Apple Watch Ultra kopen: Een unieke Apple Watch!
Home » Berichten » Apple Watch Ultra kopen: Een unieke Apple Watch!
apple watch ultra kopen

Apple Watch Ultra kopen: Een unieke Apple Watch!

Qua diversiteit zeker geen gebrek bij de Apple Watch. Veel verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen. Alleen verschillen deze stijlen eigenlijk toch niet zoveel van elkaar? en zijn de verschillen toch heel minimaal of toch niet? Nou er is toch ook echt wel een Apple Watch die heel anders is dan de rest. Dat is de Apple Watch Ultra, een type dat veelbelovend klinkt. Aan de naam verwacht je in ieder geval dat het niet zomaar een Apple Watch is en indruk weet te maken. In deze blog lees je het complete plaatje van deze mysterieuze Apple Watch. Wat heeft het in huis, verschil met andere Apple Watches, wat kost dit type Apple Watch? Na het lezen van deze blog heb je hier allemaal antwoord op gekregen en kun je zelf nagaan of de Apple Watch Ultra kopen iets voor jou is.

Wat is de Apple Watch Ultra?

Dit type Apple Watch is alleen qua naam al erg uniek te noemen. Als je maar een beetje op de hoogte bent van hoe de Apple Watch zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, dan weet je dat de modelnamen allemaal in de noemer “SE Series” vallen. Verder is dit ook van 1 t/m 8 als toevoeging.

Dus wat moet de naam Apple Watch Ultra dan voorstellen? Een absolute unieke Apple Watch dat zich letterlijk en figuurlijk weet te onderscheiden van de rest! Het is eind september dit jaar gelanceerd dus, is sowieso per definitie de allernieuwste Apple Watch. Daarnaast is het een model dat gericht is op extra prestaties leveren.

Sommige producten hebben een zogeheten Limited Edition versie. Dat is hoe je de Apple Watch Ultra ongeveer kunt beschouwen. Een speciale versie dat over specificaties beschikt wat de andere soorten niet hebben.

Zie in de onderstaande video een korte maar krachtige introductie van de Apple Watch Ultra:

Er zijn verder niet al te veel plekken online, waar je een Apple Watch Ultra zult kopen. Niet heel verrassend is één daarvan Bol.com waar je het best terecht kunt.

Het design: Eigen stijl en creatief

Net las je al dat de Apple Watch Ultra letterlijk en figuurlijk is dan de rest. Hier valt het design ook onder en is makkelijk te herkennen. Wat meteen en het meest opvalt is het klokje op de wijzerplaat. Je ziet dat het een klokje is maar, het heeft zeker ook wat weg van een kompasachtige look.

Zo mag je toch echt wel spreken van een creatief design dat is aangebracht. Als je de Apple Watch Ultra naast de andere modellen legt kun je deze er binnen één oogopslag uitpikken. Dit is dan wel puur op basis van wat je op de wijzerplaat ziet. Het bandje is eigenlijk vrijwel hetzelfde dus, daar hoef je niks anders van te verwachten.

Het design kun je ook wel omschrijven als flitsend en uniek. Je kunt dus niet zeggen dat de Apple Watch Ultra op de rest lijkt.

Uitpakken en bezichtiging

In deze video zie je de Apple Watch Ultra uitgepakt worden en zie je helder hoe flitsend het oogt:

Wat heeft de Apple Watch Ultra in huis?

De benaming van dit model wekt waarschijnlijk meer nieuwsgierigheid bij je op. Het is dan interessant om op het inhoudelijke gedeelte in te gaan oftewel, de specificaties. Want dit mag dan wel de Apple Watch Ultra zijn maar presteert dit type dan ook als een echte “Ultra”? Nou allereerst zie je hier de punten die hierop uitsluitend van toepassing zijn oftewel, de vernieuwde aangebrachte specificaties:

 • Dubbele GPS frequentie die veel nauwkeuriger is
 • Grote horlogekast van titanium
 • Groter scherm( 49 mm)
 • Microfoons en sterkere speaker die beter geschikt zijn in slechte weersomstandigheden
 • Dunner en platter scherm van 1,99 inch
 • Actie nemen als je in een noodsituatie zit( sirene inschakelen)
 • Lichamelijke prestaties zoals workouts worden gedetailleerder gemeten
 • Een sterk verbeterde batterijduur( tot ongeveer 60 uur)

Dit waren de vernieuwingen maar daarnaast, zijn er nog meer algemene specificaties die de andere modellen ook hebben zoals bijvoorbeeld:

 • Waterbestendig
 • Waterdicht tot 100 meter diep
 • Schokbestendig
 • Touchscreen
 • Bedtijd aangeven
 • Hartslag meten
 • Alarmfunctie

Sowieso is de Apple Watch Ultra het model dat het meest te bieden heeft. Je kunt er dus meer uithalen. Aan jou natuurlijk om je af te vragen in hoeverre jij dat ook daadwerkelijk wilt.

Naast Bol.com is de meest gunstige webshop om een Apple Watch Ultra te bemachtigen, toch echt wel Coolblue.

Wat betaal je voor een Apple Watch Ultra? nou best fors!

Überhaupt is de Apple Watch natuurlijk geen goedkoop horloge. Maar als je hoort dat er nog een Ultra versie is, dan moet het waarschijnlijk toch wel flink wat gaan kosten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, kost een Apple Watch Ultra 1000 euro.

Nou stelt dit in vergelijking met de top luxemerken zoals Rolex helemaal niks voor. Echter is 1000 euro voor een horloge wel nog altijd een forse prijs. Hiervan kun je twee Apple Watch Series 8 modellen kopen en tientallen goedkopere horloges.

Dat de Apple Watch Ultra duurder dan zijn voorganger( de Apple Watch Series 8) zou zijn, was zo goed als zeker. Maar twee keer duurder is een aanzienlijk prijsverschil( voorganger kost 500 euro). De Apple Watch Ultra is dan ook de duurste soort die er is.

Op wat is deze prijs gebaseerd?

Natuurlijk kost het niet zomaar 1000 euro. Je hebt al kunnen lezen wat de vernieuwingen zijn op dit type. Op basis van deze vernieuwingen is de prijsbepaling gebaseerd maar, daar kan nog wat dieper op worden ingegaan.

Er moet hier ook vast wel een duidelijkere uitleg voor nodig zijn want, het roept op tot verheldering. Lees hieronder hoe de punten met de daarbij behorende omschrijvingen:

Het is gemaakt van Titanium

Allereerst is het materiaal al onderscheidend. De Apple Watch Ultra is namelijk gemaakt van Titanium, een zeer sterke metalen stof. Alleen dit type Apple Watch beschikt hierover. Het is dan het sterkste materiaal voor een Apple Watch.

Het wil dus ook zeggen dat dit materiaal het minst snelst schade zult lijden. Andere Apple Watches beschikken ook over materiaal waar absoluut niks mis mee is maar, titanium steekt toch echt wel boven de rest uit.

Beter gezegd, de Apple Watch Ultra is het model dat beschikt over de sterkste materiaal. Krasjes, barstjes etc zal je hierop het minst snel zien.

Maar ook bij situaties zoals vallen of stoten weet dit materiaal het meest te incasseren. Kortom, dit materiaal is in ieder geval een groot pluspunt.

GPS is veel nauwkeuriger

Zoals je net ook al las, werkt de GPS nauwkeuriger dan bij de rest. Maar nauwkeuriger in welk opzicht dan? want een GPS is sowieso een functie met een nauwkeurige werking. Dat klopt alleen, is de GPS van de Apple Watch Ultra overal net zo nauwkeurig en de andere modellen niet.

Waar bij de andere modellen hoge gebouwen, bomen en bossen de nauwkeurigheid kunnen hinderen, is dat bij de Apple Watch Ultra niet het geval. Dus ook in het bos waar je de weg kwijt bent en vreest om hier niet meer uit te komen, red deze GPS je zeker hieruit.

Hiermee mag je echter niet vaststellen dat de andere modellen over een slechte GPS beschikken. De GPS van de Apple Watch Ultra is gewoon uniek. Maar hoe komt het dan dat deze GPS nog specifieker de route en locatie weet te signaleren? Dat komt doordat de GPS van de Apple Watch Ultra een andere chip heeft.

Het bevat de L5 GPS dual frequentie chip. Dit is een chip dat gericht is op lokalisering in tot in de uiterste precisie. Je kunt het ook wel omschrijven als een dubbele GPS systeem.

Ook te bedienen met natte handen en handschoenen aan

Ook op dit vlak weet de Apple Watch Ultra zich optimaal te onscheiden van de rest. Dit type hoef je niet uitsluitend op de normale manier te bedienen.

Allereerst kun je het gewoon bedienen met natte handen. Van die spetters op je handen raakt de Apple Watch Ultra echt niet van slag.

Waar je bij de andere modellen alleen met droge handen tot bediening kunt overgaan, is dat bij de Apple Watch Ultra niet zo.

Ben je bijvoorbeeld net klaar met zwemmen of eventuele andere wateractiviteiten, hoef je niet bang te zijn dat de bediening niet werkt of vast gaat lopen door je natte handen.

Zo kun je zelfs met natte vingers prima de functies uitvoeren die je in gedachte hebt. Het geeft ook aan dat deze Apple Watch niet schrikt van wat vochtigheid tijdens het bedienen.

Niet alleen tegen vochtigheid tijdens het bedienen is de Apple Watch Ultra beter geschikt. Ook als je handschoenen aan hebt functioneert de bediening niet anders als zonder handschoenen. Er zijn in het algemeen niet veel apparaten met touchscreen die met handschoenen te bedienen zijn. Niet een supergroot voordeel om voor te buigen maar, in het algemeen is het wel te bestempelen als een voordeel.

Uiteraard profiteer je vooral van dit voordeel in de winter( dan worden handschoenen het vaakst gebruikt). Normaal gesproken is het even moeten uittrekken van de handschoenen ook niet gelijk iets wat je niet prettig vindt.

Echter kan het wel onprettig zijn als je je handschoenen voor bediening van je Apple Watch moet uittrekken als het buiten (super) koud is. Soms kan de kou zo sterk zijn dat je niet eens voor een paar seconden je handschoenen uit wil trekken.

Als je je vingers op een touchscreen apparaat zet, dan vangt deze hiervan het signaal op en selecteert hetgeen wat jij aan hebt getikt. Bij de meeste apparaten zorgen de handschoenen ervoor dat het signaal niet wordt opgepakt.

Touchscreen is ook bedoeld om je vingers te gebruiken en daarmee, wordt dan je blote vingers bedoeld. Met handschoenen om is er geen sprake meer van blote vingers. Voor de Apple Watch Ultra is dit geen enkel probleem en is wel gewoon met handschoenen te bedienen.

Alleen in het geval bij de Apple Watch gaat de dank niet uit naar een verbeterde touchscreen aangezien, deze met een kroon en actieknop bediend worden. En dit zijn dan net de middelen die bij dit voordeel een rol spelen.

Alle andere Apple Watches hebben dit ook dus, hoe kan het dan dat de Apple Watch Ultra wel met meer vochtigheid en handschoenen bediend kunnen worden? Dat komt omdat zowel de kroon als de actieknop groter zijn. Hierdoor kunnen ze meer opvangen.

Uitstraling is uniek

Of je de uitstraling van de Apple Watch Ultra beter bij jezelf vind passen is iets anders maar, de uitstraling is wel absoluut uniek. Door de kompasachtige look kun je in één oogopslag zien dat het gaat om een Apple Watch Ultra.

De Apple Watch Ultra heeft een eigen identiteit, zo kun je het in principe ook wel opvatten. Verder oogt de uitstraling ook best wel chique dus, brengt het ook wel een stijlvolle look met zich mee.

Batterijduur is veel beter

Ook op het gebied van batterijduur is de Apple Watch Ultra beter. Deze gaat ongeveer zo´n 36 uur mee op een normale lading. Dat is toch wel behoorlijk lang te noemen. Je kunt dus heel wat tijd besteden aan je Work-out ritme bijhouden, je hartslag in de gaten houden etc.

Die 36 uur is bij normale gebruik. Net als bij de iPhone, iPad en iMac beschikt de Apple Watch over de zogeheten energiebesparingsmodus. De functie die ervoor zorgt dat de batterij minder snel leegloopt.

Indien je ervoor kiest om deze functie in te schakelen, dan zal de batterij rond de 60 uur meedraaien. Kortom, op het gebied van de batterijduur scoort deze Apple Watch enorm hoog!

Wanneer je verwacht dat een periode van 36 uur wat twijfelachtig is, dan schakel je heel simpel de energiebesparingsmodus in en de batterijduur is met een fors aantal uren verlengd!

Wat zijn de redenen om wel een Apple Watch Ultra te kopen?

Dat de Apple Watch Ultra een prima horloge is, mag nu wel duidelijk zijn. Maar toch kiest vrijwel niemand zomaar een bepaalde horloge uit. Zie hier waarom je wel voor een Apple Watch Ultra zou moeten kiezen:

 • Je wil een betere GPS functie: Zoals je al eerder hebt kunnen lezen is de GPS functie van de Apple Watch Ultra beter. De werking is in principe gewoon hetzelfde als op andere Apple Watches maar, de GPS functioneert nog steeds hetzelfde op afgelegen plekken zoals bossen. Het is maar net waar jij je GPS het vaakst denkt nodig te hebben en hoeveel waarde jij hieraan hecht. Doe je bijvoorbeeld weleens of regelmatig aan een boswandeling, dan is een zo´n gedetailleerde GPS zeer ideaal( voor mocht je even twijfelen war je bent of echt verdwaald zijn)
 • Je wil een Apple Watch dat zich qua uiterlijk onderscheid van de rest: De Apple Watch Ultra heeft zijn eigen stijl. Het heeft een opvallend design( kompasachtig) en daar moet je ook maar van houden. Alleen al als je het ziet, weet je dat het om een Apple Watch Ultra gaat. Bij de andere Apple Watch exemplaren zal je waarschijnlijk je wel eerst af moeten vragen om welk model het gaat. Kortom, een opvallend design is wel echt jouw ding.
 • Je wil de meest stevige Apple Watch: Deze Apple Watch is gemaakt van titanium en daarmee de sterkste Apple Watch. De horlogekast is superstevig en waterdicht dus, door titanium is het gelukkig moeilijk klein te krijgen. Bovendien geeft het ook een extra gevoel van veiligheid dat je gewoon weet, deze Apple Watch kan meer incasseren dan de rest.

Wat zijn redenen om niet een Apple Watch Ultra te kopen?

Hoe opvallend en uniek de Apple Watch Ultra ook is, er zijn ook redenen om hier niet voor te kiezen. Dit zijn de volgende redenen waar het om gaat:

 • Het is de duurste Apple Watch: De Apple Watch Ultra is 2/3 keer duurder dan de andere modellen en zelfs de goedkoopste Apple Watch, is allesbehalve een koopje. Dat betekent ook dat je voor de prijs van één Apple Watch Ultra op z’n minst twee andere Apple Watch modellen kunt kopen. Als je een ander model al prijzig vindt, dan kun je de Apple Watch Ultra eigenlijk al snel uit je hoofd zetten. Puur een budgetskwestie waarbij je jezelf moet afvragen, of je het ervoor over hebt om 1000 euro te betalen voor een Apple Watch. Je kunt voor een stuk goedkoper al een Apple Watch bemachtigen.
 • Je bent niet onder de indruk van het design: Het kompasachtige design, de ene persoon vindt het wat en de ander helemaal niks. Als dat laatste voor jou van toepassing is, dan past een andere Apple Watch toch beter bij jou. Gewoon niks meer dan een kwestie van of het design jou enigszins aantrekt.
 • Je vindt de extra specificaties tegenvallen( voor de prijs): Wat natuurlijk ook kan is, dat verwachtingen die je had toch wel tegenvallen. En voornamelijk ook voor de prijs had je misschien meer van deze Apple Watch verwacht.
 • Refurbished nog steeds aan de dure kant: Nou is deze Apple Watch ook refurbished te verkrijgen alleen, is het prijsverschil zeer minimaal. Dat wilt dus zeggen dat echt “veel” goedkoper betalen dan voor een “gewone” variant er niet in zit. Een refurbished type is hooguit ongeveer 50 euro goedkoper. Maar ook met die 50 euro minder is 950 euro een bedrag dat nog steeds tegen de 1000 euro aan zit.

In welke kleuren bandjes kun je de Apple Watch Ultra kopen?

Het horlogekastje is in principe vrijwel altijd hetzelfde van kleur. Qua bandjes is er zeker wel diversiteit want, er zijn verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Echter is het zo, dat het ook niet in letterlijk alle kleuren te verkrijgen is.

De bandjes zijn verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Beige
 • Blauw
 • Geel
 • Grijs
 • Groen
 • Oranje
 • Wit
 • Zwart

Niet een supergroot aanbod maar wel divers. Een tegenvaller is misschien wel dat er voor dit type geen Gouden bandje beschikbaar is want deze kleur, is steeds populairder aan het worden.

Conclusie: De Apple Watch Ultra kan meer bieden dan de rest

Na het lezen van deze blog weet je het complete plaatje van de Apple Watch Ultra. Daaruit komt naar voren dat dit de beste Apple Watch is. Inhoudelijk beschikt het over specificaties waar de andere modellen niet over beschikken.

Zowel van de buitenkant als van de binnenkant heeft de Apple Watch Ultra wat strepen voor. Hoe je het keert of draait, je haalt een type Apple Watch in huis met de beste specificaties. Zo kan de gedetailleerde GPS voor jou een stuk meer van waarde zijn.

De Apple Watch Ultra is niet voor de standaard Apple Watch liefhebber. Het is voor de liefhebber die voor wat extra’s ook bereid is om extra erin te investeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *