Apple AirPods Refurbished: Zo goed als origineel!
Home » Berichten » Apple AirPods Refurbished: Zo goed als origineel!
apple airpods refurbished

Apple AirPods Refurbished: Zo goed als origineel!

De Apple AirPods staan sinds kort of al langer op jouw verlanglijstje. Alleen ga jij niet voor de reguliere variant van deze oordoppen van Apple. Jij gaat toch liever voor de Apple AirPods Refurbished. Dit is de wat “minder” honderd procent variant van de Apple AirPods. In deze blog lees je de belangrijkste informatie met betrekking tot op de Apple AirPods Refurbished. Hierbij ga je informatie vinden als wat de prijs is van dit type Apple AirPods. Maar net zo goed ook bij welke webshops je ze momenteel kunt bestellen, de voor-en nadelen ten opzichte van de gewone Apple AirPods. Is een Refurbished type alleen van toepassing voor de AirPods 2 of ook de Pro? Allemaal punten die uitgebreid aan bod komen in deze blog.

Apple AirPods Refurbished: Net als andere Apple producten simpelweg hergebruikt

Voor als je überhaupt nog niet helemaal weet wat Refurbished betekent, het is in principe niks meer dan een hergebruikt product. Schoongemaakt en geïnspecteerd en vervolgens de beschikking over originele Apple onderdelen.

De Apple AirPods Refurbished is één van de meerdere Apple producten die ook Refurbished te verkrijgen zijn. Zo is de iPhone, iPad, iMac en MacBook ook Refurbished te koop. De iPhone was het eerste Apple product dat Refurbished te verkrijgen was. Daarna volgde de MacBook en zo breidde dat zich verder uit.

Allemaal zijn het verschillende Apple producten maar, de definitie van Refurbished is op allemaal gewoon hetzelfde van toepassing en niks anders.

Het verschil zit hem dan ook helemaal niet aan de buitenkant maar juist aan de binnenkant. En dan bedoel ik niet dat je vervolgens op technisch onderzoek uit moet gaan want dat is al voldoende gedaan.

Het zijn interne aanpassingen die je met je ogen zelf niet kunt zien.

Waarom de Apple AirPods Refurbished kopen?

Net als bij de andere Apple producten die Refurbished te verkrijgen zijn, komen de redenen om een Refurbished producten te kopen ( in dit geval de Apple AirPods) eigenlijk gewoon op hetzelfde neer.

1. Je hecht veel waarde aan milieu en zou daar graag aan willen bijdragen

Als je wilt helpen aan een verbeterde milieu en daar dus veel waarde aan hecht, dan is het ideaal om voor de Apple AirPods te gaan. Het is algemeen bekend dat Refurbished producten beter zijn voor het milieu. En dan bedoel ik niet te zeggen als je hier niet voor kiest, dat je het milieu dan in gevaar brengt.

Maar door voor de Refurbished Apple AirPods te kiezen, help je het milieu toch wel meer. Dat komt omdat ze het herproduceren.

2. Nagenoeg hetzelfde ervoor terugkrijgen voor minder

Als het aankomt op de verhouding tussen de prijs en kwaliteit, is Refurbished helemaal geen verkeerde investering. De Apple AirPods zien er sowieso van de buitenkant gewoon hetzelfde uit als de gewone variant. Dus van de buitenkant kun je nooit zien dat het Refurbished oordoppen zijn.

De prijs is vrijwel altijd minder en je krijgt er zo goed als hetzelfde voor terug. Want het draagcomfort is gewoon net zo prettig. Totaal niet dat Refurbished oordoppen minder prettig zitten in de oren of ander gedoe ermee.

Verder is ook het geluidskwaliteit gewoon hetzelfde. Dus de belangrijkste punten als het gaat om de AirPods( geluidskwaliteit en draagcomfort) is onveranderd. En zo kun je dus net zoveel prachtige geluidskwaliteit beleven bij een Refurbished type als bij een gewone AirPods type.

3. Betrouwbaarheid in vergelijking met tweedehands

Als je een Refurbished product gaat vergelijken met een tweedehands product, dan is de betrouwbaarheid echt wel beter. Sterker nog, bij tweedehands heb je niet eens betrouwbaarheid. Vaak worden Refurbished en tweedehands met elkaar vergeleken.

Dus de Apple AirPods moet je dus ook zeker niet zien als tweedehands type. Bij Refurbished producten is er veel meer inspectie en tests ondergaan voor keuring om verkocht te worden. Bij tweedehands is dit helemaal niet het geval en is het risico veel groter dat je te maken krijgt met onjuistheden bij ontvangst of gebruik.

4. Garantie in vergelijking met tweedehands

Een ander belangrijk voordeel in vergelijking met een tweedehands type is dat je recht hebt op garantie. Dit kun je gewoon al zien bij de webshop waar je je aankoop wilt doen. Terwijl bij een tweedehands type je ook geen garantie hebt.

Je weet natuurlijk maar nooit of je AirPods plotseling schade kunnen krijgen etc. Dus dan voelt garantie dus toch wel een stuk veiliger.

Verder zijn dit eigenlijk nog beter gezegd ook de belangrijkste voordelen waar je van profiteert. Maar kiezen voor een Refurbished product heeft uiteraard ook nadelen waar je rekening mee moet houden.

Wat zijn de nadelen van de Apple AirPods Refurbished?

En dan hierbij de nadelen van de Apple AirPods Refurbished waar je ook op moet letten. Dit zijn ze:

1. Kans is reëel dat het een kortere levensduur heeft dan bij de originele variant

Bij de originele Apple AirPods duurt het meestal rond de twee jaar voor je achteruitgang zult merken. Bij de Apple AirPods Refurbished is deze levensduur allesbehalve zeker. Sterker nog, de kans dat je eerder achteruitgang zult merken is realistisch.

Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het gaat er meer om dat je begrijpt dat de verwachte levensduur onzekerder is dan bij de originele Apple AirPods.

2. Een beperkt aanbod wat betreft de webshops

Sowieso zijn Refurbished producten überhaupt veel beperkter te verkrijgen dan originele versies van het product. Dus dat geldt ook voor de Apple AirPods Refurbished. Uiteindelijk ga je het heus wel kunnen vinden alleen heb je de webshops niet echt bepaald ruim voor het kiezen. Er zijn altijd maar een paar webshops waar je bij terecht kunt om Refurbished (Apple) producten aan te schaffen.

En vaak zijn het dan webshops die uitsluitend Refurbished producten verkoopt. Waarschijnlijk weet je zelf ook dat er hier echt geen tientallen webshops van bestaan. Dus echt heel kieskeurig zijn in waar je tot aankoop wilt overgaan zit er niet in.

3. Iets gevoeliger voor schade

Vaak zijn Refurbished producten toch wel iets gevoeliger voor schade. Omdat uiteindelijk er uiteindelijk toch best het één en ander aan gesleuteld is, heeft dit toch wel enigszins effect. Wees daarom toch wel iets zuiniger op Refurbished producten( in dit geval de Apple AirPods).

Bij welke webshops kun je voor de Apple AirPods Refurbished terecht?

Zoals al eerder benoemd is het webshopaanbod van Refurbished producten allesbehalve ruim te noemen. Maar dan nog steeds kun je dit type Apple AirPods gewoon te bemachtigen. Hier kun je zien bij welke webshops je de Apple AirPods Refurbished kunt kopen:

1. Refurbished.nl

Dit is in principe vrijwel de grootste webshop op het gebied van Refurbished producten. Hier worden voornamelijk Apple producten verkocht waaronder dus ook de Apple AirPods. Zonder twijfel één voor de hand liggende webshops om hier je aankoop te doen!

2. Leapp.nl

Na Refurbished.nl is Leapp misschien wel de grootste webshop in Refurbished producten. Een webshop dat over het algemeen goed scoort in de beoordelingen dus, zeker ook een prima webshop!

3. Rebuy.nl

Deze webshop is wel minder populair dan de eerder tweegenoemde webshops maar, ook gewoon een goede en betrouwbare webshop om een Refurbished product aan te schaffen. In tegenstelling tot de andere twee webshops lijkt de voorraad voor de Apple AirPods ook uitgebreider.

Hoeveel kost dit type Apple AirPods?

Dat je voor de Apple AirPods Refurbished een goedkoper bedrag hoeft te betalen is dus gewoon een feit.

Alleen wil je natuurlijk dan ook weten wat de kosten hier van zij of misschien wel beter gezegd, hoeveel bespaar je in vergelijking met de originele Apple AirPods?

Allereerst is het afhankelijk van welk type Apple AirPods je wilt kopen. Ga je voor de Apple AirPods 2 of voor de Apple AirPods Pro soorten? Of heb je toch liever voor de Apple AirPods 3?

Hoe nieuwer het model, hoe duurder natuurlijk. Maar als je elk model gaat vergelijken met een normale versie, dan zul je zien dat het geld wat je bespraart ook niet zo heel veel is als je vooraf had gedacht.

Het verschil tussen een originele en een Refurbished type Apple AirPods bedraagt echt hooguit een paar tientjes. Maar het is dus echt niet zo dat je moet rekenen op megadeals of de helft van de prijs.

Dit zou natuurlijk helemaal mooi meegenomen zijn maar, daarvoor is een Refurbished exemplaar weer van te goede kwaliteit. Goedkoper betaal je sowieso alleen, zijn de prijsverschillen met een normaal exemplaar in principe niet al te groot. Als je al tevreden bent om een paar tientjes te besparen, dan is het ideaal voor jou.

Conclusie: De Apple AirPods Refurbished is eigenlijk zo goed als een kopie van de echte Apple AirPods

In deze blog ben je de belangrijkste informatie te weten gekomen over de Apple AirPods Refurbished. Er kan na het lezen van de informatie worden vastgesteld dat dit type helemaal niet veel verschilt van een originele versie. Voor het grootste gedeelte krijg je er ook hetzelfde voor terug voor een wat goedkopere prijs.

Toch zijn er natuurlijk ook wat nadelen die je hebt in vergelijking met de originele Apple AirPods. Maar als deze nadelen voor jou niet per se een probleem zijn, dan is de Apple AirPods Refurbished een prima keuze. In feite haal je zo goed als hetzelfde product in huis met voor het grootste deel een inhoudelijke kwaliteit niet veel minder is.

Voor het grootste deel krijg je er bijna hetzelfde er voor terug en dat, voor een goedkopere prijs. Kortom, de Apple AirPods Refurbished is zeker geen verkeerde investering en uiteindelijk kun je net zoveel genieten van het prachtige geluidskwaliteit. Zie het als volgt, voor 80% hetzelfde en voor 20% minder dan de originele versie om het kort en krachtig af te sluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *