Beste printer voor iMac: Documenten printen met de beste printer
Home » Berichten » Beste printer voor iMac: Documenten printen met de beste printer
Beste printer voor iMac

Beste printer voor iMac: Documenten printen met de beste printer

Er is veel keuze op het gebied van printers, en het kan lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past. Als je een Apple-gebruiker bent, dan zou je een printer kunnen overwegen die speciaal voor iMac ontworpen is. In dit artikel bekijken we de beste printer voor iMac en bespreken we de voor- en nadelen van deze specifieke printer.

Aan het eind van dit artikel zou je een goed idee moeten hebben waarom dit apparaat geschikt is voor jou. Dus zonder verdere omhaal, laten we beginnen!

Wat is de beste printer voor de iMac?

Voor veel Apple-gebruikers is het hebben van een printer onmisbaar. Het zal je verbazen hoe vaak je deze gebruikt. Zeker als je werkt vanuit huis, krijg je hier vaker mee te maken. Plus, een printer kan ook hobbymatig een aanwinst zijn, bijvoorbeeld voor foto’s printen. Met andere woorden; een printer voor jouw iMac is een essentieel apparaat om in huis te hebben.

Allemaal leuk en aardig, maar wat is de beste printer voor iMac? Wij zijn er vrijwel van overtuigd dat dit de Epson EcoTank ET-2820 is.

De Epson EcoTank ET-2820 is namelijk een Alles-in-1 printer die perfect is voor voornamelijk iMac-gebruikers. Dit specifieke model heeft verschillende kenmerken die hem onderscheidt van de massa. Waarom dit de beste printer is voor iMac? Lees hieronder verder voor een verdere uitleg over de specificaties en voordelen!

Beste printer voor iMac

Waarom is dit de beste printer voor iMac?

We kunnen een printer niet zomaar bestempelen als de beste printer voor iMac. Hier zitten natuurlijk een aantal redenen achter. Waarom dit volgens ons de beste printer is om te gebruiken voor Apple? Laten we deze redenen eens voor jou op een rijtje zetten:

 • Alles-in-1: De Epson EcoTank is een Alles-in-1 printer. Dit betekent dat deze behalve printen óók documenten kan kopiëren en kan scannen. Vooral als jij vanuit huis werkt, is dit geen overbodige luxe.
 • Afdrukresolutie: Hij heeft een afdrukresolutie van 5760 × 1440 dpi, wat betekent dat hij afdrukken van hoge kwaliteit kan maken. Dit is van groot belang als jij bijvoorbeeld graag foto’s afdrukt. Dan is een hoge resolutie geen overbodige luxe.
 • 2 jaar inkt: De Epson EcoTank wordt standaard geleverd met inkt die je maar liefst 2 jaar kunt gebruiken. Deze 2 jaar aan inkt is goed voor meer dan 7000 pagina’s die je kunt afdrukken en kopiëren.
 • 1 jaar garantie: De garantie van een printer is niet geheel onbelangrijk. Mocht deze onverwacht kapot gaan, dan kun je dit altijd aangeven bij de fabrikant in kwestie. De garantie maakt dat je je geld terugkrijgt of een nieuw product mag uitzoeken.
 • Verbinden met Apple: Het is niet geheel onbelangrijk dat de printer kan verbinden met Apple. Niet iedere printer is hier namelijk toe in staat en hier kun je je lelijk op verkijken. Laat de Epson EcoTank hier een uitzondering in zijn.
 • Draadloos printen: Met jouw Wi-Fi netwerk word jij in staat gesteld om zonder een USB-kabel afdrukken te maken.

Bovenstaande punten geven aan waarom wij de Epson EcoTank geschikt vinden als beste printer voor een iMac. Dekken deze punten de hele lading? Zeker niet, er valt nog veel meer te ontdekken aan dit apparaat. Lees hiervoor het artikel verder!

Wat zijn de specificaties van de beste printer voor iMac?

In de volgende punten zullen we de specificaties van de Epson EcoTank kort met jou bespreken. Zo weet jij precies wat dit product voor jou kan betekenen:

 • Print met zowel zwarte als met gekleurde inkt
 • De inkt droogt niet uit
 • Print 25 gekleurde documenten binnen een minuut
 • Print 39 zwart-wit documenten binnen een minuut
 • Weegt 4,1 kilogram
 • Plek voor 100 pagina’s opslag
 • Verbruikt minder energie dan andere printers

Zitten er verder nog voor- of nadelen aan deze printer?

De voordelen en verdere specificaties van de beste printer voor iMac zijn inmiddels duidelijk. Bijvoorbeeld de afdrukresolutie, garantie en functies maken de printer een goede keuze om te gebruiken in combinatie met jouw eigen iMac.

Hoewel de Epson EcoTank een geweldig apparaat is, heeft het wel een paar nadelen. Deze kunnen als volgt worden gezien:

 • De prijs: De Epson EcoTank is iets duurder dan jouw gemiddelde all-in-one printer. Je krijgt echter wel waar je voor betaalt. Je zou dus kunnen zeggen dat dit nadeel twee verschillende kanten heeft. Mocht jij bereid zijn te investeren, dan is dit meer dan de moeite waard.
 • Het inktsysteem: Het inktsysteem van de Epson EcoTank is niet zo gebruiksvriendelijk als sommige andere apparaten op de markt. Het kan een beetje lastig zijn om de tank bij te vullen, dus zorg ervoor dat je de instructies goed volgt.
 • Geen USB-kabel: Wil jij printen door middel van een bijhorende printkabel? Deze is niet bij de aankoop inbegrepen.

Dit zijn de belangrijkste voor- en nadelen van de beste printer voor jouw iMac. Door hier van tevoren rekening mee te houden weet je wat je kunt verwachten als je het apparaat gaat gebruiken.

Wat maakt deze printer anders dan andere?

Als één van de weinige printers is de Epson printer in staat om te printen vanaf een Appleproduct. Behalve dat, is ook de duurzaamheid een zeer goede eigenschap. Dit maakt de printer duidelijk anders dan andere merken.

Waar de Epson EcoTank ET-2820 zich duidelijk in onderscheidt van andere all-in-one printers op de markt, is met het ingebouwde inkttanksysteem. Hiermee kun jij namelijk twee jaar lang afdrukken zonder dat je de inktpatronen hoeft te vervangen. Met deze voorraad ben je in staat om 7000 documenten af te drukken.

Beste printer voor iMac

De printer is ook uitgerust met diverse functies, zoals WiFi, automatisch 2-zijdig afdrukken en scannen en kopiëren. De Epson EcoTank ET-2820 is een betrouwbare en efficiënte Alles-in-1 printer die perfect geschikt is voor gebruik met een iMac!

Kan ik elke printer gebruiken met mijn iMac?

Nee, je kunt niet zomaar elke printer gebruiken met je iMac. Je moet ervoor zorgen dat de printer die jij kiest compatibel is met jouw Appleapparaat. De beste manier om dit te doen is om de vereisten te controleren voor jij tot aankoop overgaat.

Mocht jij een andere printer ambiëren dan de Epson EcoTank, raden wij jou aan van tevoren uitgebreid onderzoek te doen, zodat je zeker weet dat jouw gekozen apparaat kan verbinden met Apple.

Hoe kan ik printen met mijn iMac?

Om met jouw iMac te kunnen printen, heb je een compatibele printer nodig. Zodra je het juiste apparaat hebt gevonden, kun je het vervolgens op verschillende manieren aansluiten op jouw computer. De meest gebruikelijke manier is om deze met een USB-kabel te verbinden.

Een andere manier om jouw printer op uw iMac aan te sluiten is draadloos. Dit heeft als voordeel dat je niet gebonden bent aan een kabel, maar je vrij door het huis kunt bewegen terwijl je afdrukt. Om dit te kunnen doen, hebt je uiteraard een sterke Wifi-verbinding nodig.

Zodra je de printer met jouw iMac hebt verbonden, kun je beginnen met printen! Als je meer wilt weten over hoe je dit moet doen, raden we je aan de handleiding van je specifieke apparaat te raadplegen. Dan moet het jou vast gaan lukken.

Waar kan ik een printer voor gebruiken?

Een printer kan voor een aantal verschillende dingen worden gebruikt. Het meest gebruikelijke is natuurlijk het afdrukken van documenten of foto’s. Je kunt een printer echter ook gebruiken om documenten te scannen en te kopiëren.

Steeds meer printers zijn tegenwoordig uitgerust met WiFi, zodat je kunt afdrukken vanaf jouw iMac zonder dat je de twee apparaten fysiek met elkaar hoeft te verbinden. Hoewel het nog steeds een mogelijkheid is, is dit inmiddels overbodig om te doen.

Waar moet ik nog meer op letten bij een printer kopen?

Hier zijn nog enkele andere factoren die je in gedachten moet houden bij de aankoop van een printer:

 • De prijs: Vergeet niet de kosten van inkt en papier mee te rekenen wanneer je naar het prijskaartje kijkt. Sommige printers zijn goedkoper in gebruik dan andere. Mocht je de prijs laag willen houden, bekijk dan duurzame printers. Deze zijn hier namelijk op ingericht.
 • De functies: Zorg ervoor dat de printer alle functies heeft die jij nodig hebt. Als je bijvoorbeeld in kleur wilt kunnen afdrukken, zorg er dan voor dat dit een optie is. Hetzelfde geldt voor kopiëren en inscannen van documenten.
 • Het formaat: Denk na over waar jij de printer gaat neerzetten. Als de ruimte beperkt is, kun je overwegen om voor een kleiner apparaat te kiezen. 

Dit zijn maar een paar dingen waarmee jij rekening moet houden bij het kiezen van een printer. Door voldoende de tijd te nemen en wat onderzoek te doen, kun jij zeker het perfecte apparaat voor jouw behoeften vinden!

Conclusie

Dus, wat is de beste draadloze printer voor jouw iMac? Wij raden de Epson EcoTank ET-2820 aan. Deze printer biedt een verscheidenheid aan functies die perfect zijn voor iMac en Mac gebruikers in het algemeen. Hij drukt snel af, heeft verschillende afdrukmogelijkheden en kan met een groot aantal apparaten worden gebruikt, waaronder dus ook iMac.

Als jij op zoek bent naar een betaalbare printer die goed werkt met jouw iMac, dan is de Epson EcoTank ET-2820 zeker de juiste keuze!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *