Waarom overstappen naar de iPhone?
Home » Berichten » Waarom overstappen naar de iPhone?
overstappen naar de iphone

Waarom overstappen naar de iPhone?

De iPhone is wereldwijd al jaren een vaste sterkhouder als het gaat om de meest populaire telefoons. Samen met Samsung en Huawei zijn dit de telefoons in de hoogste categorie. Er zijn ook mensen die nog wel andere telefoons hebben die veel minder populair zijn. Maar dat je een bepaalde soort telefoon hebt wil natuurlijk niet zeggen dat je altijd met dezelfde soort telefoon wil blijven rondlopen. Er zijn genoeg mensen die nu een iPhone in hun bezit hebben terwijl zij, dat vooraf niet hebben gedacht. Waarom zou je overstappen naar de iPhone ? In deze blog lees je er meer informatie over.

Zelf ben ik ook overgestapt naar de iPhone!

Ook ik herken mezelf namelijk in deze blog. Ik ben ook overgestapt naar de iPhone en heb daar totaal geen spijt van. Sterker nog, ik zou geen ander toestel dan de iPhone meer willen hebben. Het grappigste hieraan is nog dat ik altijd zei, dat ik niks met een iPhone heb.

Hiervoor had ik een Samsung toestel. Hier had ik naarmate het toestel ouder werd altijd gedoe mee. Dingetjes zoals een trage werking, snel leeglopende batterij etc. Los hiervan was ik sowieso ook toe aan variatie. Uiteindelijk ben ik dus niet overgestapt naar de iPhone op hele specifieke redenen.

Hieronder zijn de redenen te lezen waarom het overstappen naar de iPhone eventueel voor jou van toepassing kan zijn.

Beste beveiliging

Van alle telefoons die er zijn is een iPhone het best beveiligde toestel die je je maar kunt wensen. Het kan zo zijn dat je met je huidige telefoon vaker te maken heb gehad met virussen of malware.

Dit kan de werking van jouw telefoon flink vertragen of in het ergste geval zelfs helemaal lamleggen. Op een iPhone zijn de beveiligingsvoorzieningen ingebouwd zodat belangrijke gegevens van jou niet verspreid kunnen worden. Ook de privacy voorzieningen zijn ingebouwd.

Maar niet alleen op het gebied van bescherming tegen virussen of malware, steekt een iPhone boven de rest uit. Ook belangrijke gegevens zoals foto’s, en bestanden die je niet kwijt wil, kunnen probleemloos worden opgeslagen in de app iCloud. Dit is een app dat eigenlijk omschreven kan woorden als een datacenter wat alleen op de iPhone te gebruiken is. Met iCloud zijn er zeker een aantal voordelen:

 • Reservekopieën worden automatisch gemaakt. Dit wil zeggen dat je gegevens zoals belangrijke bestanden gewoon beschermd blijven( zelfs als je iPhone gestolen is)
 • Agenda, mailberichten en contacten blijven synchroon op alle apparaten van een gebruiker
 • Zoek vrienden en Zoek iPhone( vind je vrienden op de kaart en je kunt je iPhone opsporen bij diefstal of verlies
 • Veel gegevens zijn end-to end versleuteld(Wi-Fi wachtwoorden, schermtijd, betaalgegevens) maar sinds kort geldt dit ook voor Bluetooth-sleutels en je Safari geschiedenis( oftewel internet)

Twee-factor-authenticatie is ook een heel belangrijk punt op het gebied van beveiliging. Dit is misschien wel de meest bijzondere soort beveiliging want, het beschermd namelijk je persoonlijke Apple ID en iCloud-account. 

Natuurlijk is inloggen met enkel een wachtwoord helemaal niet verkeerd maar, twee-factor-authenticatie gaat nog een stapje verder. Het zorgt er even simpelweg ervoor dat jij de enige bent die toegang heeft tot het toestel en dan zelfs nog als iemand jouw wachtwoord weet. Jouw gegevens en/of wachtwoorden zijn veel moeilijker te misbruiken en zorgt toch wel voor wat meer gerustheid.

Ook de mogelijkheden om gebruik te maken van Face ID of Touch ID geeft een vertrouwd gevoel. Het inloggen door enkel van gezichtsherkenning of een vingerafdrukscanner is een methode dat ervoor zorgt dat je ook zonder wachtwoord kunt inloggen.

 Aangezien dit ook unieke kenmerken van jou zijn, is het moeilijk voor anderen om hier misbruik van te maken. Een vingerafdruk is bij niemand hetzelfde en dus een zeer veilige methode om in te loggen. Als iemand jouw wachtwoord weet kan diegene inloggen maar, iemand kan niet even snel dezelfde vingerafdruk van jouw namaken.

Met Face ID is het dus ook haast onmogelijk voor anderen om op jouw iPhone in te loggen. Zeg zelf nou eens, hoeveel mensen hebben er precies hetzelfde gezicht als jou? dan zeg je natuurlijk meteen “nul”. Tenzij je natuurlijk een tweeling bent, dan is het anders.

En Face ID is zo ontworpen dat het ook gewoon een goede werking heeft als het pikdonker is. Het doet er niet toe, of je nou morgen wil inloggen om 14:30 uur of om 23:00 uur. Jouw gezicht wordt gewoon altijd herkend door Face ID.

Touch ID is beschikbaar vanaf iPhone 5 en nieuwer. Face ID is wel voor een beperkter aantal iPhone modellen beschikbaar omdat deze functie een paar jaar later werd uitgebracht. Face ID is te gebruiken voor de volgende iPhone modellen:

 • iPhone X
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 13 Mini
 • iPhone 14
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 15
 • iPhone 15 Pro
 • iPhone 15 Pro Max

Ondersteuning verloopt sneller

Het kan natuurlijk voorkomen dat je op een gegeven moment problemen hebt met de iPhone. Je gaat dan zo snel mogelijk opzoek naar ondersteuning en dat is bij Apple wel goed geregeld. Het betekent niet dat het bij andere merken niet zo is, maar bij Apple is het toch wel een tikkeltje beter. Stel dat je hulp nodig maar geen tijd of zin hebt om naar de winkel te gaan, is er ook nog online hulp waar je bij terecht kunt.

Voor vragen of problemen kun je terecht bij de servicepunt genaamd Apple support. Het is een onderdeel van de Apple website waarbij antwoorden worden gegeven over bijvoorbeeld welke acties je moet verrichten als je iPhone een startscherm heeft dat vastloopt maar er worden ook tips gedeeld.

 Apple support is trouwens bereikbaar voor alle Apple producten. Toch kan het zo zijn, dat je nog wat informatie nodig hebt wat nog specifieker is en daarvoor kun je ook gebruik maken van de live chat. Maar ook telefonische ondersteuning is een mogelijkheid want, Apple support heeft ook een klantenservice telefoonnummer.

De iPhone is zowat het meest verkochte Apple product en elke dag zijn er wel mensen die met vragen of problemen zitten. Juist daarom is Apple Support een nuttige toevoeging wat voor veel mensen dan welkom is. Apple Support is eigenlijk nog directer betrokken bij de klanten in vergelijking met andere bedrijven. Heb je bijvoorbeeld een ander telefoonsoort, dan gaat dit proces minder snel.

Apple Pay

Dit is een eigen Apple systeem voor het betalen met je iPhone. De werking hiervan is vrij simpel, je koppelt je bankrekening aan de app genaamd “wallet” en voert hierin de gegevens in. 

Vervolgens worden deze gegevens opgeslagen waardoor je je telefoon alleen naast het pinapparaat hoeft te houden om de betaling te laten voltooien. Bovendien is Apple Pay instellen zo gebeurd, het duurt slechts een paar minuutjes.

Daarnaast komt ook hierbij toch weer een stukje veiligheid naar boven. Voordat je wil afrekenen wordt er wel eerst gevraagd of je je wachtwoord wil invoeren, Touch ID of Face ID.

 Iemand die jouw iPhone heeft kan dus niet zomaar even betalen in de winkel en wil Apple Pay dus zeker weten of de eigenaar( jijzelf) ook echt degene bent die de betaling wil uitvoeren. Oftewel in één zin samengevat: Apple Pay doet een identiteitscheck voorafgaand aan de betaling.

De identiteitscheck is er altijd dus of je nou iets koopt van 10 euro of van 70 cent, je moet altijd aantonen of jij het echt bent. Even kort gezegd, geen identiteitscheck=geen betaling. 

Sinds dat Apple Pay beschikbaar is, wordt het door heel veel mensen gebruikt. Met Apple Pay kun je dus gebruikmaken van een extra betaalmethode, wat ook voordelig is als je je bankpas bent kwijtgeraakt of vergeten. Het is wel vereist dat je iPhone op dat moment geen lege accu heeft want, het toestel moet wel aan zijn om ermee te kunnen betalen.

overstappen naar de iphone - kopie
overstappen naar de iphone

Stabiliteit

Misschien ben je momenteel in het bezit van een telefoon waarbij je continu gedoe mee hebt. Denk daarbij maar aan een telefoon die vaker vastloopt, of waarbij er wat mankeert met de camera. Dit zijn allemaal ongewenste situaties die kunnen zorgen voor ontevredenheid. Een iPhone is een stabiele telefoon waarbij het niet snel zal voorkomen dat je uit het niets verrast wordt met een vastlopende beeldscherm.

Je hoeft dan nog niet eens perse een iPhone te kopen die splinternieuw is want, je kunt makkelijk met een iPhone overweg die 3/4 jaar geleden is uitgebracht. Dit is dan ook de reden dat er nog genoeg mensen hiermee rondlopen ondanks, er al nieuwere iPhone modellen op de markt zijn.

Het zijn vooral de relatief “goedkope” telefoons waarbij je op de één of andere dag te maken kunt krijgen met problemen. Er zijn genoeg iPhone gebruikers die het toestel al 3 jaar in bezit hebben en nog nooit te maken hebben gekregen met enige problemen.

 Al komt hierbij ook een stukje zorgvuldigheid bij kijken want, het ligt er natuurlijk ook aan hoe goed jij ermee omgaat. Maar een iPhone zal niet plots na een jaar minder snel zijn met opstarten als je het aanzet of, een sterke mindering van de snelheid met het scrollen.

Er komt natuurlijk een dag dat een iPhone niet meer zo presteert als bij aanschaf maar, dit is niet op de korte termijn als jij er gewoon zuinig mee omgaat. Je bent bij de iPhone aan het goede adres als je een telefoon wil hebben voor de lange termijn.

Unieke functies

Siri

De iPhone weet zich qua aanbod van functies ook te onderscheiden van andere telefoons. Denk bijvoorbeeld maar aan de functie Siri, een communicatiefunctie dat jou snel antwoord kan geven op vragen die je hebt.

Maar je kunt ook herinnert worden aan een belangrijke dingen die je niet mag vergeten. Denk je dat je toch vergeet om de kleren in de wasmachine te doen? Siri herinnert je hieraan. Zo is Siri een interessante functie voor mensen die soms met vragen zitten en daar meteen antwoord op willen maar, ook als je dingen wil doen en daar toch liever aan herinnert wil worden.

FaceTime

De volgende enorm populaire functie van de iPhone(ook iPad en iMac) is FaceTime. Deze functie is dus bedoeld om op de audio- en videobel manier in contact te komen met andere mensen. Het mooie hiervan is dat het ook nog eens gratis is.

In contact komen kan echter wel alleen, als de mensen met wie je in contact wil komen ook in het bezit zijn van de iPhone. Om hiervan gebruik te kunnen maken hoef je alleen maar je wifiverbinding of mobiel internet ingeschakeld hebben.

Ook het voeren van gesprekken met een grote groep mensen is geen enkel probleem, je kunt namelijk tot ongeveer 30 mensen gezamenlijk gebruik maken van FaceTime. Er zit ook geen tijdslimiet aan gebonden dus, je kunt net zolang communiceren als je wil.

Pages

Pages is ook een hele creatieve functie van de iPhone. Je kunt hiermee prachtige documenten maken op je telefoon. Dit zijn dan geen standaard documenten want, je kunt deze op een sierlijke manier bewerken en gebruiken voor het maken van een mooie poster of flyer. Ook kunnen meerdere mensen tegelijk erin werken dus, ook optimaal te gebruiken voor als je met meerdere mensen samenwerkt.

Het is een toestel voor de lange termijn

iPhones zijn gemaakt voor de lange termijn. Misschien wissel je in korte tijd relatief vaak van mobiele telefoon. Met een iPhone is die kans heel klein want als je er zuinig mee omgaat, moet het echt wel lukken om het minimaal zo’n vier jaar te gebruiken.

Zelf heb ik mijn iPhone 8 dik 5,5 jaar lang gebruikt voordat ik een nieuwe iPhone kocht. Dat is in mijn ogen behoorlijk lang. Natuurlijk kon ik al eerder van toestel wisselen maar wilde ik dat niet.

Het ligt er ook aan van welk toestel je overstapt. Ook een Samsung is een toestel dat prima op de lange termijn weet mee te draaien.

Makkelijk te verbinden met andere Apple producten

Wanneer je een iPhone koopt hoef je niet alleen perse profijt te hebben van de iPhone zelf. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk kunt switchen naar activiteiten op andere producten van Apple en eigenlijk een gezamenlijk netwerk vormen( ook wel een ecosysteem genoemd). 

Het kan zo zijn dat je al een ander Apple product hebt( bijvoorbeeld een iMac of MacBook) maar toch bepaalde activiteiten wil kunnen uitvoeren op een Apple apparaat waarop dat normaal niet mogelijk is. Maar omdat je in het bezit van een iPhone bent kun je deze specifieke activiteit wel uitvoeren of makkelijker maken.

iphone gebruiken voor andere apple apparaten

Als je naast een MacBook bijvoorbeeld ook ervoor kiest om een iPhone aan te schaffen, komen daar de volgende voordelen bij:

 • Je kunt op je MacBook reageren op SMS berichten
 • Je kunt kunt bellen op je MacBook( ook gebeld worden)
 • Bestanden delen verloopt veel sneller( foto’s, video’s etc). Met AirDrop is het overzetten van bestanden naar de MacBook een fluitje van een cent en binnen enkele seconden gelukt.
 • Universele klembord overnemen. Heb je bepaalde informatie wat je toch liever leest op een groter scherm dan op een telefoon? Puur een kwestie van een link of tekst kopiëren en het verschijnt op de MacBook.

Zo kun je dus ook schakelen tussen andere Apple apparaten en laat het zien hoe veelzijdig het ecosysteem van Apple is. Kortom, als je overstapt naar de iPhone krijg je er veel voor terug en kun je er jarenlang van genieten. De woorden optimaal gebruiksgemak, veelzijdigheid, optimale beveiliging en lange termijn zijn woorden die je het best kunt koppelen aan een iPhone.

Je kiest ervoor om naar de iPhone over te stappen maar welke?

Nu weet je vrijwel zeker dat je naar de iPhone wilt overstappen. Alleen welke iPhone kies je dan? Dan kan best lastig zijn want, onderling zijn er tussen de modellen altijd wel verschillen. Soms van vrij groot tot zeer minimaal.

Het ligt er maar net aan hoe kieskeurig je bent en, wat je wilt kunnen doen met je ideale iPhone. In welke iPhone past bij mij? lees je concretere informatie over. Per iPhone model wordt dan stuk voor stuk aangegeven waarom deze eventueel het best bij jou past.

Conclusie: Overstappen naar de iPhone schiet zeker wat op!

In deze blog heb je gelezen wat je eraan hebt als je naar de iPhone overstapt. Een iPhone heeft absoluut wel interessante punten om hiervoor te kiezen. Het is niet alleen een toestel met status maar ook een toestel met een breed aanbod.

Elk toestel heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen maar, uiteindelijk staat de iPhone zo goed als aan de top. Verder moet je ook gewoon feeling ermee hebben. Het Apple systeem en het design van de iPhone moet je dan ook wel aantrekken.

Maar wat mij betreft, is de overstap naar de iPhone het zeker waard!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *