iPad Pro M2: De krachtigste iPad Pro soort!
Home » Berichten » iPad Pro M2: De krachtigste iPad Pro soort!
ipad pro m2

iPad Pro M2: De krachtigste iPad Pro soort!

Een iPad Pro is de soort die jij naar alle waarschijnlijkheid wilt gaan kopen. Maar jij gaat niet voor zomaar een iPad Pro. Voor jou moet het de iPad Pro M2 gaan worden oftewel, de iPad Pro met M2 chip. De M2 chip is het cruciale puzzelstukje dat jou moet overtuigen om tot aankoop over te gaan. Allereerst wil je dan natuurlijk wel uitgebreid weten wat een M2 chip voor meerwaarde levert aan de iPad Pro. In deze blog lees je alles over de iPad Pro M2. Wat is de prijs die je moet betalen voor zo’n type iPad? Voor welke iPad Pro soorten is M2 van toepassing? En in hoeverre is het verschil dusdanig aantrekkelijk dat je een M1 chip links laat liggen? Allemaal punten die aan bod komen.

Wat is het verschil met een M1 chip?

Allereerst is het zo dat de M2 chip de opvolger is van de M1 chip. Dus dan is het logisch dat je (flink) wat verbetering verwacht en dit ook zal gaan merken. Beiden chips zijn gericht op het leveren van prestaties onder de “motorkap” om het zo maar even te zeggen.

Dit gaat dan o.a. om de geheugenprestaties en snelheidsprestaties. Uiteindelijk zijn beiden chips sowieso een nuttige toevoeging voor de iPad.

Het verschil met de M1 chip, is dat M2 in ieder geval sneller is. Zowel de M1 chip als M2 chip hebben een 8- core GPU eenheid alleen, is M2 18% sneller. De 10 GPU eenheid is hoger dan de 8 GPU eenheid bij de M1. Op dit vlak weet de M2 chip 35% sneller te presteren.

Verder is het belangrijkste verschil toch ook wel dat een M2 chip het batterijverbruik meer weet te minimaliseren. Oftewel, dat de batterijduur wat minder snel leegloopt. Ook een waardevolle toevoeging is, dat op een M2 chip zware programma’s makkelijker meedraaien.

Denk aan een fotoshopprogramma zoals Adobe of programma’s waar je echt flink mee kunt programmeren.

Dat een iPad Pro M2 beter is dan een iPad Pro M1, dat is simpelweg een feit en valt niet over te discussiëren.

Wel moet ik er vermelden dat de verschillen veel minder te merken zijn dan de onderlinge verschillen die zijn weergegeven. Met het blote oog kun je onmogelijk merken of je gebruik maakt van een M1 of M2 chip.

Het is dus niet zo dat je met een iPad Pro M2 chip meer kan. Wel is de snelheid verbetert en kan een M2 chip meer aan.

Voor welke iPad Pro modellen is M2 beschikbaar?

Er bestaan natuurlijk meerdere iPad Pro’s waar uit te kiezen valt. Van hele nieuwe tot hele oude modellen. Echter is de M2 chip alleen voor de allernieuwste iPad Pro van toepassing. Het gaat namelijk enkel om de iPad Pro 2022. Dit komt omdat M2 echt slechts een aantal maanden terug is uitgebracht en enkel voor de nieuwste iPad Pro beschikbaar is gesteld.

Verder zal M2 wel meteen toegepast worden op de nieuwe iPad Pro’s die in de toekomst worden uitgebracht. Als de iPad Pro 2022 jou toch niet zo ligt, dan moet je voor de andere iPad Pro’s gaan die over een M1 chip beschikken.

De M2 chip is zowat de nieuwste chip en is ook enkel van toepassing voor de nieuwste iPad Pro.

Ook Voor elk schermformaat

De iPad Pro 2022 heeft meerdere schermformaten maar, voor alle schermformaten is de M2 chip beschikbaar. Dat betekent dat voor zowel de 10,9 inch, 11 inch en 12,9 inch de M2 al is ingebouwd.

Is een iPad Pro M2 duurder?

Aangezien de iPad Pro 2022 de nieuwste iPad Pro is, heeft dit type iPad ook de hoogste prijs. Dus het antwoord op deze vraag is ja. Deze iPad is duurder dan de andere iPad Pro’s die over een M1 chip beschikt of helemaal niet eens over een vernieuwde chip.

Qua hoogte van de prijs kom je minimaal uit op zo’n €1000 als goedkoopste prijs. Dit is dan minimaal omdat de prijs ook hoger kan zijn door andere specificaties. Je kunt dit iPad model ook Refurbished kopen maar omdat dit type nog vrij nieuw is, bespaar je er eigenlijk erg weinig op.

Zo ligt het er vooral aan voor hoeveel GB je kiest. Bij de goedkoopste prijs heb je een iPad Pro 2022 met 128GB aangezien dit het laagst is waar je uit kunt kiezen.

Kies je bijvoorbeeld voor een opslagcapaciteit van 1TB, dan betaal je zeker ruim het dubbele. Er zijn in totaal vijf verschillende opslageenheden dus, per hogere opslagcapaciteit ben je al een paar honderd euro duurder uit.

Daarnaast is het ook van belang of je qua type verbinding alleen kiest voor een iPad met wifi of met 5G. Als je voor het laatste kiest profiteer je van een snellere verbinding maar, kost dit natuurlijk wel wat extra geld.

Bovendien is het de prijs ook afhankelijk van of je enkel de iPad pro 2022 koopt of niet. Naast de iPad zelf kun je het ook als bundel kopen. Zo kun je dus kiezen om een accessoire erbij te nemen. Er is keuze uit de Apple Pencil of de Magic KeyBoard.

De prijs van een iPad Pro M2 is eigenlijk te vergelijken met een iPhone 13 los toestel.

Belangrijkste specificaties op een rijtje:

Los van dat het om een iPad Pro met M2 chip gaat, nog wat algemene specificaties op een rijtje:

  • Kleuren: Space Gray en zilver
  • Schermformaten: 10,9 inch, 11 inch en 12,9 inch
  • Uitgebracht in het jaar: 2022( 6e generatie)
  • iPad OS versie: iPadOS 16
  • Totaal aantal megapixels: 12
  • Aantal megapixels aan voorkant camera: 12
  • Aantal megapixels tweede camera achterkant: 10
  • Batterijcapaciteit: 10758 mAh

Conclusie: Een iPad Pro M2 is iets beter maar ook niet veel meer dan dat

In deze blog heb je uitgebreid gelezen wat de iPad Pro M2 in petto heeft. Het is de nieuwste iPad Pro dat eigenlijk voornamelijk alleen maar een tikkeltje sneller is dan een iPad Pro met een M1 chip. Ook minimaliseert een M2 chip de batterijduur wat makkelijker.

Een iPad Pro M2 is op z’n zachtst gezegd een tikkeltje beter en heeft iets meer te bieden. Maar het is verre van dat een iPad Pro M2 er echt boven uit steekt.

Het is echt vooral ideaal als je een iPad Pro wilt met de snelste chip omdat, je wil dat je zware programma’s op de beste manier kunt laten draaien. Dan heeft de M2 voor jou de meeste meerwaarde waar je van zult profiteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *