iPhone kopen Refurbished: een iPhone met tweede leven!
Home » Berichten » iPhone kopen Refurbished: een iPhone met tweede leven!
iphone kopen refurbished

iPhone kopen Refurbished: een iPhone met tweede leven!

Een iPhone kopen Refurbished, misschien heb je er al vaker over gehoord of niet. Het klinkt als iets aparts maar dat is het helemaal niet. Wat is een Refurbished iPhone nou eigenlijk en wat kun je ervan verwachten? In deze blog krijg je antwoord op o.a. dit soort vragen en lees je ook andere waardevolle informatie.

Refurbished iPhone: Een gewijzigde iPhone maar zo goed als nieuw

Kort en krachtig omschreven is een iPhone Refurbished een toestel waarbij interne werkzaamheden/onderhoud heeft plaatsgevonden. Denk maar aan het opknappen of een nieuwe toevoeging van onderdelen. Als je dit vooraf zou weten, ben je al sneller geneigd om minder vertrouwen te hebben in zo’n Refurbished toestel. Desondanks de interne veranderingen, functioneert zo’n iPhone als zo goed als nieuw.

Aan de buitenkant kun je dus nergens aan opmerken, dat een iPhone Refurbished is. Gewijzigd van binnen en onveranderd van buiten even kortgezegd. Ook op de verpakking kun je nergens aan zien dat het om een Refurbished toestel gaat. Wel uiteraard op de bon.

Hoe verloopt het proces hiernaar?

Iets wat je je waarschijnlijk ook afvraagt is, wat de weg van dit toestel voor het gereed staat om verkocht te worden. De weg hier naartoe is helemaal niet lang en/ of ingewikkeld. Hierbij draait het zo goed als altijd om retourpartijen van winkeliers en fabrikanten.

De iPhone is feitelijk dus altijd van iemand geweest alleen, kan het echter wel zijn dat het (vrijwel) niet gebruikt is. Bijvoorbeeld dat iemand het toestel alleen even aan-en uit heeft gedaan en, toch er niet van overtuigd van is geweest.

Waarom zou je zo’n iPhone soort kopen?

Waar je ook antwoord op wil hebben, is natuurlijk waarom je dit zou kopen. Tegelijkertijd krijg je dan informatie over wat de redenen om het te kopen zijn maar, ook de voordelen. Beide punten komen overeen met elkaar.

#1 Prijs is veel voordeliger

De eerste genoemde voordeel en meteen, ook het grootste voordeel. Refurbished iPhones kosten altijd een stuk minder dan de “echte” iPhones. En dit zijn niet een paar euro’s of tientjes maar vaak zelf honderden euro’s. Feitelijk betekent het dat als je hiervoor kiest, er ook korter voor hoeft te sparen.

De prijs is logischerwijs wel afhankelijk van wat voor iPhone je kiest. Hoe recenter de iPhone is, hoe meer je ervoor betaald. Maar vergeleken met iPhones die niet Refurbished zijn, bespaar je meer kosten gegarandeerd. Daarom is zo’n iPhone ook ideaal voor mensen die de gewone iPhones wat aan de dure kant vinden.

Soms voor nog geen 100 euro kun je al over een Refurbished iPhone beschikken. Bedenk je er dan ook bij dat sommige mensen dit de maandelijkse abonnementskosten zijn. Qua kosten heb je er meer dan voordeel bij.

Omschrijf het maar als een zeer makkelijk betaalbare iPhone waarmee, je ook gewoon prima mee overweg kunt.

#2 Minder betalen en (bijna) net zoveel ervoor terug krijgen

Minder betalen en zo goed als hetzelfde ervoor terug te krijgen, het klinkt te mooi om waar te zijn maar toch is het wel zo. Je beschikt wel over een iPhone dat niet voor 100% “nieuw” is maar echt minder mogelijkheden zijn er niet. Ook bij een iPhone 11 Refurbished is gewoon de 12 megapixel camera van toepassing zoals het is gelanceerd.

Met een Refurbished iPhone beschikt het desbetreffende model vrijwel over dezelfde specificaties. Heeft een gewone iPhone 11 een scherpte van 12 megapixel, dan heeft een iPhone 11 Refurbished dat ook. Alles is in principe onveranderd.

Er zijn echter wel wat nadelen waar je later meer over leest maar, voor het overgrote deel komen alle aspecten net zo overeen met een niet-Refurbished iPhone. Het is zeker iets serieus en moet je het niet opvatten als een toestel voor tweederangs mensen.

#3 Het is beter voor het milieu

Misschien komt dit voordeel voor jou als een verrassing maar, het is wel een feit. Een iPhone Refurbished heeft een soort van tweede leven en daardoor, zijn er minder iPhone producties nodig. Nou is milieuverbetering voor haast niemand een hoofdreden om specifiek een toestel aan te schaffen.

Maar als milieu voor jou toch een boeiend punt is, weet je nu dus dat het milieu er wel vooruit opgaat door deze aankoop. Als je een zo goed als nieuw toestel ervoor terugkrijgt en ook nog eens het milieu te hulp schiet, twee vliegen in één klap toch!

En als kers op de taart bespaart het je ook nog eens extra geld dus, dan zijn het eigenlijk drie vliegen in één klap! Je helpt het milieu en ook de fabrikanten ermee.

#4 Een (veel) betere keus dan tweedehands

Allereerst is het goed te begrijpen dat een Refurbished iPhone totaal niet hetzelfde is als een tweedehands iPhone. Toch concluderen mensen al snel dat dit wel het geval is. Puur omdat het niet klinkt als een normale iPhone. In vergelijking met een tweedehands toestel voelt het vertouwder aan. De volgende kenmerken heeft een Refurbished iPhone wel en een tweedehands iPhone niet:

  • Garantie: In het geval van schade kun je erop rekenen dat je gemakkelijker geholpen word. Doordat je garantie hebt, geeft het toch een stukje gevoel van een bezit dat de narigheid verzacht . Een gratis reparatie, terugkrijgen van geld of een nieuw product als compensatie, kun je vergeten bij een tweedehands iPhone. De garantieduur verschilt per leverancier.
  • Controle: Een iPhone Refurbished staat niet zomaar klaar om verkocht te worden. Voordat dit daadwerkelijk gaat gebeuren, is het toestel grondig onderzocht of alles wel in orde is. Presteert het wel naar behoren? of zijn alle vervangen onderdelen wel correct? Bij een tweedehands iPhone is hier geen sprake van.
  • Aankoop hiervan is veel minder riskant: Niet alle leveranciers die Refurbished aanbieden zijn te vertrouwen maar, er zijn er altijd wel een paar die dat wel zijn. Voor een zoektocht naar een tweedehands iPhone komt toch al snel de naam Marktplaats naar boven drijven. Als je Marktplaats maar een beetje kent, weet je dat iets via hier kopen allesbehalve zonder risico is.

#5 Het is een sterk groeiende toekomstbeeld

Misschien heb je wel degelijk interesse hierin maar, hoeft het voor jou nog niet. of is het nog niet mogelijk. Dat is geen probleem want, Refurbished iPhones worden steeds vaker aangeboden en dus ook verkocht. Stel jij hebt een 2-jarig iPhone abonnement afgesloten dan, kun je na 2 jaar nog steeds gewoon nog steeds een iPhone Refurbished kopen.

We leven al in een tijd waarin de inflatie enorm is dus, is het ideaal dat er steeds meer iPhones op de markt komen waarop je kunt besparen. Bovendien krijg je er voor het overgrote deel ook nog eens hetzelfde ervoor terug.

Waar eerst weinig belangstelling voor was, gaat steeds harder groeien naar een groter begrip.

Korte video-introductie

In deze video korte en heldere uitleg over een Refurbished toestel. De belangrijkste elementen wat hierop aansluit kortgezegd:

Wat zijn de mindere kanten van een Refurbished iPhone?

De nadelen zijn er maar, aan echt een waslijst aan nadelen hoef je niet te denken. Hoe nadelig is iets, blijft per persoon natuurlijk altijd verschillend. Van de volgende nadelen is er sprake:

  • Niet overal te koop: Vergeleken met gewone toestellen is de zoektocht een stuk lastiger. Sowieso zijn Refurbished iPhones in de winkels schaars. Op het internet is de kans op aanschaf dus veel groter. Maar ook op het internet zal je het niet overal aangeboden zien staan. En er zitten websites tussen die, niet altijd een goede indruk heeft gemaakt op de consument. Denk aan leveringsproblemen, slechte service etc. De grote jongens Bol.com, Coolblue, Mediamarkt etc hebben al een grote reputatie dus daar ben je sneller geneigd om het te gaan kopen.
  • Minder waard om zelf te verkopen: Je bespaart vrijwel altijd flink wat geld dus als je van plan bent om het te verkopen, zal je er ook veel minder geld voor terugkrijgen vergeleken met een gewoon toestel. Iemand gaat natuurlijk niet net zo diep in de buidel tasten als voor een gewone iPhone.
  • Accu kan aangetast zijn: Doordat er interne werkzaamheden zijn verricht, kan het zeker invloed hebben op de accu. Dit betekent dat er altijd een kans bestaat dat de accu niet de maximale prestaties kan leveren. Een sneller leeglopende accu om precies te zijn. Op dit punt loop je dus wel risico en met een iPhone waar nog niks mee is gebeurd niet. Dit hangt wel af van de conditie van het toestel wat jij wilt( lees onderaan de tekst).

Welke iPhones zijn Refurbished te koop?

Je kunt in principe uit vrijwel alle iPhones kiezen die ook Refurbished beschikbaar zijn. Vaak was het zo dat de nieuwste iPhone niet Refurbished te koop is maar, dat is nu niet meer het geval. Als er echt een volledige overzicht kort en krachtig moet worden genoemd, dan moet je denken aan de iPhone 4 t/m iPhone 13.

Dit is dan ook inclusief andere soorten met andere benamingen( de Pro, Plus en Mini modellen). Het aanbod verschilt echter wel per leverancier. Dat je bij drie leveranciers geen iPhone 8 Refurbished hebt kunnen vinden, kan bij de vierde misschien wel het geval zijn.

Gewoon een kwestie van een beetje geluk hebben dat, de desbetreffende iPhone Refurbished überhaupt wordt aangeboden. En bovendien moet het op dat moment ook leverbaar zijn.

In het algemeen heb je wel de garantie dat geen enkele iPhone Refurbished niet te vinden is. Keuze zat voor iedereen dus. Van alle Refurbished Apple producten heeft de iPhone het grootste aanbod. Hierna volgden de MacBook, iMac en AirPods.

Heel handig om te weten: Refurbished iPhone kent 3 categorieën

Wanneer je echt tot aankoop over wil gaan, is het ook zeker nuttige informatie dat je weet dat er 3 categorieën zijn. Nou denk je vast van, ” er zijn toch geen 3 soorten Refurbished iPhones?” dat klopt inderdaad.

De 3 verschillende categorieen geven aan in welke staat je deze iPhone kunt kopen. Het gaat om de volgende categorieën:

Zichtbaar gebruikt

Een Zichtbaar gebruikte soort oftewel, de “minste” van de drie. Dit is een iPhone Refurbished zoals de naam al zegt zichtbaar gebruikt is, je kunt dan rekenen op dat je een toestel ontvangt waar duidelijke resten op te zien zijn. Krasjes, barstjes of vlekken( in ruime vorm) ga je dan zo goed als zeker ook aantreffen.

Het is ook een iPhone dat langere tijd al door iemand anders is gebruikt. Deze persoon heeft afscheid genomen van het toestel in deze staat en zo opgestuurd naar de leverancier. Dus zo krijgt de volgende eigenaar het toestel dan ook aangeleverd. Alleen past het nog net in het straatje van de leverancier om Refurbished verkocht te worden.

Dit is de categorie waarvan je het minst hoeft te verwachten. Tegenover deze minpunten is het weer wel zo, dat toestellen in deze categorie het goedkoopst zijn. Het past goed bij je als je denkt ” ik wil een iPhone Refurbished uit de allergoedkoopste prijscategorie”.

Een stuk slechter presterende batterij is waarschijnlijk ook eerder van toepassing in deze categorie.

Lichtelijk gebruikt

Met deze categorie spreek je van de op-één na beste categorie. Indien je hiervoor kiest, ontvang je een iPhone die lichtelijk gebruikt is met bijvoorbeeld kleine krasjes erop. Deze variant kun je het best kiezen als een zichtbaar gebruikte iPhone jou niet ligt. Waar grote zichtbaarheden voor jou een no-go is, ga je wel akkoord met kleine zichtbaarheden.

Qua kosten absoluut ook voordelig maar wel iets duurder dan een zichtbaar gebruikte iPhone. Zie het maar als een midden categorie. Een ideale benaming is een iPhone met kleine littekens.

Zo goed als nieuw

Als je voorkeur uitgaat naar de beste of de “minst” slechte, dan moet je gaan voor de categorie zo goed als nieuw. Zowel van binnen als buiten vrijwel op hetzelfde niveau als een gloednieuwe iPhone. Deze iPhone is per definitie dan ook niet lang in bezit geweest van iemand anders( soms zeer kort zelfs).

Als je voor deze soort kiest bespaar je qua kosten minder dan de andere twee categorieën. Wil jij een iPhone dat letterlijk zo goed als nieuw is en waarop geen resten te zien zijn? dan past een Refubished toestel in deze conditie het best bij jou.

Ook te koop met abonnement

Wat ook vaak gedacht word is dat een Refurbished iPhone alleen los te koop is. Niet waar want ook op deze variant kun je een abonnement afsluiten. Niet iedereen heeft een voorkeur voor een toestel los te kopen dus, daar is echt wel rekening mee gehouden.

Het kost echt geen meer moeite en gaat gewoon op dezelfde wijze. Ook dan is de hoogte van de abonnement weer afhankelijk van soort toestel, bundel en de duur hiervan. Maar los kopen is dus niet de enige optie. Het toestel met een verzekering erbij nemen.

Conclusie: gewoon prima te gebruiken

Met een iPhone Refurbished kom je nagenoeg niks te kort waarmee, je gewoon nog steeds over alle specificaties de beschikking hebt. Ook heb je kunnen lezen dat er wel nadelen zijn maar, dat dit toch wel meevalt.

Met deze iPhone is er ook gedacht aan de mensen die voor een stuk goedkoper, toch een iPhone willen kunnen bemachtigen. Een iPhone Refurbished is in het algemeen niet net zo goed als een normaal toestel maar, veel beter dan tweedehands is het wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *