Apple Watch case
Home » Berichten » Apple Watch case
apple watch case achterkant

Apple Watch case

Je bent waarschijnlijk al in het bezit van een schitterende Apple Watch. Alleen toch ontbreekt er nog iets, de Apple Watch case. De Apple Watch case moet jou een veiliger gevoel geven, om met de Apple Watch over straat of waar dan ook te gaan. In deze blog lees je belangrijke punten als, waarom de Apple Watch case handig is om te kopen, in hoeverre je horloge beschermd is, welke soorten er zijn en nog meer informatie.

Wat is de Apple Watch case?

De Apple Watch case is een beschermingsmiddel voor de Apple Watch. Vrijwel elk Apple product heeft wel een beschermingsmiddel. De iPhone, iMac, MacBook en hebben allemaal een hoes dat ervoor zorgt, dat de bescherming optimaal is. Zo heeft de Apple Watch dit ook. Hetzelfde geldt ook voor de AirPods en AirPods Max.

Nou is een Apple Watch een product dat je grotendeels om je pols hebt, dan alsnog kan het schade oplopen of zelfs helemaal kapot gaan. Dit is dan ook precies de reden waarvoor de Apple Watch case er is. Met deze case heb je geen garantie dat er helemaal niks kan gebeuren maar, je hebt wel garantie dat de kans echt vele malen kleiner is.

Er zijn twee soorten cases

Wel belangrijk ook om te weten dat er twee cases zijn. Ze zijn makkelijk van elkaar te onderscheiden want, het is slechts een klein verschil.

Apple Watch Case: Dit is de case die over de horloge gaat en bedoeld is, tegen voornamelijk krassen en stoten.

Apple Watch Case+ ingebouwde screenprotector: Een case met een ingebouwde screenprotector, deze beschermd ook het scherm optimaal. Met deze case is je scherm zo goed als 100% veilig. Als je kiest voor deze case, is de bescherming completer dan een case zonder screenprotector.

Mocht een case toch niet iets voor je zijn, is alleen een screenprotector aanschaffen ook een optie.

Hoe ziet de Apple Watch case eruit?

Vierkant en op maat gemaakt

De case is uiteraard ook gewoon vierkant en op maat gemaakt. Je hoeft dus niet zo zitten te friemelen met dit om de Apple Watch te doen. Dat zou allesbehalve prettig zijn als je continu bezig bent met de case. Op maat gemaakt betekent ook dat de case niet losraakt.

Dus geen zorgen als je bijvoorbeeld aan het joggen bent, een warming-up doet of wat dan ook. Alleen jijzelf kan de case losmaken maar, echt vanzelf los gaat het niet. Je kunt er de straat mee op met een vertrouwd gevoel. Als de case zou losraken, is dat zo omdat het niet goed erop is geplaatst.

Geen logo en benaming erop

Op een Apple Watch case zelf laat Apple geen sporen achter. De case is wel enkel bedoeld voor de Apple Watch maar, is niet door Apple zelf ontworpen. Vandaar dat er ook geen Apple logo en benaming zichtbaar is.

Vergelijk het maar eens met de iPhone. Er bestaan hoesjes die voor de iPhone geschikt zijn maar, ze zijn niet door Apple gelanceerd. Je kunt deze iPhone hoesjes bijna overal kopen. Bij het kopen hiervan krijg je geen Apple doosje of iets dergelijks geleverd. Zo kun je dat ongeveer ook zien bij de Apple Watch case.

Een onopvallend laagje dat niks van Apple weg heeft maar, wel de ondersteuning is voor de Apple Watch. Ook zijn er vrijwel geen specifieke versieringen/ bepaalde elementen zichtbaar. Je kunt wel vaststellen dat de case een “koude” indruk achterlaat.

Waar moet je op letten als je een Apple Watch case koopt? dat zijn slechts twee punten

De Apple Watch bestaat uit meerdere soorten( zeven) om precies te zijn. Dit wil dan ook zeggen dat je niet zomaar er even uit kunt pikken en, vervolgens dan kopen. Je moet namelijk wel weten waar je op moet letten voordat je het koopt. Als je dit niet doet, ga je zeker voor een verrassing( in negatief opzicht) komen te staan.

Wat voor Apple Watch heb je?

Niet elke case is geschikt voor Apple Watch soorten. Daarom is het belangrijk dat je eerst weet, of de case wel geschikt is voor jouw Apple Watch. Meestal kun je dat gewoon lezen maar mocht dat toch niet zo zijn, informeer er dan eerst toch even naar. Het zou natuurlijk jammer zijn als je een case koopt die eigenlijk niet geschikt is voor jouw Apple Watch.

Voordat je een case koopt, kijk dan dus eerst altijd of je kunt vinden of de case wel van toepassing is voor jouw Apple Watch. Alleen door dit te achterhalen ben je er al zo goed als bijna en, is de verkeerde case kopen onmogelijk.

Voor welk schermformaat is de case geschikt?

De case is zoals eerder genoemd op maat gemaakt. Het is dan ook van belang, dat je kijkt of de case geschikt is voor het schermformaat van jouw Apple Watch. Elk model is zowat beschikbaar in twee verschillende schermformaten. De schermformaten worden weergegeven in mm. Hier een overzicht van de beschikbare schermformaten per soort:

  • Apple Watch Series 3: 38 mm en 42 mm
  • Apple Watch Series 4: 40 mm en 44 mm
  • Apple Watch Series 5: 40 mm en 44 mm
  • Apple Watch Series SE: 40 mm en 44 mm
  • Apple Watch Series 6: 40 mm en 44 mm
  • Apple Watch Series 7: 41 mm en 45 mm

Nou zijn de verschillen onderling slechts een paar millimeter maar dit maakt wel het verschil tussen, een case die wel of niet past. Als je opzoek bent naar een case 44 mm voor de Apple Watch series 5, dan moet je ook opletten dat je niet per ongeluk die van 40 mm koopt.

Zowel het model als het schermformaat moet overeen komen. Alleen dan is het 100% zeker dat je de case kunt gebruiken. Dus niet denken van “ach die paar millimeter verschil maakt toch niks uit” want, dat is niet het geval. Verder hoef je eigenlijk nergens meer naar te kijken.

Uiteraard zal de Apple Watch Series 8 zich ook aan dit rijtje voegen alleen, is deze nog niet uitgebracht.

Waarvoor en wat voor bescherming kan de case dan bieden?

Bescherming biedt de case sowieso alleen ben je ook nieuwsgierig naar , waartegen de Apple watch dan beschermd is. Wanneer we denken aan schade, denken we ook al snel aan krassen en barsten. Dit is dan ook de voornaamste taak dat de case heeft, ervoor zorgen dat er geen sporen zichtbaar zijn van schade.

Het gaat eigenlijk alleen maar om de wijzerplaat

De case is gemaakt om de wijzerplaat bescherming te bieden. Een wijzerplaat is natuurlijk ook het hart van een horloge. Vergelijk het met, een horloge met kapotte wijzerplaat is als een auto met lekke banden. In beide gevallen kun je er dan ook helemaal niks meer mee.

Het zou natuurlijk zonde zijn als je wijzerplaat zo beschadigd is, dat je moeilijk/ niet eens meer kunt zien wat het tijdstip is. De wijzerplaat kan dan moeilijker beschadigd raken en dat is wat je ook graag wilt.

Met de case is het horlogebandje dus niet beschermd. Echter is een horlogebandje ook weer steviger dan een wijzerplaat dus, heeft een wijzerplaat ook eerder bescherming nodig.

In welke situaties weet de case bescherming te bieden?

Een horloge kan natuurlijk op verschillende manieren beschadigd raken of kapot gaan. Het mooie is dat de case in meerdere opzichten bescherming weet te bieden. De case kan dus meer dan tegen slechts een stootje. Hier een overzicht van enkele voorbeelden waarin de case van waarde is.

Vochtschade

Een veelvoorkomende vorm van schade is vochtschade. Dit betekent dat het horloge teveel vocht heeft opgevangen en daardoor niet meer normaal of helemaal niet meer weet te functioneren. Nou was de Apple Watch al waterbestendig maar, dat wil nog steeds zeggen iets teveel vocht dat weet binnen te dringen, roet in het eten kan gooien.

Met de case is de kans op vochtschade heel erg klein. Je kunt gewoon met een relaxter gevoel in en rondom het water aanwezig zijn. Hierbij kun je dan denken aan de volgende bezigheden:

  • Watersporten
  • Zwembad
  • Strand
  • Onder de douche
  • In het bad

Valschade

Je Apple Watch laten vallen is natuurlijk lastig als het om je pols zit. Maar misschien kan het in wat voor situatie dan ook toch voorkomen dat het valt, dan het ook niet goed aflopen. Het ligt er ook aan hoe hard het valt en ook tegen wat. Dit weet je vooraf natuurlijk nooit en moet je gewoon maar net geluk hebben dat het meevalt.

Als de case erop zit, hoef je veel minder te vrezen dat er (zichtbare) beschadiging als resultaat uitkomt. De Apple Watch hoeft maar net tegen iets aan de komen waar het niet tegen bestemd is, en sparen voor een nieuwe of reparatiekosten gaan al door je hoofd. Valschade valt ook als het goed is niet onder garantie dus, kan een case in deze situatie al een groot verschil maken.

Stootschade

Een andere vorm van schade is stootschade. Dit is het soort schade dat ook het meest onverwachts optreedt. Je stoot je namelijk ergens niet bewust tegenaan en is het dus puur toeval. Door stootschade kunnen er vooral krassen en barsten zichtbaar worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

En bovendien verpest het ook de look van je Apple Watch. Hoe je het koopt, zo wil je er ook mee blijven rondlopen. Zonder de case is de Apple Watch vrij kwetsbaar en je hoeft maar één keer tegen iets verkeerds aan te stoten, en de Apple Watch is niet meer hetzelfde.

Met de case hoef je je veel minder zorgen te maken. Hoe jammer zou het zijn dat je tegen iets aan bent gestoten, en daardoor met een beschadigde of kapotte( in het ergste geval) Apple Watch zit. Ook in deze situatie is recht op garantie niet aan de orde.

Hoe plaats je de case over de Apple Watch?

Om maar meteen antwoord op de vraag te geven, door het simpelweg op de wijzerplaat te drukken/klikken. Het erop zetten van de case is heel erg simpel en kun je dus gewoon zelf doen. Een Apple Watch heeft bijvoorbeeld een rond draaiknopje en hierop is de case ook op aangepast. Het heeft een rond gleufje dat open is waar het draaiknopje precies doorheen past.

Als dit niet zo wat, dan zou je de case telkens weer eraf moeten halen om het draaiknopje te bedienen. En dit is natuurlijk niet zoals het hoort. Een iPhone case heeft ook altijd een gleuf waar de volumeknoppen, camera en laadpoort doorheen passen. Het is net of je een puzzelstukje aan het plaatsen bent.

Zo is de case dus gewoon heel eenvoudig te plaatsen en kun je meteen zien hoe het op de Apple Watch aansluit.

Zijn er meerdere soorten cases waaruit je kunt kiezen?

Is er dan maar één soort case waaruit je kunt kiezen? Nee zeker niet, er zijn diverse soorten beschikbaar. Uiteindelijk hebben ze natuurlijk allemaal wel dezelfde taak, het beschermen van jouw Apple Watch. Waarom zou je dan de ene case verkiezen boven de andere? Dat is zoals met vele dingen gewoon een kwestie van persoonlijke voorkeur ergens voor hebben.

Daarbij kijk je dan naar van welk materiaal het gemaakt is en welke kleur het heeft. In beide categorieën is het aanbod best wel breed te noemen.

Kleuren

De Apple Watch case is beschikbaar in meerdere kleuren. Eigenlijk zo´n beetje in alle kleuren die er zijn. Dit varieert van in standaardkleuren zoals wit en zwart tot felle kleuren( geel, rood, groen etc). Met felle kleuren valt de case uiteraard sneller op. Maar ook kleuren zoals goud en zilver zijn van de partij. Je kunt letterlijk gewoon uit alle kleuren kiezen. Het kleurenaanbod kan wel verschillen per Apple Watch soort.

Soort materiaal

Niet alle Apple Watch cases zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Daarom is het ook handig om te weten welke materialen er zijn want, misschien heb je toch een voorkeur voor een specifieke materiaal. Een Apple Watch is gemaakt van de volgende materialen:

  • Siliconen
  • Siliconenrubber
  • Glas
  • Gehard glas
  • Kunstleer
  • Kunststof
  • Kunststof/Carbon
  • Leer
  • Metaal
  • Nylon
  • Plastic
  • Polycarbonaat
  • Polyvinylchloride PVC
  • PU/TPU
  • Roestvrij staal
  • Rubber
  • RVS
  • Tempered glass
  • Thermoplast
  • TPU
  • Zink
  • ABS
  • Acryl
  • Aluminium
  • Eco-leer
  • EVA

Kies voor een materiaal waar jij bij denkt, dat het een goed gevoel geeft. Het ligt er ook aan hoe maximaal je de bescherming wilt hebben. Je moet niet voor plastic kiezen als je de bescherming heel maximaal wilt want, dan kun je beter eerder bijvoorbeeld kiezen voor aluminium. Maar zoals je in het overzicht hebt kunnen zien, zijn er veel materialen.

Overigens is het wel zo, dat het aanbod per soort materiaal verschillend is. Waar het ene materiaal een ruim aanbod heeft, is het aanbod bij de andere materialen schaars. Een ruim aanbod is dan natuurlijk ook van toepassing voor de bekende materialen. Voorbeelden zijn materialen zoals kunststof, kunstleer, siliconen en rubber.

Op zich ook niet heel gek want, er zijn heel veel producten die door een van deze materialen gemaakt zijn. Maar gelukkig is er keuze genoeg.

Verschillende designs

Qua vormgeving is het bij elke case hetzelfde want, een Apple Watch is natuurlijk vierkant. Dan kunnen de cases dus ook nooit een andere vorm hebben dan vierkant. Wel is het aanbod op het gebied van design divers. Niet elke case heeft een onopvallende uitstraling.

Er zijn cases met glittertjes/diamantjes erop, zeker ideaal voor als je een liefhebber bent van blingbling uitstraling. Maar je kunt ook een case kiezen met gestreept of zelfs een doorzichtig design. Genoeg ontwerpen waaruit je kunt kiezen en lekker voor je eigen smaak kunt gaan.

Net als bij iPhone cases kun je ook bij een Apple Watch case, uit tientallen verschillende stijlen kiezen.

Wel of geen ingebouwde screenprotector kiezen?

Het kiezen van wel of geen ingebouwde screenprotector, ook gewoon een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen maken zich niet zo druk als er een paar (kleine) krasjes op het scherm zichtbaar zijn. Er zijn ook mensen die om een klein krasje het scherm al “verpest” vinden. Als je jezelf hierin herkent, dan is het natuurlijk beter om voor de case met ingebouwde screenprotector te gaan.

Je kunt een case ook kiezen voor een specifieke bescherming

Vele verschillende merken produceren de cases voor de Apple Watch. Sommige van deze merken maken de cases dat, voor een bepaald soort bescherming het meest ideaal is. Hier een aantal merken met waarvoor deze case het meest tegen weet te beschermen:

Catalyst Waterproof case

Dit is één van de toppers uit het rijtje. Als je echt de beste bescherming tegen water zoekt, dan heb je het hierbij gevonden( de naam verklapt het eigenlijk al). Deze case is dan ook erg stevig en zorgt voor waterdichtheid tot 100 meter onder water. Dit is heel diep en hoef je in een zwembad je eigenlijk nooit druk te maken. In een (groot) meer of zee is het natuurlijk anders. Je kunt er zolang in het water mee doorbrengen als je maar wilt, zolang je maar niet verder dan 100 meter onder water gaat.

De bescherming is niet alleen tegen water. Ook tegen regen, vuil, zand, stof en stoten is deze Apple Watch meer dan prima bestemd. Aan de rechterzijkant staat “catalyst” gedrukt en is bij deze case wel een stukje benaming zichtbaar.

In deze video een inzage van hoe deze case word uitgepakt en getest:

Catalyst Active Defense

Er is nog een Catalyst variant, de Catalyst Active Defense. Deze kan ook wel tegen wat water maar, niet zo goed als bij de Waterproof variant. Deze beschermt meer tegen valschade tot een hoogte van 3 meter. Verder is deze case qua dikte ook minder dan de Waterproof. Beiden zijn alleen zwart van kleur beschikbaar.

Otterbox LifeProof

Afkomstig van het merk Otterbox is de LifeProof case gemaakt. Dit is een case dat voor het overgrote deel bestaat uit gerecycled plastic. Daarom noemen ze het ook wel de “milieuvriendelijke case“. Een ideale case voor als je veel waarde hecht aan het milieu. Deze case biedt bescherming tegen stoten en krassen. Milieuvriendelijk betekent ook dat je een case hebt dat duurzaam is.

Dit waren een paar voorbeelden maar, er is nog zeker meer waar je de keuze uit hebt. Ook bij de merken geldt, dat het aanbod per merk verschillend is en de verhoudingen niet altijd dicht bij elkaar liggen.

Wat kost een Apple Watch case?

Voor heel goedkoop heb je al een Apple Watch case in bezit. Voor ongeveer 10 euro kun je gegarandeerd er eentje kopen. Samen met iPhone hoesjes zijn het zo goed als de goedkoopste Apple accessoires die er zijn. De case is eigenlijk een koopje te noemen.

Doordat het zo goedkoop is, kun je ook binnen no-time een andere case kopen( mocht je niet tevreden zijn). Al met al zeer goedkoop en nog eens een ondersteunende factor voor de Apple Watch.

Echter ligt het er wel aan welke case jijzelf wilt. De kosten vanaf 10 euro zijn alleen van toepassing op de “standaard” cases. Verder zijn de prijzen variërend tot ongeveer zo’n 100 euro. Dit zijn van cases die iets extra’s hebben zoals de Catalyst WaterProof omdat, deze veel sterker bestemd is tegen o.a. water. Hier betaal je ongeveer 50 euro voor.

Je kunt het super goedkoop maken voor jezelf of, je kunt voor duurder gaan als je niet voor het standaard type gaat. Maar echt een fors geldbedrag hoef je er niet voor uit te geven. De goedkoopste cases zijn niet van een merk en de duurdere cases wel.

Opvallend genoeg is er ook nauwelijks een prijsverschil tussen cases zonder ingebouwde screenprotectors, en cases die dat wel hebben. Het scheelt echt maar een paar euro’s.

Conclusie: Apple Watch case maakt het gewoon een stuk veiliger

Met de case is je Apple Watch gewoon veiliger, dat is gewoon een feit. Voor hele lage kosten kan de case een heel verschil maken in schade of helemaal geen schade. Het is niet zo dat zonder de case het horloge per definitie snel kapot gaat maar, de kans is met de case stukken kleiner.

Koop de case dus vooral als je, liever rondloopt met de optimale bescherming voor je Apple Watch. Zoals ze zeggen, is voorkomen altijd beter dan genezen. De bediening blijft met de case gewoon hetzelfde dus, is het net zo gemakkelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *