MacBook Sleeve: De optimale bescherming voor jouw MacBook!
Home » Berichten » MacBook Sleeve: De optimale bescherming voor jouw MacBook!
macbook sleeve

MacBook Sleeve: De optimale bescherming voor jouw MacBook!

Waarschijnlijk ben je al in het bezit van een MacBook en ben je daar tevreden mee. Alleen mist er toch nog iets, namelijk bescherming voor je MacBook. Het zou voor jou toch wat prettiger zijn als je een MacBook bij je draagt met een middel dat voor bescherming zorgt. Dit middel is de MacBook sleeve oftewel, de hoes voor je MacBook. In deze blog lees je waardevolle informatie over de MacBook sleeve. Denk aan waarom je het best een sleeve kunt kopen, wat het nut er van is. En uiteraard wat een sleeve ongeveer kost. Op alle punten krijg je er duidelijk antwoord op.

Waarom zou je kiezen voor een MacBook sleeve?

In principe kiest iedereen een sleeve voor zijn/haar laptop om dezelfde reden. Om de MacBook in dit geval veiliger bij je te dragen en eventueel ook op te bergen. De sleeve zal er niet voor zorgen dat de MacBook onaantastbaar is want, er kan altijd nog steeds (flinke) beschadiging optreden. Maar met een sleeve is de kans wel een stuk kleiner.

De sleeve moet je eigenlijk gewoon vergelijken met een iPhone hoesje. Het is voornamelijk bedoeld om jouw iPhone of MacBook te beschermen tegen beschadiging.

Met een sleeve is jouw MacBook veel beter beschermd tegen valschade, stootschade en zelfs waterschade. Je weet maar nooit of je MacBook dusdanig beschadigd raakt dat zelfs, er verder mee moeten opeens kansloos is.

Zelf heb ik het ook ervaren met mijn iPhone. Ik vond een hoesje niet nodig tot het moment dat mijn iPhone een keer hard op straat viel en flink beschadigd was. Gelukkig had ik toen garantie en een verzekering anders, zou het helemaal vervelend zijn.

Maar ongeacht of jij voor je MacBook verzekerd bent en/ of garantie hebt, niemand zit te wachten op beschadiging. Vooral bij een MacBook niet want, het zijn natuurlijk geen goedkope laptops.

Vooral als je je MacBook vaak gebruikt voor onderweg( in de trein, metro, bus etc) is het natuurlijk niet handig om zonder sleeve overweg te gaan. Uiteindelijk wil je je MacBook veilig kunnen opbergen en dat is normaal gesproken eerst in de sleeve, en vervolgens in eventueel een laptoptas.

De hele tijd rondlopen met een MacBook in je blote handen is ook een apart verschijnsel. Een sleeve is superhandig en het bespaart de MacBook vrijwel zeker barsten of krasjes. Allemaal dingen waarmee jij en ook je MacBook natuurlijk niet blij mee zullen zijn.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je net als mij bij de iPhone nog wat eigenwijs was. Een sleeve vond je eerst niet nodig maar nadat, je MacBook wat krasjes of zelfs een flinke barst heeft opgelopen ben je van gedachte veranderd.

Die glinsterende MacBook zonder “littekens” wil je natuurlijk zo houden als het moment van wanneer je het in de etalage zag staan.

Welke MacBooks beschikken over een sleeve?

Alle MacBook modellen beschikken over een sleeve. Dus of je nou een MacBook Air of MacBook Pro hebt, een sleeve ga je sowieso wel moeten kunnen vinden. Eigenlijk ook heel logisch. Het zou natuurlijk absurd zijn als MacBook Pro bezitters wel een sleeve kunnen bemachtigen en MacBook Air bezitters niet.

Er staat altijd bij vermeld voor welke MacBook de sleeve van toepassing is. Een MacBook Pro sleeve past natuurlijk niet in een MacBook Air sleeve. Maar hiermee is niet alles dan direct mee gezegd.

Zowel bij de MacBook Air als MacBook pro zijn er onderling verschillende inchgroottes. Hier moet je bij het kopen van een MacBook sleeve dan ook op letten want, er staat ook vermeld voor welk inchgrootte het geschikt is.

Bijvoorbeeld dat het om een sleeve gaat voor de MacBook Pro 13.3 inch. Datzelfde geldt dus net zo voor MacBooks met een andere inchgrootte.

Er zijn meerdere soorten MacBook sleevs

Verschillende merken

De keuze heb je uit meerdere soorten sleevs. Zo zijn er ook echt MacBook sleevs die door Apple zelf zijn gemaakt. Op deze sleevs is dan ook het Apple logo te zien. Officieel is deze benaming de Apple Leather sleeve . Deze past het best bij jou als je echt een officiële laptophoes van Apple wilt.

Naast Apple zijn er nog genoeg andere merken die MacBook sleevs aanbieden. Dit zijn een aantal merken waar het om gaat:

 • Case Logic
 • HP
 • Lenovo
 • Dell
 • Sleevy
 • SleevesAndCases
 • Thule

Kleuren& ontwerp

Qua kleuren is het redelijk divers maar geen super breed aanbod. Over het algemeen zijn de kleuren vrij neutraal en is het niet zo creatief als bij iPhone hoesjes. De meest voorkomende kleuren zijn toch wel zwart, grijs, bruin en eventueel dat er misschien nog een roze kleur bij zit.

Verder hebben de kleuren geen verdere vorm van opmaak. Bij iPhone hoesjes heb je bijvoorbeeld nog combinaties van een groene kleur met glittertjes of stippeltjes erop. Dat is bij de MacBook sleeve niet het geval. Alles oogt eigenlijk heel neutraal.

Verschillende soorten materialen

Ook zijn de sleevs gemaakt van verschillende soorten materialen. Best handig voor als je een bepaalde voorkeur hebt voor een specifieke materiaal. Dit zijn de materialen waar uit te kiezen valt:

 • Leer
 • Kunstleer
 • Polyester
 • Katoen
 • Traagschuim
 • Neopreen

Over het algemeen komt de leren materiaal het vaakst voor. Dus als je echt liever leer hebt, dan zit je helemaal goed.

Uiteindelijk hebben ze allemaal dezelfde functie alleen voelt ieder materiaal anders aan.

Een aantal sleevs te zien

In deze video worden een paar sleevs getoond waardoor je alvast een inkijkje kunt nemen:

Wat kost een MacBook sleeve?

De prijzen van een MacBook sleeve zijn in principe niet super bijzonder al, kunnen de prijzen onderling toch wel redelijk variëren. Wat het je gaat kosten is echt afhankelijk van welk merk je kiest, in hoeverre het tegen schade beschermd is en welk materiaal je hebt uitgekozen.

Als je het heel goedkoop wilt treffen, dan heb je voor zo’n €15 er al eentje. Maar als je echt een top exemplaar tot je beschikking wilt hebben, is een bedrag van €250 helemaal niet om van op te kijken.

Dan heb je het natuurlijk wel over grote merken en, hebben deze sleeves nog wat extra’s te bieden. Bijvoorbeeld een extra vak om je kabels, laders en andere eventuele accessoires mee te nemen.

Het is dan meer dan slechts alleen maar je MacBook kunnen opbergen in de sleeve. En het materiaal weegt uiteraard zwaar in de prijs.

Een leren sleeve dat van een duur merk is en gemaakt van leer. Alleen gaat het dan om een sleeve dat zich onderscheid van de andere sleeves met leer.

Al met al heb je een MacBook sleeve tot je beschikking voor een koopje als je niet kieskeurig bent.

Conclusie: Een sleeve kiezen is gewoon handiger

Uiteindelijk is jouw MacBook beter beschermd met sleeve dan zonder sleeve. Daar ben jij het waarschijnlijk ook wel mee eens. De sleeve zorgt ervoor dat de MacBook minder snel beschadigd raakt en ook minder snel vies zal zijn. Vormen van schade zoals vallen, stootschade en waterschade.

Naast het feit dat het zorgt voor meer bescherming, kun je zo’n sleeve al voor heel goedkoop hebben. Dus één en één is twee!

Kortom, jouw MacBook zal erg blij zijn met de sleeve!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *