iPhone schermreparatie kosten – Dit kun je verwachten bij een reparatie!
Home » Berichten » iPhone schermreparatie kosten – Dit kun je verwachten bij een reparatie!
iPhone reparatie kosten

iPhone schermreparatie kosten – Dit kun je verwachten bij een reparatie!

Het is gebeurd voordat je erbij stil kan staan. Je laat je iPhone vallen. Heb je geluk? Dan kom je er met een simpel krasje of deukje vanaf. Heb je pech? Tja, dan zou jouw iPhone scherm zomaar aan diggelen kunnen liggen. En geloof ons, je bent niet de eerste Applegebruiker die dit overkomt. Je zult iPhone schermreparatie kosten moeten maken.

De schermen van iPhone zijn tenslotte van glas. Hoewel ze in eerste instantie een stootje kunnen hebben, kun je hier niet altijd geluk mee hebben. Geluk bij een ongeluk kun je je iPhone scherm laten repareren, zodat jouw smartphone er weer als nieuw uitziet.

Vanzelfsprekend zitten aan een reparatie schermreparatie kosten. Waar moet je rekening mee houden als je je iPhone laat repareren? Mocht jij je dit afvragen, dan zit je hier helemaal goed. In dit artikel gaan we de kosten voor je op een rijtje zetten, en kun jij naderhand beslissen of jij dit ziet zitten. Lees hieronder verder!

Wat zijn de kosten van schermreparatie iPhone?

Heb jij je iPhone laten vallen? Je durft hem naderhand nauwelijks op te pakken en te bekijken. De kans is namelijk aanwezig dat het scherm volledig aan diggelen ligt. iPhone beschikt namelijk over smartphone schermen die gemaakt zijn van glas. Hetzelfde geld overigens voor een iPad. In theorie is daar niets mis mee en werkt dit prima, maar een valpartij loopt 9 van de 10 keer niet goed af. 

Toch hoef je je smartphone niet direct af te schrijven, want iPhone schermen kunnen gerepareerd en vervangen worden. Dit betekent dat het kapotte scherm met barsten en gebroken glasstukjes wordt verwijderd, waarna er een nieuw glas op gemonteerd wordt. Een prachtige uitvinding van vandaag de dag.

Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige kosten en hier wil jij van op de hoogte gebracht worden. Bij deze gaan we inzoomen op de iPhone schermreparatie kosten en weet jij wat je kunt verwachten. De kosten kun je opdelen in twee verschillende categorieën:

iPhone schermreparatie kosten

Reparatie met Appleproducten

Het beste is om jouw scherm te laten vervangen door een gecertificeerd Appleproduct en dit kun je onder andere bij de Apple Store laten doen. Je kunt je smartphone daar afgeven en binnen een week terug ophalen. Het kapotte iPhone scherm wordt vervangen door een origineel scherm van het Apple model.

De kosten hiervan zijn zeer uiteenlopend, omdat dit per iPhone model verschilt van elkaar. Wel kunnen we een ruwe schatting maken qua kosten en kun je je voorbereiden op een bedrag tussen de € 200,- en € 400,-.

Reparatie door overige winkels

Wil jij de reparatiekosten zo laag mogelijk houden en ben jij dus op zoek naar een andere reparateur? Dan kun je dit bij overige telefoonwinkels of bedrijven laten doen. Ook zij zijn gespecialiseerd in iPhone reparaties, maar doen dit echter niet met originele Appleproducten. Hoewel daar niets mis mee is, kan de kwaliteit en levensduur hiervan niet worden gegarandeerd. Het zou dus goed kunnen dat het touchscreen na de reparatie niet naar behoren werkt of al schade heeft.

De kosten liggen echter wel lager en je kunt een reparatie al laten uitvoeren voor een bedrag dat ligt tussen de € 50,- en € 100,-. Dit verschilt natuurlijk per verkoper en je kunt je smartphone vaak al binnen een dag ophalen. Ben je bereid dit risico te nemen? Dan zou het een goede oplossing kunnen zijn.

Wanneer wordt een iPhone schermreparatie uitgevoerd?

De schade van een iPhone is uiteenlopend. Het scherm ligt niet altijd volledig aan diggelen na een valpartij. Soms kom je al weg met een simpele kras of deuk en kun je rustig ademhalen.

Een schermreparatie wordt in zo’n geval vrijwel nooit uitgevoerd. Wanneer kun je wél kiezen voor een schermreparatie? Dit kan als jouw smartphone het volgende mankeert:

  • Gebroken glas: Vergelijk het maar met een steen dat door een ruit is gesmeten. Door de val zitten er allerlei barsten en scheuren in het scherm. Bovendien kunnen de stukjes glas loslaten, waardoor je gaten krijgt en het scherm niet goed meer kunt gebruiken. Op den duur kan het touchscreen het volledig gaan begeven.
  • Barst: In eerste instantie hoeft een barst niet erg te zijn en kom je er vrij goed vanaf. Valt jouw smartphone echter een tweede of derde keer? Dan kan het scherm verder scheuren. Bij voorhand een reparatie laten uitvoeren kan verdere schade voorkomen.
  • Touchscreen werkt niet meer: Onderhuids kan een touchscreen schade hebben opgelopen. Wellicht door een val of door een los onderdeel. Ook in dit geval is een reparatie niet te voorkomen en zul je eraan moeten geloven.

Zijn de iPhone schermreparatie kosten altijd hetzelfde?

Deze vraag kunnen we makkelijk voor jou beantwoorden. Het antwoord is nee. Schermreparatie kosten zijn niet voor iedere iPhone hetzelfde. Aan het begin van dit artikel hebben we dit al kort uitgelegd.

Het is namelijk zo dat nieuwe type iPhones kostbaarder zijn, waardoor ook de schermreparatie duurder uit kan vallen. Zo is de reparatie van een iPhone 13 Pro veel prijziger dan die van een iPhone 6. De iPhone 6 is een ouder model en dus een minder grote investering.

Mocht jij een nieuw type iPhone willen aanschaffen, neem de reparatie dan mee in jouw beslissing. Je zult bereid moeten zijn een hogere prijs te betalen, mocht je deze laten vallen.

Waar kan ik mijn iPhone scherm het beste laten repareren?

Eerder in dit artikel hebben we gesproken over de kosten van een reparatie en hebben we jou voorbeelden gegeven van waar je deze zou kunnen laten uitvoeren. Uiteindelijk kunnen en mogen wij deze keuze niet voor jou maken, want dit is aan jou om te beslissen.

Als wij een advies mogen geven aan jou, dan raden we aan om een reparatie te laten doen met officiële Appleproducten. De werking van jouw smartphone word op deze manier niet negatief beïnvloed en zo weet je zeker dat je beschikt over de juiste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Wel kunnen we ons voorstellen dat je wil proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Zeker als jouw iPhone vaker is gevallen en je verwacht dat dit in de toekomst nog eens gaat gebeuren. Je kunt de reparatie dan laten uitvoeren met onofficiële producten en hier zitten dus lagere kosten aan verbonden. Het is een risico wat je neemt, maar dit hoeft niet altijd negatief uit te pakken natuurlijk.

iPhone schermreparatie kosten

Hoe voorkom ik een iPhone schermreparatie?

Je bent erg zuinig op jouw iPhone en je laat hem niet zomaar uit je handen vallen. Echter kan het per ongeluk gebeuren en ben je te laat. Zoals je hebt kunnen lezen kun je het scherm laten repareren, maar waarom zou je dit niet voorkomen? Dit kan jou onder aan de streep veel kosten besparen.

Hoe kun je in de toekomst een iPhone schermreparatie voorkomen? Dat kan op de volgende manieren:

  • Investeer in een goed telefoonhoesje. Door een bookcase aan te schaffen, is ook het scherm van jouw iPhone beschermt.
  • Is een bookcase niks voor jou? Dan zijn er genoeg siliconen hoesjes verkrijgbaar die de val kunnen breken.
  • Laat een screenprotector plaatsen over jouw scherm. Dit is een extra laagje glas die jij zelf op jouw scherm kan plakken. Laat je je iPhone vallen? Dan is alleen het bovenste laagje gebroken en kun je voor een paar euro een nieuwe kopen.
  • Maak gebruik van een popsocket. Deze zorgen namelijk voor meer grip, waardoor jouw iPhone minder makkelijk uit jouw handen glipt.

Conclusie – Dit zijn de iPhone schermreparatie kosten!

Het is misschien jouw grootste nachtmerrie; je laat jouw iPhone aan diggelen vallen. Dat is niet heel vreemd, aangezien de schermen van Apple gemaakt zijn van glas. Hoewel de kwaliteit van het touchscreen hier beter van wordt, zijn dergelijke valpartijen vrijwel altijd fataal. Je kunt wegkomen met een simpel krasje, maar die kans is erg klein.

Een iPhone schermreparatie is in dit geval onvermijdelijk. Vanzelfsprekend zitten hier altijd kosten aan verbonden en wil jij natuurlijk weten waar je aan toe bent. Welke kosten kun je verwachten en is het mogelijk om deze laag te houden? In dit artikel hebben we deze vragen voor jou beantwoord. Om deze nog eens na te lezen kun je terug scrollen naar boven.

Hoewel je je scherm kunt laten repareren, kun je de schade beperken door jouw iPhone goed te beschermen. Bijvoorbeeld met een smartphonehoesje of met een glazen screenprotector. Zo blijven de kosten laag en hoef je niet te vrezen voor een gebroken iPhone scherm. Zeker als jij onhandig bent is dit een enorme uitkomst!  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *