iPhone XS kopen: Niet te duur maar wel modern!
Home » Berichten » iPhone XS kopen: Niet te duur maar wel modern!
iphone xs kopen

iPhone XS kopen: Niet te duur maar wel modern!

Na voor jezelf een beetje zitten bestuderen ben je er over uit. Je wilt zo goed als zeker de iPhone XS kopen. Wat jou betreft, is dit de ideale toestel die jouw kant op moet gaan komen. Misschien niet bepaald de type iPhone waarvan mensen denken dat het een gewild toestel is. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. In deze blog lees je waarom de iPhone XS misschien wel het meest bij jou past. Wat zijn de specificaties van dit toestel waar je van kunt profiteren? Daarnaast komt natuurlijk ook het kostenplaatje aan bod want, hoeveel zal een iPhone XS momenteel kosten? Allemaal punten waar je antwoorden op krijgt.

De iPhone XS in het kort

De iPhone XS behoort met nog meer andere modellen tot de “X” familie. Officieel behoort de iPhone XS tot de twaalfde generatie van de iPhone modellen maar, dat weten niet veel mensen denk ik. Het is de opvolger van de iPhone X.

De iPhone XS kwam uit in september 2018. Zo’n maandje later kwam de iPhone XR uit dus, een korte release volgde op de iPhone XS. Het is dus ook de eerste X variant dat nog een toevoeging met zich meedraagt( de letter S).

Door de toevoeging van de letter S dachten mensen al snel dat in ieder geval meer moet kunnen brengen dan de iPhone X.

Dit toestel heeft momenteel dus een leeftijd van 5 jaar. Dat betekent dat dit toestel niet omschreven kan worden als een nieuwe iPhone maar, ook zeker niet als een “oudje”. Je spreekt van dit toestel bij lange na niet van een toestel dat aan het “uitsterven” is.

Misschien vraag je je ook af waar de letter “S” voor staat maar, daar is geen antwoord op te geven. Apple heeft altijd aangegeven dat de X staat voor ” tien”. De letter S is dan ook puur gebruikt gewoon als een aanvulling.

Datzelfde geldt net zo voor de iPhone XR. De letters S en R zullen altijd wat mysterieus blijven qua iPhone benaming. Verder is de iPhone XS het kleine broertje van de iPhone XS Max oftewel, de grotere versie van de iPhone XS.

Vergelijk het met dan sommige iPhones een Plus variant hebben.

Het design: Lijkt precies op de andere X modellen

Wat het design betreft, is er helemaal niks verrassends aan. Het is moeilijk te onderscheiden van de andere X modellen. Met het blote oog is het van de buitenkant heel lastig in te schatten of je een iPhone XS of iPhone XR voor je neus ziet liggen.

Eigenlijk lijkt de iPhone XS qua formaat ook heel veel op de iPhone 8 alleen, is dit toch makkelijker te onderscheiden van elkaar. Dat komt omdat de iPhone 8 een zogeheten homeknop heeft en de iPhone XS niet.

Zo is de manier van ontgrendeling dan ook wel een opvallend verschil te noemen. Doordat de iPhone XS geen homknop heeft, is het schermformaat iets langer en breder.

Waarom zou je kiezen voor een iPhone XS ten opzichte van de andere X modellen?

Er zijn meerdere X iPhone soorten beschikbaar( drie om precies te zijn). Aangezien ze allemaal best veel op elkaar lijken zou je haast ook denken dat ze heel veel gemeen met elkaar hebben.

Dit is zeer zeker ook het geval maar lang niet alles. Er zijn echt wel redenen om specifiek de iPhone XS te verkiezen boven de andere X broertjes. In principe heeft elk X type wel eigen specificaties waar de ene beter scoort dan de ander.

Hier zijn de punten waarom je het best voor een iPhone XS kunt kiezen. Echter zijn deze verschillen wel heel minimaal dus, in de praktijk zal je er nauwelijks wat van merken:

Waterbestendiger dan de iPhone X en iPhone XR

Als je dan een X type iPhone zoekt met de beste score in waterbestendigheid, dan ben je bij de iPhone XS aan het juiste adres. Waar de eerder tweegenoemden een IP67 certificering hebben, heeft de iPhone XS een IP68 certificering.

Zo kun je met de iPhone XS iets dieper onder water. Het is alleen wel of je hier überhaupt waarde aan hecht.

Hoogste capaciteit in werkgeheugen

Van dit drietal heeft de iPhone XS ook de beste score als het gaat om aantal werkgeheugen. De iPhone XS heeft een capaciteit van 4GB werkgeheugen. Het overige tweetal moet het doen met 3GB.

Ook hier moet je dan veel waarde aan hechten om 1GB verschil in werkgeheugen. Als je vooraf al weet 4GB werkgeheugen echt nodig te hebben, dan moet je natuurlijk meteen voor de iPhone XS gaan.

Naar mijn idee merk je in de praktijk niet echt veel van te profiteren van 1GB extra geheugen.

Alleen dit type X model is in goud beschikbaar

Misschien niet bepaald meteen een hoofdreden om voor een bepaald type te gaan. Maar mocht je een X variant van de iPhone echt per se in de kleur goud willen kopen, dan blijft alleen de iPhone XS nog over.

Wat het aanbod van beschikbare kleuren betreft, is de iPhone XR op dit vlak de grote winnaar. Deze is in zes kleuren beschikbaar. De iPhone XS in drie kleuren en de iPhone X in slechts twee kleuren.

Maar als je echt dol bent op goud, dan staat de iPhone XS alvast voor jou klaar. De keuze is als de interesse bij goud ligt ook snel gemaakt. Goud is natuurlijk altijd een opvallende en bijzondere kleur.

In principe zijn deze drie punten waarom je eventueel de voorkeur zou hebben voor een iPhone XS.

Over het algemeen: Je wilt een redelijk moderne iPhone voor een niet al te dure prijs

De iPhone XS is een redelijk moderne iPhone voor een redelijke prijs. Hetzelfde geldt voor de andere X modellen en de iPhone 8. Het is geen koopje maar wel in vergelijking met bijvoorbeeld de iPhone 13 en iPhone 14.

Een redelijk moderne iPhone voor een redelijke prijs, een mooi combinatie natuurlijk. Het is eigenlijk daarom ook een iPhone toestel dat je kunt plaatsen in de middelste categorie.

Inkijkje in de iPhone XS

In deze video kun luisteren naar een uitgebreide review. De belangrijkste punten over dit toestel komen dan aan bod.

Wat kost een iPhone XS momenteel?

De iPhone XS is op dit moment zo’n vijf jaar oud dus, betaal je uiteraard nu een stuk minder geld dan als bij de release in 2018. Net als bij elk ander toestel is de prijs afhankelijk van hoeveel GB je kiest. Met de 64GB, 256GB en 512GB als opties kun je kiezen uit drie opslagcapaciteiten.

Een 64GB toestel kost nu ongeveer tussen de €400-€500 terwijl, een 256GB toestel iets onder de €600 ligt. Wat dus neerkomt op zo’n minimaal €100 in prijsverschil onderling. Een 512GB toestel kost een kleine €700.

Als je toch liever op elk iPhone XS toestel graag wil besparen, dan is een Refurbished iPhone XS kopen ook een optie.

Een IPhone XS met abonnement is ook een mogelijkheid maar, dan is de kans wel heel groot dat je zal moeten kiezen voor een Refurbished model. Dat komt omdat iPhone XS abonnement vrijwel nu alleen maar beschikbaar is voor de Refurbished toestellen.

Dus indirect ben je dan een soort van gedwongen om een iPhone XS Refurbished te kiezen als je een iPhone XS met abonnement in gedachte hebt.

Over het algemeen is de iPhone XS zeker een prima betaalbare iPhone maar, het is ook geen koopje.

De belangrijkste specificaties van dit toestel

De iPhone XS heeft natuurlijk qua specificaties niet zoveel in huis als de nieuwste iPhone soorten. Maar als je een relatief simpele gebruiker bent en geen specifieke eisen hebt, is de iPhone XS een prima toestel voor jou.

Hier de belangrijkste specificaties van de iPhone XS:

 • Processor: A12 Bionic chip
 • Schermtype: Super Retina
 • Batterijcapaciteit: 2658 mAh
 • Werkgeheugen: 3GB
 • Opslagcapaciteiten: 64GB, 256GB en 512GB
 • Netwerk: 4G
 • Portretmodus functie
 • Kleuren: spacegrijs, zilver en goud
 • Waterbestendigheidstype: IP68
 • Draadloos opladen: Ja
 • Face ID: Ja
 • 5,8 inch schermformaat

Let wel op: het toestel is niet zomaar overal even makkelijk te verkrijgen

Als je de iPhone ontwikkelingen en het algemene plaatje eromheen al langer volgt, weet je dat toestellen die een aantal jaar worden verkocht na verloop van tijd moeilijker te verkrijgen zijn. Aangezien de iPhone XS al dik vijf jaar op de markt is, is ook dit toestel nu niet meer zo makkelijk verkrijgbaar als toen het werd uitgebracht.

Laat ik het zo zeggen, je kunt wel degelijk de iPhone XS nog steeds kopen maar qua webshop heb je het zeker niet ruim voor het kiezen. Om maar even een voorbeeld te noemen, bij bol.com is dit toestel nog prima te verkrijgen terwijl bij Coolblue het toestel helemaal niet meer leverbaar is.

Je gewenste webshop moet naar net de iPhone XS op voorraad hebben, zo simpel is het eigenlijk.

Conclusie: De iPhone XS kopen is nog steeds een keuze die zinvol is!

In deze blog heb je belangrijke informatie gelezen over de iPhone XS kopen. Voornamelijk over dit model zelf maar, ook over het kopen hiervan.

Met een iPhone XS bemachtig je nog steeds een aardig modern toestel voor een schappelijke prijs. Het is een toestel dat uiteraard niet in de spotlights staat maar, wel nog steeds een rol van betekenis speelt.

Er is geen reden waarom een iPhone XS nu kopen een opvallende keuze is. Het is een relatief “goedkope” moderne toestel dat nog wel wat jaartjes mee kan pakken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *