iPad Houder: Niet je iPad hoeven vasthouden!
Home » Berichten » iPad Houder: Niet je iPad hoeven vasthouden!
ipad houder

iPad Houder: Niet je iPad hoeven vasthouden!

Soms willen we niet de hele tijd ons apparaat vasthouden. Uiteindelijk als je iets heel lang vast hebt, wil je het even ook kunnen gebruiken zonder het te hoeven vasthouden. Gelukkig is daar een prima oplossing voor. Waarschijnlijk komen iPhone houders je al bekend voor maar, ook voor de iPad zijn er houders beschikbaar. Je hebt misschien al een iPad alleen, denk je dat een houder kopen toch gaat zorgen voor een prettiger gebruik wat jou betreft. In deze blog lees je alles uitgebreid over de iPad houder. Van de soorten houders en prijzen tot aan hoe je het moet gebruiken. Maar vooral ook waarom een iPad houder zo handig is.

Waarom kiezen voor een iPad houder?

Eerst een duidelijk antwoord op misschien wel de belangrijkste vraag. Naar mijn idee koop je een iPhone houder omdat, je niet altijd je iPad wilt vasthouden. Eigenlijk een hele simpele redenering. En eigenlijk ook omdat je het comfortabeler voor jezelf kan maken.

Je kunt andere dingen tegelijkertijd doen

Een iPad houder zorgt ervoor dat je niet enkel met de iPad bezig hoeft te zijn. Stel dat je bijvoorbeeld aan tafel gaat eten, dan is het niet zo fijn om tijdens het eten ook de iPad te moeten vasthouden. Door de iPad in een houder te hebben, kun je tijdens het eten tegelijkertijd ook bijvoorbeeld naar je favoriete Netflix serie kijken.

Maar ook tijdens het koken, opruimen en nog meer bezigheden kun je alles bekijken op je iPad. Zonder houder moet je bijna altijd direct de iPad wegleggen als je iets anders gaat doen.

Dan moet je elke keer bijvoorbeeld je serie op pauze zetten of even stoppen met videobellen.

Van wat verdere afstand kijken is geen probleem voor jou

Met een iPad houder is de afstand tussen jou en de iPad natuurlijk wel (iets) ruimer. In je handen is de afstand nog amper een halve meter. Met een iPad houder is de afstand misschien zelfs twee of drie meter. Je bekijkt alles dan dus wel van wat verder.

Als dit voor jou nog steeds prima is, dan is een houder ook een goede keuze.

Waar kun je de iPad houder gebruiken?

Een houder van een apparaat gebruiken we meestal niet de hele dag. Meestal op plekken waar vasthouden niet zo comfortabel is of zoals eerder genoemd tijdens sommige bezigheden.

In principe kun je de houder op verschillende plekken gebruiken. Een houder is vooral goed te gebruiken voor in de auto en in het vliegtuig. Maar toch hoef je de houder niet alleen hierin te gebruiken.

Je kunt net zo goed de houder gebruiken in de keuken, op een bureau of tafel. Dus ook prima op school of werk. Zelfs een iPad houder in je kamer plaatsen kan gewoon.

Het is ook afhankelijk van welk type iPad houder je hebt waar je later meer over leest. Niet alle iPad houders zijn namelijk overal geschikt voor. Maar in vergelijking met de iPhone houder zijn iPad houders wel meer divers.

Eigenlijk best makkelijk om te begrijpen omdat een iPad veel groter is dan een iPhone.

Uit welke type iPad houders kun je kiezen?

Er zijn meerdere soorten iPad houders beschikbaar. Welke soort het best bij je past is afhankelijk van hoe je de houder wil kunnen gebruiken. Hier een overzicht van de soorten:

Normale houder

Dit is het type houder dat het simpelst is. Het is een rechtopstaande houder in een soms nogal Pyramide-achtige vorm, rechthoekvormige of zigzagvormige exemplaar.

Opvouwbare houder

Dit is de type houder die opvouwbaar is. Het is na de normale houder de “minst” spectaculaire houder uit de verzameling. Deze houder is het best te gebruiken voor thuis en onderweg. Ook prima te gebruiken voor op je schoot.

Magnetische houder

Een van de meest opvallende type houders is toch wel de magnetische houder. Dit is een ijzeren houder met hieraan een groot vierkant gekoppeld waar je de iPad op legt. Deze houder is goed te gebruiken voor privé en werk.

Eigenlijk zijn er drie merken magnetische houders. Dat zijn de merken Padneet, MagFire en MagStand.

Autohouder

De houder die specifiek gericht is voor gebruik in de auto. Naast het stuur kun je bijvoorbeeld de autohouder plaatsen. Voor de bestuurder is tijdens het verkeer de iPad gebruiken uiteraard niet handig. Tenzij je ergens even stilstaat. Maar de bijrijder kan tijdens het rijden wel makkelijk de iPad bedienen.

Autohouder hoofdsteun

Niet alleen de personen die voorin zitten kunnen profiteren van de autohouder. Ook de personen achterin kunnen de autohouder net zo comfortabel gebruiken. Het gaat hierbij dan wel om een ander type autohouder, namelijk de autohouder hoofdsteun. Deze is dus voor als je achterin zit.

Aan het ijzeren gedeelte zit een balk vastgeklemd met daaraan nog een tussenstuk omdat deze houder verstelbaar is. De iPad zit dus niet letterlijk op dezelfde hoogte als de hoofdsteun. Eigenlijk meer aan de bovenkant van de stoel.

Erg leuk als je bijvoorbeeld kinderen op de achterbank hebt zitten die gek zijn op de iPad wanner jullie gezamenlijk onderweg zijn. Het zou nog mooier zijn als je twee iPads en twee autohouders hebt( één voor de linker autostoel en de ander voor de rechter autostoel).

Door op deze manier de iPad in je auto te hebben ingericht kun je het toch zien als een soort van mini bioscoopje.

Vloerstandaard houder

Dit is misschien toch wel de meest creatieve type iPad houder. Dit is een lange staande houder voor op de grond. Het lijkt eigenlijk meer op een soort lange paal waaraan de iPad gekoppeld is. Niet bepaald de type houder die de meeste mensen snel in gedachte zullen hebben.

Deze houder past het best voor als je op ruime afstand wilt kunnen kijken naar je iPad. Of ook als je staand met meerdere mensen om je heen naar de iPad gaat kijken.

Bijvoorbeeld als je voor een groep op de iPad iets aan andere mensen wil uitleggen terwijl, ze allemaal tegelijk kunnen mee kijken. In ieder geval is het beter dan aan ieder persoon dan om de beurt iets moeten uitleggen.

De ideale houder voor als je in staande positie niet de iPad kunt of wilt vasthouden. Er zijn houders die verstelbaar zijn maar sommigen ook weer niet.

De ene vloerstandaardhouder is langer dan de ander. Het is ook afhankelijk van welke lengte jou het meest ligt. Er staat altijd bij tot welke afstand in de lucht de iPad gehouden kan worden.

Dit kan bijvoorbeeld 60cm zijn maar, het kan zo goed 2 meter zijn. Dit type houder is vooral handig als je op de bank zit of in bed ligt.

In deze video zie je dat de vloerstandaardhouder ook nuttig kan zijn voor muzikanten. Zoals op afstand de muziekteksten of noten kunnen aflezen. Je ziet ook hoe verstelbaar het is.

Wandhouder

Ook een mooi type houder is de wandhouder. Een houder voor de iPad die je kunt laten gebruiken op de muur. Gewoon vanaf het muurtje in de kamer, kantoorruimte, kantine of waar dan ook je iPad plaatsen.

Naast het kijken naar tv aan de muur kan dit dus ook voor de iPad. Het is dan ook juist fijner als je iPad een redelijk groot scherm heeft waardoor het kijken op afstand makkelijker is. Of anders moet je eventueel dichter bij gaan zitten om het kijkgemak voor jezelf beter te maken.

Het staat tegenwoordig ook stijlvol als je beeld aan de muur hebt hangen waarop je kunt kijken. Een wand aan de muur hebben klinkt ook spectaculairder dan er eentje op je bureau. Een type houder dat zich het meest weet te onderscheiden van de rest.

Wat zijn de prijzen?

Er zijn verschillende soorten type houders voor de iPad beschikbaar. Dat betekent ook dat er verschillende prijzen zijn. Een iPad houder is wel duurder dan een iPhone houder maar, in het algemeen toch vrij goedkoop. Althans, dan heb ik het over de minimumprijs.

De goedkoopste prijs ligt ongeveer rondom de €20. Het gaat hierbij dan om de meest standaard soorten. Oftewel, de opvouwbare houders en autohouders. Bovendien zijn het ook houders waarbij niet echt wat extra’s is op te merken dus, is het terecht dat je hiervoor de goedkoopste prijs voor neerlegt.

De magnetische houder behoort qua prijscategorie tot de middenklasse. In ieder geval wel een stuk duurder dan de opvouwbare en autohouders. De beginprijs is bij dit type houder meestal ongeveer zo’n €60. Bij een magnetische houder denk je ook al sneller dat deze van betere kwaliteit is.

De prijzen van een magnetische houder lopen nog verder door tot zo’n €120. Deze prijsverschillen onderling zijn dan anders vanwege de specificaties. Bijvoorbeeld omdat de ene houder zowel magnetisch als opvouwbaar is en de ander niet waardoor je dus iets meer moet betalen.

Wat de duurdere prijzen betreft kom je uit bij de vloerstandaardhouder en de wandhouder. Eerstgenoemde is vaak lang( niet altijd) en soms verstelbaar. De iPad kun je eventueel een paar meter omhoog in de lucht houden waardoor een grote groep mensen staand alles kan zien.

De beginprijs van de vloerstandaardhouder ligt toch echt al gauw tegen de €90 aan. En als je echt de langste versie wilt kopen, kun je een prijs van rond de €150 verwachten.

Uiteindelijk is de wandhouder toch wel de duurste van allemaal. Voor de goedkoopste wandhouder betaal je al een kleine €130. Verder lopen de prijzen tot ongeveer €300. Veel forsere prijzen dan de rest dus.

Zijn de iPad houders voor alle iPad modellen eigenlijk wel van toepassing?

Er bestaan een redelijk aantal iPad modellen dus, is het ook belangrijk om te weten of de houder die je wilt geschikt is voor jouw iPad. Anders koop je voor niks een houder terwijl achteraf blijkt dat het de verkeerde is.

Voor vrijwel alle iPad modellen zijn er houders beschikbaar. Dat is natuurlijk al het grootste pluspunt. Alleen betekent het niet dat je dan zomaar elke houder kunt kopen. Sommige houders zijn geschikt voor bepaalde type iPads. Bijvoorbeeld specifiek voor iPad Pro, iPad Mini of iPad Air modellen.

Maar net zo goed houders enkel voor iPads met een 10.9 inch schermformaat. Kijk daarom altijd eerst of er staat voor welke iPads de houder geschikt is.

De iPad moet precies in de houder passen zonder dat het verder nog enige moeite kost. Zo kan een iPad Pro haast niet passen in een iPad Mini houder.

Qua aanbod in kleuren is het schaars

Er zijn wel verschillende kleuren maar, het aanbod is heel beperkt. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart, wit en zilver. Maar eigenlijk zijn de houders bijna allemaal zwart omdat, deze kleur in de grote meerderheid is.

Echt opvallende kleuren kiezen zit er dus niet in. Zo heeft elke iPad houder dan eigenlijk ook een neutraal design.

Conclusie: Een iPad houder maakt het veel makkelijker voor jou!

In deze blog heb je gelezen wat de iPad houder kan, kost en wat je kunt verwachten. Er kan zeer zeker worden vastgesteld dat de iPad houder een waardevolle toevoeging is voor iPad gebruikers. Zo kun je vanuit meerdere posities actief kijken naar de iPad.

Dit is dankzij dat er meerdere soorten iPad houders zijn. Zoals voor je bureau en de ander kun je gewoon op de grond plaatsen en vanuit bed naar bijvoorbeeld je favoriete serie kijken.

Maar ook in de auto is de houder makkelijk te gebruiken. Zelfs voor aan de muur kan de houder een prima bijdrage leveren.

Verder kun je voor goedkoop al een iPad houder in bezit hebben. Tenminste, als je een niet al te bijzondere soort wilt kopen. Er zijn duurdere soorten maar die hebben dan ook uiteraard wat extra’s te bieden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *