Draadloze iPhone oplader: Laadt je iPhone op zonder kabel!
Home » Berichten » Draadloze iPhone oplader: Laadt je iPhone op zonder kabel!
draadloze iphone oplader

Draadloze iPhone oplader: Laadt je iPhone op zonder kabel!

Tegenwoordig leven we in een tijd dat er veel dingen kunnen op draadloze wijze. Zo ook het opladen van je iPhone. Toen de iPhone lang geleden echt pas werd uitgebracht, was een draadloze iPhone oplader echt nog lang niet aan de orde. Maar sinds een paar jaar is draadloos opladen mogelijk. In deze blog lees de belangrijkste informatie over een draadloze iPhone oplader. Je leest o.a. welke draadloze iPhone oplader(s) er bestaan. Waarom zou je uberhaupt gaan voor een draadloze oplader? Maar zeker ook punten als de voor-en nadelen over deze wijze van je iPhone opladen komen uiteraard aan bod.

Waarom zou je wel kiezen voor draadloos opladen?

Iedereen snapt vast wel waarom je voor draadloos opladen zou kiezen. Simpelweg, omdat draadloos opladen prettiger is. Althans, voor jou dan. Hieronder de redenen waarom draadloos opladen wel wat voor jou is:

  • Een oplader met kabel heeft je alleen maar narigheid opgeleverd: Misschien raakte je oplader met kabel regelmatig binnen de kortste keren beschadigd of ging het zelfs stuk. Of ben je deze weleens kwijt geraakt. Wat ook kan, is dat de werking niet bepaald optimaal was. Bijvoorbeeld dat je de kabel in het poortje doet en de ene keer, gaat het opladen wel en de andere keer weer niet.
  • Je wilt elk moment en overal kunnen opladen: Misschien mankeert er helemaal niks met de “gewone” oplader maar, desondanks wil je overal en op elk moment je iPhone kunnen opladen. Met een oplader met kabel ben je altijd afhankelijk van een stopcontact in je omgeving. Als je ergens binnen is de kans altijd groter, dan als je buiten bent. Ook als je buiten bent is je iPhone opladen gewoon mogelijk.
  • Je wilt niet belemmerd worden in het opladen van je iPhone door andere mensen: In een omgeving waar andere mensen zijn, kunnen er net als jou mensen met een oplader met kabel bij zitten. Als daar maar een beperkt aantal stopcontacten zijn, dan wordt het flink overleggen over wie eerst wil opladen etc. Bij een draadloze oplader is dat niet het geval. Tussen een groep mensen dat beschikt over de normale oplader kun jij, gelijk je draadloze oplader gebruiken.

Hoe gaat het draadloos opladen in zijn werk?

Connectie maken gaat supersnel

De iPhone draadloos opladen begint allereerst met de draadloze oplader te koppelen aan je toestel. Bij het kopje bluetooth kan je zien of het dan verbonden is. Het enige wat je dan verder nog moet doen is, niet vergeten de bluetooth in te schakelen wanneer je wilt opladen. Zonder je bluetooth te hebben ingeschakeld, zal het opladen niet lukken.

Verder zijn er eigenlijk geen andere handelingen nodig om het draadloos opladen toe te passen. Vergelijk het maar met de AirPods met je iPhone koppelen. Dat is ook een fluitje van een cent.

Het opladen zelf is net zo makkelijk en snel

Hoe je je iPhone moet opladen is ook heel eenvoudig. Het is niets meer dan je bluetooth hebben ingeschakeld en de iPhone op de draadloze oplader leggen. Vervolgens zal het opladen starten. Het is dus niet zo, dat je voor het opladen nog enige stappen of dergelijke moet uitvoeren.

Toestel (volledig) opgeladen en dan?

Nadat je je iPhone hebt opgeladen hoef je eigenlijk amper iets te doen. Alleen ervoor zorgen dat je iPhone niet meer in aanraking is met de draadloze oplader. Letterlijk gezegd het eraf halen van je iPhone.

Het enige wat je dan verder het beste kunt doen, is de draadloze oplader op een zo veilig mogelijke plek opbergen. Zowel voor jou als voor de draadloze oplader de beste oplossing.

Welke draadloze opladers zijn er beschikbaar voor de iPhone?

Het is niet alleen maar kijken naar een draadloze oplader. Er zijn namelijk meerdere soorten draadloze opladers en, welke wil je het liefst uitkiezen?

Er zijn in principe drie soorten draadloze opladers voor de iPhone beschikbaar. Dit zijn de drie varianten waar uit te kiezen valt.

1. Apple MagSafe

Een bekend fenomeen qua type draadloze oplader voor de iPhone, is de Apple MagSafe. Dit is een door Apple zelf gemaakte draadloze oplader. Het is een magnetische oplader met een dunne mini-kabeltje met daaraan, een rondvormige ijzeren plaat.

Bij dit type hoef je het alleen maar aan de achterkant van je iPhone te laten klikken, om het draadloos opladen toe te passen. Oftewel, het is een magnetische draadloze oplader. De Magsafe is ook vrij klein van stuk dus, echt super makkelijk om bij je te dragen!

De magnetische functie werkt enkel vanaf iPhone 12 modellen en nieuwer.

2. De Powerbank

Waarschijnlijk heb je ook vast wel eens gehoord over de powerbank. Hoewel er misschien meer powerbanks met kabel zijn, heb je ook draadloze powerbanks. Deze klik je in principe ook achter je iPhone en dan begint het opladen al. Daarom kun je het beter omschrijven als een magnetische powerbank.

Ook in deze categorie is er een MagSafe variant. Het enige verschil met de andere MagSafe is dat dit type net als alle andere powerbanks, een vierkante of rechthoekige vorm heeft. Op de MagSafe powerbank is het logo van Apple ook gedrukt.

Maar je hoeft echt niet per se alleen maar voor een powerbank van Apple te gaan. Er zijn zeker nog genoeg andere kwalitatieve powerbanks van andere merken. Zo heb je bijvoorbeeld ook prima merken als:

  • Zens
  • Anker
  • Belkin
  • Sammit
  • Xtorm

Het aanbod in de keuze bij een powerbank is erg ruim. Al helemaal omdat er voor de iPhone veel powerbanks beschikbaar zijn.

3. Docking station

Ook een docking station is geschikt voor draadloos opladen. Dit noem je eigenlijk een oplaadstation omdat je meerdere producten tegelijkertijd kunt opladen. Naast de iPhone kun je ook gewoon je AirPods en/of Apple Watch opladen.

Hoeveel Apple producten je tegelijkertijd kunt opladen hangt af van hoeveel er mogelijk is op te laden. Maar de naam van de type zegt het eigenlijk al. Bij een 2 in 1 docking station kun je twee Apple producten tegelijk opladen.

Daarom is dit type draadloze oplader niet het best aan te raden als je enkel je iPhone draadloos wilt opladen. Het is een draadloze oplader dat zich minimaal richt op twee Apple producten om op te laden.

Bij een oplaadstation zet je je iPhone in een vakje en dan is het klaar om opgeladen te worden.

Kun je alle iPhones eigenlijk wel draadloos opladen?

Je iPhone draadloos opladen is geen ontwikkeling dat al sinds de release van de eerste iPhone bestond. Het zou mooi zijn als je letterlijk elk iPhone model draadloos kunt opladen maar, helaas is dat niet mogelijk.

Om überhaupt je iPhone draadloos te kunnen opladen, mag het geen ouder toestel zijn van de iPhone 8. Sinds de invoering van draadloos opladen voor de iPhone was de iPhone 8 recent uitgebracht. Dit is dan ook de reden dat het vanaf dit toestel toegepast kan worden.

Als je een ouder toestel hebt dan de iPhone 8, dan heeft verder kijken naar een draadloze oplader geen zin meer.

Voor de MagSafe oplader( magnetische versie) is het alleen van toepassing voor alle soorten modellen van de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Tegenwoordig klinkt draadloos opladen als “de” ideale manier om je telefoon op te laden. Je zult haast bijna denken dat het gek is om niet voor een draadloze oplader te kiezen. Toch is ook draadloos opladen zeker niet perfect en zijn er zelfs nadelen waar je op moet letten. Het gaat om de volgende nadelen:

1. Het opladen gaat langzamer dan een oplader met kabel

De grootste misvatting die veel mensen hebben, is dat draadloos opladen sneller gaat dan een oplader met kabel. Dat is echter onjuist. Sterker nog, draadloos opladen is zelfs langzamer. Heel veel is er niet verder over bekend maar, uit onderzoek is gebleken dat draadloos opladen minder efficiënt is.

Er is ook niet bekend of het een beetje langzamer is of veel langzamer. Langzamer dan een normale oplader is het in ieder geval wel.

Sowieso zijn draadloos opladen of sneller kunnen opladen twee verschillende dingen. Je bent op het goeie adres als je draadloos wilt opladen. Maar je bent niet op het goede adres als je sneller wilt kunnen opladen. Daarvoor moet je bij de iPhone snellader zijn.

Dat betekent ook dat je bij een draadloze oplader meer geduld zal moeten hebben. Draadloos opladen en sneller opladen gaan helaas niet samen.

2. Op de lange termijn minder gezond voor de batterij

Misschien heb je zelf vaker al gelezen dat er beweringen zijn als dat draadloos opladen slecht is voor de batterij. Slecht is misschien weer een groot woord maar, blijkbaar is het wel zo dat op de lange termijn een draadloze oplader op z´n zachtst gezegd minder gezond is voor de batterij.

De batterij zal sneller lijden onder slijtage. Maar het is niet bekend in hoeverre het verschil is in vergelijking met een normale oplader. Waarschijnlijk is het verschil niet zo heel groot.

3. Tijdens het opladen is gebruik niet mogelijk

Op de magnetische MagSafe oplader na, kun je je iPhone niet gebruiken tijdens het opladen. Vaak zijn we natuurlijk geneigd om tijdens het opladen onze telefoon te gebruiken. Even het laatste nieuws checken, berichten beantwoorden of social media even bekijken.

Althans, het is maar hoe je tegelijkertijd gebruiken opvat. Om het oplaadproces voort te blijven zetten mag de iPhone niet eraf worden gehaald. Oftewel, je kunt het wel gebruiken maar je kunt het niet in je hand(en) vasthouden.

Aangezien vasthouden dan niet mogelijk is, kun je wel begrijpen dat dit bijna hetzelfde is als er geen gebruik van kunnen maken.

Pas als je de iPhone eraf haalt gebruik je het weer op een normale manier. Dit gedoe heb je juist weer niet als je een oplader met kabel hebt. Hierbij is opladen en tegelijk de iPhone gebruiken altijd mogelijk.

4. Een docking station is het lastigst om mee overweg te gaan

Indien je voor een oplaadstation kiest, kun je natuurlijk prima meerdere Apple producten tegelijk opladen. Echter is dit type draadloze oplader het minst comfortabel om ermee onderweg te zijn.

Dat komt omdat een oplaadstation qua gewicht het zwaarst is. En ook groter is dan de magnetische MagSafe oplader en de powerbank.

Wat kost een draadloze oplader voor de iPhone?

Toen draadloos opladen echt pas net beschikbaar was voor de iPhone, waren de prijzen nog redelijk duur. Maar dat is nu zeker niet het geval. Althans, dat ligt eraan voor welk soort en type je kiest.

De prijzen variëren tussen de €15 en €160. Daarbij komt kijken welk merk het is, hoe het design eruit ziet, aantal aansluitingen, lengte, hoeveelheid Watt etc.

Eigenlijk toch ook wel een enorme meevaller dat een draadloze oplader al minder geld kan kosten dan een oplader met kabel. Een officiële iPhone oplader met kabel kost al gauw rond de €50.

Draadloos kunnen opladen en dat kan al voor heel goedkoop! Als enkel het draadloos kunnen opladen voor jou het belangrijkste is, moet je natuurlijk voor de meest goedkope gaan. Als je verder kijkt dan dat, kun je voor jezelf gaan vergelijken.

Dit type oplader is ruim te koop

Een draadloze oplader voor de iPhone is iets waarvan veel mensen gebruik van willen maken. Daarom is deze ook bij genoeg webshops te koop. De ene webshop zal natuurlijk wel meer op voorraad hebben dan de ander.

Dat betekent dus ook dat je wel zo goed als zeker jouw ideale draadloze iPhone oplader eruit weet te pikken. Indien een webshop echt alle soorten op voorraad heeft liggen, praat je wel echt over superveel soorten.

Conclusie: De iPhone draadloos kunnen opladen is een absolute verbetering!

In deze blog heb je waardevolle informatie kunnen lezen over de draadloze iPhone oplader. Het is de ideale oplader voor als een oplader met kabel jou toch niet ligt. Overal en op elk moment kunnen opladen is wat jij wilt. Vooral omdat je niet meer afhankelijk bent van een stopcontact.

Er zijn dus zeker wat nadelen om rekening mee te houden maar, desondanks is een draadloze oplader zeker een waardevolle toevoeging. Waarschijnlijk ben jij het hier ook mee eens!

Meerdere draadloze iPhone opladers waaruit je kunt kiezen en, dat kan al voor heel goedkoop. Helaas is draadloos opladen niet voor alle iPhones van toepassing dus, dat is wel een tegenvaller.

Je iPhone opladen zonder kabel is wat jouw voorkeur heeft en daar is de draadloze oplader dan voor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *