iPhone in 3 termijnen betalen: in drie delen te doen!
Home » Berichten » iPhone in 3 termijnen betalen: in drie delen te doen!
iphone in 3 termijnen betalen

iPhone in 3 termijnen betalen: in drie delen te doen!

Het is zeker dat ja van jezelf weet dat je een iPhone in termijnen wilt betalen. Dit doe je omdat het in één keer kopen momenteel niet goed uitkomt en kies je voor deze wijze van betaling. Alleen maak jij de keuze om de iPhone in termijnen betalen nog specifieker voor jezelf. Je wilt de iPhone namelijk in 3 termijnen betalen. In deze blog lees je de belangrijkste informatie over de iPhone in 3 termijnen betalen. Hierbij moet je denken aan waarom je zou moeten kiezen om echt specifiek in 3 termijnen te betalen, in welke bedragen je deze termijnen aflost. Is in drie termijnen kunnen betalen voor alle iPhone modellen van toepassing? en Bij welke webshops kun je terecht om de iPhone in 3 termijnen te betalen? Allemaal belangrijke punten die in deze blog aan bod zullen komen.

Waarom zou je de iPhone in 3 termijnen willen betalen?

Allereerst moet je jezelf eerst afvragen waarom je specifiek in drie termijnen de iPhone wilt betalen? Want je kunt namelijk in best veel verschillende termijnen betalen. Dus dan zou het best onlogisch klinken als je niet één of meerdere redenen voor hebt. De iPhone in termijnen betalen kun je dus ook heel specifiek bekijken ( in dit geval 3 termijnen).Hier zijn de redenen waarom in drie termijnen eventueel het best van toepassing voor jou kan zijn:

1. Je denkt drie maanden nodig te hebben voor het aflossen van de iPhone

In principe is het vaak het geval dat drie termijnen wilt zeggen, dat je ook drie maanden de tijd hebt voor het afbetalen. Oftewel, 90 dagen de tijd waarvan 30 dagen voor elk termijn. Als je al een beetje weet van dat je een iPhone in drie maanden kunt afbetalen, dan is 3 termijnen kiezen een prima optie.

Uiteraard mag je altijd eerder aflossen maar je hebt dus gewoon drie maanden de tijd. Hoewel er nog langere termijnen zijn waar je uit kunt kiezen, is drie maanden zeker ook niet heel kort.

2. Je wilt gewoon snel klaar zijn met afbetalen

Als je je iPhone snel afgelost wilt hebben, dan is in drie termijnen betalen absoluut een uitstekende keuze. Na de optie om te kiezen voor twee termijnen is deze termijnduur het snelst voorbij. Na uiterlijk drie maanden klaar zijn met aflossen is over het algemeen vrij snel te noemen.

Misschien kun je wel kiezen om voor meerdere termijnen te gaan maar, jij bent misschien niet iemand die hier langer de tijd voor wil nemen. Snel klaar met aflossen betekent ook dat de iPhone snel volledig van jou is.

Hoelang heb je de tijd om in 3 termijnen te betalen?

Net las je al dat de duur van drie termijnen meestal maximaal drie maanden(90 dagen bedraagt). Dit is dus niet altijd het geval. Heel soms kan dit ook maximaal twee maanden( 60 dagen) zijn dus, dan moet je na iedere 20 dagen een deel betalen.

Of jij het in 60 of 90 dagen zal moeten afbetalen, ligt het aan welke webshop je kiest. Maar ga er maar eerder van uit dat je 90 dagen de tijd hebt.

Dat betekent ook dat de drie termijnen zijn opgedeeld in drie gelijke bedragen. Stel dat je een iPhone koopt t.w.v. €900 en drie maanden de tijd hebt, dan moet je om de 30 dagen een bedrag van €300 betalen. Oftewel je betaalt 1/3 deel iedere maand van het geheel.

De iPhone in 3 termijnen betalen kan op twee manieren

Het toestel in 3 termijnen kan op twee manieren. Dit zijn de manieren waar het om gaat:

1. Eerst ontvangen en dan gaat de termijnduur van 3 termijnen pas in

Dit is eigenlijk ook de meest voorkomende manier. Je bestelt je ideale iPhone en dan ontvang je eerst het toestel. En dan gaan pas de 3 termijnen in. Dus je hoeft letterlijk €0 te betalen en krijgt waarschijnlijk de volgende dag al je iPhone afgeleverd.

Na ontvangst heb je dan vrijwel altijd 30 dagen de tijd om de eerste termijn af te lossen. Het belangrijkste is dat je je iPhone ontvangt zonder maar een cent te hoeven betalen.

Maar in de mail die je dan krijgt, staat vermeld op welke datums de 3 termijnen betaald moeten zijn.

2. Eerste termijn direct betalen en dan pas ontvangst

Een andere manier van in 3 termijnen betalen is dat je wel eerst moet betalen. Oftewel je moet direct het eerste termijn betalen, vervolgens krijg je het toestel en dan heb je nog 2 termijnen over. Hier een voorbeeld:

Je koopt een iPhone 15 t.w.v. €1850. Het eerste termijnbedrag moet je dus direct betalen bij het bestellen. Dan moet je €616,67 meteen afrekenen en dan blijft er €1233 over voor de resterende twee termijnen. Hier heb je 60 dagen de tijd voor.

Het is dan ook alleen mogelijk om voor deze manier te kiezen als, je meteen in staat bent om de eerste termijn te voldoen.

Bij welke webshops kun je terecht?

En dan natuurlijk ook belangrijk om te weten bij welke webshops je terecht kunt. Bij sommige webshops gelden er specifieke termijnbedragen van bijvoorbeeld 6 maanden etc. Bij de volgende webshops is het mogelijk om de iPhone in 3 termijnen te betalen:

  • Mediamarkt
  • Otto
  • Ben.nl
  • Dustinhome.nl
  • Mobico.nl

Niet bepaald veel webshops dus waar je de keuze uit hebt. Kies gewoon de webshop uit waarvan jij denkt dat die je het meest aantrekt.

Is het mogelijk om alle iPhone modellen in 3 termijnen te betalen?

Heel fijn natuurlijk dat je de iPhone in 3 termijnen wilt betalen maar, is dit wel voor elk iPhone model van toepassing? Want als dit niet het geval is, moet je echter toch kiezen voor een ander iPhone model. Of je moet deze manier van de iPhone betalen aan je voorbij laten gaan.

Helaas is het niet mogelijk om elk iPhone model in 3 termijnen te betalen. Dat komt omdat er een aantal iPhones zijn die momenteel zo in waarde gedaald zijn, dat het voor een webshop niet echt zo relevant om de drietermijnenregeling toe te passen.

Soms moet het toestel een minimaal een specifiek bedrag kosten( bijvoorbeeld €600) voordat er in 3 termijnen kan worden betaald. Zo heeft het voor een webshop geen zin om een om een iPhone in 3 termijnen te laten betalen die €200 kost. Een webshop gaat echt geen 3 maanden wachten op een betaling van €200.

Bij de volgende iPhone modellen zal je vrijwel zeker de mogelijkheid terugvinden om in 3 termijnen te betalen:

  • Alle iPhone 11 modellen
  • Alle iPhone 12 modellen
  • Alle iPhone 13 modellen
  • Alle iPhone 14 modellen
  • Alle iPhone 15 modellen

Zoals je kunt lezen, is in 3 termijnen betalen eigenlijk alleen maar gericht tot de redelijke tot zeer nieuwe iPhone modellen. Wil je bijvoorbeeld een iPhone 8 in 3 termijnen betalen? Dan is de kans echt heel klein dat je die zult terugvinden.

In principe ook niet echt verrassend dat dit het lijstje is waar in 3 termijnen betalen van toepassing voor is. Het zijn de iPhone toestellen die qua waarde nu relevant genoeg zijn om in 3 termijnen te betalen.

Hoeveel betaal je dan per termijn?

Wat het bedrag is dat je moet betalen per termijn, ligt aan welk iPhone model je kiest die je in 3 termijnen kunt betalen. Net als bij het toestel los kopen is het heel simpel hoe nieuwer het toestel, hoe hoger het termijnbedrag.

Voor een iPhone 15 zijn de drie termijnbedragen natuurlijk een stuk hoger dan bij de iPhone 11. Een iPhone 11 kost bijvoorbeeld €500 en een iPhone 15 al gauw €1200 dus, is het termijnbedrag natuurlijk ook veel hoger.

De bedragen verschillen per iPhone model maar het principe is gewoon hetzelfde.

Conclusie: De iPhone in 3 termijnen betalen ligt ook gewoon voor het grijpen!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie kunnen lezen over de iPhone in 3 termijnen betalen. Zo heb je gelezen dat dit niet bij welke webshop mogelijk is maar, er toch wel een aantal beschikbaar zijn. Hoeveel je per termijn moet betalen ligt echt aan welk iPhone toestel je koopt.

Meestal heb je voor deze 3 termijnen ook 3 maanden de tijd. Dus dat is wel een ruime periode. Vergeet ook niet dat je wel gewoon rente betaalt want, het is natuurlijk wel een lening die je hebt afgesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *