Apple leather wallet: De leren kaarthouder voor de iPhone!
Home » Berichten » Apple leather wallet: De leren kaarthouder voor de iPhone!
apple leather wallet

Apple leather wallet: De leren kaarthouder voor de iPhone!

Waarschijnlijk ben je al in het bezig van een iPhone en ben je daar tevreden mee. Alleen, wil je toch een hulpmiddel om je pasjes of eventuele andere kaarten makkelijker te kunnen opbergen naar voor jouw gevoel. Daar is dan ook zeker een oplossing voor genaamd de Apple kaarthouder. Of officieel benoemd als, de Apple Leather Wallet. Dit is een Apple kaarthouder dat gemaakt is van leer. In deze blog lees je de belangrijkste informatie over de Apple Leather Wallet. Hierbij moet je denken aan waar je dit kunt kopen, is het voor alle iPhone modellen eigenlijk wel van toepassing? Maar net zo goed ook wat de beschikbare kleuren zijn waar je uit kunt kiezen en uiteraard wat de prijzen zijn.

Apple Leather Wallet in het kort

Design

De Apple Leather Wallet is dus een door Apple ontworpen kaarthouder dat van leer is gemaakt. Dit lijkt in principe best veel op andere kaarthouders voor telefoons alleen is deze van Apple. Dit betekent dat hier dan ook het Apple logo gedrukt is aan de voorkant. Al moet ik erbij zeggen dat het logo alleen duidelijk te zien is van dichtbij.

Het is dus niet zo dat je van meerdere meters afstand met het blote oog kunt zien dat het om een Apple kaarthouder gaat. Of je moet een verrekijker eventueel bij je hebben. Maar eigenlijk is dit ook afhankelijk van welke kleur je hebt. Hoe donkerder de kleur is, hoe minder duidelijk het logo te zien is.

Grootte

Aangezien Apple Leather Wallet achter op je iPhone komt te plakken, kan deze natuurlijk niet supergroot zijn. Laat ik zeggen dat het qua ruimte iets meer dan de achterkant van de iPhone in beslag neemt. Het zit net tot onder de cameralens of cameralenzen. Maar het is echt afhankelijk van welke grootte het is want er zijn kleinere kaarthouders.

Hierdoor is de achterkant van de iPhone minder opgevuld. Het zou natuurlijk ook niet de bedoeling zijn dat je door de grootte niet kunt filmen met je iPhone. De Apple Leather Wallet is dan ook gewoon op maat gemaakt.

Licht van gewicht

Met deze kaarthouder komt er wel wat extra gewicht bij op je iPhone maar daar merk je eigenlijk niks van. Het extra gewicht dat de Apple Leather Wallet met zich meebrengt is echt heel minimaal. Het gewicht is slechts een kleine 100 gram dus dat kun je haast niet merken.

Je zult dus zeker niet merken dat je iPhone zwaarder aanvoelt. Met of zonder kaarthouder merk je geen verschil.

Dit hulpmiddel bestaat niet superlang

De Apple Leather Wallet bestaat een aantal jaar maar echt niet superlang. Toen de eerste iPhone op de markt kwam, was dit product echt nog lang niet aan de orde. Ongeveer zo’n beetje sinds de komst van de iPhone 12 werd de Apple Leather Wallet uitgebracht. Dus voor het grootste deel in de iPhone historie is dit product er niet bij geweest.

Het is eigenlijk letterlijk een portemonnee voor de iPhone

De Apple Leather Wallet en een portemonnee hebben één ding gemeen en dat is, dat je je pasjes of kaarten kunt opbergen. Daarom is de Apple Leather Wallet letterlijk ook een portemonnee voor je iPhone. Het is een portemonnee dat vastgeplakt zit aan de achterkant van de iPhone.

Dus als je in de winkel bent en zoekt naar je bankpas, dan gewoon even met je hand achter je iPhone langsgaan en de bankpas eruit halen. Niet meer hoeven zitten te graaien in je jaszakken en/of broekzakken. Soms weet je misschien niet meer waar je de portemonnee hebt gezet.

Met de Apple Leather Wallet heb je dit gedoe in ieder geval niet! Je kunt de Apple Leather Wallet omschrijven als een iPhone portemonnee of een iPhone kaarthouder. Het is maar net hoe je het zelf wilt benoemen.

In welke kleuren is de Apple Leather Wallet beschikbaar?

Wat de kleuren betreft, is de Apple Leather Wallet een kleurrijk productsoort van Apple. Het is ook niet letterlijk in alle kleuren te verkrijgen maar wel genoeg om te spreken van genoeg diversiteit. Aan jou natuurlijk om uiteindelijk je favoriete kleur eruit te pikken. Uit de deze kleuren kun je kiezen:

 • Zwart
 • Rood
 • Groen
 • Oranje
 • Geel
 • Bruin
 • Paars

Daarnaast zijn sommige kleuren ook nog te verdelen in verschillende soorten. Dus bijvoorbeeld lichtgroen, kastanjebruin etc. Zo kan een bepaalde kleur ook prima matchen met de kleur van je iPhone. Bijvoorbeeld een rode Apple Leather Wallet samen met een rode iPhone. Een prima voorbeeld van camouflage!

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor andere kleuren. Of kies je voor een combinatie van kleur.

Is de Apple Leather Wallet beschikbaar voor alle iPhone modellen?

Er zijn natuurlijk best wel tot op heden een hoop iPhone modellen uitgebracht. Het zou ideaal zijn als deze kaarthouder voor elk iPhone model kan worden toegepast. Alleen is dit niet het geval. Een Apple Leather Wallet is alleen van toepassing als je minimaal beschikt over een iPhone 12 model of nieuwer.

Dat komt omdat de kaarthouder ook een onderdeel is van MagSafe. En MagSafe alleen te gebruiken vanaf een iPhone 12 toestel. Hetzelfde als met een MagSafe oplader, ook die kan je alleen gebruiken vanaf de iPhone 12 en nieuwer.

Verder is het niet zo dat een Apple Leather Wallet te specifiek enkel voor de iPhone 12 is en dat een andere Apple Leather Wallet voor de iPhone 13 is etc.

Wat ik ermee bedoel is, dat een Apple Leather Wallet die je koopt voor je iPhone 12 ook gebruikt kan worden voor de andere geschikte modellen. Er staat niet specifiek ” only for iPhone 12″.

De iPhone 12, iPhone 13, iPhone 14 en iPhone 15 modellen beschikken allemaal over MagSafe dus, is hier niet specifiek onderscheid in gemaakt. Kortom, de Apple Leather Wallet is enkel beschikbaar voor de vier meest recente iPhone modellen.

Hoe zorg je ervoor dat de Apple Leather Wallet blijft vastzitten op de iPhone?

De kaarthouder is makkelijk vast te zetten aan de achterkant van de iPhone. Als je al een beetje afweet van MagSafe, dan weet je dat dit een magnetisch systeem is. Zo plakt de kaarthouder als een magneet aan de achterkant. Datzelfde geldt net zo voor een MagSafe oplader.

Je hoeft dus verder niks extra’s aan te schaffen en dan heeft de iPhone al gezelschap van dit product.

Waar kun je dit Apple product kopen?

Wat het aanbod van de beschikbare webshops betreft, heb je wel een redelijk aantal diverse opties waar je uit kun kiezen. Hieronder een overzicht bij welke webshops je terecht kunt:

 • Bol.com
 • Coolblue
 • Mediamarkt
 • Smarthphonehoesjes.nl
 • GSMpunt.nl

Bij deze webshops heb je toch echt wel het grootste aanbod. Onderling zijn er misschien wel wat verschillen maar, het zijn allemaal prima webshops om de Apple Leather Wallet aan te schaffen.

De kaarthouder kan natuurlijk op het moment dat je het wilt kopen niet op voorraad liggen dus, des te beter dat je meerdere opties hebt.

Wat zijn de verdere mogelijkheden met dit product?

Dat je de kaarthouder gebruikt om er pasjes in te stoppen, dat is natuurlijk al duidelijk genoeg. Maar wat zijn de verdere mogelijkheden met dit hulpmiddel? Hier nog een paar belangrijke punten die je moet weten:

Maximaal 3 pasjes

Helaas is de Apple Leather Wallet geen kaarthouder die je helemaal vol kunt proppen met pasjes. Je kunt namelijk maar een beperkt aantal pasjes in de kaarthouder stoppen en dat zijn er welgeteld slechts drie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je drie belangrijkste pasjes in de kaarthouder te plaatsen.

Het risico is dan wel dat als je hier voor kiest, dan bij diefstal van je iPhone ook nog eens je drie belangrijkste pasjes meteen in één klap weg zijn. Dus dat risico loop je wel helaas.

Naar mijn mening is het wel jammer dat je slechts drie pasjes in de kaarthouder kunt stoppen. Dat is toch wel een nadeel als je het mij vraagt. Maar aan de ene kant is het ook niet heel gek want, als er meer pasjes in kunnen moet de kaarthouder ook groter zijn. In dat geval zou het misschien wel de hele achterkant van de iPhone in beslag nemen.

Kwijtgeraakt? Gebruik de zoek mijn-functie

Het kan gebeuren dat je de kaarthouder op één of andere manier kwijtraakt. Dat wil je uiteraard niet maar mocht het toch gebeuren, hoeft het niet te betekenen dat terugvinden onmogelijk is. Als je erachter bent gekomen dat je je Apple Leather Wallet bent kwijtgeraakt, kun je deze opsporen met de zoek mijn-functie.

Helemaal mooi is het als je het weet terug te vinden met jouw pasjes erin. Want sommige pasjes opnieuw aanvragen zoals een rijbewijs is best een hoop gedoe. Met de zoek mijn-functie is de locatie te traceren en kun je zien waar de kaarthouder op dat moment is.

Eigenlijk werkt het gewoon hetzelfde als het opsporen van een iPhone. Deze functie gebruiken is de laatste redmiddel om eventueel jouw pasjes weer terug te vinden! Misschien raak je het kwijt op een moment dat je je ID kaart nodig hebt en juist deze in de kaarthouder had zitten.

Als je deze dan probeert op te sporen en uiteindelijk weet terug te vinden, dan haal je echt flink opgelucht adem!

Niet te gebruiken met een dik telefoonhoesje

Jammer genoeg is de kaarthouder niet relevant als je om je iPhone een dik hoesje hebt. De kaarthouder plakt namelijk niet aan het hoesje vast. Het dikke telefoonhoesje en de kaarthouder gaan helaas niet samen. Het is alleen lastig in te schatten om in detail te zeggen wat te dik is voor de kaarthouder.

Je zult echt eerst een hoesje moeten kopen en de kaarthouder hierop proberen te testen of het blijft plakken. Indien dit niet mogelijk is, blijf je gewoon een dunner hoesje uitproberen.

Hoeveel kost deze iPhone kaarthouder?

Een originele kaarthouder van Apple heeft een prijs tussen de €40 en €70. De prijs is afhankelijk vooral bij welke webshop je het koopt. De ene webshop verkoopt het namelijk voor een goedkoper bedrag dan bij de andere webshop.

Verder zijn er voor de rest eigenlijk niet echt bepaalde punten die invloed hebben of jij goedkoper hoeft te betalen of toch iets duurder. In het begin kostte de Apple Leather Wallet een kleine €70 en sommige webshops houden zicht nog steeds vast aan deze prijs.

Terwijl sommige andere webshops deze kaarthouder voor ruim €20 goedkoper aanbieden. Alleen hebben deze webshops misschien dan wel wat minder voorraad tot hun beschikking.

Zo is een Apple kaarthouder eigenlijk best een goedkope accessoire ( voor Apple begrippen). Voor enkele tientjes kun je het al hebben en is ook nog eens op te sporen voor mocht je het kwijtraken.

Conclusie: De Apple Leather Wallet is de pasjeshouder voor je iPhone!

In deze log heb je gelezen wat de Apple Leather Wallet voor jouw iPhone kan betekenen. Het is een kaarthouder voor je iPhone waar je simpelweg je pasjes in kunt doen. Helaas kun je er niet veel pasjes in doen maar, iets is natuurlijk beter dan niets. De prijs voor dit product is over het algemeen niet super goedkoop maar ook niet heel duur.

Verder kun je bij meerdere webshops voor dit product terecht in diverse kleuren. Echter is het wel zo, dat je minimaal over een iPhone 12 model moet beschikken. Dus deze kaarthouder richt zich toch echt wel voornamelijk op de wat nieuwere iPhone modellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *