iPhone 11 batterij vervangen: Waarom is dit nodig?
Home » Berichten » iPhone 11 batterij vervangen: Waarom is dit nodig?
iPhone 11 batterij vervangen

iPhone 11 batterij vervangen: Waarom is dit nodig?

Merk jij dat de batterij van jouw Appleproduct kuren begin te krijgen? Grote kans dat jij dit een frustrerende situatie vindt. Vooral als jij op dagelijkse basis veel van huis bent, en jouw smartphone om de haverklap een lege batterij heeft. In dit geval kan een iPhone 11 batterij vervangen onvermijdelijk zijn.

De batterij vervangen van een iPhone 11 is iets wat de meeste mensen niet zelf kunnen doen. Hier zul je een professional voor moeten inschakelen. Daarbij kun je twijfelen of een nieuwe batterij jouw iPhone wel goed gaat doen.

In dit artikel gaan we jouw vragen uitgebreid beantwoorden. Mocht jij twijfels hebben of je bent simpelweg op zoek naar meer informatie, dan raden wij jou aan het artikel helemaal tot het einde te lezen.

Wanneer is het nodig om een iPhone 11 batterij te vervangen?

Naast de populaire iPhone 13-serie, zijn nog steeds veel Applegebruikers groot liefhebber van de iPhone 11. De aanschafkosten van deze smartphone liggen aanzienlijk lager, plus je beschikt nog steeds over een zeer goede telefoon met alle specificaties die je je kunt wensen. Waaronder een sterke processor en verbluffende camera.

Je kunt stellen dat je met een Appleproduct investeert in de juiste prijs- en kwaliteitsverhouding. Echter kunnen ook deze smartphones op den duur kuren krijgen, waaronder dus een batterij die minder goed gaat presteren. Op zich is dit een relatief normaal verschijnsel, maar dat neemt niet weg dat je hiervan baalt. Je zit er tenslotte niet op te wachten dat je je iPhone 11 om de haverklap moet opladen of dat je op een zeer slecht moment zit met een lege batterij.

Er zijn dus verschillende redenen waarom jij jouw iPhone 11 batterij zult moeten vervangen. Dit zou om de volgende kunnen gaan:

  • De batterij van de smartphone laat helemaal niet meer op
  • De batterij laad in een zeer langzaam tempo op
  • De batterij is vrij snel na het opladen weer leeg

Bevindt jouw smartphone zich in één van de bovenstaande situaties? Dan is jouw telefoon niet direct afgeschreven, maar kan de Apple batterij simpelweg worden vervangen. Lees vooral verder voor meer informatie hierover.

iPhone 11 batterij vervangen

Zitten er voor- en nadelen aan een iPhone 11 batterij vervangen?

In eerste instantie is het natuurlijk logisch dat een nieuwe batterij voor iPhone 11 verschillende voordelen heeft. Echter kun je je afvragen of hier ook nadelige gevolgen aan kunnen zitten. Dat je met die vragen zit, dat is logisch.

Om eerst de voordelen te belichten, zetten we deze als eerste voor jou op een rijtje:

  • De gehele iPhone 11 kan weer meerdere jaren gebruikt worden
  • Geen lege batterij meer op onverwachte momenten
  • Meerdere keren opladen per dag is niet meer nodig

Naast voordelen, kan een nieuwe iPhone batterij een enkel nadeel hebben. Dit zou namelijk kunnen zijn dat de levensduur niet altijd gegarandeerd kan worden.

Het zou namelijk kunnen dat de nieuwe batterij de smartphone negatief aantast en er vervolgens voor zorgt dat de iPhone kuren krijgt. Dat is dus iets om vooraf rekening mee te houden.

Wat zijn de kosten van een iPhone 11 batterij vervangen?

Is jouw iPhone scherm weleens vervangen, omdat je bijvoorbeeld schade had? Dan weet je hoe deze kosten er eventueel uit kunnen zien. Bovendien weet je ook waar je een kapot scherm kunt laten repareren én hoe deze kosten eruit zien.

Vanzelfsprekend hangt ook aan een gloednieuwe iPhone 11 batterij een prijskaartje. Wel is het zo, dat het prijskaartje van een nieuwe Apple batterij minder kost dan een nieuw scherm.

Een nieuwe batterij kost namelijk tussen de € 55,- en € 75,-. Dit is afhankelijk van de reparateur natuurlijk. Wellicht is dit een kleiner prijskaartje dan je in eerste instantie had verwacht. Daarbij kun je bij de reparatie kiezen voor twee verschillende opties:

Gecertificeerd Apple onderdeel

Stel jij kwaliteit boven kwantiteit? Dan kun je de batterij laten vervangen door een écht Apple onderdeel en dit maakt dat de kosten wat hoger kunnen uitvallen. Echter maakt dit wel dat de kwaliteit en werking zo goed als gegarandeerd kunnen worden. Dat betekent dat een hogere prijs het dubbel en dwars waard kan zijn. Pin je hier nooit helemaal op vast natuurlijk.

In dit geval kun je je smartphone afgeven of opsturen naar een plaatselijke Apple Store. Vervolgens duurt het enkele werkdagen tot een hele week voordat je deze terug kunt ophalen.

Merkloze onderdelen

Net als bij een schermreparatie, kun je opnieuw kiezen voor merkloze onderdelen die niet het merk Apple dragen. Door hiervoor te kiezen, weet je zo goed als zeker dat je minder betaald. Waar we jou echter wel voor willen waarschuwen, is dat zowel de kwaliteit als de levensduur niet gegarandeerd kunnen worden.

Maar mocht het zo zijn dat lage kosten op jouw wensenlijstje staan, dat weet je waar je voor kunt kiezen. Tegenwoordig kun je bij iedere smartphonewinkel terecht, die de reparatie voor jou kunnen regelen. Meestal kun je je smartphone de volgende dag of zelfs op de dag zelf al ophalen.

Hoe lang kan een nieuwe iPhone 11 batterij mee?

Eenmaal gekozen voor een batterijvervanging van jouw iPhone 11, is het natuurlijk de bedoeling dat deze optimaal functioneert. Het belangrijkste is, dat je de oplader voor het grootste deel van de dag achterwege kunt laten. Bovendien wil je niet meer in paniek raken mocht je de oplader niet bij je hebben.

In het kader daarvan vraag je je vast af hoe lang een nieuwe iPhone batterij mee kan gaan zónder dat je deze hoeft op te laden. Dit hangt simpelweg af van de mate van de dagelijkse activiteiten. Gebruik jij apps die veel energie kosten? Dan is het logisch dat de oplader eerder van pas zal komen. Hierbij kun je denken aan zware games of aan multitasking tussen meerdere taken.

Echter is het zo, dat een iPhone 11 beschikt over een zeer goede batterij en deze minimaal 15 uur mee zou moeten gaan. Ook een nieuwe batterij zou moeten beschikken over deze batterijduur.

Hoe voorkom ik dat ik de batterij van mijn iPhone 11 moet vervangen?

Als het om smartphones gaat, dan gaat het stiekem om een beetje geluk. Je moet bijvoorbeeld geluk hebben dat deze geen mankementen krijgt gedurende de jaren. Wist je dat je dit voor een bepaald deel kunt sturen?

Als Applegebruiker heb jij de werking van jouw iPhone namelijk zelf in de hand. Zolang jij deze juist behandeld en hier zuinig op bent, kun je de levensduur aanzienlijk verlengen. Hetzelfde geldt voor de batterij. Om zoveel mogelijk kosten te besparen, wil je voorkomen dat zowel het scherm als de batterij op den duur vervangen moet worden. Hoe je dit precies kunt voorkomen? Hieronder hebben we een aantal punten voor jou verzameld die dit duidelijk weergeven:

  • Bescherming: Zorg ervoor dat jouw iPhone goed beschermt is tegen val- en stootpartijen. Naast dat dit voor belang is voor het scherm, geldt hetzelfde voor de levensduur van de batterij. Vallen maakt het er niet beter op namelijk.
  • Oververhitting: Voorkom dat jouw smartphone oververhit raakt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de batterij als het ware doorbrandt. Dit doe je door jouw smartphone uit de zon te houden, niet op de verwarming te leggen en te laten afkoelen als deze tóch in aanraking is geweest met hitte.
  • Updates: Geeft jouw iPhone aan dat het tijd is voor een update? Voer deze altijd uit. Dit maakt dat de software van de smartphone verbeterd wordt en ook de batterij niet harder hoeft te werken dan nodig is.

Conclusie – Zo gaat een iPhone 11 batterij vervangen in zijn werk

Heb jij een iPhone 11 in jouw bezit? Net als andere Applegebruikers, heb jij hier vast veel plezier van. Hoewel de specificaties van de smartphone niets te wensen overlaat, kan deze wel een aantal kuren krijgen. Waaronder de batterij die niet werkt naar behoren. Zo kun je merken dat je eerder moet opladen of dat je op onverwachte momenten kampt met een lege batterij. Naast dat je baalt, kan dit voor veel frustratie zorgen.

Is jouw smartphone direct afgeschreven? Absoluut niet. Het is mogelijk om deze batterij van Apple te vervangen. In dit artikel heb jij hier alles over kunnen lezen. Waaronder over de voordelen, eventuele nadelen én de kosten die je kunt verwachten. 

Wil jij jouw iPhone 11 batterij laten vervangen? Jij weet inmiddels waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten. In theorie kan jouw smartphone nog heel wat jaren mee, wat op den duur enorm gaat schelen in zowel reparatie- als in aanschafkosten. Echter kun je een reparatie voorkomen door de bovenstaande tips te volgen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *