Apple AirTag sleutelhanger: Is deze sleutelhanger echt zo bijzonder?
Home » Berichten » Apple AirTag sleutelhanger: Is deze sleutelhanger echt zo bijzonder?
apple airtag sleutelhanger

Apple AirTag sleutelhanger: Is deze sleutelhanger echt zo bijzonder?

Apple is zich de laatste jaren steeds verder aan het uitbreiden qua diversiteit van producten. Natuurlijk begon het allemaal met het verkopen van iPhones en vervolgens MacBooks etc. Maar Apple richt zich tegenwoordig ook steeds meer op beveiligingsproducten en één daarvan is de Apple AirTag sleutelhanger. Waarschijnlijk ben je dus opzoek naar een sleutelhanger alleen, is het deze ook nog eens van Apple. Dat klinkt erg interessant natuurlijk. In deze blog lees je alle informatie over de Apple AirTag sleutelhanger.

Hoe ziet de Apple AirTag sleutelhanger eruit?

De Apple AirTag sleutelhanger is vrij klein van stuk. Verder valt het meteen op dat Apple hierop hun visitekaartje afgeeft. Op het zogeheten AirTag vlak staat het officiële logo van Apple afgebeeld waarbij in één oogopslag, te zien is dat het van Apple is.

Het bovenste gedeelte is een rondvormige ring gemaakt van roestvrij staal. Hieraan gekoppeld zit dan een leren gedeelte waarvan, je de bovenkant kunt los- en vastmaken. Tijdens gebruik moet het uiteraard vast zijn.

Qua vorm lijkt het leren gedeelte een beetje op het mondstuk van een speen. Zo is het een sleutelhanger dat zeker niet is als anderen en dus, een uniek ontwerp heeft. Je kunt eigenlijk niet zeggen dat er ook maar één sleutelhanger is dat op dit type lijkt.

Aan de onderkant zitten gestreepte randjes in een draadachtige vorm dat gestikt is.

Uit welke kleuren kun je kiezen?

Er zijn zeker verschillende kleuren sleutelhangers waaruit je kunt kiezen. Echter is het aanbod in kleuren niet zo groot zoals, het bij de Apple Watch en Apple Watch bandjes wel het geval is.

Maar in principe kun je hierbij ook uit verschillende kleuren kiezen. Van donkere kleuren tot felle kleuren dus, kun je het nog steeds helemaal naar je eigen smaak toepassen.

Opvallend genoeg worden de kleuren op een andere maar ook, op een zekere creatieve manier benoemd. De meeste kleuren worden niet op een manier benoemd zoals wij dat normaliter wel doen.

Zie hieronder een overzicht van de beschikbare kleuren waaruit je kunt kiezen en, hoe het door Apple officieel is omschreven:

  • Groen> bosgroen
  • Zwart> middernacht
  • Bruin> goudbruin of zadelbruin
  • Paars> blauweregen
  • Donkerblauw> baltisch blauw
  • Geel> California Poppy
  • Rood
  • Wit

Andere benamingen voor kleuren maar, ze komen natuurlijk gewoon op hetzelfde neer. Kortom, niet super veel kleuren om uit te kiezen maar wel verschillende stijlen.

één groot nadeel: AirTag moet je los kopen

Voor als je ook nog niet wist wat een AirTag is, dat lijkt erg veel op een muntje in bijna altijd een half zwart en half wit gestreept design. Maar tegelijkertijd is dit ook een radar dat je o.a. aan je sleutelhanger kunt koppelen. De belangrijkste taak van deze AirTag is, het opsporen voor mocht je dit kwijtraken.

Het is dus meer een extra beveiliging voor de sleutelhanger zelf. De AirTag is natuurlijk rond en deze stop je dan in het ronde gaatje van de sleutelhanger. Op maat gemaakt dus past het prima.

Zie het zo, de AirTag is bedoeld om extra beveiliging te bieden aan de sleutelhanger. Puur om van waarde te zijn voor mocht je het kwijtraken. Maar om de AirTag sleutelhanger überhaupt te gebruiken is de AirTag geen vereiste.

Je maakt het jezelf wel een stuk veiliger als je de AirTag erbij aanschaft. Voor jou kan de AirTag het verschil maken tussen de kwijtgeraakte sleutelhanger wel of niet opsporen.

Misschien is het niet 100% te voorkomen dat je sleutelhanger kwijt raakt of gestolen wordt maar, juist in zulke situaties kan de AirTag de reddende engel zijn.

Het is vooral heel handig om hiervoor te kiezen, als je één of meerdere keren in het verleden je sleutelhanger bent kwijtgeraakt( of diefstal).

Waarom heet het de AirTag sleutelhanger als je de AirTag los moet kopen?

Gezien de naam verwacht je dat de AirTag samen met de sleutelhanger geleverd wordt. Maar waarom dat zo is heeft Apple nooit echt duidelijk gemaakt. Dus dan vraag je je natuurlijk af, waarom het de Apple AirTag sleutelhanger heet.

Het heet de AirTag sleutelhanger omdat deze speciaal gemaakt is voor de AirTag. Een sleutelhanger en de AirTag los van elkaar koopt maar, wel één geheel vormen( als je er optimaal gebruik van wil maken).

De sleutelhanger is gemaakt voor de AirTag en andersom is dat precies ook het geval. Belangrijk dus om te weten dat het twee aparte artikelen zijn die wel op elkaar aansluiten.

Maar als je het koopt, zie je ook in de titel duidelijk staan ” AirTag sleutelhanger”. Vandaar dus dat het benoemd wordt als de AirTag sleutelhanger of officieel genoemd Apple AirTag sleutelhanger.

Bij welke webshops kun je de Apple AirTag sleutelhanger kopen?

De Apple AirTag sleutelhanger is niet een Apple product dat je even gemakkelijk overal kunt kopen als bijvoorbeeld iPhones. Hier een overzicht van de webshops waar je de Apple Airtag sleutelhanger het best kunt kopen:

  • Bol.com
  • Coolblue
  • Smartphonehoesjes.nl
  • Mediamarkt

Er zijn nog wel iets meer webshops waarbij je terecht kunt alleen, bij deze vier webshops krijg je gewoon meteen een uitgebreid aanbod gepresenteerd. Waarschijnlijk is hier ook de kans het grootst dat je alle kleuren te verkrijgen zijn.

Door verschillende merken gemaakt

Net als bij de Apple Watch en Apple Watch bandjes, is de Apple Watch sleutelhanger afkomstig uit verschillende merken. Bijvoorbeeld iCable en Belkin zijn merken die een redelijk aanbod hebben. De merken bij de Apple Watch sleutelhanger zijn nog ruimer dan bij de Apple Watch en Apple Watch bandjes.

Wat ook wel opvallend is, bij de Apple Watch sleutelhanger is Apple wel een eigen merk. Dat betekent dus ook, dat voor een origineel exemplaar je bij het merk Apple moet zijn.

De andere merken zijn niet de 100% originele soorten. Maar ook dit zijn sleutelhangers die allesbehalve verkeerd zijn.

Uit welke materiaalsoorten kun je kiezen?

Ook bij de Apple AirTag sleutelhanger kun je uit verschillende materiaalsoorten kiezen. Al is de zo’n beetje de meest voorkomende materiaal, toch wel leer en siliconen. Maar je kunt ook kiezen uit materialen zoals kunstleer, metaal en kunststof.

Maar de siliconen en leren Apple AirTag sleutelhangers tref je het vaakst aan. Er zijn dus wel meerdere materialen om uit te kiezen alleen, zijn de siliconen en leren versies in de overduidelijke meerderheid.

Een super ruim aanbod op dit vlak is er allerminst. Het ligt er natuurlijk ook aan of soort materiaal voor jou iets uitmaakt.

Wat kost een Apple AirTag sleutelhanger?

In principe kun je voor een koopje al een AirTag sleutelhanger in bezit hebben. Voor een prijs van ongeveer 10 euro heb je er vast wel eentje alleen, is dit niet een 100% origineel exemplaar. Nogmaals, dit is dan enkel de sleutelhanger( dus zonder AirTag).

Dit zijn dan niet per definitie neppe soorten maar meer replica’s. Deze zijn qua materiaal wel van mindere kwaliteit maar, goed genoeg om de AirTag hiervoor te gebruiken.

Indien je voor een 100% origineel AirTag sleutelhanger kiest, dan kost het zo’n 40 euro. In het algemeen natuurlijk niet veel geld maar, voor een sleutelhanger is het wel aardig aan de dure kant.

Hoeveel kost een AirTag?

De AirTag zelf kost meestal rond de 35 euro. Het kost bijna letterlijk net zoveel als de AirTag sleutelhanger. Dus voor een kleine 80 euro heb je de AirTag sleutelhanger inclusief AirTag in bezit. Ondanks dat je de AirTag los moet kopen ben je er helemaal niet veel geld aan kwijt.

Voor zo’n belangrijk hulpmiddel een goedkope prijs betalen, is natuurlijk meer dan een prima deal. Uiteindelijk is de AirTag veel minder prijzig dan het design laat lijken.

Mocht je bijvoorbeeld toch liever wat meer AirTags in bezit te hebben, dan kun je ook een zogeheten 4-pack kiezen( vier stuks in een pak). Voor ruim 100 euro beschik je over vier AirTags en is het niet meteen paniek als je er eentje kwijtraakt. In principe is dit het best aan te raden voor als je op meerdere producten de AirTag wil gebruiken.

En alsof een 4-pack het maximum is, nee dat is het zeker niet. Je kunt zelfs ook kiezen uit een 5,6 of zelfs een 7-pack.

Zo kun je naast een sleutelbos de AirTag ook plaatsen op je tas bijvoorbeeld.

Ook belangrijk om te weten, is dat er in de kleuren onderling wel kleine prijsverschillen kunnen zitten. Het is dus niet zo dat je voor elke kleur exact dezelfde prijs hoeft te betalen.

Wat heb je verder nodig voor gebruik van de Apple AirTag sleutelhanger?

Om enkel de AirTag sleutelhanger te gebruiken, heb je op je op je eigen sleutels na niks verder nodig om het te gebruiken. Wk. je de AirTag ook kopen? Dan moet je wel de beschikking hebben over een iPhone.

Het moet wel een iPhone 6S of nieuwer zijn. Om de Apple AirTag sleutelhanger te gebruiken moet je het op je iPhone eerst instellen en vervolgens koppelen.

Net als bij de AirPods is hiervoor alleen bluetooth nodig. Zonder de AirTag eerst door bluetooth te koppelen, zal het natuurlijk je ook niet gaan lukken om je sleutelhanger terug te vinden.

In deze video hoe zowel de AirTag als de sleutelhanger wordt uitgepakt. Ook kun je precies zien hoe het koppelen van de AirTag met de iPhone gaat.

Ook goed bestemd tegen stof en krasjes

Aangezien de AirTag sleutelhanger er best stijlvol uitziet, wil je dit natuurlijk ook zou houden. In ieder geval het zo goed als stofdicht dus, blijven er niet snel stofresten op achter. Maar ook tegen krasjes is de AirTag sleutelhanger goed bestemd.

Uiteraard zijn krasjes niet 100% te voorkomen maar echt snel komen de krasjes er niet op. Het hangt er ook vanaf waardoor de krasjes veroorzaakt worden. Bij zorgvuldig gebruik blijft het in principe gewoon krasvrij.

Je hoeft je heus geen zorgen te maken dat je binnen de kortste keren al een ”minder” mooie AirTag sleutelhanger hebt.

Is een Apple AirTag sleutelhanger echt per se de beste?

Zoals je al hebt kunnen lezen, is een Apple AirTag sleutelhanger geen doodgewone sleutelhanger. Het is ook slechts een onderdeel van een geheel waarvan het andere onderdeel( de AirTag), het meest van waarde kan zijn.

Maar een AirTag sleutelhanger is niet zozeer de beste sleutelhanger die er is. Sowieso is een hulpmiddel als de AirTag niet 100% uniek want ook o.a. Samsung heeft namelijk ook een vergelijkbaar concept genaamd, de Samsung Galaxy Smart Tag.

Qua sleutelhanger alleen, krijg je er een stijlvolle sleutelhanger voor terug. Maar of je nou een sleutelhanger van 5 of 40 euro hebt, uiteindelijk is het uitsluitend gemaakt om je sleutels eraan op te hangen. Dus qua functionaliteit kan een sleutelhanger zich überhaupt niet onderscheiden.

Wel is het zo, dat de AirTag extra waarde levert aan de AirTag sleutelhanger. Hierdoor is de veiligheid beter gewaarborgd. Om het even kort en krachtig te verwoorden, wel een stijlvolle sleutelhanger maar echt per se de beste is wel iets teveel van het goede.

Een sleutelhanger zou in mijn ogen wel in functionaliteit iets bijzonders moeten hebben om, bestempeld te kunnen worden als de beste.

Kies daarom ook alleen voor de AirTag sleutelhanger omdat, je het gewoon een mooie sleutelhanger vind en/of gebruik wil kunnen maken van de AirTag. Iets wat je mooi vind en extra veiligheid ervoor terug krijgen, is een ideaal plaatje.

Conclusie: De ideale sleutelhanger voor extra veiligheid

De Apple AirTag sleutelhanger is er eentje van prima kwaliteit en een leuk design. Daar blijft het dan ook bij. Het is een sleutelhanger dat specifiek gemaakt is voor de AirTag dus, als je deze niet aanschaft heb je er ook niet een extra voordeel bij.

Als een mooi design bij een sleutelhanger voor jou geen enkele waarde heeft, is het niet nodig om voor een Apple AirTag sleutelhanger te kiezen. Voor veel goedkoper heb je er al eentje in bezit.

Met de Apple AirTag sleutelhanger wil je in principe bij verlies of diefstal, meteen actie kunnen ondernemen om het terug te vinden. Met de AirTag als hulpmiddel is dit ook mogelijk. Maar als je dit niet nodig vind is dat ook goed.


Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *