iPhone 12 Mini kopen: De kleinste iPhone 12 versie!
Home » Berichten » iPhone 12 Mini kopen: De kleinste iPhone 12 versie!
iphone 12 mini kopen

iPhone 12 Mini kopen: De kleinste iPhone 12 versie!

In de zoektocht naar een passende iPhone voor jezelf heb je de keuze gemaakt. Je wilt de iPhone 12 Mini kopen. Dat is zeker helemaal geen verkeerde keuze die je maakt. In deze blog lees je alle belangrijke informatie over het kopen van de iPhone 12 Mini zoals, de prijs voor zowel los kopen als op abonnement. Maar natuurlijk ook inhoudelijk over de iPhone 12 Mini zelf. Dit gaat dan voornamelijk over de specificaties van het toestel. Ook komen enige gelijkenissen met de andere iPhone 12 modellen aan bod want, waarom zou je specifiek de iPhone 12 Mini willen kopen?

iPhone 12 Mini in het kort

De iPhone 12 Mini is de kleinste iPhone 12 versie uit het kwartet. Zoals de naam al aangeeft, gaat het om een iPhone 12 met het kleinste schermformaat. Dit model werd gewoon tegelijk met de andere iPhone 12 modellen uitgebracht.

Dit gebeurde in november 2020 dus, dit was een nieuwe iPhone in de coronaperiode.

Zelf noem ik de iPhone 12 Mini ook wel het kleintje van de iPhone 12 familie.

Alleen de iPhone 12 en iPhone 13 hebben ook een mini variant beschikbaar. Dus mocht de iPhone 12 het toch niet worden voor jou, dan blijft de iPhone 13 Mini ook nog over.

Waarom je echt specifiek voor een iPhone 12 Mini moet kiezen

De iPhone 12 heeft dus in totaal vier modellen waar je uit kunt kiezen. In het algemeen hebben deze vier modellen vrijwel zowat alleen maar gelijkenissen. Eigenlijk zou je bijna denken of het dan nog uitmaakt welk type iPhone 12 je gaat uitkiezen.

Maar ook toch zijn er op z’n minst wel wat kleine punten waar ieder model zich weet te onderscheiden van de rest. In dit geval dus ook de iPhone 12 Mini. Hier de punten waarom je specifiek een iPhone 12 Mini het best kan kopen.

Je gaat voor de iPhone 12 met het kleinste schermformaat

Van alle iPhone 12 heeft de Mini versie natuurlijk het kleinste schermformaat. En laat dit voor jou dan net de voornaamste reden zijn om dit model aan te schaffen. Je bent vast iemand die het liefst gebruik maakt van een zo klein mogelijk beeldscherm.

Het schermformaat van de iPhone 12 Mini is met een grootte van 5,4 inch zeker redelijk klein te noemen. Absoluut een stuk kleiner dan het 6,1 inch schermformaat van de “standaard” iPhone 12.

Als een schermformaat van 6,1 inch wat jou betreft te groot is, dan blijft alleen een kleiner beeldscherm dan natuurlijk nog over.

Goedkoopste iPhone 12 model

Dit is de iPhone 12 type die ook het goedkoopst is. Over het algemeen is dit toestel dan natuurlijk niet meteen een koopje want, dat is het zeker niet.

Maar het kost je altijd minder geld dan de andere iPhone 12 modellen. Toen de iPhone 12 modellen werden uitgebracht, waren de prijzen uiteraard duurder.

Inmiddels zijn er ook al iPhone 13 en iPhone 14 modellen uitgebracht dus, de iPhone 12 modellen zijn zeker niet de allernieuwste. Daardoor zijn alle iPhone 12 modellen ook wel wat in waarde verminderd.

Maar bij het kopen van een iPhone 12 Mini moet je nog steeds rekening houden met een bedrag van een kleine €600.

Meest compacte iPhone 12 model

Er zijn genoeg mensen met een grotere telefoon die vinden dat hun toestel compact genoeg is. Maar in het algemeen is het gewoon een feit, dat toestellen met een kleiner beeldscherm nog makkelijker te bedienen zijn.

Als je alle iPhone 12 modellen op een rijtje zou zetten, dan komt de iPhone 12 Mini als winnaar uit de strijd als het gaat om het meest compact zijn.

De iPhone 12 zelf komt eigenlijk ook nog wel redelijk in de buurt maar, de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max niet. Dit omdat de twee laatstgenoemden over een relatief groot tot super groot scherm beschikken.

Dan kun je dit niet eventjes heel makkelijk met één hand bedienen. Bij de iPhone 12 Mini is dit juist weer wel het geval.

Dit zijn eigenlijk de enige drie punten waarom je voor een iPhone 12 Mini moet gaan.

Hoeveel kost een iPhone 12 Mini?

Net las je al dat een iPhone 12 Mini zo rond de €600 kost en het goedkoopste iPhone 12 model is. Maar dit is voornamelijk afhankelijk van hoeveel GB je kiest. Hoe meer GB je kiest hoe hoger het bedrag is, heel simpel.

Het maximumbedrag dat een iPhone 12 Mini je ongeveer gaat kosten is ongeveer €700. Op z’n zachtst gezegd iets duurder.

Daarnaast kun je de iPhone 12 Mini ook op andere manieren kopen. Denk bijvoorbeeld aan een Refurbished variant. Dan kun je dit type al voor zo’n €400 in je bezit hebben. Een Refurbished exemplaar is natuurlijk bijna altijd goedkoper.

Of je kunt er net zo goed voor kiezen om in termijnen te betalen. Dan hoef je geen groot bedrag meteen op tafel te leggen.

Uiteraard kun je de iPhone 12 Mini ook kopen op abonnement. De prijzen hiervan zijn gewoon betaalbaar maar, kunnen wel sterk verschillen.

Het ligt er o.a. gewoon aan welke bundel je kiest met het aantal belminuten etc.

Maar net zo goed is het ook afhankelijk van welk bedrag je eerst eventueel als aanbetaling verricht.

Het is natuurlijk altijd zo dat, hoe hogere aanbetaling je doet hoe lager je maandelijkse kosten zijn.

In feite kan het zijn dat je nog geen vier tientjes per maand zal moeten betalen. Maar het kan ook zo zijn dat je juist wel zo,n €70-€80 maandelijks moet betalen.

Dit ligt in principe helemaal aan jou. Daarnaast is het ook afhankelijk of je je iPhone 12 Mini koopt met een verzekering. Een iPhone met verzekering kopen is natuurlijk altijd handig. Het kost extra geld maar, dit verschil is niet groot.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de iPhone 12 Mini?

De iPhone 12 Mini heeft in principe op de schermgrootte na, vrijwel allemaal dezelfde specificaties als de andere iPhone 12 modellen. Dit zijn de specificaties die van toepassing zijn voor de iPhone 12 Mini:

 • Opslagcapaciteiten: 64GB, 128GB en 256GB
 • Schermformaat: 5,4 inch
 • Aantal megapixels frontcamera: 12
 • Aantal camera’s aan de voorkant: 2
 • Aantal camera’s aan de achterkant: 1
 • Batterijcapaciteit: 2227 mAh
 • Netwerk: 5G
 • Werkgeheugen: 4GB
 • Garantie: Ja( meestal 2 jaar)
 • Super Retina XDR display
 • Chipsoort: A14 Bionic
 • Draadloos opladen: Ja
 • Gezichtsherkenning: Ja( Face ID)

Al deze specificaties zijn ook van toepassing voor de andere iPhone 12 modellen. Dat wil eigenlijk ook dan direct zeggen dat een iPhone 12 Mini kwalitatief helemaal niet hoeft te buigen voor de drie grotere broers.

letterlijk zwart op wit gezegd, alles wat de andere iPhone 12 modellen kunnen kan de iPhone 12 Mini ook. Op het gebied van specificaties valt er eigenlijk geen voorkeur te geven aan een ander model.

Heeft de iPhone 12 Mini dan geen nadelen?

De iPhone 12 Mini is te omschrijven als een prima toestel maar, dat betekent niet dat letterlijk alles perfect is. Dit zijn de minpunten waar je op kunt rekenen bij de iPhone 12 Mini:

Schermformaat niet altijd even optimaal bij films, series of video’s kijken

Met het schermformaat op zich is er helemaal niks mis mee. Met een schermgrootte van 5,4 inch kun je nog steeds prima zicht hebben. Alleen als je echt films, series of video’s op redelijke grootte wilt kijken, dan is een 5,4 inch scherm niet helemaal ideaal.

Vooral als je je iPhone op afstand legt ga je merken dat op deze manier naar je favoriete serie kijken niet helemaal zo fijn is. Dus als je echt je iPhone ook veel wilt gebruiken om naar series, films of video’s, is de iPhone 12 Mini niet de meest ideale type.

Batterijcapaciteit is een tegenvaller

Op zich is de batterijduur van de iPhone 12 Mini niet verkeerd maar, over het algemeen zou je voor zo een relatief nieuwe iPhone model toch een betere batterijduur mogen verwachten.

Dat alle iPhone 13 en iPhone 14 modellen over een betere batterijcapaciteit beschikken is niet verrassend te noemen. Maar het is wel verrassend te noemen dat de volgende iPhone modellen een betere batterijcapaciteit hebben dan de iPhone 12 Mini:

 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6S Plus
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone XS

Toch wel een verrassing dat er toch een aardig aantal oudere modellen zijn die over een betere batterijcapaciteit beschikken.

Het geeft dan toch maar ook aan dat een nieuwer model niet altijd een betere batterijcapaciteit heeft. Echter denken we dit wel vaak.

Ook voor de langere termijn een waardevol toestel

Het toestel mag dan niet splinternieuw zijn maar, dan nog steeds is het op de langere termijn waardevol.

Denk hierbij aan als je bijvoorbeeld op een gegeven moment zit te denken om je iPhone 12 Mini te verkopen.

Op de hoofdprijs hoef je uiteraard niet te rekenen maar, je zou er nog steeds makkelijk honderden euro’s voor kunnen vragen. Niemand die daar van echt een vreemd gezicht zal gaan trekken.

Een ander voorbeeld is wanneer je je iPhone 12 Mini wilt inruilen voor geld. Ook een bekende methode die je kunt gaan toepassen om er geld voor terug te krijgen.

Naast de iPhone 13 en iPhone 14 modellen zullen er nog meer vernieuwde toestellen komen in de toekomst. De iPhone 15 is zelfs al onderweg.

Maar de iPhone 12 Mini is zeker nog een aantal jaren in ieder geval geen oud toestel te noemen.

Hoewel dit toestel bijna drie jaar bestaat zal het in 2024 en zelfs nog een paar jaar later nog zeker meedoen met de rest.

Van een kleurrijk toestel is er ook sprake

Mocht je dan toch nog best wel wat twijfels hebben over wat voor kleur je gaat uitkiezen, dit toestel is een erg kleurrijk toestel dat beschikbaar is in zes verschillende kleuren.

Dat betekent dat je niet enkel alleen maar kunt kiezen uit de welbekende standaardkleuren. Uit deze kleuren kun je kiezen:

 • Zwart
 • Wit
 • Rood
 • Blauw
 • Paars
 • Groen

Zeker gunstig voor als je toch een voorkeur hebt voorneem felle kleur.

Wel rekening houden dat dit model een stuk beperkter te verkrijgen is als bij release

Ondanks dat de iPhone 12 Mini in principe nog omschreven worden als een aardig nieuw model, is de verkrijgbaarheid flink minder geworden als bij release.

Maar eigenlijk zijn zo´n beetje alle iPhone 12 modellen wat minder te verkrijgen. Dat komt omdat de iPhone 13 en iPhone 14 nu de meeste aandacht krijgen.

Conclusie: De iPhone 12 Mini kopen is nog steeds een prima keuze!

In deze blog heb je alle belangrijke informatie gelezen over het kopen van de iPhone 12 Mini. Over het algemeen is dit nog een relatief nieuw toestel in het kleinste schermformaat. Dit kleinste schermformaat is voor jou waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden om deze iPhone 12 soort te kopen.

In principe doet een iPhone 12 Mini verre van onder voor de andere iPhone 12 modellen. Het is bovendien ook een toestel dat echt wel nog een aantal jaren zal blijven meedraaien.

Natuurlijk is het ook een toestel met wat nadelen eraan. Echter zijn deze nadelen in mijn ogen echt zeer beperkt en zal je er in de praktijk eigenlijk niet iets van merken. Kortom, de iPhone 12 Mini is niet de meest denderende iPhone maar scoort zeker wel een ruime voldoende.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *