De Apple Watch is een horloge waarmee er veel mogelijk is en dat is een herkenbaar punt . Maar dit is namelijk niet het enige want, ook de bandjes zijn een belangrijk aspect. In deze blog lees je wanneer welk bandje het best bij jou past, in welke maten ze beschikbaar zijn, welke soorten er zijn en nog meer informatie. De Apple Watch bandjes zijn een belangrijk onderdeel van de Apple Watch in het geheel. Je kunt genoeg soorten Apple Watch bandjes kopen.
Waarom kies je eigenlijk voor een (nieuw) bandje?
Waarschijnlijk vraag je je ook af waarom je een bandje zou kopen. Je kunt een bandje hebben waar tot op heden niks mee mankeert maar, er bestaat natuurlijk altijd een kans dat het beschadigd raakt. Dan is een Apple Watch zonder bandje dragen natuurlijk erg lastig oftewel, onmogelijk.
Nog een reden om ook een bandje apart aan te schaffen is, dat het bandje wat je in eerste instantie hebt gekozen uiteindelijk niet naar wens werkt. Ook dan is een nieuws bandje meer dan welkom en eigenlijk zelfs noodzakelijk. Een horloge zonder bandje is namelijk hetzelfde als een auto willen rijden met een defecte motor.
Als je echt iemand bent die graag rondloopt met een bepaalde uitstraling of daarin graag veranderd, dan is een nieuw bandje kiezen ook een uitstekende optie. Misschien ben je een tijdje gek op sportbandjes en wil je graag overstappen op stijlvolle bandjes omdat, naar gelegenheden gaat waarbij je dat beter vind passen. Je bent dus iemand die graag van look afwisselt.
Verschillende merken
De bandjes zijn wel bedoeld voor de Apple Watch maar niet allemaal echt van Apple zelf. De bandjes worden gemaakt door verschillende merken. Apple zit hier tussen maar nog genoeg andere merken.
Misschien wel interessant als je echt voor een specifiek merk wilt gaan. Hieronder een overzicht van een aantal merken die Apple Watch bandjes aanbieden:
- iMoshion
- Yono
- Senza
- PowerLocus
- LUQ
- iMoshion
- iCall
- Basey
Wat zijn de uiterlijke kenmerken?
Wat meteen een groot pluspunt is, dat er veel verschillende soorten bandjes zijn. Er is dus een uitgebreid aanbod waaruit je kunt kiezen en dat kan op basis van meerdere factoren:
Kleuren
Als je het over een soort heb denk je natuurlijk al vrij snel ook aan de uiterlijke kenmerken. Wat de kleuren betreft, kun je zowat kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Je kunt kiezen uit “standaard” kleuren zoals zwart en wit maar, je hebt ook de keuze uit felle kleuren zoals geel, oranje en paars. Ook bijzondere kleuren kiezen als goud of zilver is een optie. Zie in het onderstaande overzicht alle kleuren waaruit je kunt kiezen:
- Blauw
- Grijs
- Groen
- Wit
- Zilver
- Zwart
- Bruin
- Crème( beige-achtig)
- Geel
- Goud
- Oranje
- Paars
- Rood
- Roze
Het is echter niet zo dat elke kleur één soort heeft. Voor de ene kleur zijn er meer soorten varianten dan voor de ander. Een paarse kleur kan bijvoorbeeld zes verschillende varianten hebben terwijl de de kleur geel er maar één heeft. Maar dat je uit genoeg kleuren kunt kiezen, valt niet te betwijfelen.
De kleuren zelf zijn er ook nog in hele specifieke soorten. Zo heb je bijvoorbeeld ook de kleur maisgeel, tornado-grijs of oceaanblauw en nog meer dus, je kunt het zo specifiek wensen als je maar wilt.
De gouden Apple Watch bandjes zijn ook steeds populairder aan het worden.
Geen logo of tekst
Op het bandje zelf is nergens aan te merken dat het van Apple is. Er is geen stuk tekst of een logo te vinden waarop Apple vermeld staat. Het bandje zit gekoppeld aan het Apple Watch scherm dus, alleen dan kun je vaststellen dat iemand een Apple Watch bandje heeft.
Waar zijn de bandjes van gemaakt?
Een voorkeur voor een bepaalde soort kunnen zoveel factoren hebben. En één van die factoren is dat je kijkt naar waar de bandjes van gemaakt zijn, oftewel het materiaal. Je hebt bijvoorbeeld een bepaalde materiaal wat jou het meest ligt. Ook op dit vlak is het aanbod zeer uitgebreid.
Het ene bandje is dan ook wat steviger dan de ander. Dit zijn vrijwel de vijf populairste en meest verkochte bandjes waaruit je kunt kiezen:
Siliconen
Dit is ook meteen het bandje wat de meeste varianten heeft en ook het populairst is. Siliconen is een nogal synthetische stof dat gemaakt is van synthetisch rubber. Het is eigenlijk ook een soort rubber alleen, voelt dit iets zachter aan dan bij normaal rubber. Siliconen kent ook wat meer glans ten opzichte van normaal rubber. Alleen bij siliconen heb je al de keuze uit ruim 1000(!) varianten.
RVS
Ook een hele bekende materiaal is RVS. In de volksmond wordt dit niet zo letterlijk benoemd maar, RVS staat voor roestvast staal. Dit is voornamelijk een combinatie van ijzer, nikkel, koolstof en chroom. Het bandje heeft dan van die mini kuiltjes en heeft een magneetsluiting. De magneetsluiting is ook het grootste pluspunt van dit materiaal want, het zorgt ervoor dat het bandje minder snel kwijtraakt. Met een magneetsluiting heb je een sluiting die steviger is dan normaal.
Leer
Qua bekendheid is leer misschien wel één van de de bekendste en meest gebruikte materiaal op de wereld. Er zijn zoveel producten waarbij leer van toepassing is. Dit geldt ook voor horloges en ook bij de Apple Watch. Als je kiest voor een Apple Watch bandje van leer, dan heb je ook veel keuze uit veel verschillende stijlen. Ben jij lekker ouderwets? dan kies je gewoon een oude lederen bandje. Kies voor een wat duurder bandje als je houdt van een moderne uitstraling.
Nylon
Ook een materiaal wat in het algemeen geen onbekende is, is Nylon. Veel bandjes van dit model hebben als uiterlijk kenmerk, dat ze in elkaar zijn gevlochten. Maar dit geldt overigens niet voor alle Nylon bandjes. Ook met Nylon is er ruime keuze qua varianten. Zo zijn er bandjes die beschikken over een klittenband of een rekband.
Kunstleer
Nu komt leer weer enigszins ter sprake alleen, in een andere vorm genaamd kunstleer. Het verschil tussen leer en kunstleer is, dat kunstleer een kunststof bevat. Qua uiterlijk lijkt een Apple Watch bandje van kunstleer best wel veel op een leren versie. Ook dit materiaal is qua diversiteit van alle markten thuis.
Dit zijn dus de materialen met het grootste aanbod maar, er zijn ook nog andere materiaalsoorten. De materialen waaruit je ook kunt kiezen zijn:
- Metaal
- Katoen
- Fluorelastomeer
- TPU( Thermoplastisch Polyurethaan)
- Staal
- Hout
- Kunststof
- Keramiek
- Rubber
- Kunststof/Carbon
Ook voor de materialen uit dit lijstje geldt, dat per materiaal het aanbod verschillend is. Maar wat zeker een feit is, dat de bandjes überhaupt over veel materiaalsoorten beschikt.
Wat is het type sluiting?
Natuurlijk koopt iedereen in eerste instantie een horloge om de tijd in de gaten te houden. Maar dat betekent niet dat er verder niks meer mee telt aan een horloge. Een sluiting van een band zorgt er namelijk voor, dat het normaal om de pols kan zonder gedoe. Nou zijn er meerdere type sluitingen en daarbij, is het per sluiting verschillend hoe je de band sluit.
Doordat er meerdere sluitingen zijn, kun je dan ook voor jezelf nagaan welk type sluiting jou het best ligt of waarvan jij denkt dat dit de beste sluiting is. Maar in principe is geen enkel type sluiting perfect of verkeerd. Voor de Apple Watch bandjes zijn de volgende type sluitingen van toepassing:
Klemsluiting
Bij deze vorm van sluiting is het puur de bedoeling dat je het bandje afstelt op een manier, zodat het gelijkwaardig is met de omtrek van jouw pols. Een bandje met klemsluiting is gekoppeld aan het stukje ijzer en daarvan kun je de sluiting verschuiven. Wanneer het voor jou comfortabel aanvoelt klik je het vast.
Druksluiting
Zoals de naam al aangeeft, heb je te hierbij te maken met een sluiting die je moet drukken. Het bandje heeft rondvormige klein stukje ijzer dat je moet drukken en daarmee meteen goed afgesteld is.
Gespsluiting
Het woordje ”gesp” wordt ook wel vergeleken met een riemsluiting. Het bandje met een gespsluiting sluit in principe ook op een gelijksoortige manier als een riem. Je hebt dus het kleine dunne stukje ijzer wat je in één van de gaatjes er doorheen moet doen en vervolgens dan moet aantrekken. Zelf merk je dan of het voor jou comfortabel aanvoelt.
Magneetsluiting
Een sluiting dat gekoppeld is aan een magneet. Je kunt het bandje afstellen door de magneet en dat gaat heel eenvoudig. Eigenlijk is het zelfs één van de makkelijkste sluitingen die er is want, een magneet zorgt er voor dat het blijft kleven aan hoe je het bandje hebt afgesteld.
Vlindersluiting
Een nogal opvallende benaming maar, deze is gebaseerd op het feit dat bij deze sluiting gebruik moet maken van klikken en vouwen. Iets wat ook wel weg heeft van een vlinder.
Klittenband
Iets wat we allemaal vast wel kennen en ook hebben gehad, de klittenband. Altijd een simpele manier geweest om iets dicht te maken zodat het niet losraakt. Ook bij het bandje is het in principe net zo simpel als bij andere producten met klittenband.
Rekband
Dit is een type sluiting dat eigenlijk niks bijzonders heeft. Je kunt het beschouwen als een “kaal” bandje en niet meer dan dat. Een bandje met rekbandsluiting heeft geen zichtbare toevoegingen zoals de andere type sluitingen dat wel hebben. Het bandje is wel het meest makkelijk om en af te doen ten opzichte van andere sluitingen.
Speldsluiting
Een type sluiting dat overduidelijk qua aantal in de minderheid is. De speldsluiting benaming is omdat de sluiting wordt toegepast door het aluminium speldje. Met een speldsluiting heb je wat meer grip.
Voor welke maten zijn de bandjes van toepassing?
Voor alle maten zijn de bandjes van toepassing alleen dit kies je niet even in een paar seconden. Het is uiteraard ook belangrijk dat je wel de geschikte maat van het bandje tot beschikking hebt. Een te losse of te strakke band om je pols is echt niet de bedoeling. Maar hoe kies je nou de geschikte maat en waar moet je op letten?
Allereerst gaat het erom welke maat Apple Watch je hebt. Deze is in de maten 38/40/41 mm of 42/44/45 mm. Daarnaast gaat het ook om wat de omtrek van je pols is. Op basis van deze punten kies je de juiste maat voor jezelf.
Aanbod verschilt wel per Apple Watch
Er zijn genoeg Apple Watch bandjes om uit te kiezen maar, dat ligt er wel aan welke Apple Watch je hebt. Vooral bij de nieuwste Apple Watch( Apple Watch Ultra) is het aanbod in de bandjes erg schaars.
Dus voor de ene Apple Watch zijn er meer bandjes beschikbaar dan voor de ander.
Hoe zijn de prijzen verdeeld?
Aangezien je uit genoeg bandjes kunt kiezen, zijn er ook veel verschillende prijzen. Op zich kun je voor een kleine €10 al een Apple Watch bandje kopen oftewel, dat is echt een koopje.
De hoogste prijs ligt ongeveer rondom de €200. En zo kunnen de prijsverhoudingen best ver uit elkaar liggen. Maar de echt duurdere bandjes zijn dan natuurlijk wel beter. Bijvoorbeeld een veel betere fysieke staat waardoor er minder snel schade is.
Welke soorten bandjes zijn er en wat zijn de specificaties?
Er zijn verschillende soorten bandjes waaruit je kunt kiezen. Het ene bandje is het andere bandje niet dus is er op zich een redelijk aanbod. Geen enkel bandje is perse de beste want, allemaal zijn ze prima te gebruiken.
Een belangrijk aspect van een product is natuurlijk wat voor specificaties je kunt verwachten. Dat is bij een Apple Watch bandje ook niet anders. Qua specificaties is het zo dat het wel voldoende is alleen, verschillen deze specificaties wel per soort bandje dat jij kiest. Dus als je perse een bandje wil met een bepaalde specificatie, dan moet je echt gericht zoeken.
Bandje om ermee te sporten
Er zijn ook specifiek bandjes waarmee het prima is om te sporten. Het zijn er twee om precies te zijn: het sportbandje en sportloopbandje. Beide zijn dus optimaal geschikt om ermee te sporten alleen, verder is het verschil tussen de bandjes onderling dat een sportloopbandje meer geschikt is voor hardlopen.
Het sportbandje is te gebruiken voor meer sporten. Wat de bandjes met elkaar gemeen hebben zijn, dat ze beschikken over water- en zweetbestendigheid en kleurrijke varianten. De sportbandjes maken voornamelijk gebruik van de druksluiting.
Ook zijn er sportbandjes in een Nike versie. Apple heeft een samenwerking met Nike dus dat is een Apple Watch met een Nike bandje en Nike logo erop.
Stijlvol bandje
Ben jij een liefhebber van stijl? dan kun je ook kiezen voor een stijlvol bandje. Er zijn genoeg stijlvolle bandjes die prima te dragen zijn als je ergens naar toe gaat waarbij stijl ter sprake komt. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, uitgaansgelegenheid of een gala. Al gauw kom je dan uit bij de bandjes met een magneetsluiting. Deze glanzende uitstraling dat ook te verkrijgen is in bijzonder kleuren als goud en zilver, blijft niet onopgemerkt.
Maar ook de (meeste) bandjes gemaakt van leer brengen een zakelijke uitstraling met zich mee. Dit bandje is zeker een passende toevoeging voor als jij in je nette pak naar je werk gaat.
Metalen bandje
Is metaal helemaal jouw ding? dan is dit bandje waarschijnlijk een voltreffer voor jou! want je houdt van een horloge dat wat steviger is dan normaal. Een metalen bandje is van het materiaal RVS gemaakt. Ook bij dit bandje is zweet- en waterbestendigheid van toepassing.
Zachte bandjes
Je hebt ook de zachte bandjes. Deze zijn dus vooral geschikt voor als je een liefhebber bent, van zachtheid. Deze bandjes zijn meestal gemaakt van Nylon en hebben voornamelijk een klittenbandsluiting.
Conclusie: Er ligt letterlijk een hele waslijst aan diverse Apple Watch bandjes voor jou klaar!
In deze blog heb je waardevolle informatie gelezen over de Apple Watch bandjes. Het mag wel duidelijk zijn dat je echt enorm veel keuze hebt uit diverse bandjes. Het aanbod in de kleuren is groot maar, net zo ook in de type sluitingen.
Kortom, er zijn genoeg bandjes die je langs kunt gaan om voor jezelf te bepalen of jouw ideale Apple Watch bandje er tussen zit!