iPhone kopen met abonnement: Waar moet ik rekening mee houden?
Home » Berichten » iPhone kopen met abonnement: Waar moet ik rekening mee houden?
iphone kopen met abonnement

iPhone kopen met abonnement: Waar moet ik rekening mee houden?

Een iPhone kopen met abonnement: je staat hoogstwaarschijnlijk op het punt om deze beslissing te nemen. In deze blog kom je meer informatie te weten over een iPhone kopen met abonnement. Je zit vast nog wel met een aantal vragen als “is het duurder dan het toestel los aanschaffen?” of ” hoe lang zit ik vast aan een abonnement?”

Hoeveel kost een abonnement?

Een iPhone kopen met abonnement, hoeveel gaat dat mij kosten? Dat ligt echter toch echt aan welke iPhone je kiest. Het is eigenlijk heel simpel: hoe nieuwer de IPhone is, hoe hogere prijs je daarvoor zal moeten betalen. 

Een gloednieuwe iPhone zal in kosten altijd het hoogst blijven maar, dat is bij vrijwel alle producten het geval. Maar de prijs hiervan hangt af van meerdere factoren.

Zo ligt het bijvoorbeeld aan het databundel wat je kiest. Je kunt altijd kiezen uit hoeveel extra GB en belminuten/SMS je wilt voor mocht je de normale capaciteit overschrijden. 

Wat voor databundel je het best kunt kiezen ligt echt aan in hoeverre jij gebruik wil maken.
Er is ook bijvoorbeeld keuze uit een unlimited GB+ unlimited Bel/SMS. Dit is dan aan te raden als je van jezelf al weet dat je beiden veel gaat gebruiken. Dit wel of niet kiezen zal qua abonnementskosten wel een verschil maken maar niet al te veel.

Een 1- jarig of 2- jarig abonnement kiezen?

Als je een abonnement wil afsluiten, dan heb je altijd de keuze om te kiezen voor een 1- jarig of 2-jarig abonnement. Dit is een keuze waarover je echt goed moet nadenken want, het verschil in kosten is er degelijk wel. Je wil natuurlijk niet je handtekening zetten voor een contractduur waar je niet goed over hebt nagedacht en later toch spijt krijgt.

Er is niet perse een abonnement wat echt “beter” is dan de ander. Ieder abonnement beschikt over kenmerken wat de ene persoon meer aantrekt dan de ander. Het gaat er namelijk vooral om dat je achteraf een keuze hebt gemaakt die het meest passend blijkt te zijn.

Waar moet ik vooral rekening mee houden als het gaat om het kiezen tussen een 1-jarig en 2- jarig abonnement? Hier moet je vooral op letten:

  • Hoeveel verwacht ik te verbruiken?
  • Wat komt voor mij het meest voordelig uit?
  • Welke iPhone wil ik kopen?
  • Welke databundel trekt mij aan?
  • Wanneer wil ik overstappen?

Een 1-jarig abonnement wordt in vergelijking tot een 2-jarig abonnement minder vaak gekozen. De voornaamste reden is dat de kosten een stuk hoger liggen. Je hebt een kortere contractduur(12 maanden) en daarom is de prijs duurder.

Ook is een ander nadeel dat je een relatief fors bedrag vooraf moet betalen om het abonnement te kunnen afsluiten( ook wel aansluitkosten genoemd). Maar ondanks de hogere kosten zijn er toch zeker wel een aantal voordelen hieraan.

Allereerst heb je bij een 1-jarig abonnement meer mogelijkheden. Je kunt na 1 jaar al ervoor kiezen om over te stappen naar een nieuw abonnement en dus ook weer een nieuw toestel aan te schaffen.

Bij de provider zit je dus ook korter aan vast en dat betekent dat je na 1 jaar vrij bent om te doen wat je wilt. Als je hiervoor kiest heb je letterlijk elk jaar de mogelijkheid om rond de lopen met de allernieuwste iPhone.

Een 2-jarig abonnement wordt dus het vaakst gekozen en dat is omdat het simpelweg qua kosten goedkoper is dan een 1-jarig abonnement. Het contractduur is 24 maanden en omdat dit een langere looptijd is, zijn de kosten lager. Op maandbasis bespaar je er zeker op.

Een ander voordeel in vergelijking tot een 1-jarig abonnement is dat de aansluitkosten een stuk lager zijn. Dus alleen om deze reden is een 2-jarig abonnement aan te raden als je niet vooraf al te veel geld wil betalen vooraf aan aansluitkosten.

Een nadeel is wel dat je voor 2 jaar vast zit bij een provider. Dat betekent dat je voor het aflopen van het abonnement niet kunt overstappen naar een andere provider voor een nieuw toestel. Dit is dan wel weer erg nadelig voor iemand die altijd meteen de allernieuwste iPhone wil hebben.

Langer vastzitten aan een contractduur betekent ook dat je er langer spijt van zult hebben als je erachter komt dat je toch beter voor een kortere contractuur had moeten kiezen.

BKR registratie

Als je ervoor kiest om een telefoon te nemen met abonnement erbij, dan wordt dit gezien als een lening wanneer je een minimumbedrag van 250 euro heb moeten betalen voor het toestel(BKR registratie oftewel beter bekend als Bureau Krediet Registratie. Bij de iPhone is dit vaak wel het geval.

Je koopt de iPhone dan op afbetaling. Een nadeel van een BKR registratie is weer wel dat als jij ooit een hypotheek wil afsluiten dat er dan een BKR registratie check wordt gedaan en die blijkt negatief te zijn, dan wordt een hypotheek afsluiten heel moeilijk.

Met een BKR is er toezicht op je voor als je ergens anders een lening wil afsluiten. Maar het kan ook zo zijn dat je wel een iPhone wil kopen met abonnement alleen, zonder een BKR registratie. Dit is ook zeker mogelijk. Als je een telefoonabonnement wil zonder BKR registratie moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • De lening voor het toestel is onder de 250 euro
  • Je hebt een zakelijk abonnement afgesloten

Wat als mijn iPhone kapot of gestolen is?

Uiteraard is dit een belangrijke vraag maar, het antwoord laat namelijk meteen blijken dat dit het grootste nadeel is van een telefoonabonnement afsluiten. Het is namelijk zo, dat mocht jouw iPhone kapot gaan of worden gestolen dat de abonnementskosten gewoon door blijven lopen.

Een abonnement is een contract waar je aan vast zit( ook bij nare omstandigheden waaraan jij niets kunt doen). Helaas is het niet zo dat je niet meer verder hoeft te betalen als er iets onverwachts is gebeurd. Elke maand zal de factuur blijven worden toegestuurd naar jou.

Houdt een provider dan nooit rekening met mocht je ooit zo een gebeurtenis meemaken? Zeker wel!. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement is het altijd mogelijk om een verzekering erbij te nemen dat dekt tegen schade en/of diefstal.

Hierbij zitten wat extra kosten verbonden in de abonnementskosten voor het toestel verwerkt zijn( abonnementskosten inclusief verzekering tegen schade en/of diefstal).

Bij een verzekering tegen diefstal krijg je een nieuw toestel als jouw toestel gestolen is zonder kosten voor de eigen rekening. Dit is overigens wel alleen als het 1x gebeurt. Vooral omdat de iPhone een erg waardevolle telefoon is, is een verzekering erbij nemen zeker verstandig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *