iMac sneller maken - Bekijk deze tips en maak jouw iMac een stuk sneller!
Home » Berichten » iMac sneller maken: Met deze tips + informatie kun jij dat helemaal zelf doen!
iMac sneller maken

iMac sneller maken: Met deze tips + informatie kun jij dat helemaal zelf doen!

Een vastlopende of slome computer. Eerlijk is eerlijk, hier zit niemand op te wachten. Toch zal het je verbazen hoeveel computergebruikers hier dagelijks mee te maken krijgen. Ongeacht het merk van de computer zelf. In het geval van Apple, wil jij jouw iMac sneller maken.

Ook een Appleproduct zoals de iMac kan deze problemen ondervinden. Dat jij bij dit artikel terecht bent gekomen, betekent hoogstwaarschijnlijk dat jij hiermee te maken hebt gekregen. Jouw werkzaamheden gaan slomer, je moet lang wachten of de computer loopt überhaupt vaak vast. Dit vraagt om actie en om passende oplossingen.

Hoe jij jouw iMac sneller kunt maken? Daar hebben wij een aantal tips voor samengesteld. In theorie zou jij dit voor een groot deel zelf kunnen oplossen. We raden jou aan om dit artikel helemaal tot het einde te lezen, om zo antwoord te krijgen op al jouw vragen. 

Hoe kan ik mijn iMac sneller maken?

Vrijwel iedere computergebruiker heeft er weleens mee te maken gehad; een trage computer. Hetzelfde geldt voor een iMac. Wellicht krap je jezelf eens achter de oren, want tot voor kort was er niets aan de hand. Van de één op de andere dag lijkt jouw Mac volledig van slag te zijn en duren jouw werkzaamheden ineens twee keer zo lang als daarvoor. We kunnen niet anders dan concluderen dat dit ontzettend frustrerend, en zelfs irritant kan zijn.

Je hoeft in dit geval niet in paniek te raken, want jij bent niet de enige. Het lijkt namelijk erger dan het in werkelijkheid is. Bovendien is het zo, dat het probleem meerdere oplossingen heeft en dus vrij makkelijk verholpen kan worden. Hier hoeft niet altijd een reparateur of professional aan te pas te komen. Hoe maak ik mijn iMac dan sneller?

Om jouw Mac sneller te maken, krijg jij hieronder een aantal effectieve tips. Deze tips geven jou de mogelijkheid om de traagheid van jouw Applecomputer te kunnen verhelpen. Lees hieronder verder:

Tip 1: Geef altijd gehoor aan een software-update

Voor wie gebruikmaakt van meerdere Appleproducten, moet hoe dan ook bekend zijn met de software-updates van Apple. Want naast dat deze van toepassing is bij een iPhone of iPad, geldt dit net zo goed voor een iMac. Om jouw iMac sneller te maken, kan deze update weleens de sleutel tot succes kunnen zijn.

Verouderde software kan namelijk voor deze langzame werking zorgen waar jij op dit moment mee te maken hebt. De software voldoet simpelweg niet meer en laat dit duidelijk merken, door als het ware tegen te pruttelen.

Deze update lijkt een simpele oplossing, maar deze zou dus een aanzienlijk groot verschil kunnen maken. Check de instellingen of deze update klaarstaat en voer deze uit. Bovendien krijg jij hier altijd een melding van, om jou eraan te herinneren. Simpel, toch? 

Tip 2: Houd een grote schoonmaak

Door dagelijks gebruik, kan jouw iMac voller raken dan jij in eerste instantie zou verwachten. Op den duur kunnen grote documenten zich ophopen of download jij meer programma’s dan in eerste instantie nodig zou zijn.

Het gevolg? Een overvolle opslagruimte van jouw iMac, wat deze traagheid dus zou kunnen verklaren. Bovendien kan ook het werkgeheugen hierdoor worden beïnvloed. Om zowel de harde schijf als het werkgeheugen niet verder te belasten, is het belangrijk om passende actie te ondernemen.

Houd een grote schoonmaak en verwijder onnodige programma’s, apps en documenten. Houd een USB-stick of externe harde schrijf bij de hand, om deze over te plaatsen of verwijder deze permanent, mocht dat nodig zijn.

Je zult zien dat jouw iMac ervan opknapt en dat jij hier zonder al te veel problemen gebruik van kunt maken.

Tip 3: Check externe factoren erop na

Tijdens het gebruik van jouw iMac, maak jij veelvoudig gebruik van externe factoren. In de meeste gevallen gaat het hierbij om het thuisnetwerk en om aangesloten kabels.

Het probleem van jouw langzame iMac kan bij deze factoren liggen. Wij raden jou daarom aan om deze na te kijken. Wellicht zit het probleem daar en kun je deze in een handomdraai fixen.

Tip 4: Gooi grote programma’s de deur uit

Hoewel een iMac veel kan hebben en tot veel in staat is, houd de pret weleens op. Dit zou vooral het geval kunnen zijn met een oude iMac. Grote programma’s zoals bewerkingsprogramma’s, kunnen veel teweeg brengen.

Door hier gebruik van te maken of meerdere varianten open te hebben staan, kan jouw iMac trager zijn werk gaan doen of zelfs vastlopen. Om jouw iMac terug sneller te maken, raden wij jou aan om deze programma’s de deur uit te doen of hier niet tegelijk gebruik van te maken.

Kan ik mijn iMac zelf sneller maken of heb ik hulp nodig?

Een Apple iMac sneller maken kan op verschillende manieren gedaan worden. Dit heeft er vooral mee te maken, dat er meerdere oorzaken zijn waarom deze Applecomputer in werking achteruit is gegaan. Door de oorzaak allereerst te achterhalen, kan hier efficiënt op ingespeeld worden. De bovenstaande tips zijn slechts een aantal voorbeelden.

Hieruit is duidelijk naar voren gekomen dat de meeste problemen zelf opgelost kunnen worden. In eerste instantie hoeft hier geen hulp aan te pas te komen.

Hoewel de meeste problemen om een vrij simpele oplossing vragen, zou dit ook anders kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat het probleem groter is of omdat de oplossingen niets opleveren. Dan zou een professional inschakelen een passende stap zijn. Je kunt langsgaan met jouw iMac of je kunt telefonisch erdoorheen gepraat worden. Dit ligt helemaal aan de werkwijze en deze is overal anders. 

Mocht jij het niet zien zitten om zelf aan jouw iMac te gaan sleutelen, dan is dat helemaal niet erg. Bij twijfel kun jij altijd iemand inschakelen die jou daarbij kan helpen. Naast dat dit een professional kan zijn, ken jij misschien iemand in jouw omgeving die handig is met computers. Bij twijfel kun jij dus altijd bij iemand terecht.

Hoeveel tijd neemt mijn iMac sneller maken in beslag?

Een iMac opschonen en sneller maken hoeft in theorie niet veel tijd in beslag te nemen. Meestal is het een kwestie van enkele minuten tot een klein uur. Een software-update bijvoorbeeld, is slechts een kwestie van een kwartier tot een half uur.

Hetzelfde geldt voor de opslagruimte vrij maken of externe factoren controleren. Mocht het langer duren of het schiet niet op, dan raden wij jou opnieuw aan om contact op te nemen met een professional. Dit kan de Apple Store zijn of een ander bedrijf dat gespecialiseerd is computerproblemen.

Doe online research hiernaar en neem telefonisch of per mail contact op. Zo worden jouw vragen direct beantwoord.

Wanneer is het nodig om mijn iMac sneller te gaan maken?

Een oude iMac sneller maken ligt geheel aan jezelf. Waar de één veel geduld heeft en goed overweg kan met een wat tragere computer, kan dit voor een ander juist ontzettend frustrerend zijn.

Echter is het wel zo dat wanneer jouw werkzaamheden eronder gaan lijden, dat we jou aanraden om aan de slag te gaan met jouw iMac. Je kunt in dit geval de bovenstaande tips toepassen, om te kijken of dit iets gaat opleveren voor jou.

Merk ik meteen resultaat?

Of jij direct resultaat ziet van jouw iMac versnellen, dat ligt helemaal aan de situatie. Het ene probleem is namelijk groter dan het ander.

Mocht bijvoorbeeld het thuisnetwerk deze traagheid veroorzaken en je hebt dit op de juiste manier weten te verhelpen, dan kun je vrijwel direct merken dat jouw werkzaamheden een stuk sneller gaan als eerder. 

Het is dus mogelijk om direct resultaat te zien, maar dit is niet altijd het geval. Zo kunnen er een aantal uren tot dagen overheen gaan en is het dus belangrijk om geduld te hebben en de werking van jouw iMac in de gaten te houden. Als het niet op wil schieten, raden wij jou aan iemand in te schakelen.

Conclusie

Jouw iMac sneller maken kan van toepassing zijn wanneer jouw werkzaamheden langzamer gaan of wanneer de computer meerdere malen vastloopt. Je bent niet de eerste Applegebruiker met dit probleem. Buiten dat, kan het zeer frustrerend zijn als jouw iMac niet naar behoren werkt.

De meeste problemen kunnen vrij eenvoudig opgelost worden en hier kun jij zelf mee aan de slag gaan. Enkele tips kun je in het artikel vinden. Voordat jij deze kunt toepassen, is het belangrijk om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

Mochten de tips niet werken of je hebt je twijfels hierbij, dan kun je altijd een professional inschakelen.

1 reactie op “iMac sneller maken: Met deze tips + informatie kun jij dat helemaal zelf doen!”

  1. I don’t even know the way I finished up here, but I assumed this put up was good.

    I do not understand who you’re but certainly you are going to a well-known blogger should you aren’t already.

    Cheers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *