iMac Refurbished kopen: veel hetzelfde voor minder!
Home » Berichten » iMac Refurbished kopen: veel hetzelfde voor minder!
imac refurbished kopen

iMac Refurbished kopen: veel hetzelfde voor minder!

De iMac is een product dat de meeste mensen liever helemaal nieuw willen kopen. Maar dit is niet de enige manier om op deze manier een iMac te kopen. Een iMac refurbished kopen is ook een optie. In deze blog o.a. lees je wat je kunt verwachten, als je een iMac refurbished koopt. En natuurlijk ook diepere inhoud zoals wat het is en wat je ermee kunt.

Refurbished: wat is dat?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat, je weet wat refurbished betekent. Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekent het “gereviseerd“. Een iMac refurbished kopen is een iMac dat is gerepareerd, schoongemaakt en bijgewerkt. Eventueel zijn er ook bepaalde onderdelen vervangen. Omschrijf het maar, als een iMac dat intern is opgeknapt.

Nu zit je waarschijnlijk nog steeds met een aantal vragen, waar je ook zo specifiek antwoord op wil hebben. Dat is niet gek want, het klinkt als iets “ongewoon” maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Waarschijnlijk zit je met vragen als:

 • Als ik de iMac koop, is het dan (zo goed als) nieuw?
 • Waarom zou je kiezen voor een Refurbished soort?
 • Is dit voor alle iMacs van toepassing?
 • Wat zijn de nadelen?
 • Waar is een refurbished iMac te koop?
 • Is er net zoveel mogelijk in vergelijking met gewone iMacs?

Zo goed als nieuw? Ja en Nee

Een Refurbished iMac is geen splinternieuwe soort. Dit is een al bestaande iMac waaraan is gewerkt dus, een gloednieuwe iMac is het officieel niet. Maar qua prestaties functioneert de iMac ijzersterk en komt het zo goed als overeen, met een gloednieuwe iMac. Misschien niet letterlijk zo goed als een nieuwe iMac maar, dicht in de buurt komt een Refurbished iMac wel. Het is gewoon een iMac dat dankzij reparatie en onderhoud toch van waarde is.

Onbekend is de term Refurbished niet bij de Apple producten want, ook de iPhone, iPad en MacBook beschikken over Refurbished soorten. Het begon eerst bij de iPhone en later is zich dat gaan uitbreiden.

Waarom zou je gaan voor een Refurbished iMac?

Een iMac waaraan niet intensief gewerkt is, zou normaliter meer aandacht trekken. Toch zijn er ook zeker redenen om een iMac refurbished te kopen. Dit zijn dan eigenlijk ook meteen de voordelen waar je profijt van hebt:

 • Prijs: Allereerst zal je het in positieve zin gaan merken in de portemonnee. Het is trouwens de grootste voordeel dat er is. Je bespaart echt tientallen tot soms wel honderden euro’s in vergelijking met een iMac dat niet Refurbished is. Voor de prijs van een “normale” iMac kun je daar 2 of zelfs 3 Refurbished iMacs van kopen( afhankelijk van de type iMac). Kies voor een Refurbished iMac als je veel minder kunt of wilt besteden dan voor een niet Refurbished iMac.
 • Grotendeels hetzelfde terug voor veel goedkoper: Voor het overgrote deel krijg je gewoon hetzelfde ervoor terug. Op een Refurbished iMac kun je net zoveel en hoeft op dit vlak niet minder te verwachten. Dit is dan wel puur op het punt, wat je allemaal kunt doen met een iMac en het design Het design is precies hetzelfde.
 • Goede betrouwbaarheid: Je kunt over het algemeen prima een Refurbished iMac kopen. Ze worden vaak verkocht en presteren zoals het hoort.
 • Garantie: Garantie en Refurbished zijn aan elkaar gekoppeld. Een iMac voor veel goedkoper kunnen aanschaffen en nog garantie hierop, 9 van de 10 keer is dit het geval. De garantieduur is wel per leverancier verschillend( meestal 1 of 2 jaar).
 • Keuze uit meerdere soorten iMacs: Je kunt uit meerdere iMacs kiezen. Het is zeker een groot pluspunt dat je ondanks veel goedkopere prijzen nog steeds een relatief ruim keuzeaanbod hebt.

Refurbished beschikbaar voor alle iMacs? Bijna wel

Als je gaat voor een Refurbished iMac kun je uit meerdere soorten kiezen. Op de allernieuwste iMac M1 24 inch na, kun je kiezen uit de andere iMacs. Grotendeels is Refurbished voornamelijk gericht op oudere soorten. De iMac M1 24 inch is dus de enige soort waarbij Refurbished niet van toepassing is.

Aangezien de iMacs uit 2019 en 2020 ook nog redelijk nieuw zijn, hoef je niet een zozeer meteen te gaan voor de nog oudere soorten.

Maakt het enigszins uit welke iMac je dan kiest?

Het maakt wel degelijk uit welke iMac je kiest. Althans, dat ligt dan ook maar net wat voor jou belangrijk is. Verkies jij een 2020 model boven eentje uit 2019, dan zal dat verschil nauwelijks wat uitmaken. Dat is wel anders als je er eentje uit 2015 verkiest boven een model uit 2020.

Een iMac uit 2015 beschikt over minder mogelijkheden/specificaties dan een iMac 2020. Denk daarbij maar aan zaken als aansluitingsmogelijkheden, wel of geen Retina, garantietermijn en inchgrootte.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Een iMac Refurbished kopen is zeker helemaal niet verkeerd maar, je moet ook rekening houden met een aantal nadelen. Deze nadelen kun je verwachten:

 • Verwacht geen maximale levensduur: Qua prijs haal je er veel voordeel uit maar niet qua levensduur. De maximale levensduur van de iMac ligt normaal gesproken op zo’n zeven jaar. Bij een Refurbished iMac is de kans heel groot dat deze levensduur onrealistisch is. Sterker nog, je moet niet gek opkijken als je na 2/3 jaar al merkt dat je weer toe bent aan een nieuwe. Koop dus vooral geen Refurbished iMac als, je de maximale levensduur als eis hebt.
 • Software ondersteuning is minder: Er is veel aan de iMac gewerkt waardoor, software ondersteuning een stuk minder optimaal is als bij de normale iMacs. De prestatieverbeteringen en beveiligingsupdates worden dus minder ondersteund.
 • Meer risico op onjuistheden: De kans is groter dat je na aankoop toch beschadigingen of incomplete onderdelen aantreft als je het vergelijkt met een gewone iMac.
 • Niet overal te koop: Je kunt een Refurbished iMac niet zonder moeite kopen. In een winkel zal je het haast niet vinden, het kan wel maar de kans is heel klein. Bij een Apple store of een Mediamarkt is het een kansloze zoektocht. Op internet ga je het zeker wel vinden maar, dat word gericht zoeken. Ook niet elke website bied Refurbished producten aan. Ook op het internet zijn het niet de grote namen zoals Bol en Coolblue waar je moet zijn. Het zijn meer de websites die niet (super) populair zijn bij het grote publiek. Welke iMac jouw voorkeur heeft, speelt dan wel een grote rol.

Grote geheugenaantallen zijn ook hier van de partij

Gebruik maken van veel geheugen( 512GB en hoger) is gewoon mogelijk. Mensen denken weleens dat de grote opslagcapaciteiten niet van toepassing zijn maar, dat is dus niet zo. Gaat jouw voorkeur uit naar 1TB? dan is dat gewoon te vinden al ligt dit wel aan welk soort iMac het is. Sommige Refurbished iMacs zijn voorzien van opslagcapaciteiten terwijl, de gewone iMacs hier niet over beschikken.

Bijvoorbeeld, een iMac uit 2017 beschikt normaal gesproken niet over een 1TB opslagcapaciteit. Ga je voor een Refurbished variant, dan kan dat eventueel wel succes opleveren. Wat het geheugen betreft, hoef je in ieder geval niet teleurgesteld te worden.

iMac Refurbished kopen is geen aanschaf van een tweedehands iMac!

Vaak worden Refurbished producten gelinkt aan tweedehands producten. Dit is absoluut niet het geval. Je krijgt er in principe nog steeds een redelijke kwaliteit voor terug. Het is maar net of jij sneller tevreden bent dan de ander. Een iMac Refurbished kopen klinkt ook een stuk serieuzer dan, een iMac tweedehands kopen.

Je hebt nog steeds te maken met garantie en een betere staat van de iMac. Bij tweedehands is dit helemaal niet het geval en, voelt het nog riskanter aan.

Conclusie: iMac Refurbished kopen is vooral voor de bespaarder

Een iMac Refurbished kopen is een prima optie voor als, je een iMac wil dat nog makkelijker betaalbaar is. Zolang jij (flinke) euro´s kunt besparen en daar al een zo goed als nieuwe iMac voor terug krijgt, is het al helemaal goed. Wat de specificaties betreft, ga je er ook nauwelijks echt op achteruit.

Het is vooral geschikt voor mensen die de gedachte ” ik wil een (veel) goedkopere iMac kopen zonder, al teveel verschillen”.

2 reacties op “iMac Refurbished kopen: veel hetzelfde voor minder!”

 1. You actually make it seem so easy with your presentation but I
  find this topic to be actually something which I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad for
  me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *