Verschil iPhone 11 en 12: Hoe zit dat precies? - productenvanapple
Home » Berichten » Verschil iPhone 11 en 12: Hoe zit dat precies?
bekijk het verschil tussen iphone 11 vs iphone 12

Verschil iPhone 11 en 12: Hoe zit dat precies?

Apple heeft een tijd geleden één van de nieuwste iPhones aangekondigd; de 11 en 12. Ze lijken qua ontwerp op elkaar, maar onder de motorkap zijn er een aantal grote veranderingen. De 11 is vooral een update van de iPhone XR van de jaren daarvoor, terwijl de 12 een compleet nieuwe telefoon is met een aantal indrukwekkende functies. Maar hoe zit het met het verschil iPhone 11 en 12?

Hier in dit blogbericht geven we jou een overzicht van de grootste verschillen tussen de twee modellen. Mocht jij twijfelen tussen de iPhone 11 of 12, dan gaan wij jou helpen om de definitieve knoop door te hakken.

Wat is het verschil tussen iPhone 11 en 12?

De iPhone 11 werd aangekondigd op 10 september 2019 en uitgebracht op 20 september. De iPhone 12 werd aangekondigd op 13 oktober 2020 en werd op 23 oktober 2020 officieel uitgebracht. Eén van de nieuwste generatie iPhones is dus op dit moment de 12.

Onder de motorkap zijn er enkele grote verschillen tussen deze twee modellen en het is dus goed om deze verschillen te kennen, voordat jij overgaat op aanschaf.

Ontwerp

Wat het ontwerp betreft, hebben beide modellen platte schermen met licht afgeronde randen. De bezels rond het scherm zijn bij de 12 iets dunner dan bij de 11. Beide modellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, wit, rood, geel, groen en paars. De iPhone 12 heeft een nieuwe achterkant van mat glas die het toestel een meer premium look en feel geeft.

Processor

Eén van de grootste veranderingen is de processor. De iPhone 11 heeft een A13 Bionic-chip, terwijl de iPhone 12 de nieuwste A14 Bionic-chip heeft. Dit betekent dat de 12 sneller en krachtiger zal zijn dan dat de 11 is.

5G-connectiviteit

Een andere grote verandering is de toevoeging van 5G-connectiviteit op de iPhone 12. Dit betekent dat je verbinding kunt maken met een 5G-netwerk als dat bij jou in de buurt beschikbaar is. 5G bevindt zich nog in de beginfase, dus nog niet alle gebieden hebben er toegang toe. Maar als je op zoek bent naar een telefoon die klaar is voor de toekomst, dan is de 12 de juiste keuze voor jou.

Camera

De camera op de iPhone 12 heeft ook een update gekregen. Hij heeft nu twee sensoren in plaats van slechts één. Dit zal de kwaliteit van jouw foto’s en video’s alleen maar goed gaan doen. Mocht jij veel gebruikmaken van de camera, dan kun jij hier optimaal van profiteren.

camera verschil iphone 11 en 12

Wat is het verschil in grootte tussen de iPhone 11 en 12?

De iPhone 12 is iets kleiner dan de iPhone 11. Hij heeft een scherm van 5,4 inch, terwijl de iPhone 11 een scherm van 6,1 inch heeft. Dit betekent dat de 12 makkelijker mee te nemen zal zijn en ook beter in je broekzak zal passen.

Echter biedt de iPhone 11 een betere ervaring wat betreft films en series kijken, of gamen. Een groter scherm past hier natuurlijk beter bij. 

Hoe is de gebruiksduur van de batterij op de iPhone 11?

De iPhone 11 heeft een batterijduur van ongeveer 10 uur. Dit betekent dat je je telefoon een hele dag kunt gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het opladen van je telefoon.

Hoe is de gebruiksduur van de batterij op de iPhone 12?

De batterijduur van de iPhone 12 is behoorlijk goed. Apple zegt dat je tot 17 uur aan videoweergave en 65 uur aan audioweergave kunt verwachten. Dit is iets minder dan de 11, die een batterijduur heeft van 18 uur voor het afspelen van video’s en 70 uur voor het afspelen van audio.  

Wat is het verschil in prijs tussen iPhone 11 vs. iPhone 12?

De prijs van de iPhone 11 begint boven de € 500, terwijl de prijs van de iPhone 12 al gauw oploopt tot boven de € 700. Het verschil begint dus al bij € 200 tussen de twee modellen en dit verschil kan zich verder uitbreiden. Hoe meer specificaties jij namelijk wenst, hoe hoger het aankoopbedrag gaat stijgen.

Ga je bijvoorbeeld voor meer opslagruimte, dan betaal je al gauw meer. Als jij op zoek bent naar de meest betaalbare optie, dan is de 11 dus de betere keuze voor jou, aangezien deze prijs lager start dan die van de iPhone 12.

Wil je echter het nieuwste en beste dat Apple te bieden heeft, dan zul je de 12 willen kiezen. Deze heeft alle nieuwste functies en zal sneller en krachtiger zijn dan de 11. Hij is ook 5G-ready, dus je kunt verbinding maken met een 5G-netwerk als dat bij jou in de buurt beschikbaar komt.

Zijn iPhone 11 en 12 waterdicht?

De iPhone 11 is helaas niet waterdicht, maar de iPhone 12 wel. Hier zit dus ook een duidelijk verschil in.  Dit betekent dus dat je je 12 mee kunt nemen in het zwembad of in de regen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waterschade.

Mocht jij onhandig zijn en je twijfelt over de aanschaf van een iPhone, dan hoef je met de iPhone 12 hier in ieder geval niet over in te zitten.

Zijn de iPhone 11 en 12 waterdicht?

Werkt iPhone 11 of 12 beter?

De iPhone 12 is het nieuwste model en heeft alle nieuwste functies. Werkelijk alle gewenste toeters en bellen zitten eraan. Hij heeft ook een krachtigere processor dan de 11. Die krachtigere processor, daar zit met name het grote verschil in. Een krachtige processor betekent een snellere werking, plus de mogelijkheid om te multitasken tussen meerdere taken.

Hiermee kunnen we dus concluderen dat de iPhone 12 een optimalere werking heeft dan de iPhone 11. Uiteraard betaal je ook meer voor deze specificaties.

Echter willen we de iPhone 11 niet direct afschrijven. Hoewel de processor minder krachtig is, kun je nog steeds profiteren van een goede smartphone die alles doet wat je wil. Het ligt dus vooral aan jouw eigen wensen en beschikbare budget.

Kiezen voor een iPhone 11 of 12?

De iPhone 11- en 12 modellen zijn allebei geweldige keuzes, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen waar je rekening mee moet houden voordat je een beslissing neemt. In dit blogbericht hebben we deze verschillen uitgebreid besproken, waardoor je nu precies weet wat het verschil is tussen deze twee modellen.

Als je het nieuwste model met de nieuwste functies wilt, dan is de 12 de juiste keuze voor jou. Met name de vernieuwde camerafuncties, 5G-connectiviteit en krachtige processor is een groot verschil. Dit maakt dat het toestel meer aankan en meer opties heeft om gebruik van te maken. Hiermee verschilt de iPhone 12 dus duidelijk van de 11. Onder andere hierom loopt de prijs van de iPhone 12 al vrij snel hoog op. Dat is iets om van tevoren rekening mee te houden.

Maar als jij juist op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, dan is de 11 misschien een betere keuze voor jou. Het hangt allemaal af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Welk model je ook kiest, je krijgt in ieder geval een geweldige telefoon.

Waarop letten bij de aanschaf van een iPhone?

Nu jij het verschil tussen de iPhone 11 en 12 kent, is het tijd om een definitieve beslissing te gaan nemen. Wellicht een moment waar je naar uitgekeken hebt. Maar waar moet je rekening mee houden bij het maken van deze beslissing?

We hebben de belangrijkste punten hier voor jou op een rijtje gezet. Lees hieronder verder: 

  • Jouw budget: Door van tevoren een budget beschikbaar te stellen, weet je in welke hoek je moet zoeken. Dit gaat jouw zoektocht makkelijker en overzichtelijker maken. Bovendien voorkomt het eventuele teleurstellingen.
  • Jouw behoeften: Je gaat de telefoon in gebruik nemen. Door vast te stellen waar jouw behoeften liggen, kun jij erachter komen welke specificaties onmisbaar voor jou zijn. Wil je alleen kunnen bellen, appen of ook zakelijke activiteiten ondernemen?
  • De beschikbare opties: Eenmaal besloten waar je de telefoon voor wilt gebruiken, ga je kijken naar de beschikbare opties. Hierdoor kun je bepaalde modellen afstrepen die niet over deze specificaties beschikken. Aan het einde blijft dus één specifiek model over.

Als jij deze factoren hebt overwogen, kun je beslissen welk model het beste bij jou past. Als je nog twijfelt, dan is dat niet erg. Neem de tijd of scroll nog eens terug naar boven om meer te lezen over het verschil tussen iPhone 11 en 12.

Conclusie

De iPhone 11 en 12 zijn twee verschillende telefoons met verschillende functies. De iPhone 11 is een budgettelefoon die een aantal van de functies van de iPhone 12 heeft, maar niet alle. Wat belangrijk is, is dat jij een telefoon krijgt die aan jouw behoeften en wensen voldoet, wat die ook mogen zijn.

Jouw budget is ook niet onbelangrijk: er zijn tal van geweldige opties, ongeacht jouw prijsklasse. Dus heb niet het gevoel dat je voor het meest recente model moet gaan als het niet past bij wat je nodig hebt of wilt in een telefoon. Doe je onderzoek, zoek de beste deal, en ga ervoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *