Huidige koers Apple: Hoe draait Apple momenteel op de beurs?
Home » Berichten » Huidige koers Apple: Hoe draait Apple momenteel op de beurs?
huidige koers apple

Huidige koers Apple: Hoe draait Apple momenteel op de beurs?

Apple is wereldwijd een bedrijf met een gigantische naamsbekendheid. Zo is Apple niet alleen bezig met het verkopen van eigen producten want, het is ook natuurlijk actief op de beurs. Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat zo´n groot bedrijf niet kan ontbreken. In deze blog lees je informatie over hoe actief Apple is op de beurs maar, vooral wat de huidige koers op dit moment is. Dat is het belangrijkste waar je een antwoord op wilt hebben.

Apple draait mee met de top

Ook Apple is niet plotseling zo´n waardevol bedrijf geworden. Letterlijk elk bedrijf is op nul begonnen om tot een (groot) succes te behalen. Het begon allemaal met het eerste product, de iPhone. Daarna zijn er zoveel nieuwe iPhones bijgekomen( iPhone 13 als meest recente). Vervolgens zijn er iPads, iMacs, MacBooks, AirPods en nog talloze nieuwe producten ook uitgebracht.

Alle producten worden wereldwijd miljoenen of soms wel miljarden keren verkocht. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo en, is een wereld zonder Apple producten best wel ondenkbaar. Het is haast niet voor te stellen dat Apple niet meer zou bestaan.

Wat is de status van Apple op de beurs?

Dat Apple een grote speler is op de beurs, is voor haast niemand denk ik een verbazing te noemen. Zelfs als je geen verstand hebt van beleggen en/ of het kopen van aandelen. Je zult misschien wel mensen horen zeggen dat ze geen liefhebber van Apple zijn maar, niet dat ze Apple niet kennen.

Op de beurs zijn er vaak wel honderden bedrijven actief dus, megaveel concurrentie is er gewoon altijd. Alleen is het ene bedrijf niet altijd van een soortgelijke niveau net als de ander. Daarom kan niet elk bedrijf ook concurreren met de ander.

Op de beurs zit Apple in het zogeheten NASDAQ-100 index. Dit een overzicht met de 100 grootste bedrijven ter wereld. Deze bedrijven moeten dan ook echt wereldwijd van waarde zijn zoals Apple.

In dit overzicht vind je naast Apple ook vergelijkbare gigantische bedrijven terug. Een paar voorbeelden hiervan zijn PayPal, Google, Amazon, Microsoft en Tesla. Allemaal bedrijven die een soortgelijke status hebben. Elk bedrijf is voor de wereld van grote waarde alleen, dan op hun eigen manier.

Google is overduidelijk de grootste zoekmachine waar op gezocht word, PayPal is het grootste online systeem om snel en gemakkelijk betalingen te verrichten. Zo is elk bedrijf de beste of grootste op een bepaald vlak.

Wat is de huidige koers van Apple?

Als je weet wat een beurs is, dan weet je natuurlijk ook dat koersen regelmatig veranderen. Dit kan per paar, kwartaal, per maand, per week en zelfs per dag anders zijn. Het kunnen sterke koersstijgingen zijn en helaas ook sterke koersdalingen. Zo gaat het eenmaal op de beurs.

Jij bent hoogstwaarschijnlijk geïnteresseerd in de huidige koers van Apple. Niet voor de lol natuurlijk maar, omdat je aandelen van Apple (misschien) wil kopen.

De huidige koers van Apple ligt nu exact op $157,22. Dit is dan precies op het moment van schrijven van de blog. Binnen de kortste tijd kan dit natuurlijk weer gedaald of gestegen zijn.

In een overzicht van de laatste maand is de koers best wel wat gedaald. Het schommelt nogal snel met redelijk wat verschillen erbij. Zo was er half augustus nog een piek van $175 en dat is nog vrij kort geleden. Het gaat dus letterlijk op en neer.

Hierbij gaat het dan ook over de slotkoers, de koers van een bedrijf per dagdeel. Hoe voor mensen de ene dag niet hetzelfde is als de ander, geldt dat ook op de beurs. De ene dag staat de koers er beter voor of niet.

Maar wat het overzicht van de laatste maand betreft, moet je rekening houden met een huidige koers van Apple tussen de $155 en $175. De verschillen zullen altijd wel blijven maar per dag zijn het meestal slechts kleine procentuele af- en toenames.

Is investeren in Apple aandelen een goed idee?

Als je voor Apple kiest, dan investeer je in een bedrijf op de beurs dat erg veel waard is. Nou draaide Apple vrijwel altijd al goed op de beurs maar, door de coronacrisis is Apple alleen maar harder gaan stijgen. Zo heeft Apple meerdere grote spelers van de troon gestoten die destijds domineerden.

Kortom, Apple heeft nauwelijks last gehad van de coronacrisis. Daardoor is Apple nu nog meer waard als voorheen. Op de beurs is Apple bijna maar liefst 2.600.000.000.000.000 euro waard( 2,6 biljoen om precies te zijn.

Bovendien is Apple een bedrijf dat alleen maar harder zal gaan groeien omdat, er steeds meer producten bij komen en dus ook meer worden verkocht. Dat resulteert meer in veel meer winst voor het bedrijf waardoor, de waarde exponentieel blijft toenemen. Oftewel in één zin kort en krachtig verwoord, Apple wordt alleen maar krachtiger en niet minder.

Hoe kun je zelf zien wat de huidige koers van Apple is?

Het is ook mogelijk om zelf de huidige koers van Apple te zien. Dit kan dan op twee manieren:

  1. Google: De grootste zoekmachine waarop letterlijk alles te vinden is, dus ook hoe het ervoor staat op de beurs. Wanneer je op Google intypt “” huidige koers Apple” dan zie je in cijfers vetgedrukt wat de huidige koers op dit moment is. Verder is er ook een grafiek te zien waarop van elke periode een analyse is( dit is van één dag geleden t/m vijf jaar terug. In letterlijk één seconde is de huidige Apple koers te zien.

2. Aandelen app: Een andere manier om heel snel de huidige koers te kunnen zien, is de aandelen app. Het is wel dan een vereiste dat je in het bezit bent van een iPhone, iMac, Apple Watch of iPad. De app is standaard al geïnstalleerd dus hoef je niet zelf het te downloaden. Je herkent de app makkelijk aan het de grafiek als symbool. Eigenlijk is het een app waarbij je alle activiteiten kunt bijhouden van de aandelenmarkt. Denk aan hoe het ervoor staat maar ook op de hoogte zijn van het laatste nieuws.

Conclusie: De huidige koers van Apple blijft redelijk constant

Iedere dag wijzigt de koers wel maar echt supergrote verschillen zijn er niet op te merken. Waarschijnlijk zal dat op de korte termijn ook niet veranderen. Zoals eerder benoemd kun je rekening houden met een koers tussen de $155 en $175. Verder ben je ook te weten gekomen dat je zelf op hele eenvoudige en snelle wijzer, de huidige koers van Apple, nieuwtjes/ ontwikkelingen op de aandelenmarkt kunt blijven volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *