iPhone 11 Pro Max kopen?de grote broer van de iPhone 11
Home » Berichten » iPhone 11 Pro Max kopen?de grote broer van de iPhone 11
iphone 11 pro max

iPhone 11 Pro Max kopen?de grote broer van de iPhone 11

De iPhone 11 is op zich nog een vrij redelijk nieuw toestel te noemen. Natuurlijk niet bepaald de nieuwste maar, ook zeker niet de oudste. Net als de andere toestellen is ook dit type te verkrijgen in verschillende soorten. Na het een beetje zitten rondkijken in de winkel of op internet, is de iPhone 11 Pro Max wel een grote kanshebber. Maar voordat je over wil gaan tot aankoop, wil je eerst meer te weten komen over dit toestel. In deze blog lees je alle belangrijke informatie hierover en, kom je erachter of dit wel echt de meest passende iPhone voor jou is.

De iPhone 11 Pro Max in het kort

Als je weleens al eerder over überhaupt een iPhone 11 hebt gelezen, dan weet je al wat zo’n beetje wat de standaard details zijn. Net als de andere iPhone 11 toestellen, is dit toestel ook uitgebracht in het jaar 2019. En verder is het letterlijk en figuurlijk de grootste iPhone 11( heet niet voor niets Pro Max).

Overigens is het ook de eerste iPhone die is uitgebracht in een Pro Max versie. De toestellen hiervoor die groot zijn worden aangeduid met de Plus benaming. Naast de iPhone 11 zijn nu ook de toestellen hierna( iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14) te verkrijgen in een Pro Max versie.

Qua benaming is de iPhone 11 dus een primeur van de Pro Max benaming dat altijd zal worden onthouden. Verder is het een toestel dat wel wat extra’s heeft maar, aan jou de vraag in hoeverre jij dit ziet als extra’s.

De iPhone 11 Pro Max is qua mogelijkheden gewoon hetzelfde

Verwacht met de iPhone 11 Pro Max niet, dat je qua mogelijkheden er maar enigszins op vooruit gaat, Er zijn wel wat dingetjes anders maar, echt prestatiegerichte veranderingen zal je niet aantreffen. Ook met de “gewone” iPhone 11 kun je net zo goede foto’s en video’s versturen.

Voor echt meer prestaties moet je het in ieder geval niet doen. Daarom kies je voor een iPhone 11 Pro Max niet vanwege betere prestaties maar andere details waar je later meer over leest.

Waarom zou je voor dit toestel kiezen?

Van jezelf weet je waarschijnlijk al dat het een iPhone 11 toestel alleen, waarom dan specifiek de iPhone 11 Pro Max? Je zou toch haast eerder denken dat je vergeleken met de andere iPhone 11 soorten nauwelijks iets extra’s waardevols ervoor terug krijgt. Er zijn toch wel redenen om specifiek voor dit toestel te kiezen maar, dat zijn er niet veel.

je gaat voor het grootste schermformaat

Als het goed is moet het geen verrassing voor je zijn dat een Pro Max versie beschikt over het grootste schermformaat. De naam zegt al meer dan genoeg.

Je moet gewoon houden van een groot schermformaat. Met zo’n groot scherm is het voor jou prettiger en indrukwekkender om hierop films of series te kijken.

Maar dat kan ook gelden voor bijvoorbeeld videobellen of spelletjes spelen. Dat doet mij meteen denken aan toen ik nog een Playstation had. Gamen op een grote tv brengt misschien in bepaalde mate toch wat meer beleving met zich mee.

Zo ervaren de echte game “die-hards” dat misschien ook. Maargoed het is heel simpel, een heel groot scherm aantrekkelijk vinden blijft natuurlijk een persoonlijkheidskwestie.

En dan vraag je je ook af hoe groot het schermformaat dan is en, hoe groot het verschil is met de andere iPhone 11 toestellen.

De iPhone 11 Pro Max beschikt over een schermformaat van 6,5 inch. De iPhone 11 en iPhone 11 Pro moeten het doen met respectievelijk 5,8 inch en 6,1 inch.

Als je een 6,5 inch toestel naast een 5,8 inch toestel zou neerleggen, dan kun je in één opslag al zien dat het verschil tussen de twee best fors is.

Maar als je de 6,1 inch toestel naast een 6,5 inch toestel neerlegt, dan is het verschil er ook alleen is dit minimaal. Daarom laat ik het erop houden dat de iPhone 11 Pro Max slechts een tikkeltje groter is dan de iPhone 11 Pro.

Dit zou logisch gezien misschien ook de voornaamste reden zijn om voor dit toestel te gaan.

Het is de iPhone 11 met de beste batterijduur

Er zijn in principe nauwelijks inhoudelijke prestaties waar de iPhone 11 Pro Max zich van weet onderscheiden van de andere iPhone 11 toestellen.

Toch is er wel één punt waarin de iPhone 11 Pro Max het best op scoort en dat is de batterijduur. Voor de duidelijkheid, het is niet “de” iPhone met de beste batterijduur maar van alle iPhone 11 soorten het type die de beste batterijduur heeft.

Als jij een iPhone 11 wil en wat betreft batterijduur er het meest uit wil kunnen halen, dan kan dit alleen als voor de iPhone 11 Pro Max kiest.

Wanneer de iPhone 11 en iPhone Pro hun maximale batterijduur naderen gaat de iPhone 11 Pro Max nog een tijdje mee. Dus toch nog even wat langer kunnen genieten van je Netflix serie of toch nog wat langer kunnen videobellen.

Bovendien hoef je dus minder op te laden en profiteer je langer van een volle lading. In de blog dat gaat over de iPhone met de beste batterij kun je dit zien.

Hogere kwaliteit resoluties dan de andere iPhone 11 modellen

Dit grote scherm zorgt er ook voor dat de resuloties van hogere kwaliteit zijn. Hierdoor zijn de contrasten op het scherm scherper en fraaier.

Met een dpi van 458 en pixeldichtheid van 2688x 1242 scoort de iPhone 11 Pro Max het hoogst uit de iPhone 11 familie.

Heeft dit toestel dan geen nadelen?

Waar voordelen te bekennen zijn, geldt dat bijna altijd ook voor nadelen. Toch heeft de iPhone 11 Pro Max echt vrijwel geen “echte” nadelen. Maar als je het toch precies wil weten kom je bij de volgende nadelen uit:

Duurste iPhone 11 model

Met de interesse voor een iPhone 11 Pro Max gaat het wel om de duurste variant van de iPhone 11 soorten. Maar ook dit zal waarschijnlijk bij jou niet voor verbazing zorgen.

Als je altijd al op de hoogte bent geweest van de ontwikkelingen van de iPhone, dan weet je dat de Pro Max modellen altijd wat duurder kosten dan de rest. Echter is het prijsverschil gelukkig niet al te groot.

Een iPhone 11 Pro Max kost gewoon net wat extra centjes dan de rest, meer kun je er niet van maken.

Minder comfortabel bij je te dragen

Iedere Pro Max toestel is groot van stuk dus betekent het ook, dat je het minder comfortabel bij je kunt dragen. Zo past een groot toestel altijd wat minder makkelijk in je binnenzak van je jas of broek.

Waar het bij de minder grote toestellen makkelijk gaat, moet je de Pro Max proberen erin te proppen.

Ook is het zo dat een groot toestel moeilijker of zelfs helemaal niet te bedienen is met één hand als je dat even wilt. Het is maar net hoe prettig of vervelend jij dat vindt.

Niet te verkrijgen in 128GB

Aan genoeg geheugen is er geen gebrek bij de iPhone 11 Pro Max maar het was toch fijner geweest, als je ook kon kiezen voor de 128GB opslagcapaciteit.

Voor sommige mensen doet het aantal opslagcapaciteit er niet toe maar, sommigen willen juist wel specifiek een bepaalde opslagcapaciteit kunnen uitkiezen.

Dit komt omdat ze vooraf al weten of denken hoeveel GB nodig te hebben. Sowieso is dit voor iedereen anders.

Zo weet je dat 64GB niet voldoende voor je is en dat 256GB weer overbodig is. Je hebt daarin een middenweg nodig en dat is 128GB. Het is veel minder ruim dan 256GB maar wel veel ruimer dan 64GB.

Sinds 128GB beschikbaar is voor de iPhone , is dit ook gemiddeld gezien de opslagcapaciteit dat het vaakst gekozen wordt. Toch wel een aardige tegenvaller als de iPhone 11 Pro Max niet beschikbaar is in de 128GB opslagcapaciteit die je wilt.

Als je dan toch echt zo specifiek de iPhone 11 Pro max wilt, zul je je erbij wel moeten neerleggen dat 128GB kiezen er niet in zit.

Je zult het dan moeten doen met een opslagcapaciteit die veel meer of veel minder is dan je had gewenst.

En als de 128GB aan opslagcapaciteit echt zo’n harde eis voor jou is, dan moet je helaas opzoek gaan naar een ander iPhone toestel. De iPhone 11 beschikt hier wel over.

Verder zijn dit eigenlijk zo,n beetje de nadelen waarmee je rekening moet houden. Deze nadelen beschouw ik dan ook als “kleine” nadelen omdat je hier niet in bepaalde mate structureel last van kunt hebben.

Bekijk zelf maar even hoe groot het scherm is van dichtbij

In deze video zie je de iPhone 11 Pro Max uitgepakt worden. Ook kun je bekijken hoe groot het scherm is van dichtbij. Hierin zie je dat het scherm best wel groot is dus, is de Pro Max benaming zeker een passende naam.

In de video zag je dat ook dat er AirPods in het doosje zitten. In Nederland is dat niet zo en bestaat de inhoud naast het toestel alleen uit een oplader. De AirPods moet je apart aanschaffen.

De belangrijkste specificaties op een rijtje

Op de 6,5 inchgrootte na, komen zowat alle specificaties overeen met de andere iPhone 11 modellen. Dan kom je uit op de volgende specificaties:

Cameraresolutie: 12 megapixel

Scherm: 6,5 inch OLED scherm

Mobiele netwerk: 4G

Opslagcapaciteit: 64GB, 256GB en 512GB

Processor: A13 Bionic

Snelladen: Ja

Draadloos opladen: Ja

Face ID: Ja

Duur video afspelen: tot 17 uur

Camera met telelens

Beschikbare kleuren: Space Grey, zilver, goud en groen

Voor welke prijs kun je dit toestel kopen?

Aangezien de iPhone 11 Pro Max uitgebracht is in het jaar 2019, is de prijs uiteraard in waarde wel wat gedaald. Je hebt immers niet te maken met een kersverse iPhone( iPhone 14). Wat je voor een iPhone 11 Pro max denkt of te willen betalen hangt echt helemaal af, van op welke manier je het wilt kopen.

Bijna alle telefoons kun je kopen op twee manieren, los of met een abonnement of zelfs Refurbished. Maar welke manier je ook kiest, het ligt o.a. altijd aan hoeveel GB je kiest. Als je voor de Refurbished model gaat, dan heb je voor een kleine 500 euro er al eentje in bezit. Maar goed, een Refurbished toestel moet je dan ook geen probleem vinden.

Als je voor misschien nog geen 500 euro al een iPhone 11 Pro Max kunt hebben, dan is dat natuurlijk een schappelijke prijs.

Wil je een “normale” iPhone 11 Pro Max los kopen, dan betaal je hier nog steeds minimaal een kleine 800 euro voor( als je voor 64GB kiest). Niet bepaald een goedkoop bedrag dus.

Indien je een abonnement wilt afsluiten is hier natuurlijk wat moeilijker antwoord op te geven. Dit is echt afhankelijk van factoren als:

  • Welke provider kies je?( de één is wat duurder of goedkoper dan de andere)
  • Kies je voor een 1 of 2 jarig abonnement? Het is algemeen bekend dat een 1 jarig abonnement duurder is dan wanneer je voor 2 jaar kiest. Dit prijsverschil hoeft niet eens bepaald klein te zijn.
  • Neem je ook een verzekering erbij? Met een verzekering betaal je wat duurder maar, ben je wel meer gedekt in nare situaties. Dit gaat dan om diefstal en verlies. Je kunt je tegen beide laten verzekeren of één van beide.

Conclusie: Over het algemeen is het een iPhone 11 in de grootste versie en vrijwel niks meer dan dat

In deze blog heb je uitgebreid kunnen lezen wat je aan de iPhone 11 Pro Max hebt en wat je kunt verwachten. Nou is dit gewoon een prima toestel maar, vergeleken met de andere iPhone 11 modellen is het niks meer dan de grootste iPhone 11. Op een betere accu na is er vrijwel niks extra’s waar je ” echt” voordeel van zult hebben.

Eigenlijk betaal je alleen duurder voor het grotere scherm en de betere batterij. Kies daarom echt alleen voor dit toestel als je hier veel waarde aan hecht. Maar echt verdere inhoudelijke veranderingen hoef je niet te verwachten. Kortom, de iPhone 11 Pro Max neem je echt voornamelijk vanwege het grote 6,5 inch scherm. Je krijgt er de grootste iPhone 11 voor terug en niet per definitie de beste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *