iPhone met beste batterij kopen
Home » Berichten » iPhone met beste batterij kopen
iphone met beste batterij kopen

iPhone met beste batterij kopen

De iPhone is een toestel dat op meerdere vlakken goede prestaties weet te leveren. Zo heeft elk persoon zijn/haar eigen reden aan welk vlak het meeste waarde aan wordt gehecht. In deze blog ligt de aandacht op de iPhone met de beste batterij. Een goede batterij is natuurlijk essentieel voor de overige prestaties van een toestel. Maar welke iPhone heeft nou eigenlijk de beste batterij? en merk je hier dan ook echt wat van en waarom zou je specifiek een iPhone met de beste batterij willen? Je leest het allemaal in deze blog.

Waarom een iPhone met de beste batterij kopen?

Allereerst is het voor jezelf belangrijk om af te vragen waarom je een iPhone met de beste batterij wil kopen. Dit geeft ook aan dat je zeer kieskeurig bent( wat natuurlijk gewoon mag). In principe staat de iPhone in het algemeen bekend om een toestel dat over een goede batterij beschikt dus, een echt slechte batterij zul je niet aantreffen. Hierbij het rijtje met de redenen waarom je per se voor de beste batterij moet gaan:

1. Je gebruikt je iPhone (extreem) veel en bent in het uiterste geval zelfs verslaafd

Sommige mensen gebruiken hun toestel zo vaak, dat ze zo goed als verslaafd eraan zijn. Het is natuurlijk logisch dat, hoe meer je je telefoon gebruikt hoe sneller de batterij leegloopt( al verschilt dit wel per toestel).

Nou is het voor mij lastig om te zeggen wanneer iemand telefoonverslaafd is maar, uit onderzoek is gebleken dat de gemiddelde Nederlander zo’n 3 uur per dag spendeert op een telefoon. Jongeren zelfs bijna 6 uur per dag. Als je hier echt ruim boven zit en het toestel niet of nauwelijks even aan de kant kunt leggen, dan mag je toch wel spreken van een verslaving.

Als je jezelf hierin herkent, dan is een iPhone met de beste batterij natuurlijk de ultieme oplossing hiervoor. Hoe beter de batterij hoe langer de batterij mee gaat. Bovendien wil je je iPhone overal zo lang mogelijk kunnen gebruiken( buiten, op locaties waar misschien geen stopcontacten zijn etc).

Ook kan het zijn dat je je iPhone erg vaak nodig hebt voor belangrijke zaken zoals werk. Voor veel mensen is een iPhone dan op de dag echt vele uren nodig en dan is een slechte tot middelmatige batterij niet passend.

Vooral voor op locaties waarbij geen oplaadpunten aanwezig zijn zul je het profijt ervan gaan merken.

2. Functies die de batterij sneller laat leeglopen gebruik je heel vaak

Op de iPhone zijn echt tientallen functies uit te voeren maar, dat klinkt je waarschijnlijk ook niet verrassend in de oren. Wat mensen soms nog weleens vergeten is dat de iPhone ook functies heeft die ervoor zorgen dat de batterij sneller leegloopt.

Sommige iPhone gebruikers hebben deze functies zelden nodig en anderen weer vaak. Indien je er vaak gebruik van maakt, dan is een iPhone met de beste batterij zeker een aanrader te noemen.

Maar wat zijn dan de functies die de batterijduur omlaag weet te halen? Dit gaat om de volgende functies:

GPS

De welbekende GPS functie is zowat de grootste “boosdoener”. Als je vaak gebruikt maakt van de GPS functie, dan heeft dat absoluut invloed op de batterijduur. Het hierbij niet alleen van belang hoe vaak je deze functie gebruikt maar ook hoelang.

Zo ga je bijvoorbeeld vaker naar locaties die je niet kent en dus, enkel door de GPS functie weet te vinden. Omdat er continu wordt gelokaliseerd kost het de batterij extra energie.

En zoals eerder benoemd gaat het er ook om hoelang je gebruik maakt van de functie. Als je GPS bijvoorbeeld minimaal een halfuur nodig denkt te hebben, dan ga je echt wel merken dat de batterij sneller leegloopt.

En stel dat je de GPS functie kort nodig hebt omdat het adres redelijk dichtbij is, vergeet dan niet om GPS uit te schakelen! Als je dit niet doet loopt de batterij in een sneller tempo leeg terwijl je dit natuurlijk niet wil.

Social media apps

Social media gebruiken op je telefoon, het is haast niet meer weg te denken. Nou hebben social media apps niet zo’n sterke invloed op de batterij als de GPS functie. Ze hebben maar een heel beperkt aandeel hierin.

Maar hoe meer social media apps je gebruikt en hoe langer je erop zit, hoe sneller de batterij leeg is. Iemand die alleen gebruik maakt van Instagram, zal op het gebied van social media minder batterijpercentage verbruiken dan iemand die daarnaast ook nog Snapchat, Telegram, Twitter etc.

Persoonlijke hotspot

De functie persoonlijke hotspot oftewel, het delen van je wifiverbinding met anderen. Ook deze functie behoort net als GPS tot een absolute boosdoener. Omdat de wifiverbinding toegankelijk wordt gesteld voor anderen, verbruikt de batterij meer energie.

Nou kun je ook uiteraard weigeren om je persoonlijke hotspot met anderen te delen. Dan weet je in ieder geval zeker de batterij het niet minder lang weet vol te houden door de persoonlijke hotspot functie.

Deel je dan toch graag vaak je persoonlijke hotspot met anderen, dan is de iPhone met de beste batterij het meest passend.

Allesbehalve prettig wanneer je je persoonlijke hotspot deelt met anderen maar, de batterij niet optimaal genoeg is( of zelfs eerder een belemmering is).

3. Überhaupt veel apps gebruiken of apps met lokalisering

Het gebruiken van apps waarbij lokalisering gewenst of zelfs vereist is.

Überhaupt is het zo dat, hoe meer apps je gebruikt hoe meer het batterijpercentage je verbruikt. Maar daarbij moet je ook letten op wat voor apps je gebruikt. Er zijn namelijk ook apps die graag willen of zelfs eisen, dat je je locatie deelbaar maakt.

Vaak zijn dit datingapps of apps om nieuwe contacten op te bouwen. Dat komt natuurlijk omdat er genoeg andere mensen ook gebruik ervan maken. Aangezien het normaal is dat je wil weten waar iemand woont of waar iemand zich op het moment van inloggen bevind, is dit de reden waarom apps dit vragen of soms zelf eisen.

Als je veel van zulk soort apps gebruik wil maken, dan helpt een iPhone met de beste batterij zeker.

Je gebruikt veel apps en zit er lang op

Het hoeven niet per se apps te zijn waarbij lokalisering van toepassing is of Social media. In de App Store zijn nog veel meer apps te downloaden waar je gebruik van kunt maken. Als je dag in dag uit hier veel tijd aan besteed, dan moet de batterij van je iPhone wel top zijn.

Denk bijvoorbeeld aan dat je helemaal gek bent op spelletjes en regelmatig, dit speelt op je iPhone. Niet alleen thuis maar ook gewoon als je onderweg bent.

Welke iPhone beschikt over de beste batterij?

Er zijn al een hoop iPhones op de markt dus, wil je natuurlijk weten welke iPhone de beste batterij heeft. Maar een nog belangrijkere vraag is ” op basis van welke informatie kan er vastgesteld worden wat de beste batterij is?” Daar is vrij weinig informatie voor nodig.

Aan de hand van de volgende punten wordt bepaald wat de beste batterij is:

  • Batterijcapaciteit
  • Aantal uur naar video kijken

Batterijcapaciteit

De batterijcapaciteit bepaald de tijdsduur van hoelang een batterij meegaat op een volle lading. Een batterijcapaciteit wordt in een meting uitgedrukt in mAh( Milliampère-uur). Vergelijk het met een elektriciteitsmeting dat wordt uitgedrukt in Volt.

Het is een abc’tje om zelf in te zien welke batterijcapaciteit de beste is. In principe is het niet meer dan letterlijk alleen maar kijken naar welke mAh aantal het hoogst is. Hoe lager het mAh aantal hoe minder lang de batterij meegaat.

Aantal uur naar video kijken

Het aantal uur naar video kijken is gewoon hoelang je met je iPhone naar video’s kunt kijken. Hierbij gaat het dan bijvoorbeeld om filmzenders Netflix, Videoland etc. Uiteraard vallen documentaires en series hier ook onder.

Dit is dus wel een onderdeel van de bepaling van de batterijduur maar, de batterijcapaciteit is uiteindelijk de meest bepalende factor.

Meestal als een toestel een iPhone een hogere batterijcapaciteit heeft dan een ander model, is het aantal uur naar video kijken ook hoger. Maar het is niet altijd zo dus waar het ene model een hogere batterijcapaciteit heeft, heeft het een lagere kijktijd naar video’s.

De verschillen zijn echter wel minimaal dan. Vooral handig om voor jezelf in te schatten hoeveel video kijktijd je nodig denkt te hebben.

Overzicht batterijcapaciteit en video kijktijd per iPhone

Misschien heb je al een beetje een vermoeden welke iPhone beschikt over de beste batterij. Vaak denken mensen dat dit om de nieuwste iPhone gaat( in dit geval de iPhone 14). Vaak was het wel het geval dat de nieuwste iPhone over de beste batterij beschikte.

Of dat nog steeds het geval is, kun je in dit overzicht terugvinden.

Type iPhone:

iPhone 6S

Aantal uur video kijken: 8,5 uur

Batterijcapaciteit: 1717 mAh

iPhone 6 Plus

Aantal uur video kijken: 14 uur

Batterijcapaciteit: 2915 mAh

iPhone 6S Plus

Aantal uur video kijken: 13,5 uur

Batterijcapaciteit: 2750 mAh

iPhone 6

Aantal uur video kijken: 11 uur

Batterijcapaciteit: 1810 mAh

iPhone 7

Aantal uur video kijken: 13 uur

Batterijcapaciteit: 1860 mAh

iPhone 7 Plus

Aantal uur video kijken: 14 uur

Batterijcapaciteit: 2900 mAh

iPhone 8

Aantal uur video kijken: 13 uur

Batterijcapaciteit: 1821 mAh

iPhone 8 Plus

Aantal uur video kijken: 14 uur

Batterijcapaciteit: 2675 mAh

iPhone SE

Aantal uur video kijken: 13 uur

Batterijcapaciteit: 1821 mAh

iPhone X

Aantal uur video kijken: 13 uur

Batterijcapaciteit: 2716 mAh

iPhone XR

Aantal uur video kijken: 16 uur

Batterijcapaciteit: 2942 mAh

iPhone XS

Aantal uur video kijken: 14 uur

Batterijcapaciteit: 2658 mAh

iPhone XS Max

Aantal uur video kijken: 15 uur

Batterijcapaciteit: 3174 mAh

iPhone 11

Aantal uur video kijken: 17 uur

Batterijcapaciteit: 3110 mAh

iPhone 11 Pro

Aantal uur video kijken: 18 uur

Batterijcapaciteit: 3190 mAh

iPhone 11 Pro Max

Aantal uur video kijken: 20 uur

Batterijcapaciteit: 3939 mAh

iPhone 12

Aantal uur video kijken: 17 uur

Batterijcapaciteit: 2815 mAh

iPhone 12 Pro

Aantal uur video kijken: 17 uur

Batterijcapaciteit: 2815 mAh

iPhone 12 Pro Max

Aantal uur video kijken: 20 uur

Batterijcapaciteit: 3678 mAh

iPhone 13

Aantal uur video kijken: 19 uur

Batterijcapaciteit: 3240 mAh

iPhone 13 Pro

Aantal uur video kijken: 22 uur

Batterijcapaciteit: 3095 mAh

iPhone 13 Pro Max

Aantal uur video kijken: 28 uur

Batterijcapaciteit: 4352 mAh

iPhone 14

Aantal uur video kijken: 20 uur

Batterijcapaciteit: 3279 mAh

iPhone 14 Plus

Aantal uur video kijken: 26 uur

Batterijcapaciteit:

iPhone 14 Pro

Aantal uur video kijken: 23 uur

Batterijcapaciteit: 3200 mAh

iPhone 14 Pro Max

Aantal uur video kijken: 29 uur

Batterijcapaciteit: 4323 mAh


In dit overzicht blijkt dat de beste batterij niet van toepassing is op de nieuwste iPhone. Voor de beste batterij moet je toch echt zijn bij de iPhone 13 Pro Max. Het mAh aantal is bij dit toestel het hoogst al komt, de iPhone 14 Pro max er echter wel nog het dichtst in de buurt.

De iPhone 14 Pro Max heeft wel de langste kijktijd naar video’s al is het verschil wel minimaal met 1 uur vergeleken, met het toestel met de op-één na hoogste video kijktijd.

Het betekent dan ook dat de iPhone 13 Pro Max het toestel is, waarmee je het langst kunt doorbrengen op een volle lading. Kort en krachtig samengevat, de iPhone 13 Pro Max is het model met de beste batterij al is de iPhone 14 Pro Max batterij ook supersterk.

Processor speelt een belangrijke rol hierin

Net ben je te weten gekomen dat de iPhone 13 Pro Max de beste batterij heeft. Maar je bent vast ook wel nieuwsgierig naar hoe dat kan.

Waardoor is de batterij van de iPhone 13 Pro Max het sterkst? Dat komt simpelweg door de processor die de beste is. Dit is de A15 Bionic processor. Eigenlijk beschikken alle iPhone 13 modellen over deze processor dus, zou je eerder verwachten alle modellen over dezelfde batterijcapaciteit beschikken. Hoe het dan toch kan dat de iPhone 13 Pro Max over de beste batterij beschikt, is niet echt gedetailleerd uitgelegd door Apple.

Zie het maar zo, de processor is in principe gewoon hetzelfde. Alleen de batterijcapaciteit van de iPhone 13 Pro Max wijkt toch af( in positieve zin) af van de andere iPhone 13 modellen. Het meest opvallende is dat twee iPhone 14 modellen over de nieuwste A16 Bionic processor beschikken maar deze toch, niet voor de sterkste batterijcapaciteit zorgt.

Verouderd de beste batterij dan ook minder snel?

In het algemeen is het bekend dat een iPhone batterij het ongeveer zo’n twee jaar weet vol te houden oftewel, de gemiddelde levensduur. Althans, twee jaar de maximale prestaties kunnen leveren. Maar is dit dan ook het geval als je een iPhone koopt met de beste batterij?

Het antwoord hierop is in principe ja. De iPhone met de beste batterij zal ook gemiddeld twee jaar de maximale prestaties kunnen leveren. In feite gaat de batterij wel het langst mee op een volle lading maar, qua tijdsduur op ongeveer hetzelfde moment slijtage gaat lijden.

Niet gek opkijken dus, als je na twee jaar begint te merken dat de batterij niet meer zo optimaal werkt als de periode hiervoor. Echter is dit een schatting dat gebaseerd is op het gemiddelde.

Hoelang gaat de beste iPhone batterij mee op een dag uitgedrukt in tijdsduur?

Uiteraard interessant om al die batterijstatistieken per toestel te zien. Uiteindelijk wil je vooral ook weten hoelang de iPhone met de beste batterij( in dit geval de iPhone 13 Pro Max) het weet vol te houden op een volle lading.

Ongeveer 10 uur gaat de iPhone 13 Pro Max batterij mee nadat, het toestel volledig is opgeladen. Dat is zelfs bijna een halve dag. Stel je hebt een werkdag van 8 uur, dan is de oplader meenemen niet eens altijd nodig. Helemaal mooi natuurlijk dat je buitenshuis bent en echt vele uren van het toestel gebruik kunt maken, zonder te hoeven denken aan waar je na 2/3 uur gaat opladen.

Maar nogmaals, of jij ook rond de 10 uur kunt volmaken hangt gewoon voornamelijk af van je eigen gebruik. Bij normaal gebruik moet deze tijdsduur halen vast wel lukken. Als jij de GPS functie kort nodig hebt maar deze vergeet uit te schakelen, dan is de accu is zonder dat je het hebt gewild een stuk sneller leeg.

Nog nooit was er een ander iPhone toestel dat zoveel uur kon functioneren op een volle lading. Dat de batterij zolang kan meedraaien is al een grote prestatie op zich.

Conclusie: iPhone met beste batterij kopen kom je uit bij de iPhone 13 Pro Max

In deze blog heb je kunnen lezen dat uiteindelijk, de iPhone 13 Pro Max over de beste iPhone batterij beschikt. Dit toestel zorgt ervoor dat je het langst kunt doorbrengen op een volle lading en dus, het minst snelst hoeft op te laden. Opvallend genoeg beschikt niet de nieuwste iPhone 14 over de beste batterij al is, ook hiervan de batterij gewoon supersterk.

Ook is het duidelijk geworden dat er altijd wel een reden achter zit om, specifiek de voor de beste batterij te gaan. Je wil namelijk niet voor niets per se voor de beste batterij gaan. Qua tijdsbestek van activiteiten op de iPhone wil je er het meest uithalen dus, de beste batterij hebben is dan zeker welkom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *