Beste externe harde schijf voor iMac: Dit is de beste keuze volgens ons!
Home » Berichten » Beste externe harde schijf voor iMac: Dit is de beste keuze volgens ons!
beste externe harde schijf voor iMac

Beste externe harde schijf voor iMac: Dit is de beste keuze volgens ons!

Ben jij op dit moment niet in het bezit van de beste externe schijf? Raak niet in paniek, want dat is geen grote ramp. Er zijn namelijk veel computergebruikers die deze niet hebben. Toch kun je in een situatie terechtkomen waarbij deze goed van pas komt. De beste externe harde schijf voor iMac is in dit geval geen overbodige luxe om te hebben.

Bijvoorbeeld omdat jij belangrijke documenten veilig wil stellen of omdat de opslagruimte van jouw iMac simpelweg vol zit. De redenen kunnen zeer uiteenlopend en persoonlijk zijn.

Maar welke externe harde schijf voor iMac? Door dit artikel tot het einde te lezen, krijg jij antwoord op deze vraag. Bovendien zoomen we in op zowel de specificaties als het gebruik. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat is de beste externe harde schijf voor iMac?

Externe harde schijven kun je tegenwoordig overal verkrijgen en kopen. Bijvoorbeeld op het internet of bij plaatselijke elektronicazaken, afhankelijk van het assortiment natuurlijk. Dat er genoeg keuze is, daar is in ieder geval geen twijfel over mogelijk.

Zaak is nu om de beste externe harde schijf voor jouw iMac eruit te kunnen vissen en dat jouw aankoop met vlag en wimpel slaagt. Volgens ons is de beste externe harde schijf voor Mac van het merk Seagate. Dit is de Seagate Expansion Desktop Drive.

Waarom dit volgens ons de beste externe harde schijf is voor jouw iMac? Lees vooral verder, want de specificaties en functies worden uitgebreid doorgelicht voor jou!

Beste externe harde schijf voor iMac

Waarom is dit de beste externe harde schijf voor iMac?

De Seagate harde schijf voor iMac is niet zomaar blindelings uitgekozen. Verschillende specificaties en functies tonen duidelijk aan wáárom jij deze het beste kunt kiezen voor jouw Appleproduct.

Om te beginnen willen wij de belangrijkste aan jou toelichten, zodat jij een duidelijk beeld kunt creëren van de harde schijf die wij aanraden. Hieronder tref je een uitgebreid overzicht die speciaal voor jou is samengesteld:

Zeer makkelijke installatie van de beste externe harde schijf

Er zijn veel computergebruikers die een Appleproduct hobbymatig gebruiken, waaronder dus een iMac. Dit betekent dat dergelijke installaties zo laagdrempelig mogelijk dienen te zijn. Zo geldt hetzelfde voor een harde schijf installeren op een Applecomputer.

Wil jij zelf aan de slag met de harde schijf, zónder dat jij een professional moet in te schakelen? Zoek niet verder dan de schijf van Seagate. Het enige wat jij hoeft te doen, is de bijgeleverde USB-kabel in de USB-poort te bevestigen van jouw iMac en de rest gaat vrijwel vanzelf.

Ruime keuze aan opslagcapaciteit

In de loop van de jaren zijn de specificaties van harde schijven flink op de schop gegaan en aanzienlijk verbeterd. Door te kiezen voor de beste harde schijf voor jouw Applecomputer, heb jij ruime keuze uit verschillende opslagcapaciteiten.

De opslag van Seagate begint al bij 4 TB en kan worden uitgebreid tot maar liefst 18 TB. Dit betekent dat tienduizenden foto’s en honderden films met gemak opgeslagen kunnen worden. Naast dat deze niet verloren zullen gaan, wordt jouw iMac een stuk sneller doordat zowel de opslagcapaciteit als het werkgeheugen worden ontzien.

Grote documenten opslaan kan een iMac namelijk op den duur met slecht dan goed doen.

Professioneel uiterlijk

Hoewel het uiterlijk in eerste instantie onbelangrijk lijkt te zijn, willen wij dit wel meenemen in ons oordeel. Tenslotte vallen nog steeds veel computergebruikers voor de charmes van een iMac, en wordt pas later naar de specificaties gekeken. Want eerlijk is eerlijk, alleen al de buitenkant van een iMac kan jouw werkplek zonder al te veel moeite een professionele uitstraling geven.

De schijf van Seagate heeft een zwart en lichtelijk robuust uiterlijk. Mocht jij het product voor professioneel gebruik willen toepassen, dan kun je deze rustig op jouw werkplek laten staan. Door het kleine en compacte formaat kan deze gedurende de dag prima met jou meereizen.

Zo heb jij belangrijke documenten altijd bij de hand en loopt de werking van jouw iMac niet terug door een overvolle opslagruimte of overwerkt werkgeheugen.

Alle specificaties op een rijtje van de beste externe harde schijf voor iMac

De belangrijkste specificaties van de beste externe harde schijf zijn inmiddels niet meer onbesproken. Hierboven hebben wij aan de hand van een aantal punten, een duidelijk beeld proberen te creëren voor jou.

Voor het grootste deel ben jij dus volledig op de hoogte gebracht en weet jij waarom jouw iMac met deze schijf een toffe update krijgt. De bovenstaande specificaties die zijn besproken door ons zijn echter niet de enige. Ook de overgebleven specificaties zijn de aandacht dubbel en dwars waard.

Hieronder vind jij de overgebleven specificaties van de beste externe harde schijf voor jouw iMac:

 • Niet alleen geschikt voor Mac, maar ook voor Windowsproducten
 • Niet plaatsgebonden door de 4,5 meter lange USB-kabel
 • Garantie van 2 jaar
 • Makkelijk mee te nemen
 • Zeer licht in gewicht
 • Ook geschikt voor laptops
 • Compact formaat

Is de beste harde schijf voor iMac voor alle Applecomputers te gebruiken?

De schijf van Seagate heeft de eigenschap aansluitbaar te zijn voor zowel Windows als voor Appleproducten. Mocht jij naast een iMac óók in het bezit zijn van een Windows-product voor bijvoorbeeld school of studie, dan zit jij wat dat betreft helemaal goed.

Dat niet alleen, de schijf is in principe te gebruiken voor iedere iMac. Waar jij wel rekening mee moet houden, is dat hier een enkele voorwaarde aan zit. De Mac moet namelijk over een Mac OS van 10.12 of recenter beschikken. Hiermee willen we benadrukken hoe belangrijk software-updates zijn.

Het zorgt er niet alleen voor dat de werking optimaal blijft, maar óók dat externe accessoires op de juiste manier in gebruik genomen kunnen worden.

Kan ik deze schijf zelf aansluiten?

Het feit dat een product zelfstandig aan te sluiten is, maakt een toekomstige aanschaf aantrekkelijker. Mocht jij niet handig zijn met computers of jij geeft de voorkeur aan een probleemloze werkwijze, ook dan kunnen wij de beste externe harde schijf aanbevelen.

Eerder in dit artikel hebben we de specificaties uitgebreid toegelicht, waarbij de gebruiksvriendelijkheid duidelijk naar voren is gekomen. Geloof het of niet, het is alleen een kwestie van de USB-kabel aansluiten en jouw Mac doet vervolgens de rest.

Het configureren en installeren gaat volledig zelfstandig. Hier hoeft dus geen professional aan te pas te komen. Ook dit voordeel kun jij afvinken op jouw wensenlijstje.  

Beste externe harde schijf voor iMac

Waar moet de beste externe harde schijf aan voldoen?

Is jouw zoektocht nog volop in gang en ben jij meerdere harde schijven aan het vergelijken? Dit kunnen wij alleen maar toejuichen.

Voordat jij een definitieve aankoop gaat doen en de knoop doorhakt, is het goed om te weten dat er een aantal punten zijn waar jij op moet letten. Zo wordt de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner en kun jij de schijf met gaan gebruiken. Het gaat hierbij om de volgende punten:

 • Prijs- en kwaliteitsverhouding: Goedkoop betekent niet altijd het beste. Een goedkope aankoop doen lijkt aan de voorkant aantrekkelijk, maar onder aan de streep zal het tegenvallen. Goedkope producten beschikken vaak over minder specificaties en zijn in levensduur zeer beperkt. Door een grotere investering te doen, zit je de komende jaren goed.
 • Draagbaarheid: Ben jij doorgaans veel op pad? Kies voor een compacte schijf die jij comfortabel mee kan nemen. Dit scheelt een hoop frustratie.
 • Aankoopbedrag: Stel een budget beschikbaar dat past bij jouw eigen uitgavenpatroon.
 • Opslagruimte: Hier gaat het tenslotte om. Kies liever teveel opslag als te weinig.  

Conclusie – Alles over de beste externe harde schijf voor iMac

Als Applegebruiker zul jij ongetwijfeld te maken krijgen met een overvolle opslagruimte of werkgeheugen. Onder andere grote documenten, foto’s en films kunnen hiervan de boosdoener zijn. Het gevolg is dat jouw iMac vaker vastloopt of langzamer werkzaamheden gaat verrichten. Bovendien is de kans op verlies van belangrijke zaken aanzienlijk groter worden. Zowel werk gerelateerd als privé zit jij daar niet op te wachten.

Om deze redenen is de externe harde schijf in het leven geroepen. Deze producten maken het mogelijk meer opslagruimte te creëren en belangrijke documenten veilig op te slaan. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor jouw iMac.

De beste externe harde schijf voor een iMac uitzoeken kan een moeilijke opgave zijn. Er zijn tenslotte zoveel soorten, zie daar maar eens de beste tussenuit te vissen.

Speciaal voor jouw hebben wij de beste externe harde schijf volledig doorgelicht en hebben we de belangrijkste specificaties voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor word jij in staat gesteld een goede aankoop te doen en kun jij de schijf zelfstandig in gebruik nemen. Waar wacht je nog op? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *