iPhone XS Max kopen? Een degelijk en modern toestel!
Home » Berichten » iPhone XS Max kopen? Een degelijk en modern toestel!
iphone xs max kopen

iPhone XS Max kopen? Een degelijk en modern toestel!

De Pro Max iPhone modellen zijn de laatste jaren bezig aan een opmars. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling dat zich waarschijnlijk nog wel even blijft doorzetten. Jij wilt sowieso een (Pro) Max model en uiteindelijk denk je dat de iPhone XS Max het best bij je zult passen. In deze blog lees wat de iPhone XS Max is, waarom je voor dit type zou moeten kiezen, wat er anders aan is in vergelijking met andere (Pro) Max modellen en nog meer informatie. Na het lezen van deze blog kom je erachter of, de iPhone XS Max kopen voor jou van toepassing gaat zijn .

Wat is de iPhone XS Max?

De iPhone XS Max is de XS model in de grootste versie, de meest simpele uitleg in een paar woorden. Noem het maar ook de grote broer van de iPhone XS. Net als het kleine broertje werd dit model uitgebracht in het jaar 2018.

Het was destijds zowat het eerste iPhone model dat werd uitgebracht onder de noemer Max. Verder is het gezien het jaar van lancering natuurlijk geen iPhone model dat als nieuw kan worden beschouwd.

Maar zeker wel een model dat momenteel nog een enige rol van betekenis heeft. Misschien is het niet zo populair bij de mensen zoals de iPhone 11 en nieuwer dat wel zijn maar, wel gewoon een toestel dat een voldoende scoort.

Misschien is het je al opgevallen maar, dit type heeft niet de noemer Pro Max heeft zoals andere modellen maar enkel Max.

Dit is gewoon niks meer dan enkel een andere benaming. Laat je hierdoor dan ook niet in de war brengen.

In deze video worden de twee samen met elkaar besproken:

waarom zou je specifiek voor dit type model moeten kiezen?

Je weet dat je een iPhone Pro Max wilt alleen als je de ontwikkelingen van de iPhone de afgelopen jaren hebt gevolgd, weet je dat dit niet het enige (Pro)Max model is.

Ook de iPhone XR beschikt over een Max model en daarna voegden ook de iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14 zich aan dit rijtje toe.

Nu krijg je eigenlijk antwoord op twee vragen tegelijk:

  • Waarom je voor dit specifieke Max model zou moeten kiezen
  • Wat zijn de verschillen met de andere (Pro) Max modellen?

De enige 100% overeenkomst is het scherm

Om even eerst te beginnen over dezelfde kenmerk(en). Een kenmerk waar aan alle (Pro) Max modellen voldoen is, dat ze een 6,5 inch OLED beeldscherm hebben( dus ook dit model). Wat het scherm betreft, maakt het niet uit welke iPhone Pro max je wil kopen. Als een kenmerk eenmaal hetzelfde is bij verschillende producten, dan is er ook geen omkijken meer maar.

Maar juist het grote( eigenlijk zelfs grootste) scherm is waar het jou omgaat. Anders zou een (Pro) Max model niet in je opkomen. Kortom, over het scherm hoeft eigenlijk geen aandacht meer aan worden besteed.

Om welke punten zou je dan wel voor dit type Max moeten gaan?

Zoals je al las, hoef je het voor de grootte van het scherm niet te doen omdat dit bij alle Pro Max modellen hetzelfde is. Dus dan wil je natuurlijk antwoord krijgen op basis van welke punten de iPhone XS wel bij jou ik bezit zal moeten komen.

Om de volgende punten zou de iPhone XS voor jou het meest voor de hand liggen:

  • Je wilt een relatief oude 6,5 inch iPhone in bezit hebben: De iPhone 11 en nieuwer zijn wat jou betreft aan de nieuwe kant en dat vindt je overbodig. Een relatief oude iPhone met 6,5 inch is wat jij al helemaal prima vindt. En al je iets prima vindt? Waarom zou je dan verder zoeken?
  • Het is een iPhone met 6,5 inch die iets goedkoper is dan de rest: Je zult met dit toestel wel enigszins wat euro’s besparen.
  • Je hoeft niet per se een iPhone met drie cameralenzen aan de achterkant. Dit toestel heeft er twee( beter bekend als Dual camera).
  • Je wilt een iPhone XS in de grote versie: omdat je schermformaat van de normale iPhone niet groot genoeg vindt.

Het design & inhoudelijke vlak: Zo goed als een kopie van de iPhone 8 plus? Een heel klein beetje maar

Vaak wordt er gezegd dat de iPhone XS Max zo goed als hetzelfde is als de iPhone 8 Plus. Je zult dan denken dat er helemaal geen verschil is tussen deze twee toestellen. Deels is de iPhone XS Max zo goed als hetzelfde als de iPhone 8 Plus en deels .

Met de iPhone XS Max haal je een toestel in huis dat sprekend lijkt op de iPhone 8 Plus. Het is een toestel dat van de achterkant zo goed als hetzelfde is. Als je je hand op de cameralens zou leggen waardoor je deze eigenlijk verbergt, dan zou je moeilijk kunnen zien of het gaat op een iPhone XS Max of iPhone 8 Plus.

Aan de voorkant is dit verschil wel direct op te merken. De iPhone 8 Plus heeft de zogeheten homeknop en de iPhone XS Max niet. Bij deze gaat ook ontgrendeling gewoon met de vinger.

Maar waar zit het verschil dan? Zoals je net al las heeft dit toestel twee cameralenzen aan de achterkant. De iPhone 8 Plus heeft er één. Dit is niet het enige verschil want, qua helderheid van het scherm is het bij de iPhone XS Max wel beter. De contrasten zijn helderder( TrueTone weergave) en bevatten meer kleur. Zo is het aantal pixels ook hoger( 2436 x 1125 tegenover de 1920 x 1080 van de iPhone 8.

Dit is niet het enige verschil want, de iPhone XS Max beschikt over een 6,5 inch beeldscherm en de iPhone 8 Plus over een schermformaat van 5,5 inch. Toch een verschil van 1 inch dus, het XS Max toestel heeft toch echt wel degelijk een groter scherm.

Daarnaast is ook de chip nieuwer. Bij de iPhone 8 Plus is dit de A11 Bionic chip en bij dit toestel de A12 Bionic chip waardoor de accuduur langer , het toestel sneller presteert. Ook op het gebied van werkgeheugen moet de iPhone 8 Plus zich net gewonnen geven( 3GB tegenover 4GB).

Verder is het ook zo, dat de iPhone XS Max zowel de Touch ID als de Face ID functie tot beschikking heeft. De iPhone 8 Plus moet het alleen doen met Touch ID.

Een iPhone 8 Plus heeft dus zeker wel wat weg van de iPhone XS Max maar, in het algemeen doe je de iPhone XS te kort als je zegt dat het niks nieuws heeft. Wel is het zo dat de verschillen niet al te groot zijn.

De keuze uit drie opslagcapaciteiten

Net als bij andere sommige iPhone toestellen heb je ook bij dit toestel, de keuze uit drie opslagcapaciteiten. Dit gaat om 64GB, 256GB en 512 GB. Exact hetzelfde als bijvoorbeeld bij de iPhone 11 Pro Max. Nou is 64GB altijd het laagste waaruit je kunt kiezen maar, ook de 256GB en 512GB opslagcapaciteiten zijn heel nuttig voor als 64GB niet genoeg voor je is.

Echter heeft de iPhone XS Max ook hetzelfde nadeel als de iPhone 11 Pro Max, het ontbreken van de 128GB opslagcapaciteit. Voor sommige mensen is 64GB te weinig en 256GB weer te veel. Als 128GB beschikbaar was geweest, dan zou dat een perfecte middenweg zijn.

Alleen als 128GB een harde eis voor je is, dan moet je helaas uitwijken naar een ander toestel. Daarnaast is het ook geen toestel dat gericht is op extreem veel kunnen doen. Vanaf een opslagcapaciteit van 1TB zowat spreken van extreem veel geheugen. Maar hiervoor kun je dan alleen terecht bij de echte sterkhouders, de iPhone 13 en iPhone 14 modellen.

Speelt de iPhone XS( Max) in 2023 nog wel een rol van betekenis?

De iPhone XS (Max) is gewoon een prima toestel om mee overweg te gaan, ook in 2023. Alleen is het een toestel dat nog veel indruk zal maken in 2023? Nee dat zeker niet. Daar kan het toestel zelf weinig aan doen omdat, er simpelweg al een aantal nieuwere iPhone modellen zijn.

Bovendien zijn deze iPhone modellen allemaal sneller, krachtiger, slimmer en beschikken over nieuwere functies. Kortom, het is nog steeds een toestel van waarde. Alleen behoort dit toestel momenteel tot een middenmoter en zeker behoort aan de top.

En toch wordt dit toestel nog prima verkocht dus, gebrek aan interesse is er allerminst. De iPhone XS( Max) mag dan wel van het jaar 2018 zijn maar, het is ook zeker geen “oude rot” te noemen.

Compleet overzicht specificaties

Bij deze nog de belangrijkste specificaties op een rijtje:

Display: Super Retina HD

True Tone weergave: Ja

Aantal GB: 64GB, 256GB en 512GB

Resolutie: 2688 x 1242 pixels

Schermformaat: 6,5 inch

Chip: A12 Bionic

Aantal camerapixels: 12 Megapixel

Kleuren: Goud, spacegrijs en zilver

Werkgeheugen: 4GB

Face ID: Ja

Wat zijn de kosten van dit toestel?

Het toestel is dus al dik vijf jaar oud dus, is het ook in kosten uiteraard een stuk gedaald. Momenteel kun je voor een voor iPhone begrippen relatief goedkope prijs al een iPhone XS Max bemachtigen. Daar hangt het er net als iedere andere iPhone af van verschillende punten zoals aantal GB etc.

Als je het echt heel goedkoop wil houden, dan kun je een iPhone XS Max voor een kleine 300 euro al in bezit hebben. Dan gaat het natuurlijk wel om een Refurbished exemplaar met het laagst aantal GB. Het maximumbedrag ligt rond de 900 euro. Dit is dan weer de “gewone” versie met een opslagcapaciteit van 512GB.

Dus even zwart-wit gezegd, een iPhone XS Max kost tussen de 300-900 euro. Een prima verhouding tussen relatief goedkoop en redelijk duur. Uiteraard is dit in het geval als je het toestel los aanschaft.

Conclusie: De iPhone XS Max brengt misschien niet het meeste spektakel maar is wel degelijk

Na het lezen van deze blog weet je nu waarschijnlijk wel of de iPhone XS Max iets voor je is. Het is een degelijke iPhone met 6,5 inch dat niet al te oud of nieuw is. Oftewel een toestel uit de middenklasse die zeker nog niet afgeschreven mag worden. Kortom, de iPhone XS Max kopen is verre van een slecht idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *