Studentenkorting MacBook: Betaal iets goedkoper als student!
Home » Berichten » Studentenkorting MacBook: Betaal iets goedkoper als student!
studentenkorting macbook

Studentenkorting MacBook: Betaal iets goedkoper als student!

Je bent al een student of je gaat studeren en hebt interesse in een MacBook. Maar dat is voor jou niet het enige waar je naar zoekt. Wat jij wilt is studentenkorting op een MacBook. Misschien wist je zelf dat studentenkorting krijgen op een MacBook niet eens bestaat. Maar het bestaat zeker! In deze blog lees je meer belangrijke informatie over het profiteren van de studentenkorting op een MacBook. Zo krijg je antwoord op vragen als hoeveel deze studentenkorting dan is? Is dit voor alle MacBook modellen van toepassing? Welke webshops bieden studentenkorting aan voor MacBooks? Dit allemaal en nog meer informatie.

Waarom bestaat er studentenkorting voor MacBooks?

Studentenkorting krijgen op een MacBook, daar is natuurlijk iedere student niet ontevreden mee. Maar dit bestaat natuurlijk niet voor niks. Dit zijn op zich geen hele bijzondere redenen maar wel begrijpelijk.

1. Webshops die studentenkorting aanbieden willen hun concurrenten aftroeven

Een MacBook kun je natuurlijk bij meerdere webshops kopen. Maar bij de meeste hiervan betaal je gewoon de volle mep. Webshops die dit aanbieden maken het dan aanlokkelijker om speciaal voor studenten korting toe te passen.

Aangezien je als student of überhaupt eigenlijk zo goedkoop mogelijk een product wilt hebben, ga je daar vrijwel altijd wel in eerste instantie naar op zoek. Al helemaal als het gaat om zo’n prijzig product als een MacBook.

Waarom zou je bij webshop A een MacBook kopen terwijl je bij webshop B misschien wel tientallen euro’s kunt besparen? Geen verkeerde vraag lijkt mij.

2. Studenten hebben vaak nog andere kosten voor hun studie

Het ligt er natuurlijk aan wat voor studie een student volgt of gaat volgen maar, vaak is de MacBook niet het enige benodigde middel om de studie succesvol af te ronden.

Zo hebben studenten naast dit benodigde middel ook vaak nog andere kosten die belangrijk zijn voor hun studie. En vaak zijn dat ook niet bepaald de meest goedkope middelen maar, dit verschilt uiteraard wel per studie.

Denk daarbij aan schoolboeken, licenties en gereedschappen etc. Überhaupt is studentenkorting krijgen mooi meegenomen maar al helemaal als de andere kosten ook duur zijn.

Welke webshops bieden studentenkorting aan?

Nou vraag je je natuurlijk ook af waar je dan terecht kunt om van de studentenkorting te profiteren. Er zijn niet veel webshops die studentenkorting aanbieden. Sterker nog, het zijn er zelfs heel weinig. Zie hieronder de webshops waarbij studentenkorting wordt aangeboden:

1. Campusshop.nl

Een hele bekende webshop waarbij je terecht kunt is campusshop. Dit is een webshop dat zich ook specifiek richt op studenten. Misschien kun je je deze webshop niet meteen herinneren maar op internet gaan er vaak advertenties rond met de voordeligste studentendeals.

Echter is het wel zo, dat het aanbod van de MacBook modellen hier redelijk beperkt is. Daarmee doel ik op dat er in het aanbod geen MacBooks modellen worden aangeboden die ouder zijn dan 2020.

Dus je kunt wel een MacBook met studentenkorting hier kopen maar, dan moet je wel minimaal een 2020 model uitkiezen. Verder kun je wel gewoon kiezen uit zowel de Air en Pro modellen.

2. iused.nl

Ook bij iused.nl ben je voor studentenkorting krijgen op een MacBook aan het juiste adres. Alleen heeft deze webshop wel uitsluitend Refurbished exemplaren in het aanbod dus, moet je wel interesse hebben in een Refurbished model.

Refurbished modellen zijn vrijwel altijd goedkoper dan de “normale” exemplaren dus qua geld besparen heb je sowieso al een kleine voorsprong. Maar als je daarnaast ook nog eens kan profiteren van studentenkorting, bespaar je toch al gauw aardig wat centen.

Dit zijn in mijn ogen misschien wel de twee enige relevante webshops waar je voor studentenkorting moet zijn.

Moet je ook nog bewijzen dat je student bent?

Studentenkorting krijgen op een MacBook is natuurlijk mooi. Daar zou letterlijk iedereen wel van willen profiteren. Maar zoals de naam al zegt is een studentenkorting ook precies bedoeld voor studenten. Maar ach, iedereen kan dan wel heel makkelijk roepen dat ie student is toch? Dat kan inderdaad maar om tot aankoop over te gaan zal je toch wel bewijs moeten kunnen aantonen dat je een student bent.

Eigenlijk ook niet meer dan logisch anders, zou iedereen die in het bezit is van een MacBook al hebben geprofiteerd van de studentenkorting. Zo is bijvoorbeeld een studentenreisproduct ( studenten ov) ook echt uitsluitend bestemd voor studenten. Geen student zijn maar wel gebruik kunnen maken van een studenten is natuurlijk niet hoe het hoort.

Welk bewijs moet je dan aan kunnen tonen?

Om te kunnen aantonen dat je daadwerkelijk ook student bent moet je dus bewijsmateriaal laten zien. Meestal moet je een studentenpas kunnen laten zien. Maar niet letterlijk alle scholen hebben voor studenten een studentenpas.

Wanneer je geen studentenpas hebt, dan kun je ook een bewijs aantonen van je inschrijving op de school. Dus met de datum van dat je bent ingeschreven. Dit gaat meestal dan ook om een kopie hiervan.

Als je dit hebt gedaan, dan kun je het kopen en is de studentenkorting op de MacBook voor jou echt definitief een feit.

Hoeveel studentenkorting krijg je op een MacBook?

Bij elke vorm van korting hoopt vrijwel iedere consument zoveel mogelijk korting te krijgen. Hoe meer je kan besparen hoe beter toch? Iets wat voor een student natuurlijk helemaal mooi meegenomen is.

Hoeveel korting je krijgt als student, daar is eigenlijk geen vast bedrag of percentage van het aankoopbedrag voor vastgesteld.

Het verschilt per webshop en daarnaast ook nog eens per laptop. Dus hoeveel geld je exact zult besparen kan ik je helaas niet vertellen.

Wat ik je wel kan vertellen is dat de kortingen best wel aantrekkelijk zijn. Natuurlijk ook weer geen kortingen waarbij overal 50% staat vermeld.

Maar wel kortingen die aanlokkelijk genoeg zijn. Bij bijvoorbeeld campusshop zijn de kortingen naar mijn idee echt uitstekend. De kortingen variëren van 100 euro tot zo’n 400 euro per MacBook. Zulke kortingen zie je bij de normale webshops niet vaak als je het mij vraagt.

Door de studentenkorting op de MacBook bijvoorbeeld €300 goedkoper uitkomen in je totale opleidingskosten? ik zou er zeker voor tekenen en Jij ook uiteraard!

Maakt het uit of je een vervolgopleiding gaat volgen of beginnen op het voortgezet onderwijs?

Het woord studentenkorting klinkt natuurlijk wel heel breed. Eigenlijk zo breed dat je al gauw denkt dat zowel mensen uit het voortgezet onderwijs als mensen die op een vervolgopleiding zitten er aanspraak op maken. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Officieel ben je pas een student als je een MBO, HBO of WO studie volgt( vervolgopleiding). Mensen die op het voortgezet onderwijs zitten noemen we in principe scholieren. Als je deze twee begrippen van elkaar zou onderscheiden, dan denk je dat een studentenkorting alleen van toepassing is voor mensen die een vervolgopleiding volgen.

De twee eerder benoemde webshops maken onderling wel onderscheid tussen een vervolgopleiding of voortgezet onderwijs. Bij campusshop kun je van de studentenkorting profiteren als je zowel een vervolgopleiding volgt als je op het voortgezet onderwijs zit.

Op de homepagina kun je eigenlijk al de school waarop je zit selecteren. En hier zitten de scholen voor zowel voortgezet onderwijs als vervolgopleiding tussen.

Terwijl bij iused je enkel aanspraak maakt als je in Nederland of België een vervolgopleiding volgt. Zo heb je dan bij deze webshop als scholier van het voortgezet onderwijs niks te zoeken.

Conclusie: Laat de studentenkorting op de MacBook niet aan je voorbij gaan!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over de studentenkorting op de MacBook. Als student is het geen gedoe of dergelijke om van de studentenkorting gebruik te maken. Sterker nog, het verloopt heel eenvoudig.

De hoogte van de korting verschilt per MacBook maar, het zijn toch aardig wat euro’s dat je kunt besparen. Er zijn helaas weinig webshops waar je terecht kunt. Maar weinig is natuurlijk nog altijd beter dan niks.

Wil je als student niet de volle prijs betalen voor een MacBook? Dan is de keuze heel simpel en profiteer dan van de studentenkorting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *