Apple Hoofdtelefoon: De opvolger van de AirPods!
Home » Berichten » Apple Hoofdtelefoon: De opvolger van de AirPods!
apple hoofdtelefoon

Apple Hoofdtelefoon: De opvolger van de AirPods!

Voor geluid in de oren kun je niet alleen terecht bij de AirPods. Je kunt namelijk ook kiezen voor de Apple hoofdtelefoon genaamd , de AirPods Max. Ook met de AirPods Max kun je genieten van je favoriete muziek. Het is de eerste Apple hoofdtelefoon dat ooit is uitgebracht. Zo is er dus een alternatief voor als de AirPods jou niet zo ligt. Alleen wat kun je verwachten van de AirPods Max? heeft het iets verrassends in te brengen of is het er puur voor een extra keuze? is de AirPods Max kopen wel de moeite waard? In deze blog lees je uitgebreid wat de AirPods max in zich heeft en, waarom het wel of niet iets voor jou is.

De Apple hoofdtelefoon in het kort

In december 2020 kwam de Apple hoofdtelefoon uit. Oftewel, de AirPods Max . Iedereen had misschien wel de verwachting dat het bij oordoppen zou blijven. Het begon met de oordoppen met draad. Daarna volgde de draadloze variant. Beter bekend als de AirPods.

Apple wilde uiteindelijk na wat jaren uitbreiden en daar kwam o.a. deze hoofdtelefoon bij. Namelijk niet iedereen is altijd een liefhebber van oordoppen dus, is een hoofdtelefoon uitbrengen niet verrassend.

Opvallend is dat de officiële naam geen “Apple Headphone” is. Waarom voor deze benaming is gekozen, is niet uitgelegd.

Misschien dat de toevoeging Max staat voor absolute maximale prestaties leveren.

Waarom je wel voor een AirPods Max zou kiezen

Om maar meteen op het meest inhoudelijke vlak te beginnen, worden gelijk de pluspunten (grotendeels) meegedeeld. Hieronder de redenen om wel voor een AirPods Max te kiezen:

Betere geluidskwaliteit dan AirPods

Het geluidskwaliteit van de AirPods Max is beter dan bij de AirPods. Niet dat de AirPods geen goede geluidskwaliteit heeft want, dat is hierbij ook zeker het geval. Dit is vooral handig om te weten als je twijfelt tussen de AirPods en AirPods Max. Uit onderzoek is gebleken dat de AirPods Max toch diepere bassen produceert. In de oren klinkt het geluid wat intenser. Op het vlak van geluidskwaliteit scoort de AirPods Max hoger.

Zeer sterke noise cancelling& transparantiemodus

Ook de noise cancelling is hier het best. Wanneer je dit gebruikt, worden geluid zo goed als zeker 100% afgezonderd van de omgeving. Geen last van bijvoorbeeld luidruchtige kinderen op een paar meter afstand of bouwwerkzaamheden. De AirPods Pro heeft dit ook maar, de noise cancelling van de AirPods Max is iets krachtiger.

De noise cancelling is niet standaard ingesteld want, je kunt ook zonder er gebruik van maken( transparantiemodus). Rondlopen met de koptelefoon op maar nog wel, omgevingsgeluiden kunnen horen. Omdat je het zelf wil of omdat het niet bepaald ideaal is in de omgeving waar je op dat moment bent.

Draagcomfort voelt prettig aan

Een koptelefoon met een prima draagcomfort is, absoluut ook van toepassing. Zowel op de oren als op het hoofd voelt het prima aan. Op de oorschelpen zitten oorkussens gemaakt van akoestisch traagschuim. De hoofdband is ruim verstelbaar waardoor, je makkelijk luisterplezier kunt beleven zonder maar enige druk op het hoofd te voelen.

In ieder geval ga je merken dat er zeker wel de nodige aandacht is besteed aan, de gebruiker een zo optimaal mogelijke draagcomfort te geven.

Je krijgt ook een hoesje( smart case) meegeleverd om het op te bergen .

Geluid past zich aan de ruimte aan: ruimtelijke audio

Een specificatie dat ook voor de AirPods Pro en AirPods 3 van toepassing zijn. Zie het maar als dat het geluid van alle kanten hoorbaar is i.p.v. alleen maar links en rechts. Een geluidseffect dat zich meer verspreid kun je ook wel als omschrijving opnemen.

Het geluidskwaliteit verandert niet en staat hier dus ook los van. Je beleeft het geluid wel grootschaliger, vergelijk het maar met alsof je in een bioscoop zit.

Als je ruimtelijke audio wilt beleven moet je dit eerst wel inschakelen. Hiervoor zijn slechts een paar kleine stappen voor nodig. Mocht dit toch niks voor je zijn, dan doe je niks en beleef je het geluid gewoon op de normale manier.

Voor meerdere Apple producten te gebruiken& switchen hiervan gaat soepel

Een specifiek Apple product in bezit hebben is niet nodig om de AirPods Max te kunnen gebruiken. Op het gebied van Apple producten is het wel van alle markten thuis. Voor deze Apple producten is de AirPods Max van toepassing:

  • iPhone( minimaal IOS14.3 versie)
  • iPod Touch( minimaal IOS 14.3 versie)
  • iPad( minimaal iPadOS 14.3 versie)
  • Apple Watch( minimaal WatchOS 7.2 versie)
  • Apple TV( minimaal tvOS 14.3 versie)
  • Mac( minimaal MacOS 11.1 versie)

Ondanks dat er per Apple apparaat wel een minimale ondersteuningsversie vereist is, is de keuze hierin best wel breed.

Natuurlijk kan het net zo zijn dat je twee of meer Apple producten uit het lijstje hebt. Geen probleem want, je kunt gewoon makkelijk overschakelen(switchen) tussen deze producten.

Ook op niet- Apple apparaten te gebruiken

Zelfs als je geen Apple apparaat hebt, kun je deze koptelefoon nog steeds ervoor gebruiken. Dit werkt zo goed als hetzelfde en beleef je dus nog steeds een net zo goede geluidskwaliteit. Het enige wat je niet kunt gebruiken is Siri. Maar voor de rest geen andere verschillen.

Het koppelen hiervan gaat ook op een gelijkwaardige manier. Meer moeite moeten doen is niet aan de orde. En dan ben je natuurlijk ook benieuwd naar voor welke- niet Apple apparaten je het kunt gebruiken. Dit is eigenlijk best breed omdat, het er puur omgaat dat deze apparaten voorzien zijn van bluetooth.

Dus bij wijze kun je gewoon met een Samsung toestel muziek luisteren via deze koptelefoon. Een prima oplossing voor mensen die de AirPods Max interessant vinden maar niet onder de indruk zijn, van de andere Apple producten.

Problemen met oorkussens? zijn gewoon vervangbaar

Ook oorkussens kunnen uiteraard schade oplopen of zelfs helemaal kapot gaan. Geen grote paniek als je dit bij de AirPods Max meemaakt want, deze kun je gratis laten vervangen( als je garantie hebt) of tegen kosten.

Deze kosten zijn nog minder dan de kwart van de aanschafprijs van de AirPods Max. Zo hoef je gelukkig niet meteen opzoek naar een nieuwe AirPods Max want, dat zou wel vervelend zijn. In deze foto kun je zien hoe de AirPods Max eruit ziet zonder oorkussens:

Fysiek natuurlijk sterker dan de AirPods

Een hoofdtelefoon is natuurlijk qua fysieke staat altijd sterker dan oordoppen. Je draagt misschien wel wat meer gewicht met op je hoofd maar, een hoofdtelefoon zal altijd minder snel stuk gaan.

Uiteindelijk kan een hoofdtelefoon gewoon meer incasseren voordat het schade oploopt of kapot gaat.

Wat zijn de nadelen?

Een AirPods Max heeft zeker ook nadelen waarmee je rekening mee moet houden. Deze nadelen zijn van toepassing:

Het prijskaartje is niet mals

Het aanschaffen van een AirPods Max is allesbehalve goedkoop. Je zult zeker ruimschoots 600 euro op tafel moeten leggen( eventueel 500 euro als je een exemplaar weet te vinden met korting . Besef dat je voor dat geld zeker drie redelijke koptelefoons kunt kopen. Maar goed, ik kan niet in ieders portemonnee kijken en ook niet weten dat diegene zijn/haar budget is.

Bovendien moet je het er net maar voor over hebben. Vraag jezelf af of jij het wel waard vind om zo’n fors bedrag te betalen voor een koptelefoon. Een iPhone Refurbished dat niet al te oud is, kun je al in bezit hebben voor deze prijs.

En echt zo veel meer extra voordelen ten opzichte van de oordoppen( AirPods) zijn er niet.

Design valt tegen( zeker voor de prijs)

Als je dan gaat kijken naar het design, hoeft dat misschien eens echt een issue te zijn. Alleen zou je voor de prijs toch wel een stijlvoller design ervoor mogen terugkrijgen? wat mij betreft dan. Ik kan me zeker voorstellen dat jij dat ook met mij eens bent.

Dan is het design niet eens lelijk of iets in die richting maar, de uitstraling is wel erg nuchter. Er is nergens een logo of tekst te vinden waaraan je kunt zien dat je te maken hebt met de AirPods max.

Het is een beetje als betalen voor schoenen voor een dure prijs maar, er geen “flair” op te merken is. Wat de specificaties zal je wel gaan merken dat deze koptelefoon wel absoluut kwalitatief is. Van de buitenkant is dit niet op te merken.

Even kortgezegd kun je het zien als, dat de uitstraling niet echt bepaald “matcht” met de prijs. Bij een Beats By Dr.dre koptelefoon waar jaren geleden zo’n hype op was, was dit wel het geval.

Uiteindelijk is en blijft ook dit punt een smaakkwestie en ligt het eraan hoeveel en of je überhaupt waarde hier aan hecht.

Zweet-en waterbestendigheid ontbreekt

Het is jammer dat zweet-en waterbestendigheid niet van toepassing is. Nou hoeft niet zo letterlijk een druppeltje water of zweet ervoor te zorgen dat de AirPods Max knock-out is maar, dat maakt het wel kwetsbaarder voor zweet- en waterdruppels.

De AirPods Max dragen in omgevingen waarbij vooral water aanwezig is dan ook vooral af te raden. Bijvoorbeeld als je langs een waterval loopt of langs het water zit.

Vooral voor de prijs is dit toch wel een tegenvaller. Je zult dan ook al snel afhaken als zweet-en waterbestendigheid voor jou persoonlijk belangrijk is. Kortom, je kunt water wel degelijk als een vijand bestempelen van de AirPods Max.

Niet optimaal te gebruiken voor (alle) sportactiviteiten

Misschien wil je ook tijdens sportactiviteiten(, hardlopen, tennis etc) luisterplezier ervaren alleen, valt dit wel tegen. In principe kan het wel maar dan ga je daar wel gedoe mee krijgen. De koptelefoon blijft tijdens deze bezigheden niet stabiel op de oren zitten. Hierdoor heb je last van verschuivingen.

Duidelijke hinder en is het draagcomfort dus dan een stuk minder. Bij activiteiten waar niet al te veel beweging in zit, zal je er vrijwel niks van merken. Je zou het in de sportschool op zich wel kunnen gebruiken omdat, daar niet zoveel beweging plaatsvind waar de AirPods Max minder comfortabel van raakt.

Maar tijdens sportactiviteiten als bijvoorbeeld hardlopen en tennis, is het dragen van de AirPods Max allesbehalve ideaal. Hardlopen en tennis zijn sportactiviteiten waarbij je continu in volle beweging bent. Tijdens het hardlopen ren je aaneen stuk door tot je zelf besluit te stoppen en bij tennis trek je ook al gauw wat sprints.

Bij alle sportactiviteiten waarin je continu in volle beweging ben( rennen, bukken etc) is de AirPods Max niet meer comfortabel om te dragen. Belangrijk om te weten dat je weet voor welke sportactiviteit(en) je het wilt gebruiken.

Aparte manier om ermee overweg te gaan& mindere bescherming

Op zich kun je de AirPods Max gewoon prima meenemen voor onderweg alleen, de wijze hiervan is best wel opmerkelijk. Je krijgt een Smart Case meegeleverd maar, niet zoals je misschien zult verwachten. Een AirPods Max is ook niet volledig in te klappen dus, is de case hier ook op aangepast.

Als je de koptelefoon in de case stopt, is de hoofdband overduidelijk zichtbaar. Verder zie je ook de bovenste gedeelten van de oorschelpen. Voor onderweg moet je dus de hele tijd de hoofdband vasthouden.

Uiteindelijk kun je apart wel gewoon een case kopen waar de AirPods Max volledig inpast. Maar voor zo’n groot merk als Apple en de prijs van deze koptelefoon, was het beter geweest dat je de koptelefoon gewoon kunt inklappen en een standaard case krijgt meegeleverd.

Indien je de normale case niet apart wilt kopen, moet je wel rekening ermee houden dat de AirPods Max minder beschermd is en voelt het ook minder veilig aan. Exact op deze manier(foto hieronder) zal je er dan over straat mee moeten lopen.

Je moet opladen

Helaas moet de AirPods Max wel worden opgeladen. Dat is niet zozeer een groot nadeel maar, de bovenstaande pluspunten en ook niet hoeven opladen was een ideale combinatie geweest. Vooral belangrijk voor als je ergens dagen of zelfs weken verblijft, altijd de oplader meenemen!

Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, het zou toch zonde zijn als je op het strand geen muziek kunt luisteren doordat je de oplader niet hebt meegenomen.

Hoe gebruik je de AirPods Max? dat is eigenlijk best simpel

Verbinden

De voor- en nadelen weet je inmiddels nu maar, hoe je het moet gebruiken is natuurlijk net zo belangrijk. Het gebruik ervan is erg simpel net als bij de AirPods. Nadat je de koptelefoon hebt uitgepakt, ga je beginnen met koppelen aan jouw Apple apparaat. Dit doe je eerst door bluetooth in te schakelen en dan krijg je, als het goed is een melding dat de AirPods Max ingeschakeld is.

Bediening knoppen

Het meest opvallende is de knop waarmee je muziek kunt laten afspelen en pauzeren, de Digital Crown. Dit is een kleine rondvormige knop die op de achterkant van de rechteroorschelp zit. Gewoon door één tikje op de knop kun je kiezen voor pauzeren of afspelen.

Hierdoor hoef je dus niet meer bijvoorbeeld zo nodig je telefoon of een ander apparaat erbij te pakken, om dit te kunnen doen. Maar ook het volume harder of zachter zetten is mogelijk door aan het knopje te gaan draaien.

Dan heb je ook nog de ruisbeheersingsknop, hiermee kun je gemakkelijk switchen tussen de transparantiemodus en de actieve ruisonderdrukking. Ook hierbij is je apparaat erbij pakken niet nodig. Net als bij Digitial Crown bevind deze knop zich op de rechteroorschelp( voorkant). Deze heeft een rechthoekige vorm.

Het opladen

De AirPods Max opladen doe je met de lightning kabel. In de rechteroorschelp is er een rechthoekvormig gaatje en daar, stop je de lightning kabel in. Een oplaadcase zoals bij de AirPods wel het geval is, is hier dus niet van toepassing. Gewoon direct opladen zonder iets anders erbij te hoeven pakken.

Wat de laadtijd betreft, hoef je gelukkig maar kort te wachten om luisterplezier te hebben. Na 5 minuten opladen is het in principe al voldoende om zo´n 1,5 uur muziek te kunnen luisteren.

Handig voor als je er ´´even´´ tussenuit gaat. Als je kiest om op volledig op te laden, zult de AirPods Max het zo’n 20 uur volhouden. De AirPods Max is dus niet snel uitgeput.

In meerdere kleuren beschikbaar

Er valt te kiezen uit vijf kleuren( spacegrijs, roze, groen, zilver en blauw). Hierbij valt wel zeker wat op te merken want, de kleur spacegrijs komt wel heel erg dicht in de buurt van zwart. Opvallend dus dat deze niet de noemer zwarte heeft gekregen.

Bij de roze variant zijn de oorschelpen wel roze maar, is de kleur van de hoofdband meer rood te noemen. Spacegrijs valt onder een neutrale kleur en de andere kleuren zijn opvallend.

Belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • Maximale batterijduur: 20 uur( gesprektijd, films kijken en luistertijd)
  • Bluetooth-versie: 5.0
  • Inhoud: AirPods Max, Lightning kabel, Smart Case en handleiding
  • 3 type manieren van bediening: Digital Crown, knop voor ruisonderdrukking en Siri
  • Processor: Apple H1-chip
  • Type koptelefoon: draadloos- over ear
  • Te gebruiken voor: Ruimtelijke audio, transparantiemodus, ruisonderdrukking en delen van audio

Conclusie: Een koptelefoon van hoge klasse waar wel meer uitgehaald had mogen worden

Ga je voor de AirPods Max, dan haal je er best wat voordelen uit. Het is zeker een geschikte koptelefoon voor als je echt super goede geluidskwaliteit wilt beleven. Een koptelefoon dat zeker anders is dan de rest en een eigen stijl heeft.

Kies vooral voor deze koptelefoon als je, het complete plaatje van de audio wilt ervaren en houdt van veelzijdigheid. Voor de prijs krijg je dat er zeker voor terug. Sommige dingen kunnen beter maar met de AirPods Max, haal je een absolute koptelefoon binnen!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *