Apple Store Groningen
Home » Berichten » Apple Store Groningen
apple store groningen

Apple Store Groningen

In heel Nederland zijn er op verschillende locaties wel Apple winkels te vinden. In principe zou iedereen wel een Apple Store ooit eens hebben bezocht of gezien. Uiteindelijk is het ook handig om informatie te krijgen over een specifieke Apple winkel in het land. In deze blog gaat het over de Apple Store Groningen. Je leest handige informatie als hoeveel Apple Stores er in Groningen zijn, waarom je naar een Apple Store in Groningen zou gaan en nog andere waardevolle informatie.

Waarom ga je naar een Apple Store in Groningen?

Allereerst is het natuurlijk handig om voor jezelf vast te stellen, waarom je naar een Apple Store in Groningen zou gaan. Hoe logisch en simpel de reden ook is, je bezoekt de winkel uiteindelijk altijd met een gedachte erachter. Redenen om specifiek deze Apple Store te bezoeken zijn:

1. Je bent woonachtig in Groningen( of in de omgeving)

De meest logische reden om deze vestiging te gaan bezoeken, is omdat de winkel (heel) dichtbij voor je is. Het is natuurlijk altijd gunstig als voor jou een gewenste winkel op korte afstand is. Iedereen wil graag zo snel mogelijk een winkel kunnen bezoeken waar ze interesse in hebben. Of het moet een gewenste winkel zijn wat niet in je omgeving is en daarvoor dus moet reizen.

Je wil bijvoorbeeld een iPhone kopen dus, ga je uiteraard naar een Apple winkel dat het dichtst in de buurt is. Bovendien is het de makkelijkste keuze die je kunt maken. Als je het heel makkelijk voor jezelf kunt maken, dan ga je dat natuurlijk ook doen.

Nou ligt Groningen in het noorden van Nederland dus zouden inwoners in andere delen van het land, flink wat reistijd hieraan kwijt zijn. Het is bijvoorbeeld anders als je een Apple Store in Utrecht zou bezoeken aangezien, Utrecht een stuk centraler ligt in het land.

In Friesland( Leeuwarden en Heerenveen) zijn er ook Apple Stores te vinden. Dit is niet heel ver van Groningen maar uiteindelijk zullen ook mensen uit deze omgevingen voor het dichtstbijzijnde kiezen. Met in de omgeving kun je bijvoorbeeld naastgelegen dorpen verstaan ( Zuidhorn, Zuidlaren etc).

2. Je brengt een bezoekje aan de stad

Even de stad Groningen bezoeken en je wil even een Apple Store bezoeken. Dan doet het er niet toe uit welke stad je komt omdat, je er toch al bent. Het bezoek is niet specifiek voor de Apple Store in Groningen maar soms, ben je op een andere locatie en komt het in je op om een winkel te bezoeken.

Of je gaat naar een vriend of kennis in Groningen en lopen jullie gezellig door de stad. Misschien ben je opzoek naar een nieuwe MacBook en wil je het eventjes van dichtbij bekijken. Zo kun je wel allerlei kleine redenen ervoor hebben om de winkel in te gaan.

Of eenmaal in Groningen heb je een dringend probleem met je iPhone of een ander Apple product, waarbij hulp/ advies nodig is. Dan is het natuurlijk niet slim om te zeggen dat je dit toch liever regelt in je eigen woonplaats. Je weet maar nooit wat er gebeurd met je iPhone of MacBook die je hebt meegenomen naar Groningen.

Zo is een Apple Store in de buurt( in dit geval Groningen) toch wel belangrijker dan je denkt. Natuurlijk wel alleen als je opzoek bent naar een Apple product of zelf in bezit hebt.

3. Er moet iets zijn wat andere Apple Stores niet hebben

De enige andere reden om een Apple Store in Groningen te bezoeken is, dat deze vestiging iets moet hebben wat andere vestigingen niet hebben. Maar tegenwoordig is dat er haast niet. Het zou wel een reden zijn om naar de Apple Store in Groningen te gaan.

Stel je eens voor dat je die ene MacBook alleen in een Apple Store in Groningen kon halen, of de meest bijzondere AirPods. Dan zou de Apple Store Groningen natuurlijk veel meer bezoekers ontvangen.

Het kan wel zo zijn dat er voor een product de voorraad tijdelijk anders is dan normaal( uitverkocht). Je komt bijvoorbeeld uit Leeuwarden en zowel hier als in Heerenveen, zijn de AirPods die je wilt al een tijdje uit de voorraad gehaald. Er word aan jou geadviseerd dat je hiervoor naar de Apple Store Groningen moet gaan.

Uiteindelijk is het dan aan jou of je het er dan voor over hebt, om wat verder te reizen dan normaal om het gewenste product te kopen. Iemand uit Heerenveen of Leeuwarden zal een reis naar Groningen prettiger vinden dan iemand uit Amsterdam.

4. Je koopt een Apple product liever bij een Apple winkel

Als je eenmaal in Groningen woont of bent, kun je als voorkeur hebben dat je een Apple product liever bij een Apple winkel koopt. Er zijn natuurlijk meerdere winkels die Apple producten verkopen zoals Mediamarkt en BCC. Maar ook bij een KPN winkel( iPhones) kun je terecht.

Het maakt niet echt uit waar je het koopt maar, sommige mensen gaan toch liever naar een Apple winkel. Vaak zijn dat mensen die al vaker producten hebben gekocht bij een Apple winkel en dat voortzetten. Waarschijnlijk zo tevreden met de service dat dit voor hen als een vertrouwde winkel aanvoelt.

Afhankelijk is het ook van hoe je iets wil aanschaffen. Bij een Apple winkel kun je natuurlijk ook een iPhone kopen alleen, gaat het er wel om op wat voor manier. Wil je een iPhone los kopen, dan is kun je gewoon bij een Apple winkel terecht.

Maar wil je een iPhone kopen met abonnement in Groningen bij een Apple winkel, dan gaat dat helaas niet lukken. Dit is omdat simpelweg Apple geen mobiele provider is en dat is, natuurlijk wel nodig om een abonnement af te sluiten. Voor een iPhone met abonnement moet je toch echt zijn bij winkels als KPN, T-Mobile, Vodafone en Mediamarkt.

In Groningen zijn deze winkels natuurlijk ook te vinden. Keuze genoeg is er absoluut.

Het is oorspronkelijk geen officiële Apple Store qua naam

Ook belangrijk om te weten is, dat het eigenlijk geen officiële Apple Store is. Maar niet getreurd want er worden gewoon officiële Apple producten verkocht. Als je eerder in een grote stad als Amsterdam bent geweest, heb je al gezien dat de naam van de winkel de Apple Store is. Haarlem en Den Haag beschikken ook over een officiële Apple Store

In wat kleinere steden zoals Groningen is de noemer van de winkel geen Apple Store maar Amac Apple Premium Reseller. Dit zijn Apple winkels alleen worden deze niet door Apple zelf beheerd. In de winkel werken dus zelfstandigen. Er zijn wel eisen waaraan voldaan moeten worden voordat een Amac Apple Premium Reseller winkel aan de slag mag gaan.

Maar qua uitstraling lijkt het echt sprekend op een officiële Apple Store. Zie het eigenlijk als een broederwinkel van een officiële Apple Store. Voor de kwaliteit van producten doet het er niet toe of je voor een Apple Store of Amac Apple Premium Reseller kiest. Dit soort type Apple winkels zijn in principe te vinden op locaties waarbij geen officiële Apple Store te bekennen is. Dan moet de locatie dat ook wel toestaan natuurlijk.

Qua grootte is een Amac Apple Premium Reseller winkel wel wat kleiner dan een Apple store.

Ook deze medewerkers hebben gewoon super veel kennis van Apple producten. Als je ergens mee zit weten hun er altijd wel een helder antwoord/ advies op te geven.

Inhoudelijke details van de winkel zelf

De vestiging ligt gelegen in het winkelcentrum van Groningen. Het zit op de Westerkade 7 en de postcode is 9718AP. Verder is het ook prettig dat de winkel 7 dagen per week open is. Hieronder de openingstijden:

Maandag:12:00- 18:00 uur

Dinsdag 10:00- 18:00 uur

Woensdag: 10:00-18:00 uur

Donderdag: 10:00- 21:00 uur

Vrijdag: 10:00- 18:00 uur

Zaterdag:10:00- 17:00 uur

Zondag: 13:00- 17:00 uur

Elke dag kun je in Groningen bij een Apple winkel terecht om even een kijkje te nemen, voor vragen of als je een probleem hebt. Op www.amac.nl zie je bij dit filiaal ook een plattegrond voor als de route eventueel niet duidelijk genoeg voor je is.

Verder is de winkel telefonisch ook te bereiken op het telefoonnummer 088-0271200. Maar mocht je per mail informatie willen hebben, dan kun je mailen naar het emailadres groningen@amac.nl en is een bezoek aan de winkel misschien niet eens altijd nodig. Dat hangt echter van de situatie af maar geholpen zul je altijd worden.

Conclusie: Je kunt prima terecht bij een Apple winkel in Groningen!

In deze blog heb je gelezen dat je prima terecht kunt in Groningen bij een Apple winkel. Het mag dan geen officiële Apple Store heten maar, naar een winkel van mindere kwaliteit/service ga je zeker niet. Ook heb je kunnen lezen dat er verschillende redenen zijn om de Amac Apple Premium Reseller winkel te bezoeken. Bij jezelf moet je dan nagaan welke reden er voor jou van toepassing is.

Bovendien is de winkel ook nog eens elke open en kun je naast een bezoek, zowel telefonisch als op digitale wijze altijd er terecht voor vragen, adviezen of problemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *