iPhone in termijnen betalen: in één keer de volle pond betalen hoeft niet!
Home » Berichten » iPhone in termijnen betalen: in één keer de volle pond betalen hoeft niet!
iphone betalen in termijnen

iPhone in termijnen betalen: in één keer de volle pond betalen hoeft niet!

Dat je een iPhone wilt kopen staat in principe al vast. Alleen wil of kun je het op dit moment niet in één keer betalen. Normaal gesproken wordt de zoektocht dan wel wat lastiger want, een iPhone in termijnen betalen is niet vanzelfsprekend. Verder op zoek moeten gaan naar een tweedehands of Refurbished toestel zie je ook niet zitten. Maar dat het lastiger wordt is niet meteen reden voor tot zorg want, een iPhone in termijnen betalen is zeker wel mogelijk. In deze blog lees je de belangrijkste informatie omtrent een iPhone betalen in termijnen. Waardevolle punten met o.a. waar je het in termijnen kunt betalen, voor welke iPhones dit van toepassing is en waar je rekening mee moet houden.

iPhone in termijnen betalen gebeurt al best een tijdje

In termijnen je iPhone betalen en alsnog geleverd krijgen, is iets wat al langere tijd normaal is. Toch zijn er genoeg mensen die niet weten dat dit gewoon mogelijk is. Waarschijnlijk dat ze een beeld hebben dat een iPhone in termijnen betalen wat vreemd in de oren klinkt.

Deze manier van betalen is bij de iPhone niet meer weg te denken aangezien, het voor sommige mensen extra voordeliger werkt.

In de beginjaren toen de iPhone op de markt kwam, was betalen in termijnen nog niet mogelijk. Toen was het of in één keer betalen of een abonnement afsluiten. Een andere “tussenweg” was er helaas niet.

Zowel voor consumenten als voor bedrijven is dit veel voordeliger. Door in termijnen te kunnen betalen hebben consumenten meer betaalmogelijkheden. Tegelijkertijd levert deze slimme zet het bedrijf meer omzet op. Voor beiden partijen is het een win-win situatie.

Maar in het algemeen hebben de meeste mensen gekozen voor in één keer betalen of een abonnement aanschaffen. Een klein deel kiest ervoor om in termijnen te betalen.

Voor welke iPhones is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Eigenlijk is elke iPhone wel te verkrijgen door in termijnen te betalen. Natuurlijk moet deze iPhone op dit moment wel nog relevant zijn. Daarmee bedoel ik dat het wel nog verkocht wordt. Bovendien moet de webshop waar je de iPhone wilt kopen ook nog eens, jouw ideale iPhone op voorraad hebben.

Maar allereerst draait het er vooral om dat, de webshop het mogelijk maakt om in termijnen te betalen. Anders heb je er natuurlijk verder niks meer aan.

De kans is echter realistischer dat in termijnen betalen van toepassing is voor (relatief) nieuwe toestellen. Simpelweg omdat het termijnbedrag dan relevanter is om toe te passen. Voor een bedrijf is het zinloos om bijvoorbeeld een iPhone 5 in termijnen te laten betalen.

Daar is dit toestel te goedkoop voor. Het moet wel om een iPhone gaan dat bij het grote publiek een (grote ) rol van betekenis heeft.

Waar kun je in termijnen betalen?

Voor je in termijnen wilt betalen moet je uiteraard wel eerst weten bij welk bedrijf dit mogelijk is. De keuze is veel minder breed dan als je ervoor kiest om los te kopen of op abonnement.

Het aantal bedrijven waar een iPhone in termijnen betalen mogelijk is, is op één hand te tellen. Misschien zou je eerder denken dat je dan namen voorgeschoteld krijgt die weinig naamsbekendheid hebben. Dit is niet het geval want, het zijn zelfs hele bekende namen.

Bij de volgende bedrijven is het mogelijk om een iPhone in termijnen te betalen:

  • Mediamarkt
  • Otto
  • BCC

Het zijn er maar welgeteld drie. Er hadden meer bedrijven kunnen staan maar, sommige zijn gestopt met de optie in termijnen kunnen betalen.

Wat kost het om een iPhone in termijnen te betalen?

Wat het je gaat kosten hangt af van welke iPhone je kiest. Dat is niet meer dan logisch natuurlijk. Voor een iPhone 14 in termijnen te betalen, zijn de kosten hoger dan voor een iPhone 11. Exact gelijke kosten zijn er dus niet.

Ik kan geen exacte kosten voor jou gaan opnoemen. Simpelweg omdat, het eraan ligt welk toestel jij kies, welk bedrag jij per maand wilt uitgeven en de duur van de looptijd. Echter is er wel bij elke webshop een minimumbedrag en een maximumbedrag vastgesteld dat je kunt uitgeven.

Dit is dan een variabel bedrag van slechts tientallen euro’s tot honderden euro’s. Gelukkig bepaal jij helemaal zelf welk maandbedrag je wilt uitgeven. Hoe lager het bedrag is dat je kiest, hoe makkelijker je het voor jezelf maakt.

Aan de andere kat betekent het wel ook weer, hoe lager het maandbedrag hoe langer de duur van de termijn is. Als jij elke maand 50 euro per maand wilt betalen voor je iPhone 14 Pro Max 512GB, dan krijg je te maken met een termijnduur van ongeveer 43 maanden( ruim 3,5 jaar).

Kies je ervoor om bijvoorbeeld voor om elke maand 200 euro te betalen, dan ben je waarschijnlijk na 9 maanden al klaar. Het maandelijkse bedrag dat je betaalt, wordt maandelijks afgeschreven of je maakt het zelf over.

Stel aan jezelf de vraag ” hoe snel wil ik klaar zijn met betalen”? want dan lijkt de keuze al een stuk makkelijker om te maken. Maar uiteindelijk moet jouw budget het wel toelaten om de maandelijkse kosten te betalen. Als je weet dat je het geld niet hebt om in 9 maanden te betalen, kies je natuurlijk voor een (veel) langere termijn.

In termijnen betalen is ook een lening

Wat je ook in termijnen betaalt, het is een lening die je neemt. Dat is belangrijk om te onthouden. Eigenlijk hetzelfde als bij het afsluiten van een abonnement. Je neemt een toestel tot je beschikking en deze is pas volledig van jou, als je alle kosten hebt betaald.

Het verschil met een abonnement is, dat in termijnen betalen langer duurt dan dan twee jaar( mits je hiervoor kiest). Er valt alleen te kiezen uit een 1- jarig of 2-jarig abonnement dus maximaal 24 maanden. Na de duur hiervan bepaal je zelf of je wilt verlengen.

Met in termijnen betalen moet je ervoor zorgen dat je elke maand het termijnbedrag hebt. Als dat niet lukt loop je tegen een betaalachterstand aan en langzamerhand stapelt dit zich op tot flinke incassokosten.

Als de gehele krediettermijn is verstreken heb je altijd hierover rente betaald. Niet gek natuurlijk want voor de partij die een lening geeft, draait het natuurlijk om winst maken. En deze winst is juist de rente die de consument betaald.

Hoe langer de looptijd hoe lager het maandbedrag is. Echter is het wel weer zo hoe hoger het rentebedrag is. Niet voor niets staat er altijd duidelijk bij vermeld: Let op! Geld lenen kost geld

Er is altijd een BKR registratie check!

Voordat je van plan bent om de iPhone in termijnen te betalen, is het ook handig om te weten dat er een BKR registratie controle is. Iets wat kredietverstrekkers ook van toepassing is. Een BKR registratie wilt niet zeggen dat je een iPhone in termijnen wilt betalen een kansloze optie is.

Het hangt af van hoe klein of groot jouw verleden is omtrent een BKR registratie. Als je echt te boek staat als iemand die regelmatig betalingsachterstanden nu heeft, dan is de kans wel heel minimaal dat voor jou een lening afsluiten mogelijk is.

Weet gewoon dat er eerst gekeken naar wordt of een lening voor jou wel verantwoord is. Een kredietverstrekker/ webshop wil weten wat ze binnenhalen.

Wat zijn de nadelen voor deze betaalmethode?

In principe klinkt in termijnen betalen heel relaxed en dat je je nooit zorgen hoeft te maken. Want je kiest je eigen termijnduur met het termijnbedrag erbij. Een soort van complete vrijheid zou je haast denken. Enigszins is dat zo maar, het is wel een vrijheid dat verbonden is aan een verplichting. Hier de nadelen:

  • Je moet het termijnbedrag altijd in je achterhoofd houden: Elke maand moet je ervoor zorgen dat je het termijnbedrag kunt betalen. Zo moet je in gedachte hebben dat je dit niet vergeet.
  • Bij betalen in termijnen is er minder geduld voor jou: In vergelijking met een abonnement is er minder geduld als je voor betalen in termijnen kiest. Als je je abonnement niet op tijd kon betalen, dan is er niet direct reden voor stress. Er volgt eerst een 1e betaalherinnering en daarna een 2e betaalherinnering. En pas als je deze niet kunt betalen volgen er incassokosten. Voor het zover komt ben je wel ruim een maand verder. Bij betalen in termijnen hebben ze er minder geduld mee.
  • Ook bij schade en diefstal moet je gewoon elke maand blijven betalen: Ook als je iPhone te maken krijgt met schade of diefstal, moet het termijnbedrag door worden blijven betaald. Je hebt besloten om een kredietovereenkomst aan te gaan en daar staan dit soort nare situaties los van. Eventueel kun je wel een verzekering voor schade en diefstal bij nemen. Dit heeft extra kosten maar dat valt erg mee.
  • Het kan zijn dat je een account moet hebben en eerder iets moet hebben besteld: Soms kan het zo zijn dat je bij de desbetreffende webshop een account moet hebben en ook eerder iets moet hebben besteld. Als beiden voor jou nog niet van toepassing zijn, dan moet je dit gaan doen.

Conclusie: Een iPhone in termijnen betalen is prima maar vergeet niet dat het een lening is!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen om het betalen van een iPhone in termijnen. Deze vorm van betaling kan zeker gunstig zijn want, je kunt zelfs voor een super goedkoop bedrag per maand al je ideale iPhone tot je beschikking hebben.

Zelf zou ik niet voor deze betaalmethode kiezen maar dat is mijn voorkeur. Echter neemt niet weg dat ik het een goede betaalmethode vindt voor in het algemeen. Er is geen goed of slecht aan deze betaalmethode maar, vergeet niet dat het wel gewoon een lening is.

Uiteindelijk moet je deze vroeg of laat aflossen en betaal je er rente over. Desondanks, het is wel een betaalmethode waar veel mensen tevreden mee zijn en waarschijnlijk jij ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *