Snellader iPhone: Het opladen van je iPhone gaat in een versnelling!
Home » Berichten » Snellader iPhone: Het opladen van je iPhone gaat in een versnelling!
snellader iphone

Snellader iPhone: Het opladen van je iPhone gaat in een versnelling!

Het opladen van een iPhone is nou eenmaal nodig net als elk toestel. Maar het opladen van je iPhone kan ook sneller gaan dan normaal want, je kunt sinds een paar jaar ook een snellader voor je iPhone aanschaffen. Zoals de naam al zegt, is het een oplader dat het opladen in een sneller tempo voor elkaar krijgt. In deze blog lees je alle belangrijke informatie over de snellader voor je iPhone. Hierbij komen dan punten aan bod zoals de uiterlijke kenmerken, de prijs en het verschil in tempo van het opladen. Maar bijvoorbeeld ook of een snellader voor alle iPhones wel wat kan betekenen.

Waarom zou je kiezen voor een snellader voor je iPhone?

Allereerst moet je je zelf afvragen waarom je denkt een iPhone snellader nodig te hebben. Natuurlijk is de reden heel simpel, je wil graag minder tijd kwijt zijn aan het opladen van je iPhone. De naam van dit type oplader geeft al genoeg duidelijkheid.

Het is gewoon voordeliger als je sneller kunt stoppen met opladen omdat, je iPhone (volledig) is opgeladen. Het bespaard je meer stroomverbruik en tijd.

Je moet het zo zien, een snellader iPhone is zeker twee keer zo snel dan een normale iPhone oplader. Dat klinkt misschien niet al te bijzonder maar, toch is het een aardig verschil.

Normaal gesproken duurt het zo’n twee uur voordat je iPhone met een lege batterij volledig is opgeladen tot 100%. Een snellader doet hier ongeveer een uur over. Dat betekent dat je ook een uur eerder kunt stoppen met opladen( mits je je iPhone echt wilt opladen tot 100%).

Als je dit echt per se wilt dan kan twee uur toch erg lang aanvoelen. Na een uur is je iPhone dan op 50%. Als je dan nog eens ook met een flink verouderde batterij zit, dan zal je binnen no-time weer moeten opladen.

Kort en krachtig gezegd, je wil gewoon gebruik kunnen maken van de snelste methode om je iPhone mee op te laden.

Hoe ziet de iPhone snellader eruit en waar moet je op letten?

De snellader voor de iPhone ziet er anders uit dan de gewonde oplader. Allereerst is het zo, dat de snellader ook een naam heeft. Vaak zie je misschien snellader als benaming voorbij komen maar, officieel heet het de usb-c oplader.

Qua uiterlijk is alles anders behalve het stukje van de onderkant van het kabeltje dat in je telefoon gaat. Vooral de adapter is totaal anders. Deze is een stuk groter en beschikt over een soort tussenstuk waaraan de twee ijzeren punten vastzitten die in het stopcontact gaan.

Een usb-c oplader lijkt dus totaal niet op de standaard oplader. Het gaatje waar je de usb kabel in moet stoppen is ook veel kleiner wat dan dus ook betekent, dat het voorste kabeltje kleiner is dan bij de normale oplader.

De grootste en zowat enige nadeel van een usb c oplader is, dat de usb kabel niet geschikt is om in laptops of computers te stoppen. Hierdoor is het niet mogelijk om bijvoorbeeld bestanden van je iPhone over te zetten naar je computer of laptop.

Indien je dit per se wil kunnen doen, dan moet je toch gaan voor de normale oplader. Deze mag dan wel een stuk minder snel kunnen opladen maar, heeft dit type wel wat extra’s te bieden.

Voor welke iPhones is de snellader geschikt?

In de afgelopen jaren is de iPhone snellader een populair fenomeen geworden. Het is zo populair dat je bijna zou denken dat dit type oplader al sinds het begin van de introductie van de iPhone heeft bestaan. Dat is natuurlijk niet zo. De usb- c oplader bestaat amper drie jaar.

Om gebruik te kunnen maken van de snellader moet je wel in het bezit zijn van minimaal een iPhone 8 of nieuwer. Voor oudere modellen is de enige optie nog de standaard oplader. Dat komt omdat de poortjes van de iPhone 8 en nieuwer wel net passend genoeg zijn om het voorste kabeltje in te steken.

Als je de snellader in een ouder model probeert te steken, merk je meteen dat dit verder geen zin heeft. Koop dus niet blindelings de usb-c oplader omdat er letterlijk vaak vermeld wordt dat het voor de iPhone geschikt is.

Ja het is voor de iPhone geschikt maar niet alle iPhones.

Zijn er nog meer punten waar je op moet letten?

Dat de iPhone snellader zich weet te onderscheiden van zijn voorganger mag wel duidelijk zijn. Maar er zijn nog twee belangrijke punten waar je op moet letten.

De snellader zit niet bij elke iPhone soort in de verpakking

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de snellader tegelijk met een iPhone wilt in één verpakking. Zodat je de snellader niet apart hoeft te kopen. Dit kan wel alleen, worden niet alle iPhones meegeleverd met een snellader.

Bij sommige iPhones krijg je nog gewoon nog steeds de standaard oplader meegeleverd. Je zult de snellader direct of later apart moeten kopen. De volgende iPhone modellen worden niet meegeleverd met de snellader:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max

Bij alle iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14 modellen zit de snellader wel standaard in de verpakking. Er zijn dus meer iPhone toestellen waarbij je de snellader wel geleverd krijgt dan toestellen waarbij dit niet het geval is.

Er zijn vier soorten snelladers

Ook moet je weten dat er vier soorten snelladers zijn. Deze zijn allebei van toepassing voor de iPhone. Deze twee snelladers hebben dezelfde benaming maar hebben toch iets anders. Dit verschil is eigenlijk alleen maar de lengte.

Usb c lightning kabel 1 meter

Dit is de korte snellader met de korste lengte, namelijk 1 meter. Prima voor als je niet per se meer ruimte nodig hebt om je iPhone op te laden. Op zich is 1 meter ook niet per se een korte lengte maar dat is voor iedereen natuurlijk anders.

Usb lightning kabel 1,5 meter

Een usb c kabel met een lengte van 1,5. Is 1 meter net wat te kort voor je en 2 meter te lang? Dan is 1,5 meter de lengte die het best bij je past. Heel simpel aangezien 1,5 een middenweg is tussen 1 en 2.

Usb c lightning kabel 2 meter

De snellader met een lengte van 2 meter. Deze past het best bij je als je een 1 en 1,5 meter lange kabel wat aan de korte kant vind. Je kunt op een iets verdere afstand nog steeds je iPhone laten opladen.

Dit is het meest relevant als je wilt opladen met tegelijkertijd je iPhone in je handen.

Usb c lightning kabel 3 meter

Dit is een snellader met de langste lengte, namelijk drie meter. Met deze lengte kun je zelf van een ruime afstand staand je iPhone opladen. En dat ook nog eens op een snellere manier. Bij een 3 meter lange kabel gaat het niet om de officiële Apple kabel maar van een ander merk.

Een officiële Apple snellader is niet het enige bruikbare

Zoals eerder omschreven zijn er ook andere merken. Je hoeft niet per se te kiezen voor een officiële Apple snellader als die je toch niet zo aantrekt.

Het zijn niet heel veel merken waar je anders uit kunt kiezen, namelijk drie stuks. De merken Belkin, BlueBuilt en Anker( zie foto) zijn de alternatieven.

Waar kun je een snellader kopen?

Naar mijn idee zijn er genoeg webshops waar je een snellader voor je iPhone kunt kopen. Bij de volgende webshops kun je de snellader het best kopen:

Bol.com

Coolblue

Expert.nl

Mediamarkt

Wat is de inhoud van de verpakking?

Als je een snellader koopt, zit er in de verpakking altijd een Usb c adapter+ usb c kabel van 1, 1,5, 2 of 3 meter met een kleine handleiding. Maar mocht je de adapter of de kabel kwijt zijn geraakt, dan kun je deze ook gewoon los kopen.

Hoeveel kost een snellader?

In principe is het zo dat je voor zo’n 25 euro zowel de adapter als kabel al in je bezit hebt. Maar in het begin toen de snellader pas werd uitgebracht, kostte dit ongeveer 50 euro. Dus een kabel zou dan 25 euro kosten en hetzelfde geldt dan ook voor de adapter.

Toch zijn er webshops die nog steeds deze prijs hanteren dus, het is niet bij elke webshop het geval dat je voor 25 euro zowel de kabel als adapter kunt kopen.

Maar vergeleken met de prijs van je iPhone is een accessoire van 25 euro natuurlijk een schrijntje.

En al zou het je in totaal 50 euro kosten, dan krijg je daar wel een 2 keer zo snellere oplader voor terug. Waarmee je veel sneller kunt stoppen met het opladen van je iPhone. Uiteindelijk is het nut van deze oplader het zeker waard.

De prijs is afhankelijk ook van welk soort adapter je wilt. Wil je echt een adapter waarop je meer kunt opladen, dan kost dit alleen al je al snel minimaal zo’n 45 euro. Welk merk en hoeveel watt het is etc.

Is snellader eigenlijk wel gezond voor je toestel?

Het snelladen is natuurlijk een positieve verandering waar denk ik niemand omheen kan. Dat het sneller is staat vast want de naam zegt het al. Alleen is het eigenlijk ook wel zo gezond voor je iPhone?

Het schijnt zo te zijn dat snelladen niet helemaal bepaald optimaal is. Het is niet per definitie ongezond/ schadelijk hoe je het ook maar wilt noemen. Maar de batterij is daar niet helemaal blij mee zoals er wordt gesuggereerd.

Door het snelladen zou de batterijprestatie minder optimaal presteren. Echter heb ik hier zelf nooit wat van gemerkt aangezien ik zelf ook een iPhone en snellader heb.

Als het trouwens echt een serieus gevaar kan worden voor je iPhone, dan zouden snelladers een stuk minder of zelfs helemaal niet meer verkocht worden.

Ook zie je misschien weleens voorbij komen dat een standaard oplader veiliger is om te gebruiken. Of dat je misschien niet beter voor een powerbank kunt kiezen.

Zelf ben ik heel tevreden met de snellader en heb ik geen reden om te kiezen voor een ander type oplader.

Uit hoeveel watt valt er te kiezen en hoeveel heb je nodig?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het bij energie zo dat de eenheid wordt gemeten in Watt. Bij stroom is het Volt en batterij in Ampere etc. De snellader kent verschillende Watt-eenheden dus, is het ook niet gek dat je je afvraagt voor hoeveel Watt je moet kiezen. Het aantal watt is van toepassing voor de adapter.

Dit zijn de beschikbare Usb-c lichtnetadapters voor de iPhone met de volgende watt-eenheden:

  • Apple Usb-c lichtnetadapter 18W
  • Apple Usb- c lichtnetadapter 20W
  • Apple Usb-c adapter 30W
  • Apple Usb-c adapter 35W

Zoals je kunt lezen zie je tweemaal Usb-c lichtnetadapter en Usb-c adapter staan. Het verschil is dat lichtnetadapters enkel geschikt zijn voor de iPhone. Een Usb-c adapter is ook te gebruiken voor een paar iPad modellen en diverse andere telefoonmerken.

Er staat weleens vermeld dat een snellader met een specifiek aantal watt het meest ideaal is voor sommige iPhones. Hoe meer watt, hoe krachtiger de snellader is. Maar het is niet zo dat je echt zo nodig een specifiek aantal watt moet uitkiezen.

Conclusie: Een snellader voor je iPhone heb je eigenlijk al voor een koopje!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over de snellader voor je iPhone oftewel, de usb-c oplader. Uit dit type oplader kun je de conclusie trekken dat de prijs eigenlijk een koopje is. Er zijn duurdere soorten maar, de goedkoopste prijs is eigenlijk bijna hetzelfde als de normale iPhone oplader.

Je kunt bovendien ook kiezen uit vier verschillende kabellengtes. Voor jezelf kun je dus prima bedenken welke kabellengte het best voor jou is. Met de snellader is je iPhone twee keer zo snel opgeladen dan een normale lader.

Echter moet je wel minimaal in het bezit zijn van een iPhone 8 om het snelladen mogelijk te maken. Uiteindelijk is de usb-c oplader niet meer weg te denken aangezien zowat de meeste mensen altijd liever gaan voor een sneller proces.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *