AirPods Pro of AirPods 2: Welke kun je het best kiezen?
Home » Berichten » AirPods Pro of AirPods 2: Welke kun je het best kiezen?
airpods pro of airpods 2

AirPods Pro of AirPods 2: Welke kun je het best kiezen?

Je hebt voor jezelf de keuze gemaakt om de Apple Airpods aan te schaffen alleen, weet je niet welke soort het best bij je past. De twijfel zit tussen het kiezen voor de AirPods Pro of de AirPods 2. Het is ook helemaal niet gek dat je twijfelt welke van de twee het moet gaan worden. In deze blog lees je dan ook uitgebreid waarop je moet letten en op welke punten je een besluit kunt nemen.

AirPods Pro: de soort dat nog een stapje verder gaat

De AirPods Pro is de tweede soort Apple AirPods waaruit je kunt kiezen. Nadat deze uit werd gebracht waren de verwachtingen natuurlijk een stuk hoger want, de AirPods 2 zorgde al voor een hoge populariteit. Dus vroegen mensen zich dan ook af ” wat voor extra boeiends heeft de AirPods Pro dan te bieden”?

De meest comfortabele gevoel in de oren& duurzaamheid

Op zich zitten de AirPods 2 ook lekker in de oren maar, de AirPods Pro maakt het nog comfortabeler voor je. Dit is omdat deze soort voorzien is van oorkussens. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat er een stuk minder druk op de oren te merken is.

In de oren voelt het dus wat “zachter” aan en is het ook een extra bescherming zelf voor de oordopjes zelf. Ook worden de oordopjes aan de binnenkant hierdoor minder snel vuil. Denk aan bijvoorbeeld oorsmeer dat normaal gesproken toch relatief snel zichtbaar is zoals, bij de AirPods 2.

Er word een stukje maatwerk aan je meegegeven

Wat zo mooi is aan de AirPods 2, is dat het staat voor precisie. Je kunt namelijk heel simpel een pasvormtest doen en dit is dan gericht op de oorkussens. Deze worden namelijk altijd meegeleverd in de welkbekende maten S, M en L. Erg handig want, niet alle gebruikers hebben natuurlijk net zo grote of kleine oren.

Des te belangrijker het is dat je natuurlijk weet welke maat voor jou geschikt is. Voor elke gebruiker van oordopjes is het de hoogste prioriteit dat ze zo comfortabel mogelijk in de oren zitten. Lopen met oordoppen die pijnlijk voelen in de oren of steeds wiebelt, is uiteraard alles behalve comfortabel.

En niet denken dat de pasvormtest een hoop gedoe is want, dat is het allerminst. Is S,M of L voor jou het meest geschikt? dat weet je al makkelijk binnen een minuut. Er volgt een uitslag waarbij dit wordt aangegeven met een oranje of groene kleur. Heel simpel, groen= geschikt en oranje= neem een andere maat.

In je eigen wereld met noise cancelling

Met de AirPods Pro beleef je gegarandeerd uitstekende geluidskwaliteit maar, dat is niet het enige. Hierachter zit nog wat speciaals genaamd, noise cancelling. Dit is een Engelse benaming en vertaald naar het Nederlands, heet het ruisonderdrukking. Dan weet je in ieder geval dat dit op elkaar aansluit. In deze video hoor je de uitleg hierover wat uitgebreider:

Noise cancelling houdt in dat (storende) omgevingsgeluiden worden gedempt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bouwwerkzaamheden op de achtergrond, langsrijdende treinen of vliegverkeer. In principe alles wat je op de achtergrond kunt horen, hoor je dan een stuk minder.

Bij zeer luidruchtige omgevingsgeluiden zorgt het ervoor dat je, niet of nauwelijks wat hoort bij (gewone) oordoppen. Met Noise cancelling is dit dus niet meer zo. Ook dan kun je onverstoord gewoon genieten van je favoriete muziek, serie of wat dan ook.

Moet je even alert zijn? transparantiemodus helpt je daarbij

Het gebruik van noise cancelling is zeker interessant maar, vergeet niet dat het ook een gevaar kan zijn. Op sommige momenten is het namelijk toch wel degelijk belangrijk, dat je nog steeds alert bent op de geluiden in je omgeving. Denk bijvoorbeeld aan als je oversteekt en er een toeterende tram aan komt rijden. Daarom is het maar goed ook dat de transparantiemodus er is.

De transparantiemodus is een functie die je kunt inschakelen als je wil dat omgevingsgeluiden beter te horen zijn. In het (drukke) verkeer is het bijvoorbeeld ideaal om de transparantiemodus te gebruiken. Uiteindelijk is dit ook de veiligste manier om de AirPods Pro te gebruiken.

Op zich is het gebruik van noise cancelling helemaal niet verkeerd maar, het is wel belangrijk dat je inziet wanneer het verstandig is om het te gebruiken. Verder heeft de transparantiemodus geen invloed op de geluidskwaliteit. Dus of je transparantiemodus gebruikt of noise cancelling, een verschil in geluidskwaliteit is er niet.

Het geluid is beter maar, verschil is minimaal

Het geluid van de AirPods Pro is iets beter. Dit komt door de transparantiemodus en noise cancelling. Want door noise cancelling is het geluid nog wat intenser dan normaal. Het omgevingsgeluid wordt gedempt waardoor, het geluid in de AirPods Pro sterker aan is te horen.

Maar het verschil is niet zo groot dat in vergelijking met het geluid van de “gewone” AirPods niks voorstelt. De AirPods 2 komt op dit vlak zeker wel aardig in de buurt met zijn opvolger. Het verschil in geluid tussen de EarPods( iPhone oordoppen met draad) en AirPods 2 is wel groot.

Accu gaat ietsjes langer mee maar, ook dit verschil is beperkt

Zoals je waarschijnlijk al weet, moet je de AirPods Pro en AirPods 2 opladen. Wat beiden met elkaar gemeen hebben, is dat ze in een kwartier al helemaal volledig opgeladen kunnen zijn. Het enige maar ook (kleine) verschil is hoelang je met een accu meegaat.

Bij de AirPods Pro ligt de accuduur op een maximum 5 uur en bij de AirPods 2 op maximaal 4,5 uur. Wat dus neerkomt op een verschil van een halfuur. Je kunt dus toch net even 30 minuten langer muziek luisteren, series of video’s kijken.

Dit geldt wel alleen, als beide AirPods volledig zijn opgeladen( tot 100% dus). Ga je er vandoor terwijl je ziet dat de accu nog maar 60% heeft, is de maximale accuduur natuurlijk sneller bereikt en is opladen ook sneller nodig.

Draagcomfort is wat stabieler

Eenmaal in de oren is de AirPods Pro het meest stabiel. Met name de oorkussens en de pasvormtest spelen hierbij een belangrijke rol maar, ook in de oren zelf als je ze in hebt. Deze blijven toch wel echt wat meer “plakken” in de oren.

De AirPods 2 zij bij wat beweging iets sneller geneigd om losser te worden of zelfs uit de oren te vallen. Verder moet je de AirPods Pro in de oren stoppen en de AirPods 2 moet je toch wat meer “duwen”.

Maar het zal altijd ook per persoon verschillen want, er zullen ook mensen zijn die oorkussens weer liever niet hebben.

AirPods Pro kan meer incasseren: water- en zweetbestendig

Wat wel overduidelijk een feit is, dat de AirPods Pro meer kan opvangen. Tenminste op het gebied van vocht dan. Er zijn namelijk genoeg oordopjes of producten überhaupt, waarvoor een beetje water al schade aanricht of zelfs fataal kan zijn. Bij de AirPods Pro is dat zeker niet het geval want, voor wat vocht is het niet bang.

Let wel op: water- en zweetbestendig betekent niet dat er geen limiet aanzit. Vooral als het gaat om water, is het belangrijk om te weten. Om even een goed voorbeeld te noemen, je ligt aan de rand van het zwembad en vervolgens springt er iemand het water in. Grote kans dus dat er wat spetters op de AirPods Pro komen.

Hiertegen zijn de AirPods Pro zeker wel opgewassen. In het algemeen kan de AirPods Pro wel wat water opvangen maar wel in bepaalde mate. De volgende handelingen worden sterk afgeraden:

  • Ermee gaan zwemmen
  • Ermee gaan douchen
  • Experimenteren met water erover heen laten lopen

In al deze situaties is de waterhoeveelheid gewoon te groot en heb je hele grote kans dat er (blijvende) schade aanhoudt. Ga dus niet zelf met de AirPods Pro het water opzoeken. Als het gaat om zweet, is het makkelijker omdat zweet moeilijk in de buurt van de oren komt en bovendien er voornamelijk is als je bijvoorbeeld intensief hebt gesport.

AirPods 2: minder bijzonder maar ook gewoon van prima kwaliteit

Uitstekende geluidskwaliteit ondanks ontbreken noise cancelling

Het geluid van de AirPods 2 is ook van goede kwaliteit. Er mag dan geen noise cancelling zijn maar, ook met deze variant luister je muziek met een glashelder geluid in de oren. Je las al eerder dat het verschil vrij minimaal is dus, echt een “slechtere” geluidskwaliteit zal je niet zo merken. Die van de AirPods Pro is een tikkeltje beter.

Als jij noise cancelling niet zo’n interessant verschil vind op het gebied van geluid, dan kun je het beter houden bij de AirPods 2. Met alleen goede geluidskwaliteit ben jij al meer dan tevreden mee.

Trouwens is het ook niet zo dat de AirPods Pro een hoger volume kan aantikken of, iets in die richting. Ook de AirPods 2 beschikt goede geluidskwaliteit en maar ietsjes minder is dan zijn opvolger. Het verschil kun je zien als dat je een 9 tegenover een 9,4 zet.

Neutraal design

De AirPods 2 heeft een design dat er neutraal uitziet althans, in vergelijking met de AirPods Pro. Qua design lijkt de AirPods 2 sprekend op de EarPods. Bij de AirPods Pro vallen de oorkussens gelijk op en ook de dikke zwarte streep op de bovenkant.

Verder is de vorm van de AirPods 2 een stuk smaller. De AirPods Pro daarentegen hebben een bollere vorm zowel aan de onder- als bovenkant.

Goedkoper

Wat de kosten betreft, is dit het voordeligst bij de AirPods 2. Uiteraard ook logisch aangezien de AirPods Pro beschikt over extra specificaties. Beide soorten zijn natuurlijk geen koopje maar, met de AirPods 2 bespaar je zeker wel toch een paar tientjes.

Conclusie

In deze blog heb je dus kunnen lezen wat je kunt verwachten wanneer, je voor een de ene soort kiest. De AirPods 2 past het best bij je als je al tevreden bent met goede geluidskwaliteit en “thats is”. Al die extra specificaties vind je niet interessant en daarvoor wil je niet extra voor gaan betalen.

Zolang de geluidskwaliteit goed is ben jij al dik tevreden. Dit geldt echter niet voor als je meer wilt dat “alleen” maar goed geluid en dan ben je bij de AirPods Pro aan het goede adres. Deze zijn op het vlak van specificaties een stuk uitgebreider dan de AirPods 2.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *