MacBook kopen voor studie? Een zeer geschikte keuze!
Home » Berichten » MacBook kopen voor studie? Een zeer geschikte keuze!
macbook kopen voor studie

MacBook kopen voor studie? Een zeer geschikte keuze!

Je gaat binnenkort beginnen met een studie en bent opzoek naar een ideale laptop. Dit is altijd wel een lastige keuze want, er zijn zoveel laptops maar toch wil je een laptop aanschaffen waar je van overtuigd bent dat het je geen narigheid gaat opleveren. De MacBook is absoluut een goede laptop om te gebruiken voor je studie. Dit geldt dan zowel voor de MacBook Pro als de MacBook Air. In deze blog lees je waarom een MacBook kopen voor je studie goed geschikt is , welk model bij je past en nog meer informatie.

Waarom perse kiezen voor een MacBook voor studie?

Je kiest een MacBook voor je studie omdat je bijvoorbeeld simpelweg een laptop wilt in de hoogste klasse. Hierin kun je een MacBook zeker wel in herkennen. Zo is het volgens veel mensen wel de mooiste laptop die er is qua design maar, ook super comfortabel om ermee te werken.

MacBooks hebben altijd wel een grote opslagruimte( vrijwel zelfs de grootste) en dat is zeker een groot voordeel voor als je vaak gebruik maakt van bestanden waarbij veel documenten worden opgeslagen.

Het kan ook zo zijn dat je gewoon een echte liefhebber bent van MacBooks en hiervan al vaker gebruik van heb gemaakt. Zo ligt het er maar ook net aan of je liever werkt met het Microsoft systeem of die van Apple. Indien je het prettiger vind om te werken met een Apple systeem, dan is de keuze eigenlijk al heel snel gemaakt.

Een andere reden om ook een MacBook te kiezen voor je studie is, omdat deze het beste hierop aansluit. Een MacBook Pro bijvoorbeeld is optimaal geschikt voor activiteiten als audio- en/of beeldbewerking. Het kan ook zo zijn dat een MacBook laptop een vereiste is of het meest wordt aangeraden om deel te mogen nemen aan de opleiding.

Maar zelfs als het er niet toe doet welke laptop je kiest voor je studie, is de MacBook een geweldige laptop om te kiezen. Een MacBook is een laptop die qua snelheid zeker niet zal teleurstellen want, het is eigenlijk zowat de snelste laptop die er is. Hierbij gaat het dan om de MacBook M1 en M2.

En dat is toch echt wel een punt wat belangrijk is voor als je een laptop kiest voor je studie. Trouwens is het ook nog eens een laptop die erg goed geschikt is voor de langere termijn. Duurt je opleiding 4 jaar, dan is dit voor de MacBook appeltje eitje om optimaal te blijven functioneren. Een duur van 4 jaar is ongeveer de minimale levensduur.

De sterke batterijduur is ook een reden om te kiezen voor een MacBook. Het is belangrijk dat je een laptop hebt die niet binnen de kortste tijd weer een lege batterij heeft, waardoor je het vaak moet opladen. Als je kiest voor een MacBook ben je verzekerd van een laptop die je weinig hoeft op te laden en hiermee makkelijk een lange schooldag mee kunt doorbrengen.

Het is voor een je studie misschien niet perse noodzakelijk maar, met een MacBook heb je een laptop in bezit die zeer veelzijdig is. Er zitten zoveel ingebouwde apps( misschien wel het meest vergeleken met andere laptops), .

De meest belangrijke punten zijn misschien toch wel de veiligheid en de snelheid. Zo is er optimale bescherming voor tegen virussen/malware, in vergelijking tot andere laptops hoef je niet speciaal iets(beveiligingssoftware) te installeren om te voorkomen dat de MacBook hier slachtoffer van wordt.

Ook is een MacBook net als de iPhone een apparaat dat moeilijk te hacken is door de goede bescherming want, de beveiliging is tot het uiterste ingebouwd. Zo kun je ook op de MacBook gebruik maken van de vertrouwde Touch ID inlogmethode(ook vingerafdrukscanner genoemd).

Dit is dus voor als je niet wil inloggen door het wachtwoord in te voeren maar door je eigen vinger op de Touch ID scanner te leggen. De veiligheid op een MacBook is om zeker ervan onder de indruk te raken.

Dure investering= ook na studie hoge waarde

Misschien was je in principe niet perse opzoek naar een MacBook voor je studie vanwege het prijskaartje. Dit is dan ook helemaal niet zo gek want, een MacBook is gewoon een dure investering. Maar deze dure investering is op de langere termijn allesbehalve nadelig te noemen omdat, een MacBook na een aantal jaren nog steeds zorgt voor een hoge (inruil)waarde.

Dit wil dus zeggen dat als je ervoor kiest om de MacBook in te ruilen of te gaan verkopen, dat je daar nog steeds een redelijk goede bedrag daar terug voor kunt krijgen. Dit komt omdat een MacBook niet of misschien maar heel beperkt in prijs is verlaagd na een paar jaar, wat dus ook betekent dat de waarde hiervan ook (relatief) hoog blijft.

Kortom, hoe nieuwer de MacBook is hoe meer het je nog kunt opleveren.

Een MacBook kopen voor studie hoef je niet per se (heel) veel geld te kosten

Over het algemeen is de MacBook allesbehalve een goedkope laptop. Voor je studie ben je aan alleen de laptop al redelijk wat geld eraan kwijt. Daarnaast betaal je ook nog eens les/of collegegeld en eventueel nog voor studieboeken en andere materialen.

Je hoeft dus niet verbaast op te kijken als je al een paar duizend euro lichter bent aan studiekosten nog voordat het schooljaar begonnen is. Normaliter betaal je tegenwoordig minimaal rond de 1000 euro voor een MacBook.

Voor MacBook begrippen is dat vrij “goedkoop” en moet je daar blij mee zijn. Toch is 1000 euro voor veel mensen behoorlijk wat geld. Als je dit er niet voor over hebt, moet je de MacBook dan meteen uit je hoofd zetten? Nee dat hoeft helemaal niet!

Een andere optie hiervoor is het kiezen van een Refurbished MacBook. Mocht dit je nog onbekend in de oren klinken, dit is een MacBook waaraan wel wat gesleuteld maar qua functioneren zo goed als nieuw presteert.

Bovendien zijn deze MacBooks vaak veel goedkoper. Dit varieert dan van tientallen tot wel enkele honderden euro´s. Door een Refurbished MacBook kun je je studiekosten enigszins nog wel weten te beperken. Nadelen heeft deze MacBook ook maar, voor een studie gewoon prima te gebruiken.

Soort studie maakt niet uit

Als je een MacBook wil kopen voor je studie maakt het niet uit welke studie je doet/gaat volgen. De MacBook is niet gemaakt voor een specifieke studie dus, je kunt het in dat opzicht heel breed bekijken.

Dus of je nou een rechtenopleiding doet aan de universiteit of een administratieve opleiding op het mbo, dan blijft een MacBook net zo belangrijk. Zelfs voor op de middelbare school kan een MacBook een geschikte laptop zijn.

Het is natuurlijk niet nodig om uberhaupt naar een MacBook opzoek te gaan als, er voor je studie geen laptop nodig is of dit zelf krijgt aangeboden.


Welke MacBook past het best bij mijn studie?

De MacBook Air en MacBook Pro vertegenwoordigen de Apple laptops maar, geen van de twee is perse “beter”. Het is wel zo van één van de twee misschien geschikter is voor jouw studie maar, het ligt er ook aan waar jouw eigen voorkeur naar uit gaat. De MacBook Pro zou je in principe kiezen voor je studie om de volgende redenen:

  • Je gaat een grafische studie volgen en/of werken met grote programma’s
  • Je houdt niet van een klein beeldscherm
  • Je gaat voor de langste batterijduur
  • Je gaat programmeren
macbook kopen voor studie

De MacBook Air past het best bij je studie om de volgende redenen:

  • Je wil een MacBook met het lichtste gewicht
  • Je gaat niet werken met grote programma’s
  • Je wil liever de kleinste MacBook
  • Je maakt voornamelijk gebruik van de standaardtaken( Word, Excel, PowerPoint etc)
macbook kopen voor studie


Ook goed bruikbaar waar ruimte niet ideaal is

De MacBook Pro is qua formaat iets groter dan de MacBook Air maar, in het algemeen wordt de MacBook beschouwd als een laptop die vrij dun en licht van gewicht is. Dit heeft als voordeel dat je met een MacBook makkelijk comfortabel bezig kunt zijn op andere plekken waar meerdere mensen in de omgeving zijn.

Je hoeft niet perse altijd op school bezig te zijn met gerelateerde studieopdrachten want, je kunt namelijk ook je huiswerk willen maken terwijl je bijvoorbeeld in de trein zit. En juist hiervoor is een MacBook prima geschikt voor.

Je hebt zelf misschien vaker weleens mensen in de trein gebruik zien maken van hun MacBook. Een (redelijk) grote laptop weegt toch wel wat zwaarder en neemt meer ruimte in beslag.

Maar ook op locaties als een drukbezocht terras, metro of aan een picknicktafel is een MacBook prima te gebruiken en kun je probleemloos aan opdrachten voor je studie werken.

Ook voor werken op een bureau is het formaat ideaal. Vooral als het bureau klein is en er beperkt ruimte is, is een MacBook laptop passend. Het kan zo zijn, dat je behalve je MacBook ook andere middelen nodig hebt om je werk voort te kunnen zetten(A4-tjes, stencils, boeken etc).

macbook kopen voor studie
macbook kopen voor studie

Conclusie: Er is bijna geen reden waarom een MacBook niet geschikt is voor een studie

Na het lezen van deze blog mag het wel duidelijk zijn dat, een MacBook kopen voor studie een prima keuze is. Er is eigenlijk bijna geen enkele reden op te noemen waarom een MacBook geen passende laptop is voor je studie.

Het is een laptop waarop vrijwel elk schoolopdracht is toe te passen. Van de meest simpele opdrachten in Word tot aan beeldbewerking. Welke MacBook dan het best bij je past, ligt aan de opleiding en natuurlijk waar je voorkeur naar uitgaat.

Maar een goede studielaptop, zo kun je de MacBook absoluut wel omschrijven. Voor zowel als in privétijd als voor een studie is het prettig als je een laptop hebt, dat veelzijdig, snel, een uitstekende accuduur heeft en goed te gebruiken is voor onderweg. Deze kenmerken zijn voor de MacBook ook van toepassing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *