iPhone 14 abonnement bij KPN
Home » Berichten » iPhone 14 abonnement bij KPN
iphone 14 abonnement kpn

iPhone 14 abonnement bij KPN

Na goed zitten nadenken heb je voor jezelf besloten om te kiezen voor de iPhone 14. Dit toestel wil je kopen op abonnement alleen, was je er eerst nog niet over uit bij welke mobiele provider je de abonnement wilt afsluiten. Uiteindelijk kies jij (hoogstwaarschijnlijk) toch voor de mobiele provider KPN. In deze blog lees je belangrijke informatie over het afsluiten van een iPhone 14 abonnement bij KPN. Wat kost een iPhone 14 abonnement bij KPN? Zijn er nog bijbehorende acties waar je eventueel van kan profiteren? En zijn er eventueel ook aspecten van het afnemen van een iPhone 14 abonnement bij KPN ten opzichte van andere mobiele providers?

De iPhone 14 zelf

Met de keuze voor de iPhone 14 kies je natuurlijk wel voor de allernieuwste iPhone model. Dat betekent dus ook per definitie dat een iPhone 14 abonnement het duurst is van alle iPhone modellen. Dit is dan ook ongeacht welke mobiele provider je kiest.

De iPhone 14 is een uitstekende toestel dat in september 2022 is uitgebracht. Dus dan heb je het over een iPhone model dat pas bijna een jaar oud is. Een toestel dat nog geen jaar oud is kun je omschrijven als een splinternieuw model.

Hoewel het verschil met zijn voorganger( de iPhone 13) vrij beperkt is, mag je de iPhone 14 toch wel beschouwen als een tikkeltje beter. Zie hier de belangrijkste specificaties van de iPhone 14 op een rijtje:

 • Schermtype: Super Retina XDR OLED
 • Gewicht: 172 gram
 • Schermformaat: 6,1 inch
 • Processor: A15 Bionic processor
 • Werkgeheugen: 4GB
 • Opslagcapaciteiten: 128GB,256GB en 512GB
 • Batterijduur video: tot 20 uur
 • Batterijduur kijktijd: tot 16 uur
 • Batterijduur audio afspelen: tot 80 uur
 • Draadloos opladen: Ja
 • Aantal Megapixelcamera: 12
 • Aantal Megapixel Selfiecamera: 12
 • Netwerk: 5G

Ook in vergelijking met de andere iPhone14 modellen, de Pro, Pro Max en Plus variant) is het verschil best beperkt. De iPhone 14 als “minder” bestempelen dan zijn broers is verre van waar.

Wat kost een iPhone 14 abonnement bij KPN?

Bij iedere mobiele provider probeer je vast wel jouw gewenste toestel op abonnement zo voordelig te kunnen bemachtigen. Maar hoeveel een iPhone 14 abonnement bij KPN jou gaat kosten is net als bij iedere mobiele provider afhankelijk van meerdere factoren.

De looptijd

Misschien wel de belangrijkste factor bij het kiezen van een mobiele abonnement is de looptijd. Je kunt namelijk altijd kiezen uit één of twee jaar. Een duur van één jaar kost altijd wel wat duurder dan een tweejarige looptijd. Nou hoeft dit verschil in euro’s niet meteen groot te zijn.

Bij KPN in ieder geval is het voor de iPhone 14 niet echt een groot verschil. Ik kan natuurlijk niet voor jou spreken maar in principe is het zo dat, je voor een eenjarige looptijd kiest wanneer je al zeker weet dat je na de looptijd een nieuw toestel wilt uitkiezen.

Je kiest de iPhone 14 nu uit en het jaar erop wil je de iPhone 15 eventueel kopen met abonnement. Als je het jaar erop denkt nog niet een ander toestel te kopen, dan is een tweejarige looptijd toch handiger voor jou.

In de meeste gevallen betaal je voor een eenjarige looptijd een paar euro extra per maand in vergelijking met een tweejarige looptijd.

Bij een tweejarige looptijd is het ook wel eens zo, dat je na het eerste jaar elke maand een lager bedrag betaalt als bij aanschaf.

Naast een looptijd van één of twee jaar is er ook nog een alternatief als optie. Dit is de maandelijks opzegbare abonnement. Als je hiervoor kiest, dan moet je wel weten dat je de volledige toestelprijs in één keer moet betalen.

Wat voor hoeveelheid databundel kies je?

Een abonnementsprijs vormt een geheel en hierin zitten onderdelen in verwerkt. Een onderdeel van de abonnementsprijs is de prijs voor de databundel die je kiest. Er zijn vijf verschillende databundels beschikbaar die voor je iPhone 14 en daaruit moet je er eentje uitkiezen. Dit zijn de databundels waar het om gaat:

 • 0GB
 • 3GB
 • 12GB
 • 20GB
 • Unlimited Data

Van 0GB t/m 20GB kun je allemaal onbeperkt bellen en sms berichten versturen. Daarnaast ook MB’s ontvangen op hetzelfde adres. Alleen bij de ene hoeveelheid meer als bij de ander.

Met de Unlimited Data variant kun je uiteraard ook onbeperkt bellen en sms berichten versturen alleen, is dit toch echt wel de absolute “jackpot” als je van veel dataverbruik wil kunnen profiteren.

In de gehele EU kun je gebruikmaken van 50GB per maand. Je kunt dus veel meer gebruik maken en dat ook nog eens in alle Europese landen. Dit is een dikke aanrader voor als je vaker Europese landen bezoekt en geen extra kosten wil betalen.

De unlimited data doet zijn naam zeker eer aan.

Wil je ook nog wat entertainment erbij hebben?

Als je een liefhebber bent van entertainment, kun je ook kiezen uit een pakket van jouw gewenste entertainment soort. Wat entertainment betreft, gaat het over muziek, films/series en gamen. Er zijn zes verschillende entertainment pakketen waar je uit kunt kiezen en dit zijn ze:

 • HBO Max Standaard
 • Netflix
 • Videoland
 • Spotify
 • Disney+
 • Xbox Game Pass Ultimate

Voor elke pakket komt er een kleine bijdrage bij dat word opgeteld bij de maandelijkse abonnementsprijs. De goedkoopste prijs uit het rijtje kost €8 en het duurste €13.

Een kleine extra bijdrage voor het gene waardoor jij je prima kunt amuseren.

Het is ook afhankelijk van hoeveel je betaalt voor het toestel

Hoeveel je elke maand gaat moeten betalen voor je iPhone 14 is afhankelijk van het bedrag dat je alvast bereid bent om neer te leggen. Dit noemen ze ook wel de toestelbetaling.

Een iPhone 14 kost bij KPN een kleine €770. Het betekent dat als je de volledige toestelprijs in één keer betaalt, dat je maandelijkse kosten €0 zal zijn. Echter moet je er dan wel achter staan om meteen een groot bedrag te betalen.

Heel simpel, hoe meer je betaalt voor je toestel hoe minder je per maand hoeft te betalen. De abonnementskosten bestaan uit de toestelkosten per maand en abonnementsprijs.

Stel dat de toestelkosten €30 en de abonnementsprijs €25, dan betaal je dus €55 per maand.

Het goedkoopste eenmalige bedrag dat je kunt betalen is ongeveer €25 en de volledige toestelprijs het duurst.

Laat je je iPhone 14 ook verzekeren?

Bij KPN kun je je iPhone 14 ook laten verzekeren. Dit is zeker ook handig om te doen maar, ook hiervoor zijn er natuurlijk extra kosten aan verbonden. Maar dit zijn wel extra kosten die nog meer extra kosten weet te voorkomen door een verzekering af te sluiten.

Een verzekering überhaupt afsluiten is natuurlijk geen vereiste maar, vooral zo´n prijzig toestel als een iPhone 14 is naar mijn mening handig om te laten verzekeren. Bij KPN heb je ook nog garantie maar daarnaast, kun je je iPhone 14 laten verzekeren tegen (water)schade en andere vormen van schade.

Tegen een lager eigen risico kun je je iPhone 14 na al één werkdag kunnen laten repareren( mocht het nodig zijn). Maar in principe hoeft een iPhone verzekering erbij nemen je nog geen €15 extra te kosten.

Is een iPhone 14 abonnement bij KPN een betere keuze dan bij een andere mobiele provider?

Natuurlijk is KPN niet de enige mobiele provider waar je voor een iPhone 14 abonnement terecht kunt. Ook o.a. mobiele providers als Vodafone en T-Mobile zijn prima opties.

Nou kan ik niet voor alle mobiele providers spreken maar over het algemeen, is KPN een grote speler. Verder is een iPhone 14 abonnement bij KPN afsluiten zeker niet per definitie beter of slechter. Qua prijs is het in ieder geval niet bepaald de goedkoopste mobiele provider voor je iPhone 14 abonnement.

Maar een goedkopere prijs zegt natuurlijk niet gelijk dat het om een betere mobiele provider gaat. Het draait net zo goed om voornamelijk goede kwaliteit klantenservice.

Om maar even simpel te zeggen waarom je bij KPN een iPhone 14 abonnement wilt afsluiten, dat moet je eigenlijk jezelf afvragen.

Als je via KPN al eerder meerdere iPhone abonnementen hebt gehad en tevreden bent, dan zou ik vooral hier een iPhone 14 abonnement afnemen.

Bij het bepalen hiervan zal je bij elke mobiele provider naar meerdere punten moeten kijken. Zoals welke mobiele provider de voordeligste bundels heeft, wie het meest extra’s te bieden heeft etc.

Conclusie: Een iPhone 14 abonnement bij KPN afsluiten is prima te doen!

In deze blog heb je alle belangrijke informatie kunnen lezen over bij KPN een iPhone 14 abonnement kopen. Ondanks dat KPN een dure mobiele provider is en dat de iPhone 14 een duur toestel is, kun je voor een relatief goedkoop bedrag per maand te moeten betalen de iPhone 14 al in bezit hebben.

Echter hangt dit wel af van misschien wel de belangrijkste factor, hoeveel jij van plan bent om te betalen wat betreft de toestelbetaling. Hoe hoger het bedrag is dat je betaald, hoe lager de maandelijkse kosten zijn.

Uiteindelijk kun je het heel positief bekijken aangezien KPN, een prima bundelaanbod heeft. Daarnaast is er met een uitgebreid entertainmentpakket zeker ook sprake van een leuk extraatje.

Zelf zie ik in ieder geval geen enkele reden waarom een iPhone 14 abonnement bij KPN kopen een verkeerde keuze zou zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *