iPhone verzekering: Altijd goed om achter de hand te hebben!
Home » Berichten » iPhone verzekering: Altijd goed om achter de hand te hebben!
iphone verzekering

iPhone verzekering: Altijd goed om achter de hand te hebben!

Nederland staat bekend om een land dat vol zit met veel verschillende soorten verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de welkbekende zorgverzekering of een inboedelverzekering. Maar je kunt gelukkig ook een iPhone kopen met een verzekering erbij. Nou is een verzekering niet altijd iets waar we op ons verheugen maar toch kan het enorm handig zijn. Misschien zelfs zo handig dat je achteraf de conclusie trekt dat het de juiste keuze is geweest. Waarschijnlijk zit je er zelf ook aan te denken om een iPhone te kopen met een verzekering. In deze blog lees je belangrijke informatie over hoe je je iPhone kunt laten verzekeren, welke soorten verzekeringen er zijn, de extra kosten hiervan en nog meer.

Waarom een iPhone met verzekering kiezen?

Voordat je een iPhone met verzekering wilt nemen moet je jezelf afvragen waarom je het kiest. Ik kan dit natuurlijk niet voor jou invullen maar, in principe zal iedereen wel dezelfde soortgelijke reden(en) hier voor hebben.

Wat voor verzekering je in je leven ook hebt, een verzekering bestaat natuurlijk niet voor de lol. Het is bedoeld om je te dekken in vervelende onverwachte situaties die je eventueel mee moet maken.

Als je een iPhone wilt kopen met verzekering, dan wil je gewoon wat dekking in een onverwachte situatie. Denk bijvoorbeeld aan diefstal en schade.

Met een verzekering heb je te maken met veel minder extra kosten of zelfs helemaal geen kosten als er iets naars is gebeurd. Een verzekering maakt de pijn, teleurstelling, frustratie of hoe je het ook wil noemen minder erg bij een rotsituatie omtrent je iPhone.

Er zijn normaliter drie soorten verzekeringen

Voor de iPhone en eigenlijk vrijwel elk andere toestel, zijn er drie soorten verzekeringen. Je kunt je laten verzekeren tegen zoals eerder een beetje verklapt diefstal, schade en verlies. Maar de mogelijkheid om je tegen alle drie te verzekeren is ook een optie waarvan laatstgenoemde niet altijd.

Diefstal

Liever wilt niemand het meemaken maar de kans bestaat altijd, dat je bestolen kan worden. Vooral met een enorm bekende telefoon als een iPhone. En als iets van je wordt gestolen betekent het ook dat je bezit in één klap weg is. Die iPhone waar je hard voor hebt gespaard die weg is en dan ook niet tegen verzekerd bent. Dat is dubbel zo pijnlijk.

Nou is diefstal ook best wel een breed begrip dus, is het ook handig om te weten tegen in welke vormen van diefstal je verzekerd bent. Dit zijn de verschillende vormen:

  • Beroving: Een beroving klinkt natuurlijk wat grover dan diefstal maar, het valt toch ook in deze categorie. Eigenlijk is het diefstal waarbij simpelweg geweld of bedreiging word toegepast. Helaas gebeurt het regelmatig dus, hopelijk niet bij jou.
  • Zakkenrollen: Een diefstal op de zachte manier oftewel, zakkenrollen. Je hebt je iPhone even in je schoudertas aan de zijkant en na een tijdje kom je erachter dat je iPhone verdwenen is. Het kan overal gebeuren maar op zeer drukbezochte locaties is die kans het allergrootst.
  • Diefstal: De meest algemenere vorm van diefstal zelf. Hierbij moet je denken aan dat je bijvoorbeeld je iPhone achter hebt gelaten in de kleedkamer. Bij terugkomst merk je dat je iPhone er niet meer is. Het is diefstal waar je op het moment van gebeuren zelf niet direct bij bent geweest.

Schade

Ook op schade zit natuurlijk niemand te wachten. Maar dit kan in een fractie al een feit zijn. Ook schade is een vrij algemeen begrip en bestaat er niet één bepaalde soort vorm van schade. Hieronder de vormen van schade waar je tegen verzekerd bent:

  • Valschade: Schade kan bijvoorbeeld ontstaan doordat je je iPhone hebt laten vallen. Soms is er geen schade maar als je veel pech hebt, kan het ook meteen einde verhaal zijn voor je iPhone. Als je voor dit geen verzekering hebt, dan zijn laten repareren of een nieuwe iPhone kopen de enige twee alternatieven.
  • Stootschade: Met je iPhone ergens tegen iets stoten of andersom. Bij stootschade komt er iets tegen het toestel aan waardoor er schade zichtbaar is.
  • Waterschade: Ook waterschade kan het goed verpesten voor je iPhone. Als er te veel water op de iPhone komt, is het bijna altijd meteen einde verhaal. Sommige iPhones mogen dan wel bestempeld worden als volledig waterdicht maar, dat zijn ze natuurlijk niet.

Verlies

Tegen schade en diefstal kun je je verzekeren maar ook gelukkig tegen verlies. Dit is als je je iPhone bent kwijtgeraakt. Ook al verwacht je het niet maar je kunt het altijd meemaken. Als je je iPhone kwijtraakt kun je in eerste instantie jezelf voor je kop slaan.

Misschien stop je je iPhone in je jaszak en eindstand is het uit je jas gevallen. Hier kom je bijvoorbeeld pas veel later achter en zie je je iPhone niet meer terug.

Let wel op: In de meeste gevallen ben je tegen alle drie de vormen verzekerd. Vooral laatstgenoemde kan verschillen.

Wat zijn de extra kosten bij het nemen van een verzekering?

Bij het kiezen van een verzekering zitten altijd extra kosten bij. Bij een iPhone met verzekering stellen deze extra kosten eigenlijk weinig voor. Hoeveel het je gaat kosten verschilt in principe ook wel per webshop/provider en per toestel.

Met per toestel bedoelen ze eigenlijk dat hoe nieuwere iPhone je hebt, hoe hoger de extra kosten voor de verzekering zijn. Of het kan ook zijn dat de extra kosten voor de verzekering in een prijscategorie is geplaatst.

Bijvoorbeeld dat je voor toestellen tot €650 euro per maand €10 extra betaalt. Maar om even een snelle inschatting varieren de extra kosten per maand meestal tussen de €6 en €25.

De hoogte van het bedrag wat jij extra per maand wilt betalen aan verzekeringskosten, heb je dus niet helemaal zelf voor het kiezen. Als jij een iPhone 14 koopt, is het uiteraard realistischer dat je meer extra moet betalen dan iemand met een iPhone 11.

Je hebt al een iPhone maar bent niet verzekerd wat dan?

Je hoeft niet per se een iPhone meteen met verzekering te kopen om hier gebruik van te maken. Misschien ben je al in het bezit van een iPhone en wil je alsnog verzekerd zijn.

Het is mogelijk om na aankoop van je iPhone je op een ander moment alsnog laten verzekeren. Wel is de voorwaarde dat dit uitsluitend mogelijk is binnen een bepaalde periode na aankoop. Bij de ene online webshop kan het misschien niet en bij de ander wel.

Maar als het kan, kun je meestal maximaal 30 dagen na aankoop alsnog een verzekering aanschaffen.

Bij het kopen van je iPhone kun je vooraf natuurlijk altijd wel nog wat twijfels hebben. Omdat je misschien er nog even wat langer over wil nadenken. Niks mis mee maar, weet wel dat je ook niet alle tijd van de wereld hebt om alsnog van gedachten te veranderen.

Het zou natuurlijk jammer zijn dat je toch het besluit neemt om je iPhone te verzekeren en, dat je dan al aan de late kant bent. Informeer dit ook bij waar je je iPhone laat verzekeren.

Het kan je flink wat geld schelen

Ben je bijvoorbeeld verzekerd tegen schade en/of diefstal, dan kan het je flink wat geld schelen in beide situaties. Want je bent verzekerd maar waar profiteer je daadwerkelijk van als het eenmaal echt zo ver komt?

Bij diefstal ontvang je kosteloos een nieuw toestel. Sparen voor een nieuw toestel hoeft gelukkig niet. Dit is dan het voordeel wat je hebt maar, daar betaal je maandelijks wat extra’s voor natuurlijk.

Echter krijg je niet meteen een vervangende iPhone tot je beschikking. Bij diefstal moet je wel altijd eerst aangifte doen en hier een kopie van maken en opsturen. Deze lezen ze dan helemaal door en op basis van de aangifte, moet er beslist worden of je aanspraak maakt op een vervangende toestel.

Maar zonder verzekering weet je in ieder geval dat je sowieso geen aanspraak kan maken op een vervangende toestel.

De kosten die je vervolgens weer moet maken, vallen altijd veel hoger uit dan de maandelijkse kosten aan verzekering.

Voor nog geen €30 extra per maand betalen tegenover dekking van je iPhone, lijkt mij dat allesbehalve een slechte keuze die je kunt maken.

Als je iPhone beschadigd raakt, zou je het voor veel minder of misschien zelfs kosteloos kunnen laten repareren. Alsof de prijzen van iPhone reparaties al niet duur genoeg zijn.

Voor een schermreparatie ben je tegenwoordig al gauw minimaal €120 kwijt. En dan heb ik het nog over de oudste iPhone model. Bij de nieuwste iPhone ligt het bedrag misschien wel drie keer zo hoog.

Kun je overal je iPhone verzekeren?

Er zijn zoveel webshops waarbij je terecht kunt om een iPhone te kopen. Echter kun je een verzekering voor je iPhone niet overal samen met de iPhone zelf aanschaffen. Als je besluit om een verzekering te willen afsluiten met of zonder iPhone bij een mobiele provider, dan zit je alvast goed!

Mobiele providers bieden standaard verzekeringen aan als het gaat, om het kopen van een toestel. Er kunnen wel verschillen zijn in de prijzen maar, meestal zijn die minimaal.

Bij bijvoorbeeld webshops als Coolblue en Bol.com kun je je iPhone niet laten verzekeren.

Ook een Refurbished iPhone is eventueel te verzekeren

Ook als je een Refurbished iPhone wilt kopen kun je deze eventueel laten verzekeren. Echter zal dit wel een stuk moeilijker gaan omdat, er sowieso maar weinig webshops zijn die Refurbished iPhones aanbieden.

Ondanks dat een Refurbished iPhone (veel) goedkoper is, wilt het nog niet zeggen dat je binnen no-time weer een nieuwe kunt kopen.

Webshops die Refurbished producten verkopen hebben misschien wel andere voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je voor meer of minder verzekerd bent, stengere eisen etc.

De kosten hoeven ook niet per se ongeveer hetzelfde te zijn als bij een mobiele provider.

Het is bovendien niet altijd mogelijk geweest om een Refurbished iPhone te laten verzekeren. Het iets is van de laatste paar jaar.

Zou ook best oneerlijk zijn als een Refurbished toestel verzekeren niet mogelijk is, en een normaal toestel wel.

Apple heeft ook een eigen verzekering in het aanbod

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een verzekering van Apple zelf. Deze verzekering staat beter bekend als AppleCare. Het is een dienst van Apple dat uitsluitend Apple producten dekt in gevallen van reparatie of schade.

Meestal is de duur twee of drie jaar. Hierbij heb je wel te maken met een bijdrage van het eigen risico maar, dat bedrag is laag.

Daarnaast kun je ook profiteren van gratis support. Op al je vragen krijg je dus ook een heldere uitleg.

Er bestaat ook AppleCare+ en dat is, een vorm van AppleCare met wat extra voordelen zoals reparatie dat vaak nog dezelfde dag wordt uitgevoerd. Deze vorm van AppleCare kun je op verschilende manieren kopen:

  • Tegelijk kopen met de iPhone
  • Uiterlijk 60 dagen na aankoop kopen via je device
  • Uiterlijk 60 dagen na aankoop online kopen
  • Uiterlijk 60 dagen na aankoop bellen naar 0800-0201581

Kies om deze redenen niet voor een verzekering

Dat een verzekering meer dan handig is, mag wel duidelijk zijn. Toch verschilt een mening natuurlijk per individu. Oftewel, er zijn ook redenen om niet voor een verzekering te kiezen. Dit zijn de redenen waar het om gaat:

Je gebruikt je iPhone nauwelijks

Naar mijn idee is een verzekering niet echt nodig als, je je iPhone weinig gebruikt. Misschien omdat je een iPhone hebt puur voor zaken of als reservetoestel achter de hand.

Misschien ga je er niet een mee naar buiten en gebruik je het alleen binnenshuis. Bij heel weinig gebruik zal een verzekering veel minder betekenen dan iemand die er langdurig en dagelijks gebruik van maakt.

Het is niet nodig voor jou

Ondanks dat je een verzekering zeker niet verkeerd vind, denk je het toch niet nodig te hebben. Omdat je er zelf van overtuigd bent dat je iPhone niks zal overkomen. Bovendien is het geen verplichte verzekering.

Als jij het niet nodig denkt te hebben, dan moet je niet verder kijken naar een verzekering. Je moet er ook wel voor extra willen betalen. Het zou zonde zijn om ergens voor te willen betalen waarvan jij het nut niet in kan zien.

Maakt het nog wat uit of je een iPhone los of met abonnement kiest?

De kosten voor een iPhone los te kopen of met abonnement verschillen vaak wel van elkaar. Je wilt dan ook weten hoe dat zit als je voor een verzekering kiest. Maar qua kosten voor de verzekering doet het er eigenlijk niet toe.

Bij een iPhone abonnement inclusief verzekering is het eenvoudig ingedeeld. De verzekeringskosten worden vrijwel altijd meegenomen in de abonnementsprijs. Oftewel, de abonnementsprijs is inclusief de verzekeringskosten.

Dus stel dat de toestelkosten per maand €55 is en de verzekeringskosten €15, dan is de abonnementsprijs €70.

Als je het toestel los koopt, dan betaal je het volledige bedrag in één keer. Ook hierbij betaal je de kosten voor de verzekering gewoon per maand.

Ik heb ook een iPhone met verzekering en heb er geen spijt van

Ik heb zelf een iPhone 8 die gekocht heb met een verzekering erbij. Dat heb ik gedaan omdat in het verleden mijn telefoon is gestolen en je raad het waarschijnlijk al, ik had toen een telefoon zonder verzekering.

Er werd mij aangeraden om een verzekering te nemen maar dat wilde ik niet. Ik zag het als extra kosten betalen voor “niks”. Dat is een verzekering ook( tot het moment dat er schade, diefstal of verlies is).

Sindsdien koop ik nooit meer een telefoon zonder verzekering. Na aankoop van mijn iPhone 8 werd ik weer bestolen van mijn telefoon. Ook met verzekering is ergens bestolen van worden altijd vreselijk maar ditmaal, wel een verzekering achter de hand.

Na aangifte te hebben gedaan kreeg ik van de mobiele provider te horen, dat ik gratis hetzelfde iPhone model gratis tot mijn beschikking mag hebben.

Dit was het moment dat ik pas echt de waarde in kon zien van een verzekering voor je telefoon. Verder was ik erg blij dat hetzelfde model kreeg zonder te hoeven betalen.

Ik had voor mijn iPhone 8 flink moeten sparen dus, wilde ik zo snel mogelijk de vervangende toestel in ontvangst nemen.

Conclusie: Een verzekering voor een iPhone is het in mijn ogen zeker waard!

In deze blog heb je kunnen lezen hoe een iPhone verzekering in elkaar zit en waar je rekening mee moet houden. Waaronder de voor-en nadelen. Maar ook tegen in welke situaties je iPhone gedekt is. Met een verzekering achter de hand krijg je makkelijker hulp en is het ook op financieel vlak een meevaller als het misgaat met je iPhone.

Zonder verzekering kun je voor (flinke) kosten komen te staan. Aangezien de extra kosten voor een verzekering eigenlijk best mee vallen, is in mijn ogen een verzekering het zeker waard.

Verzekeringen voor je toestel zijn bovendien qua kosten een lachertje, als je het vergelijkt met bijvoorbeeld autoverzekeringen. Daar betaal je al gauw makkelijk €200 extra per maand voor. Zonde om je iPhone niet te laten verzekeren voor een best goedkoop bedrag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *