Oplaadcase AirPods: Het hart van de AirPods!
Home » Berichten » Oplaadcase AirPods: Het hart van de AirPods!
oplaadcase airpods

Oplaadcase AirPods: Het hart van de AirPods!

Je bent in het bezit van de Apple AirPods en beleeft hier veel luisterplezier van. Het zijn uiteraard oordoppen van hoge kwaliteit. Maar op de eeeen of andere dag is er iets aan de hand met de oplaadcase van jouw AirPods waardoor je niet meer verder gebruik kunt maken van dit mooie product. Hier hoef je helemaal niet in paniek van te raken want, je kunt de oplaadcase ook gewoon los kopen. Na aanschaf hiervan kun je zoals het hoort weer optimaal gebruik van de AirPods maken. In deze blog lees je belangrijke informatie over de oplaadcase voor de AirPods. Denk hierbij aan de specificaties, tips qua gebruik en het los aanschaffen hiervan.

De oplaadcase is onmisbaar voor de AirPods

Aangezien je waarschijnlijk zelf al in het bezit bent van de Apple AirPods, weet je vast ook heus wel dat de oplaadcase een cruciale ondersteuning is voor deze oordoppen. De oplaadcase zorgt ervoor dat de AirPods stroom krijgen waardoor geluid kan worden geproduceerd. Oftewel, zonder oplaadcase heb je niks aan de AirPods( toch is er een andere optie).

Je kunt je AirPods ook opladen zonder oplaadcase maar, dat kan alleen als je een MacBook hebt. Hier is alleen nog een lichtnetadapter voor nodig.

Dit is dan niet per direct het geval als er iets met de oplaadcase aan de hand is. Je kunt echt wel een aantal uren genieten van de geweldige geluidskwaliteit( indien je het volledig hebt opgeladen). Maar langzaam zullen de AirPods in batterijpercentage toch gaan afnemen waardoor uiteindelijk de oplaadcase nodig is.

Pas wanneer je de AirPods in de oplaadcase stopt en er vervolgens weer uit haalt, dan kun je weer de geweldige geluidskwaliteit ervaren en genieten van je favoriete muziek, serie of wat dan ook.

Vergelijk de oplaadcase van de AirPods met benzine of diesel voor een auto. Als je auto aan het rijden bent, zal op een gegeven moment de benzine of diesel leeg zijn en moet je gaan tanken.

Zo is het ook als je gebruik maakt van je AirPods. Een paar uur heb je je AirPods in maar uiteindelijk gaat het batterijpercentage langzaam omlaag. En op een gegeven moment komt er dan helemaal geen geluid meer uit.

Waardoor heb je specifiek de oplaadcase nodig?

De oplaadcase krijg je altijd meegeleverd bij de AirPods. Dus er moet dan iets alleen met de oplaadcase gebeurd zijn en niet met de AirPods. Het kan natuurlijk ook beide maar, in dit geval gaat het alleen om de oplaadcase. Hier een aantal punten waardoor je specifiek opzoek bent naar de oplaadcase:

1. Je bent de oplaadcase kwijtgeraakt

Het kan zo zijn dat je de oplaadcase bent kwijtgeraakt. Bijvoorbeeld dat je zelf je AirPods in hebt en de oplaadcase in je jaszak hebt zitten. Met een volume op de hoge stand hoor je de oplaadcase uiteraard niet uit je jaszak horen vallen. Je geniet gewoon verder van je muziek en kom je er pas veel later achter dat de oplaadcase zoek is wanneer je het uit je jas denkt te kunnen pakken.

Dit is natuurlijk slechts één voorbeeld maar, er zijn nog meer manieren om de oplaadcase kwijt te raken. Kwijtraken is zeker niet iets wat je expres doet alleen kan het soms wel voorkomen worden.

2. De oplaadcase is flink beschadigd of stuk( van binnen)

Ook bij flinke beschadiging zal je zo goed als zeker opnieuw de oplaadcase moeten kopen. Maar dan moet de oplaadcase wel echt flink beschadigd zijn want, tegen een stootje kan de oplaadcase echt wel.

Zo is de oplaadcase niet meteen flink beschadigd als het een keer op de grond valt. Maar als dit keer op keer gebeurt, dan zal de oplaadcase langzaam dit wel gaan voelen waardoor het op een dag niet meer werkt.

Met stuk van binnen kun je eerder vooral verstaan dat de oplaadcase kapot is maar, dat er van de buitenkant geen zichtbare schade is. Een voorbeeld hiervan is vochtschade. Zo kun je bij bijvoorbeeld het zwembad de de oplaadcase erin laten vallen.

Mocht dit gebeuren, dan is het ook meteen einde verhaal voor de oplaadcase. Een waterspettertje kan het wel hebben maar, echt liters water is de oplaadcase te machtig.

3. De oplaadcase is stuk van de buitenkant

Van de buitenkant een kapotte oplaadcase zien is ook einde verhaal. Stel dat er bijvoorbeeld een hard voorwerp precies op de oplaadcase valt, ja dan blijft er weinig of zelfs niets meer van over. Of de oplaadcase die van tafel op de grond valt en je hond denkt dat dit een speeltje is.

Vervolgens bijt deze hier op en dan kan er ook al gauw een barst in zitten. Een kapotte oplaadcase van de buitenkant is bovendien ook niet fijn om aan te zien.

4. De oplaadcase is gestolen

De laatste manier die roet in het eten kan gooien, is dat de oplaadcase is gestolen. Als je zelfs heel veel pech hebt is het gestolen met de AirPods erin. Daardoor moet je opzoek naar de AirPods+ oplaadcase, net als hoe je het eerder gekocht hebt.

Dat iets van je word gestolen is eigenlijk wel het meest frustrerende gevoel om mee te maken.

5. De oplaadcase laadt niet op

Het kan ook zo zijn dat de oplaadcase opladen niet meer lukt. Je doet het kabeltje in het poortje van de oplaadcase en er gaat geen oranje lampje branden. Dan is er zeker iets mis en is er een nieuwe oplaadcase nodig.

Pas als er met een andere kabel bij de oplaadcase bij het proberen op te laden nog steeds geen oranje lampje gaat branden, dan kun je met zekerheid vaststellen dat het aan de oplaadcase ligt.

Het kan namelijk ook net zo goed aan een kabel liggen. Probeer daarom dit eerst altijd een beetje te testen.

6. Je zit zonder oplaadcase en wil gebruik maken van draadloos opladen

Waarschijnlijk weet je al dat je AirPods ook draadloos kunt opladen. Maar daar is wel de oplaadcase eerst voor nodig. Zowel voor normaal opladen als draadloos opladen is de oplaadcase in bezit hebben een vereiste.

Met de oplaadcase kun je draadloos opladen voor je AirPods toepassen. Zoals je AirPods draadloos laten opladen met de Apple docking station. Vooral handig voor als je overal wilt kunnen opladen.

Hoeveel kost een oplaadcase voor de AirPods?

Hoeveel een oplaadcase jou gaat kosten hangt er vanaf welke AirPods soort jij tot je beschikking hebt. Er zijn namelijk drie AirPods types waar je uit kunt kiezen( de AirPods 2, AirPods Pro en AirPods 3). Deze drie modellen hebben ieder ook hun eigen oplaadcase.

Hoe nieuwer type AirPods het is, hoe duurder de oplaadcase is. Heel logisch eigenlijk. De prijzen zijn dus niet hetzelfde. Echter zijn de prijsverschillen onderling heel klein. In principe moet je het zo zien, bij elk AirPods type kost de oplaadcase ongeveer de helft van de totale set( AirPods met oplaadcase).

Soms iets minder en soms iets minder. Dat hangt af van waar je de oplaadcase koopt maar, echt ruime verschillen zijn er niet te bekennen. Over het algemeen kost een oplaadcase je ongeveer €90-€100. Maar met wat geluk kun je als je een korting ziet al een oplaadcase kopen voor nog geen €50.

Belangrijke tips in het onderhouden van de oplaadcase

Uiteraard kan er altijd een onverwachte situatie optreden waardoor je de oplaadcase apart moet kopen. Daarom moet je er zo zuinig mogelijk mee omgaan.

Een belangrijke tip is dat je de oplaadcase het liefst altijd als je onderweg bent, stopt op een plek waar het altijd voelbaar zoals in in je jaszak of broekzak. Maar eigenlijk vooral niet tegelijkertijd met veel andere spullen.

Daardoor is de kans klein dat de oplaadcase eventueel beschadiging oploopt. Vermijd de oplaadcase vooral van redelijk scherpe voorwerpen zoals een sleutelbos. Zo´n sleutelbos zal er echt niet voor zorgen dat de oplaadcase kapot gaat maar, er kunnen op den duur wel krasjes ontstaan.

Op de langere termijn zal er zo goed als zeker wat slijtage ontstaan in de oplaadcase. Dit is dan aan de binnenkant. Het zijn dan niet meer dan wat krassen maar, door bijvoorbeeld het schoonmaken hiervan kun je dit beperken.

Een klein doekje waar je je handen mee schoonmaakt is al voldoende. Een pluisvrije doek heb je misschien ook in je gedachte maar, dat is vooral meer tegen stof.

Belangrijke tip: zorg dat je de opsporingsfunctie hebt ingesteld!

Ook handig om te weten is dat je de AirPods( dus inclusief oplaadcase) ingesteld hebt staan op je iPhone. Ook wel beter bekend als de zoek-mijn app. Net als hoe je je iPhone kunt opsporen dankzij deze app, kan deze app er ook voor zorgen dat je je verloren oplaadcase kunt terugvinden.

Nou is de prijs van een iPhone( tenzij je echt een hele oude tweedehands of Refurbished exemplaar hebt) niet te vergelijken met de prijs van een oplaadcase. In de meeste gevallen kost een iPhone je veel meer geld.

Maar het zou toch heel fijn zijn als je je oplaadcase weet terug te vinden door de zoek-mijn app. En hierdoor bespaart het je toch al gauw €90.

Er zijn genoeg mensen die door deze functie hun oplaadcase zelfs inclusief AirPods hebben gevonden. Echter kun je de enkel de oplaadcase ook alleen terugvinden vanaf de AirPods Pro en nieuwer.

Met de AirPods 2 kun je via de zoek-mijn app alleen de AirPods terugvinden( dus niet de oplaadcase apart). De AirPods Pro en AirPods 3 zijn wel geschikt om de AirPods en oplaadcase los van elkaar op te sporen.

Conclusie: Een nieuwe oplaadcase aanschaffen is zo geregeld!

In deze blog heb je gelezen hoe belangrijk de oplaadcase is voor de AirPods. Sterker nog, het is een onmisbare schakel. Uiteindelijk zorgt de oplaadcase ervoor dat de AirPods krachtige geluidskwaliteit aan jou kan afleveren.

Ook heb je de situaties omschreven gezien waardoor je opnieuw opzoek moet gaan naar een oplaadcase. Er zijn tips hoe je de oplaadcase kunt onderhouden en zelfs, is het mogelijk om de oplaadcase op te sporen.

Met wat geluk hoef je niet eens een nieuwe oplaadcase te kopen. Handig dus om deze functie op je iPhone te hebben staan. Verder kost een oplaadcase over het algemeen meestal de helft van de complete set.

De oplaadcase kwijtraken is natuurlijk vervelend maar, een nieuwe oplaadcase kun je al snel weer tot je beschikking hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *