Apple iPad Refurbished: Een iPad met een nieuw leven!
Home » Berichten » Apple iPad Refurbished: Een iPad met een nieuw leven!
apple ipad refurbished

Apple iPad Refurbished: Een iPad met een nieuw leven!

Apple en Refurbished gaan goed samen de laatste jaren. Zo kun je naast de iPhone, iMac en Apple Watch ook de Apple iPad Refurbished kopen. Zeker ideaal voor jou aangezien je het liefst dit type iPad wilt kopen. In deze blog lees je de belangrijkste informatie over de iPad als Refurbished variant. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die je hebt, de voor- en nadelen, welke iPads er momenteel Refurbished te verkrijgen zijn. En uiteraard ook of er ook nog enige verschillen zijn in vergelijking met een normale iPad. Kortom, genoeg informatie die met jou wordt meegedeeld over dit type iPad.

Wat is een Refurbished iPad?

Waarschijnlijk weet je al wat een Refurbished iPad is of niet. Of eigenlijk beter gezegd, wat Refurbished is. Een Refurbished exemplaar is simpel gezegd een gereviseerde versie ervan. Dit is een iPad die al eerder is gebruikt maar wel, zodanig intern is opgeknapt dat je daar in principe niet al te veel van zult merken.

Vaak ziet een Refurbished product er nieuw uit. Het is een iPad dat weer gereed is gemaakt voor hergebruik. Voordat ze worden hergebruikt is er dus eerst flink aan gesleuteld. Een Refurbished product is ook altijd eerder door iemands anders al gebruikt.

Doordat er is zorgvuldig getest en aan gewerkt is, merk je dat nauwelijks of zelfs niet. Er wordt zodanig aan gewerkt om het nauwelijks zichtbaar te merken dat het eerder is gebruikt. Maar garantie heb je bij dit type nooit dus let er wel op.

Voordat ze klaar worden gemaakt om te verkopen, worden ze natuurlijk eerst getest. Er is natuurlijk altijd wel een kans dat er na je aankoop iets aan mankeert maar, reken daar eerder niet op.

Geen tweedehands of replica

Een Refurbished iPad is niet te vergelijken met een tweedehands exemplaar of replica. Toch zie je deze vergelijking hier en daar weleens voorbij komen. Tweedehands is net als Refurbished al gebruikt alleen, is deze niet opgeknapt en zorgvuldig getest voor hergebruik.

Replica is letterlijk op z’n zachtst gezegd een “goede” namaak van een artikel.

Zijn alle iPads Refurbished te verkrijgen?

Dat er uberhaupt iPads Refurbished verkrijgbaar zijn, is al fijn. Maar dan moet jouw gewenste iPad daar wel tussen zitten. De meeste iPads beschikken over een Refurbished versie maar, dus ook niet allemaal. Als de iPad die jij wilt niet een Refubished versie heeft, val je helaas toch buiten de boot.

Welke iPads zijn dan wel Refurbished te verkrijgen?

Al met al zijn de meeste iPads gewoon te koop in een Refurbished versie. Er is dus genoeg keuze uit het aanbod. Vaak denken mensen dat Refurbished types alleen verkrijgbaar zijn als het gaat om de oudere modellen maar, dat is niet zo.

De iPad kent verschillende soorten en in bij al deze soorten zijn er Refurbished iPads van toepassing. Het lijstje van de beschikbare Refurbished iPads ziet er als volgt uit:

De iPad modellen

 • iPad 4
 • iPad 2017
 • iPad 2018
 • iPad 2019
 • iPad 2020
 • iPad 2022

De iPad Mini modellen

 • iPad Mini 2
 • iPad Mini 3
 • iPad Mini 4
 • iPad Mini 5
 • iPad Mini 6

De iPad Air modellen

 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad Air 3
 • iPad Air 4
 • iPad Air 5

De iPad Pro modellen

 • iPad Pro 2015 12.9 inch
 • iPad Pro 2016 9.7 inch
 • iPad Pro 2017 10.5 inch
 • iPad Pro 2017 12.9 inch
 • iPad Pro 2018 11 inch
 • iPad Pro 2018 12.9 inch
 • iPad Pro 2020 11 inch
 • iPad Pro 2020 12.9 inch
 • iPad Pro 2021 11 inch
 • iPad Pro 2021 12.9 inch
 • iPad Pro 2022 12.9 inch

Zoals je in dit overzicht kunt zien, zijn de Refurbished iPad verkrijgbaar van zeer oud tot vrij nieuw. Je kunt makkelijk gaan voor een iPad van zes jaar oud of een iPad dat nog amper twee jaar oud is. Daarnaast moet je uiteraard ook nog voor jezelf bepalen waar je voorkeur naar uit gaat.

Voor een kleine iPad ben je bij de iPad Mini aan het juiste adres. Hetzelfde geldt voor de iPad Pro als je liever een grote iPad wilt.

Eigenlijk zijn nagenoeg alle iPads Refurbished te koop. Voor iedereen is er dus wat!

Wat gaat een Refurbished iPad kosten?

Dat je voor een Apple Refurbished iPad minder hoeft te betalen, is vrijwel gegarandeerd. Maar hoeveel minder hoef je te betalen? Dat is natuurlijk nog steeds verschillend per iPad. Hoeveel het gaat kosten hangt echt af van de volgende punten:

Welke Refurbished iPad kies je?

Refurbished of niet, het is altijd zo dat hoe nieuwe het model hoe meer dat ook kost. Een iPad Pro uit het jaar 2022 kost je natuurlijk nog altijd flink meer centen dan een iPad Pro 2017.

De ene iPad heeft meer te bieden dus dan is de prijs simpelweg ook hoger. De ene iPad beschikt bijvoorbeeld wel over een 5G netwerk waardoor je sneller kunt internetten. Of de ene iPad heeft wel een ruimere inchgrootte wat aantrekkelijker voor jou is.

Als je echt voor super goedkoop een iPad wilt hebben, dan moet je echt rondkijken bij de oude garde. Dan bedoel ik echt de modellen ouder dan 2019.

Met welke opslagcapaciteit neem jij genoegen?

Bij elke iPad kun je kiezen hoeveel opslagcapaciteit je kiest. Heel simpel, hoe meer opslag jij wilt/ of denkt nodig te hebben, hoe meer het kost.

Als jij denkt aan een lage opslagcapaciteit voldoende te hebben, dan kun je het best kiezen voor 16GB of 32GB. Van normaal tot een redelijk grote opslagcapaciteit kom je uit bij 64GB, 128GB of 256GB.

Als je vrij veel tot super veel opslagcapaciteit wilt, dan kies je voor 512GB, 1TB of 2TB.

Hoe is de staat van de Refurbished iPad?

Een iPad mag dan Refurbished zijn maar, toch kan de staat verschillend zijn. Sommige webshops betitelen de staat ook wel als “uiterlijk”. Het komt gewoon op hetzelfde neer.

Er zijn drie woorden die aangeven wat de staat is. Deze woorden zijn:

 • Goed: Er zijn redelijk wat lichte gebruikssporen aanwezig
 • Zeer goed: Er zijn nauwelijks gebruikssporen aanwezig
 • Uitstekend: Geen gebruikssporen aanwezig, dit is letterlijk een Refurbished iPad zo goed als nieuw.

Er zijn dus verschillende punten waarmee je rekening mee moet houden. Als je voor echt super goedkoop een Refurbished iPad wilt kopen, kost dit je misschien nog geen €150. Ga je echt voor het redelijk tot supernieuwe modellen, dan zijn prijzen van €1000-€2000 wat je kunt verwachten.

Maar in vergelijking met een “gewone” iPad zal je altijd wel wat besparen. Bovendien zou Apple zichzelf geen goede dienst bewijzen als Refurbished producten binnen de korstste tijd aankoop voor klachten zou zorgen bij consumenten.

Is een Refurbished iPad wel geschikt voor de lange termijn?

Hoe je het wendt of keert, aan een Refurbished iPad is wel wat aan gesleuteld. Niks mis mee natuurlijk maar, heeft dit geen effect op de lange termijn? Het antwoord hierop is nee. Simpelweg omdat er nooit is vastgesteld dat een Refurbished iPad het niet kan op brengen op de lange termijn.

Er zijn genoeg mensen die bijvoorbeeld in 2019 een Refurbished iPad hebben gekocht en tot op heden, weinig of zelfs helemaal geen problemen hebben ervaren.

Niet voor niets worden Refurbished producten steeds populairder met de jaren. Je zou gewoon nog steeds prima dit type iPad gebruiken voor je werk. Of je zou het zo goed ook prima kunnen kopen voor je studie van een paar jaar.

Aan de levensduur verandert er eigenlijk niks ondanks dat het een Refurbished exemplaar is.

Merk je van de buitenkant dat het om een Refurbished type gaat?

Los van dat je eventueel gebruikssporen kunt aantreffen, merk je niet dat het om een Refurbished iPad gaat. Iemand kan een Refurbished iPad aan jou tonen waar geen gebruikssporen op zijn en ook verder niks anders.

Op de iPad staat geen geen benaming of dergelijke waarop je kunt aflezen dat het een Refurbished type is. Datzelfde geldt voor de verpakking.

Precies de iPad met dezelfde verpakking en kenmerken, dus op zich een kopie in vergelijking met een gewone iPad.

Kun je dit type iPad overal kopen?

Helaas kun je niet overal een Refurbished iPad kopen. Sterker nog, het aantal webshops waarbij je terecht kunt is in mijn ogen zeer beperkt. Niet heel gek want, Refurbished producten zijn zeldzaam en worden ook niet overal aangeboden.

Wat mij betreft, zijn er drie webshops waarbij je het best terecht kunt om de Apple iPad Refurbished te kopen. Dit zijn ze:

Refurbished.nl

Voor mij toch wel de absolute nummer één om hier tot aankoop over te gaan. Dit is een gespecialiseerde webshop dat specifiek alleen maar Refurbished producten verkoopt. De naam van de webshop doet zijn naam eer aan.

Het is een webshop met een ruime voorraad en scoort gezien de recensies ook goed bij de consumenten. Verder profiteer je ook nog van een garantieperiode van drie jaar.

Rebuy.com

Na Refurbished.nl is ook deze webshop prima om hier je aankoop te doen. Qua voorraad gaat het misschien wel wat sneller aangezien, er soms maar een beperkt aantal exemplaren te verkrijgen zijn op het moment.

Maar zeker een geschikte webshop waarbij je ook drie jaar garantie hebt.

Leapp.nl

Ook deze webshop richt zich specifiek op Refubished producten, waaronder iPads. Ook deze webshop heeft over het algemeen een goede reputatie. Hier is een garantietermijn van twee jaar van toepassing.

De voor- en nadelen op een rijtje

Een Refurbished iPad zal voor veel mensen in vergelijking met een normale iPad. Desondanks kent dit type iPad ook z’n voor-en nadelen. Hier beide punten op een rijtje:

Voordelen

 • Garantie: Na het kopen van deze iPad heb je gewoon garantie hierop. Zo hoef je er niet zelf voor op te draaien als je situaties meemaakt als schade of een volledig kapotte iPad.
 • Betrouwbaar om te kopen: Ondanks dat het om een iPad gaat met een kleine “afwijking”, kun je het wel betrouwbaar kopen. De eerder drie genoemde webshops beschikken over een zogenoemde Refurbished keurmerk. Dit kun je ook bij iedere webshop op de website nachecken.
 • Je hebt de keuze uit zowat alle iPad modellen: Uit het overzicht mag wel duidelijk zijn dat je uit genoeg iPad modellen kunt kiezen. Eigenlijk zelfs vrijwel alle modellen die er zijn. Van een heel oud model tot een best wel nieuw model. Verder is het niet eens alleen maar of het oud of nieuw is. Ook kun je kiezen uit alle iPad soorten, namelijk de Air’s, de Pro’s etc.
 • Je helpt het milieu ermee: Als je ook mee wil helpen aan een beter milieu, dan is een Refurbished product kopen een optie. Doordat Refurbished producten worden gebruikt, is er minder productie nodig. Oftewel, het is duurzamer.
 • In veel gevallen bespaar je al tientallen euro’s: Refurbished iPads zijn vaak veel goedkoper dan normale iPads dat je zelfs tientallen euro’s kunt besparen. Wel is dit afhankelijk van welke iPad je kiest. Als je echt een nieuw model Refurbished kiest, zal het aantal euro’s dat je bespaart echt klein zijn.
 • Voor vaak wat minder geld krijg je hetzelfde ervoor terug: Los van het feit dat je er vaak wel wat op bespaart, krijg je wel altijd op inhoudelijk vlak hetzelfde ervoor terug. Dit is dan qua de iPad zelf. Er mag dan wel aan de iPad gesleuteld zijn, maar dan nog steeds kun je profiteren van alle specificaties net als bij de gewone iPad.

Nadelen

 • Meer kans op onjuistheden: In vergelijking met een gewone soort heb je meer kans op onjuistheden. Dit kan dan gaan om de inhoud van de verpakking tot de inhoudelijke punten van de iPad zelf zoals de accu.
 • Kans op minimale beschadigingen aantreffen is groter: Zoals al werd omschreven heb je bij een Refurbished iPad altijd meer kans dat er minimale beschadigingen en/ of gebruikssporen aanwezig zijn. Simpelweg omdat deze iPad al eerder is gebruikt. Bij een normale iPad ben jij de eerste gebruiker en is deze dus 100% “schoon” te noemen.

Conclusie: Een Apple Refurbished iPad is zeker wel de moeite waard!

In deze blog heb je waardevolle informatie gelezen over de Refurbished variant van de iPad. Het is een iPad dat gereed is gemaakt voor hergebruik en een nieuw leven wordt ingeblazen. Zie het als een iPad waarbij aan de binnenkant de nodige wijzigingen zijn doorgebracht en aan de buitenkant weinig tot niets.

Ondanks dat het geen 100% normale iPad is krijg je er wel grotendeels hetzelfde voor terug. En dat niet eens met meer risico want, je profiteert van garantie. Daarnaast is het aanbod van de modellen ook niet verkeerd.

Je kunt namelijk kiezen uit zowat alle modellen die er zijn. De aankoop is verder ook betrouwbaar dus, een Refurbished iPad kopen zeker geen verkeerd idee!

Naast de voordelen die je meedraagt moet je uiteraard ook rekening houden met de nadelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *