De Apple Watch Series 7 is een Apple Watch model dat je waarschijnlijk al een tijdje op het oog hebt. Alleen wil jij niet gaan voor een gewone Apple Watch Series 7. Jij wilt de Apple Watch Series 7 Cellular in je bezit hebben. Maar eerst wil je hier natuurlijk eerst uitgebreide informatie over lezen. In deze blog lees je alle informatie over de Apple Watch Series 7 Cellular. Denk hierbij aan de prijs, het design maar bijvoorbeeld ook het verschil met een gewone Apple Watch Series 7. Waarom zou je nou zo specifiek voor een Apple Watch Series 7 Cellular kiezen? Allemaal belangrijke punten die hier aan bod komen.
Wat is Cellular nou precies?
Als je het begrip Cellular voor het eerst hoort, dan klinkt het als iets vaags wat nog onbekend is. Het is eigenlijk heel simpel, door Cellular kan er door een toegevoegde simkaart verbinding worden gemaakt met een 4G of 5G netwerk.
Cellular is in de Apple wereld steeds meer aan het uitbreiden. Diverse Apple Watch modellen beschikken hier al over en datzelfde geldt ook voor verschillende iPads. Op sommige iPads kan Cellular zelfs meedraaien op het 5G netwerk.
Ze noemen een Apple Watch of iPad dan ook, Apple Watch/ iPad 4G. Dit omdat ze in de meeste gevallen hier op meedraaien.
Waarom kiezen voor een Cellular exemplaar?
Misschien wel de belangrijkste vraag in deze blog waar antwoord op wordt gegeven. Het is daarnaast ook een antwoord op wat het verschil is met een niet- Cellular Apple Watch( in dit geval een Apple Watch Series 7). Cellular klinkt misschien wel als iets wat een enorm verschil maakt maar, dat is het niet.
De onderscheiding zit hem eigenlijk alleen maar in de wijze van connectie. Deze connectie zorgt voor een makkelijker verloop om functies te kunnen uitvoeren. Het is een toevoeging die zorgt een efficiëntere werking.
De voordelen
Met elke Apple Watch die beschikt over Cellular profiteer je van de volgende voordelen:
- Bellen en gebeld worden zonder iPhone nodig te hebben: Normaliter moet je een iPhone bij je hebben om bellen en gebeld te kunnen worden. Met in dit geval de Apple Watch Series 7 Cellular hoeft dat niet. Zo zijn beide functies gewoon mogelijk als je iPhone gestolen, stuk of kwijt is.
- Berichten en andere meldingen ontvangen zonder iPhone nodig te hebben: Ook voor berichten en andere meldingen die je op je iPhone kunt ontvangen, bijvoorbeeld WhatsApp, e-mailberichten en nog meer.
- Je hoeft niet elke keer naar je iPhone te grijpen: Even los van dat je je iPhone niet nodig hebt, het kan gewoon een stuk fijner zijn om via je pols bijvoorbeeld de belfunctie uit te voeren i.p.v. in je zakken te moeten voelen naar je iPhone. Soms heb je misschien wat volle zakken waardoor je niet in één keer heel gemakkelijk je iPhone kunt pakken. Of denk bijvoorbeeld als je in een ruimte bent waar veel mensen dicht op elkaar staan.
Kortom, met een Cellular Apple Watch voelt het eigenlijk niet meer dat de iPhone ontbreekt. Misschien nog beter gezegd, alle functies zijn mogelijk zonder dat de iPhone nodig is. Je zou letterlijk je iPhone zelfs een keertje thuis kunnen laten of, zelfs tijdelijk niet meer hoeven gebruiken.
Als je regelmatig of soms je iPhone niet bij je wil hebben, dan is Cellular een optie waar jij zeker wat aan zult hebben.
Maar uiteindelijk moeten deze voordelen jou zo aantrekken dat je denkt, dit is waar ik naar opzoek was. Uiteraard moet je zelf ook denken dat een Apple Watch Series 7 het best bij je past.
Moet je zelf nog eerst iets doen om de Apple Watch Series 7 Cellular(4G) te kunnen gebruiken?
Elke Cellular Apple Watch functioneert dus door een digitale simkaart. Niet gek dat je je dus afvraagt hoe dit in zijn werk gaat en of je verder iets moet doen? Nou wat de simkaart betreft hoef je gelukkig niets te doen want, deze is ingebouwd.
Dat betekent dus geen hele zoektocht in winkels of op het internet voor een digitale simkaart. Het is wel weer zodat je eerst een e-sim abonnement moet aanschaffen. Dit kan alleen bij de providers KPN, T-Mobile en Vodafone.
Meer moeite kost het dan bij een niet- Cellular Apple Watch maar, ook weer niet heel veel.
Hoeveel kost een Apple Watch Series 7 Cellular?
De kosten mogen natuurlijk niet ontbreken want, een Cellular exemplaar heeft wat extra’s te bieden. Dan is het logisch gezien ook niet onwaarschijnlijk dat je hiervoor wat extra kosten kwijt bent. Maar hoeveel kost het je extra als je voor een Apple Watch Series 7 Cellular kiest?
Vrijwel welk Cellular model kost ongeveer zo’n 100 euro extra bovenop de standaardprijs( soms iets minder). Een Apple Watch Series 7 kost normaal gesproken ongeveer een kleine 430 euro dus, kost een Cellular model op z’n goedkoopst een kleine 530 euro.
Niet elke Apple Watch Series heeft dezelfde prijs omdat, het er van af hangt welke maat( 41 mm of 45mm) je kiest. Datzelfde geldt ook voor welke kleur je kiest. Waar de ene persoon voor een Apple Watch Series 7 Cellular 530 euro heeft betaald, kostte het voor de ander misschien 570 euro.
Maar onder de 600 euro zal het echt wel blijven. Je betaald er extra voor maar dat valt in principe best wel mee. Kortom, extra kosten dat voor iedereen wel te doen moet zijn.
Dan ben je qua kosten nog niet klaar want, er is een abonnement nodig. Dat betekent dus ook elke maand betalen aan je provider. Maar in dit opzicht vallen de kosten echt reuze mee. Buiten je mobiele abonnement betaal je met dit erbij meestal nog zo’n 5 euro per maand extra. Eigenlijk een koopje dat je in portemonnee helemaal niet voelt.
Welke nadelen brengt een Cellular model met zich mee?
Een Cellular model heeft zoals je net al las zeker wat voordelen. Waarschijnlijk kun je er zelf al één invullen, zie hier de nadelen op een rijtje:
- Alleen te gebruiken met een eSIM abonnement: Helaas moet je bij je mobiele provider terecht voor een 4G Apple Watch Series 7. Het is jammer dat je na zo’n 100 euro aan extra kosten ook nog eens een eSIM abonnement moet hebben.
- Een stuk duurder en heeft niet al te veel verandering: Hoe je het ook bekijkt, je krijgt er in principe alleen maar een 4G verbinding voor terug zonder dat de iPhone nodig is. Het is zeker een verandering waar je wat kunt hebben maar aangezien dit vrij mager is, dan klinkt het prijsverschil toch niet bepaald klein.
- eSIM abonnement alleen te verkrijgen bij KPN, Vodafone en T- Mobile: Alleen notabene de drie grootste mobiele providers bieden deze eSIM abonnement aan. Als geen enkele van deze provider je aantrekt, dan is het toch wel een tegenvaller dat je geen eSIM abonnement voor je Apple Watch kunt kiezen.
Dat betekent ook geen verrassingen qua design
Het betekent dus ook dat er geen veranderingen zijn qua design. Van de buitenkant kun je nooit zien dat het om een Cellular exemplaar gaat. Een Apple Watch Series 7 Cellular is precies hetzelfde als een Apple Watch Series 7. De verandering( simkaart) is intern.
Op een Cellular model is er ook geen tekst zichtbaar het om zo’n type Apple Watch gaat. Letterlijk en figuurlijk hetzelfde als een niet- Cellular model.
Voor de rest is eigenlijk alles precies hetzelfde
Wat de andere specificaties betreft, is alles precies hetzelfde als bij de Apple Watch Series 7. De keuze uit dezelfde kleuren, dezelfde functies, afmetingen, gewicht en ga zo maar door.
Het kan natuurlijk wel zo zijn dat voor een Cellular model dat de kleur groen uitverkocht is maar, dat voor de gewone Apple Watch Series 7( of een ander model) de groene kleur wel beschikbaar is.
Je haalt met een Cellular type eigenlijk zo goed als precies een zelfde soort Apple Watch in huis. Zie het ongeveer zo, het verschil tussen een Cellular model en normaal model is, kleiner dan een model en de opvolger ervan.
Een voorbeeld hiervan is dat het verschil tussen de Apple Watch Series 7 Cellular en Apple Watch Series 7, nog minimaler is dan het verschil tussen de Apple Watch Series 7 en Apple Watch Series 8.
Conclusie: Precies dezelfde Apple Watch Series 7 met een klein maar nuttig verschil
In deze blog heb je de belangrijkste informatie gelezen over de Apple Watch Series 7 Cellular. Hieruit kun je vaststellen dat dit type zo goed als hetzelfde is als een gewone Apple Watch Series 7. Het enige kleine maar ook nuttige verschil is dat een Cellular type ervoor zorgt dat je zonder je iPhone overal en elk moment bereikbaar kunt zijn. Gewoon o.a. bellen met mensen vanaf je pols, berichten versturen, dat is bij dit model waar je van profiteert.
Zoals je al las, zijn de nadelen dat het je wel uiterlijk zo’n 100 euro extra kost en bij een mobiele provider zitten een vereiste is. De nadelen op zich vallen uiteindelijk best mee. Kortom, de Apple Watch Series 7 Cellular kies je omdat een Series 7 model je het meest aantrekt. Daarnaast wil je ook op een mobiele verbinding altijd te bereiken zijn zonder de iPhone nodig te hebben. Alles wil je kunnen doen vanaf de Apple Watch.