iPhone met Dual sim
Home » Berichten » iPhone met Dual sim
iphone met dual sim kopen

iPhone met Dual sim

De iPhone met Dual sim is een ook een interessante toevoeging waarvan je gebruik kunt maken. In deze blog lees je wat de iPhone met Dual sim is, wat je ermee kunt en wanneer een iPhone met Dual sim kopen het beste is.

Wat is Dual sim?

Een Dual sim is simpel gezegd een dubbele simkaart. Dit betekent dat er in het toestel ruimte is voor niet één maar twee simkaarten, Dual sim. Dual sim kun je qua betekenis ook omschrijven als tweevoudig of dubbel. Los van het feit dat je hier gebruik maakt van twee simkaarten, zien beide simkaarten er gewoon hetzelfde uit.

Er zijn dus geen uiterlijke verschillen maar, ook qua grootte hoort er geen verschil te zijn. Het is natuurlijk de bedoeling dat beide simkaarten net zo makkelijk geplaatst kunnen worden in het toestel.

Dual sim zorgt er eigenlijk ook voor dat je niet twee telefoons in bezit hoeft te hebben. Normaal gesproken verwacht je dat er twee simkaarten zijn verdeeld over twee telefoons maar, nu zijn het twee simkaarten in één telefoon.

Wat maakt Dual Sim mogelijk?

Je hebt twee simkaarten in jouw toestel maar wat betekent dit nou eigenlijk? Het betekent dat je bereikbaar bent op twee simkaarten. Er zijn een hoop mensen die in principe twee verschillende telefoonnummers hebben(bijvoorbeeld dat de ene voor privé is en de ander voor werk).

Of misschien gebruik je het andere telefoonnummer sowieso wat minder. In ieder geval maakt dat voor Dual Sim niet uit want, van beide telefoonnummers gebruik maken is geen probleem.

Zo bel je bijvoorbeeld met jouw telefoonnummer voor privégebruik met vrienden en een paar minuten later bel je met klanten van je onderneming. Met Dual sim kun je dus gemakkelijk en snel schakelen tussen verschillende soorten gesprekken.

Hetzelfde geldt voor als je gebeld wil kunnen worden op beide telefoonnummers en behoort ook dit behoort gewoon tot de mogelijkheden. Naast deze mogelijkheid kent Dual sim ook nog de volgende voordelen:

 • Het gebruik is flexibeler want, je maakt nu niet gebruik van één maar van twee providers. Dat betekent dus dat je beschikt over meer capaciteit tot je beschikking hebt.
 • Reizen naar het buitenland kent geen gedoe, je hoeft geen één of ander speciale simkaart in bezit te hebben of een bepaalde activatie uit te voeren.
 • Je kunt gewoon gebruik maken van een iPhone met 5G verbinding( dit was eerst niet het geval). Hiervoor moest de versie van het besturingssysteem(IOS) eerst worden verbeterd tot 14.5. Dit heeft ervoor gezorgd dat je ook met Dual sim kunt profiteren van het snelste mobiele netwerk.

Een iPhone met Dual sim kopen is dan ook het meest optimaal als je van jezelf denkt dat, je van (één) van deze voordelen ook daadwerkelijk gebruik gaat maken. De iPhone gebruikers zonder Dual sim profiteren niet van deze voordelen maar die hebben het misschien dan ook niet nodig.

Welke iPhones kunnen gebruik maken van Dual sim?

Alle iPhone modellen hebben veel gemeen met elkaar maar, niet als het gaat om Dual sim. Helaas kunnen niet alle iPhone modellen gebruik maken van Dual sim. Dat zou natuurlijk wel fijn zijn maar, het is in ieder geval beter dan als er helemaal geen gebruik kon worden gemaakt van Dual sim.

Je kunt Dual sim gebruiken voor de volgende iPhone toestellen:

 • iPhone SE
 • iPhone XR
 • iPhone XS Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 12
 • iPhone 12 Mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 13
 • iPhone 13 Mini
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 14
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 14 Plus

Dit zijn op zich toch wel een aantal iPhones waaruit je kunt kiezen alleen, valt het wel op dat je dan uitkomt bij vrij nieuwe modellen. De iPhone 13 is dan wel letterlijk splinternieuw maar, de andere toestellen zijn ook vrij recent uitgebracht.

Zo kun je dus vaststellen dat Dual sim voor de iPhone eigenlijk nog niet lang van toepassing is. Dat is dan ook de enige logische reden dat de iPhone SE en nieuwer wel beschikken over deze interessante aanvulling.

Toch is er enigszins geen ruimte voor twee simkaarten

Nou doet deze kop jouw wenkbrauwen doen fronsen want, je las net nog overduidelijk dat Dual sim twee simkaarten in een telefoon zijn. Dat klopt ook maar bij de iPhone zit het toch even anders in elkaar want, als je de achterkant open maakt ga je zien dat er ruimte is voor één simkaart.

In principe zijn er wel twee simkaarten maar die verschillen zijn zo groot, dat het niet eens erop lijkt dat je gebruik maakt van twee simkaarten. Apple bedacht een eigen manier om dit effectief voor elkaar te krijgen, en dat is tot dusver nog steeds uniek.

De e-sim is de sleutel

Deze manier is de zogeheten e-sim( digitale simkaart). Niks bijzonders zou je denken maar, deze simkaart is zo klein dat je het gewoon naast de normale simkaart kunt gebruiken. Deze e-sim is al ingebouwd dus het er zelf in-en uithalen kan niet. Officieel vormen de e-sim en de normale simkaart( nano-simkaart) het geheel als Dual sim.

Dit is een nuttige uitvoering van want, hierdoor hoeft de ruimte niet te worden vergroot. Als dit niet het geval was, moesten er twee aparte vakjes voor simkaarten worden geplaatst.

De e-sim is het allerkleinste formaat als het gaat om de grootte van simkaarten. Het is ook precies waar een e-sim aan opvalt( amper 10 cm) maar wel zo nuttig gebleken. In het onderstaande filmpje wordt er in het kort uitgelegd en ook uitgevoerd hoe je de e-simkaart in de iPhone plaatst.

Wat het toekomstbeeld van de e-sim betreft, ziet het er veelbelovend uit. De e-simkaart zal dan voor meerdere apparaten beschikbaar zijn.

Wat zijn de nadelen van Dual sim?

Hoe creatief Dual sim ook is, kan het ook nadelig zijn al valt dat op zich wel mee. Maar als er dan toch nadelen benoemd moeten worden, dan kom je bij het volgende uit:

 • Het kan je door de war brengen. Veel mensen maken gebruik van twee verschillende telefoonnummers maar, in veel van die gevallen gebruiken ze ook twee verschillende telefoons. Maar op één telefoon twee telefoonnummers hebben is wel even wennen. Als je van het ene telefoonnummer amper gebruik maakt en je wordt een keer gebeld, is het niet gek dat je dan even raar opkijkt.
 • Je moet er rekening mee houden dat je niet op beide simkaarten tegelijk actief kunt zijn. Je moet altijd eerst overschakelen voordat je van het andere telefoonnummer gebruikt kunt maken. Het is dus niet mogelijk om tegelijkertijd bijvoorbeeld op FaceBook en WhatsApp te zitten.
 • Een abonnement is een vereiste om van de e-sim gebruik te maken.
 • Een Dual sim leidt tot hogere kosten. Dit is dan niet in de zin van dat het toestel zelf duurder is maar, om het feit dat je dan beschikt over twee abonnementen en dat kost natuurlijk meer geld.

Hoe moet je e-sim instellen?

Het instellen van de e-sim klinkt misschien alsof je een tijdje bezig zult zijn om dit te doen. Maar dit is niet zo en is dus gemakkelijk en snel in te stellen zodat je er gebruik van kunt maken. In deze stappen heb jij je iPhone succesvol ingesteld met de e-sim tot Dual sim toestel:

 1. Zorg dat je het startscherm voor je hebt en ga naar instellingen.
 2. Selecteer dan “mobiel netwerk”
 3. Selecteer ” voeg mobiel abonnement toe”
 4. Houdt te ontvangen QR-code in het kader
 5. Installeer e-sim

WhatsApp zou de kers op de taart zijn

Met WhatsApp is er natuurlijk niks mis mee want, het is een gratis dienst dat dik 2 miljard gebruikers heeft. Op zich zou er dan niks meer bij hoeven zou je denken. Of toch wel? jazeker want, er is al jarenlang veel interesse van gebruikers met de hoop dat WhatsApp eindelijk te gebruiken is met twee telefoonnummers op één toestel.

WhatsApp is daar helaas (nog) niet voor gemaakt maar dat zal in de toekomst ongetwijfeld gaan gebeuren. En dan zal de vraag naar een e-sim/ Dual sim nog meer gaan toenemen.

Maar wat dat betreft ziet het toekomstbeeld er veelbelovend uit en is het een kwestie van geduld hebben. Toch is er een andere mogelijkheid, WhatsApp heeft wel een eigen vernieuwing wat bestaat sinds 2019 genaamd “WhatsApp business”. Zoals de naam het zal zegt, is het een WhatsApp nummer wat je gebruikt voor zakelijk gebruik.

Op zich is dit voor veel mensen ook al prima maar, niet iedereen maakt of wil gebruik maken van een zakelijke telefoonnummer op WhatsApp. Bovendien kunnen contacten dan wel zien dat je gebruik maakt van een telefoonnummer dat bedoeld is voor zakelijk gebruik.

Maak het makkelijker voor jezelf

Naast het feit dat Dual sim heel handig is voor het gebruik een extra telefoonnummer, geldt dat ook voor het onthouden van de telefoonnummers. Je kunt zelf instellen met welk telefoonnummer je standaard opneemt. Dit kan zowel zijn voor naar contacten als mensen die niet in jouw contactenlijst staan. Je kiest in principe gewoon een standaardnummer.

Met het ene telefoonnummer bel en/of sms/app je alleen maar naar bekenden, met het andere telefoonnummer doe je dat voor onbekenden of mensen waarmee je nauwelijks contact mee hebt.

Je stelt letterlijk in welk telefoonnummer standaard moet worden en de iPhone onthoud dat.

Conclusie: Een Dual sim gebruiken maakt het gewoon een stuk makkelijker

In deze blog heb je gelezen dat een Dual sim voor je iPhone zeker nuttig is. Dual sim is voornamelijk van toepassing voor nieuwe iPhone modellen. Daarnaast heeft het ook wat zekernadelen maar toch voor veel mensen, een toevoeging waar ze voldoende profijt van zullen hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *