Apple Watch SE bandjes: Het zijn er meer dan genoeg!
Home » Berichten » Apple Watch SE bandjes: Het zijn er meer dan genoeg!
apple watch se kopen

Apple Watch SE bandjes: Het zijn er meer dan genoeg!

Waarschijnlijk ben je al in het bezit van een Apple Watch SE maar toch, voelt het nog niet helemaal compleet voor jou. Met het horloge zelf is er helemaal niks mis mee. Om echt met een 100% tevreden gevoel ermee rond te lopen, ben je alleen nog opzoek naar een geschikte bandje hiervoor. In deze blog lees je alle informatie over de Apple Watch SE bandjes. Dit is o.a. informatie over beschikbare kleuren, de prijs en soorten bandjes.

Welke soorten Apple Watch SE bandjes zijn er?

In de zoektocht naar een bandje voor de Apple Watch SE, zijn er meerdere soorten waaruit je kunt kiezen. Hierin moet je dan voor jezelf de keuze maken uit welk soort materiaal, type sluiting en stijl je het liefst hebt. Eigenlijk gewoon dezelfde aspecten net als bij bandjes voor andere Apple Watches.

Type sluiting

Welke manier van de Apple Watch afsluiten is voor jou het fijnst? probeer dat voor jezelf een beetje in te schatten. Er zijn echt diverse type sluitingen met bijvoorbeeld de klittenbandsluiting, vlindersluiting, magneetsluiting en gespsluiting.

Echter is er geen type sluiting dat per se het meest is aan te raden. Uiteindelijk worden de bandjes gewoon prima afgesloten alleen, allemaal op een eigen manier. Wel is het zo dat de ene type sluiting makkelijker is dan de ander.

Een klittenbandsluiting is waarschijnlijk wat simpeler te gebruiken dan een vlindersluiting. Hieronder nog een overzicht van de andere type sluitingen waaruit je kunt kiezen:

 • Druksluiting
 • Rekbandsluiting
 • Klemsluiting
 • Speldsluiting
 • Vouwsluiting met drukknop

Net als bij de andere Apple Watches geldt, dat het aanbod voor de ene type sluiting (veel) beperkter dan bij de anderen.

Welke soorten materialen zijn er?

Apple Watch bandjes zijn altijd onder te verdelen in meerdere soorten materialen. Dat kan het dus wel lastig maken om welke materiaal je het best kunt kiezen. In principe is het aanbod gewoon bijna hetzelfde als bij bandjes voor andere Apple Watches.

De materialen Siliconen, RVS( roestvrij staal), Nylon, leer en Kunstleer hebben ook hier een groot aanbod.

Zo is het ook op dit vlak een kwestie van of je enig voorkeur hebt voor een bepaald soort materiaal. Als je wel wat hebt met leer, dan kies je hier natuurlijk voor( of kunstleer). Een leren bandje oogt een beetje oldskool maar desondanks, nog steeds een

Verder kun je ook nog kiezen uit deze materialen:

 • Metaal
 • Katoen
 • Kunststof/ Carbon
 • Staal
 • Hout
 • Kunststof

Voor jouw Apple Watch SE kun je dus prima een passend materiaal vinden voor het bandje.

Wat voor stijl past het best bij jou?

Naast de twee eerder benoemde factoren is er nog een derde factor. Dat is welke stijl je in jezelf herkend. Er zijn namelijk bandjes met twee verschillende soorten stijlen. Zie hier een overzicht van de twee stijlen waaruit je kunt kiezen:

Sportief: Dit is een bandje dat het meest passend is voor tijdens het sporten. Dus als je zelf een sportief persoon bent, past dit bandje er helemaal bij. Het bandje beschikt over extra gaatjes dat een sportieve look geeft. Zo’n bandje past helemaal voor bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Maar ook voor watersporten- en of activiteiten.

Klassiek: Je kiest liever voor een klassieke stijl. Dit zijn dan voornamelijk de bandjes gemaakt van leer. Geen opvallende zichtbare details maar, gewoon het echte oude leer waardoor het in één oogopslag te herkennen is. Deze klassieke stijl past bij elke outfit.

Hip: Voor een hippe stijl kom je het best uit bij de siliconen bandjes. Dit is omdat deze bandjes echt opvallend zijn. De kleuren zijn erg fel of juist zeer donker. Een zwart bandje is dan ook echt pikzwart en een rode bandje knalrood.

Zakelijk/chique: Ben jij zakelijk/chique ingesteld? dan wil je natuurlijk graag ook zo’n soort bandje. Een bandje dat een elegante indruk achterlaat is helemaal jouw ding. Misschien werk/ of ga je werken bij een bedrijf waar je altijd zakelijk gekleed moet zijn.

Dan voegt dit type bandje daar zeker nog wat extra aan toe en vooral met je zakelijke outfit. Dit zijn dan vaak de bandjes gemaakt van metaal, staal en roestvrij staal.

Neutraal: Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet per se een stijl hebt waar je voorkeur bij ligt. In dit geval kies je dan gewoon voor een bandje dat er neutraal uitziet. Voornamelijk zijn dit de bandjes gemaakt van Nylon en katoen.

Maar als je jezelf in meerdere stijlen herkend, dan is dat ook helemaal prima. Zo kun je elk bandje dan gebruiken voor bepaalde gebeurtenissen of omgevingen. Ga je bijvoorbeeld naar een gelegenheid waar een elegante( zakelijke) uitstraling het best bij past, dan past zo’n gouden bandje daar schitterend bij.

Zie hier een video waarin je een paar stijlen voorgeschoteld krijgt. Verder krijg je ook meteen een beeld van hoe verfrissend een bandje

Staat er een gezellig avondje uit op de planning, dan is een hip bandje daar prima mee te combineren. Zo kun je eigenlijk voor jezelf een beetje uitzoeken, welk bandje je op welke momenten om je Apple Watch wil dragen.

Wat kosten Apple Watch SE bandjes?

Qua kosten ben je voor Apple Watch SE bandjes hetzelfde kwijt als bij andere Apple Watches. Het is dus niet zo dat je minder hoeft te betalen dan iemand met een nieuwere Apple Watch. Dat komt ook omdat elk bandje op meerdere Apple Watches is toe te passen. Maar voor rondom de 10 euro kun je er al eentje hebben en heeft de prijs, een maximum van zo’n 100 euro.

En als je van twee of meer verschillende stijlen liefhebber bent, haal je nog steeds voor super goedkoop( mits je voor de hele goedkope bandjes gaat) meerdere bandjes in huis. Maar het is natuurlijk logisch dat de duurdere bandjes ook van betere kwaliteit zijn.

Voor 80 euro kun je één bandje hebben maar net zo makkelijk acht, negen of zelfs tien stuks. Puur een kwestie van tot hoeveel jij bereid bent uit te geven voor een bandje.

Vergeleken met de Apple Watch SE zelf, stelt de prijs van een bandje natuurlijk niks voor. Maar een goed bandje hoeft echt niet per se duur te zijn.

Het bandje vastzetten= letterlijk erin klikken

Om het bandje goed met de Apple Watch te koppelen, hoef je het letterlijk alleen maar erin te “klikken” om het even zo te benoemen. Zo werkt het in principe bij alle Apple Watch bandjes en modellen.

En mocht je meerdere bandjes in bezit hebben, dan kun je deze natuurlijk gewoon omwisselen. Het aan- en loskoppelen is letterlijk in een fractie van een seconde geregeld.

In welke kleuren zijn de bandjes beschikbaar? meer dan genoeg!

Waarschijnlijk heb je ook voorkeur voor een specifieke kleur. Eigenlijk kun je kiezen uit alle kleuren die er zijn. Dus jouw favoriete kleur zit er altijd gegarandeerd bij. Zo heb je ook altijd een passende kleur dat prima te koppelen is met de Apple Watch zelf.

Maar er zijn ook bandjes met kleurencombinaties erop. Denk bijvoorbeeld aan een bandje in een design met alle kleuren van de regenboog door elkaar gemixt. Minder kleuren combinaties kiezen is uiteraard ook mogelijk. Bijzondere kleuren zoals goud horen absoluut ook bij de collectie.

Dit zijn de bandjes voor mensen die echt heel erg willen opvallen. Verder heeft een mix van meerdere kleuren geen invloed op de prijs dus, betaal je hier niet extra voor.

Hoe weet je welke bandjes geschikt zijn voor de Apple Watch SE?

Kijk altijd eerst ook naar of het bandje wel geschikt is voor de Apple Watch. De meeste bandjes zijn in principe wel te gebruiken voor alle Apple Watch modellen maar, niet letterlijk allemaal.

Bij elk bandje staat erbij vermeld voor welke Apple Watches het gebruikt kan worden. Als de Apple Watch SE hier niet tussen staat, dan weet je dus dat je dit bandje niet moet kopen. Als je in de winkel schoenen gaat kopen, dan ga je dat ook niet doen zonder dat je weet welke maat schoenen het zijn.

De Apple Watch SE is één soort maar is net als bij andere modellen, onder te verdelen in verschillende maten. De maten 38MM, 40MM, 42MM, 44MM en 45MM zijn waaruit je kunt kiezen. Het is natuurlijk jammer als het bandje dat je hebt gekocht, niet de juiste maat blijkt te zijn.

Conclusie: Ook Apple Watch SE bandjes zijn in een ruim aanbod beschikbaar!

In deze blog heb je gelezen dat ook Apple Watch SE bandjes in diverse kleuren en soorten zijn. Er is hierin echt keuze zat maar, ook in prijscategorie. De laagste prijzen zijn echt super goedkoop dat, meerdere bandjes kopen nog verre van duur is.

Kortom, alle soorten stijlen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Dit kan natuurlijk lastig zijn maar jouw ideale bandje zit er ongetwijfeld tussen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *