Dus je hebt totaal geen last van de beperking die een iPhone met simlock juist weer wel heeft. Daarom heb je toch meer vrijheden met een simlockvrije telefoon.