Powerbank iPhone: Overal en elk moment voldoende batterij!
Home » Berichten » Powerbank iPhone: Overal en elk moment voldoende batterij!
powerbank iphone

Powerbank iPhone: Overal en elk moment voldoende batterij!

De iPhone moet net als alle andere toestellen worden opgeladen, daar kan niemand omheen. Alleen hoeft dat niet per se met een standaard oplader zoals we het kennen. Jij wilt je iPhone ook kunnen opladen als je bijvoorbeeld onderweg bent. Dit is met een powerbank zeker mogelijk. Oftewel, een draagbare oplader in feite. In deze blog lees je alle belangrijke informatie over de powerbank voor de iPhone. Dit gaat dan om o.a. wat het kost, de soorten powerbanks waaruit je kunt kiezen en de voordelen hiervan etc.

Wat is een powerbank?

Voor als je het nog niet wist, een powerbank is zoals eerder aangegeven, niets meer dan een draagbare oplader. Het is een alternatieve manier naast normaal en draadloos je toestel kunnen opladen( de iPhone in dit geval) te voorzien van een volle batterij. Verder is het een oplader die je dus altijd op zak bij je kunt hebben, en niet in een stopcontact hoeft te doen.

Waarom zou je een powerbank kopen voor je iPhone?

Als je een oplader met kabel ook gewoon kunt opladen, waarom zou je dan kiezen voor een powerbank? Daar is eigenlijk maar één hoofdreden voor, je wilt je iPhone overal en direct kunnen opladen. Een powerbank kun je letterlijk overal gebruiken. Of je nou in een grot, tram of op straat bent, het opladen van je iPhone is gewoon mogelijk.

Eventueel is een andere reden ook dat, je een iPhone hebt met een batterij waarvan de prestaties achteruit zijn gegaan. Als je buiten of onderweg bent, gaat de batterij snel leeg of zo goed als. Een powerbank brengt hier in verandering in en is de ideale oplossing hiervoor.

Wat zijn de voordelen van zo’n powerbank?

De voordelen zijn principe al zo’n beetje genoemd. Om het dan echt zo precies te formuleren ziet dat er zo uit:

  • Overal te gebruiken& je hoeft er geen geduld voor te hebben: Het opladen van je iPhone doe je overal en vliegensvlug. Geen gedoe meer met locaties waarbij stopcontacten ontbreken of defect zijn. Het is uiteraard een vervelend gevoel wanneer je loopt te zoeken naar een plek waarbij een stopcontact aanwezig is en, die daadwerkelijk buiten werking is of zelfs ontbreekt. En dan moet je maar net ook nog het geluk hebben dat het niet door één of meerdere personen bezet is.
  • Het kan een redder zijn in nood: Zo’n powerbank kan ook in jouw voordeel werken als het gaat om tijd. Het kan altijd een keer voorkomen dat je iPhone dreigt uit te vallen met een lege batterij wanneer het je heel slecht uitkomt. Denk maar aan het dringend beantwoorden van je vriend of collega die hulp van jou plotseling hard nodig heeft. Een powerbank kan het verschil maken tussen binnen 5 minuten kunnen reageren of pas na een halfuur omdat, je het berichtje krijgt wanneer je je oplader die je niet bij je hebt op dat moment te kunnen toveren.
  • Een stroomstoring kan het opladen in ieder geval niet meer verpesten: Je laadt je iPhone thuis of op een andere locatie op en plots is er een stroomstoring. Uit het niets is het oplaadproces op z’n kop gezet. Nu moet je wachten tot de stroomstoring voorbij is en, als je veel pech hebt, kan dat echt wel een aantal uren duren. Met een powerbank hoef je helemaal nergens op te wachten want, de stroom van een powerbank staat niet in verbinding met de gegeven stroom waardoor, een heel huis of omgeving de nodige stroom kan leveren.

Hoe weet je welke powerbanks geschikt zijn voor de iPhone?

Uiteraard moet je wel de juiste powerbank vinden voor je iPhone. Maar waaraan kun je zien dat de powerbank die je wilt geschikt is voor de iPhone? Heel simpel, dat staat altijd in de product omschrijving. Dit is dan in principe ook het enige waar je op hoeft te letten.

Er is in principe slechts één type “Apple” powerbank genaamd de MagSafe. Deze heeft dus ook gewoon de witte kleur in de huisstijl en het logo. Echter is deze eigen powerbank van Apple zeker niet beter dan de rest. Voor een relatief goedkope prijs heb je al een powerbank voor je iPhone in bezit.

Een MagSafe powerbank is meer gericht op de iPhone 12, iPhone 13 en iPhone 14. Trouwens is een MagSafe zeker niet het type waarvoor je het meest hoeft te betalen.

Maar als je het echt letterlijk opzoek bent naar een powerbank van Apple, dan kom je uit bij de Apple MagSafe. Het enige wat een MagSafe anders maakt, is dat je het gewoon op de achterkant van je iPhone kunt plaatsen.

Alle andere powerbanks zijn gemaakt door andere merken dus, hebben deze qua design ook helemaal niks weg van Apple. Verder is het niet nodig om per se een MagSafe te kopen om je iPhone op te laden.

In dit filmpje zie je hoe dit gaat en dat de MagSafe nog veel meer in petto heeft:

Welke iPhone je hebt maakt dan eigenlijk niet uit?

Helemaal nuttig is het ook omdat, een powerbank op elk iPhone model werkt. Het is dus niet zo dat elk iPhone model een aparte powerbank nodig heeft. Of je een iPhone 8 of de gloednieuwe iPhone 14 hebt, dat doet er niet toe.

Doordat het zo is geregeld, is het aanbod altijd wel zo goed als leverbaar. Heel uitgebreid moeten zoeken naar een iPhone powerbank is niet nodig. Verder kun je daardoor ook uit meerdere powerbanks kiezen.

Er staat dus niet op een powerbank dat deze bijvoorbeeld specifiek voor de iPhone X te gebruiken is.

Hoeveel kost een powerbank voor de iPhone?

Qua prijzen kunnen de verhoudingen best wel ver uit elkaar liggen. De goedkoopste prijs ligt rondom de 30 euro en kan het maximumbedrag ongeveer ruim zo’n 300 euro. Daarmee is de powerbank voor de iPhone ook best een relatief goedkoop product te noemen. Een goedkope accessoire beter gezegd.

Waarom kunnen de prijsverhoudingen vrij ver uit elkaar liggen?

De ene persoon heeft een powerbank van 30 euro en de ander, heeft een powerbank die 10 keer zo duur is. Heel simpel, dat komt omdat de ene powerbank krachtiger is dan de ander en eventueel ook veelzijdiger.

De volgende punten spelen de belangrijkste rol in of je goedkoper of duurder voor een powerbank moet betalen:

mAh( batterijcapaciteit)

Het aantal mAh is van groot belang. Om het eenvoudig kort en duidelijk uit te leggen, hoe hoger het mAh hoe krachtiger de powerbank is. Zoals bij de iPhone wordt de batterijcapaciteit dus ook gemeten in mAh. Zie de blog over de iPhone met beste batterij.

Aantal aansluitingen

Het beginpunt ligt gemiddeld bij zo’n 2000 mAh en gaat ongeveer tot ruim 70.000 mAh. Hoeveel mAh je nodig hebt, hangt echt af van hoeveel je erop wil kunnen opladen. Meer mAh zegt ook dat er meer aansluitingen zijn.

Een powerbank is niet alleen gemaakt voor om een smartphone op te laden. Zo kun je ook je iPad, laptop, E-reader en actioncam ermee opladen.

Meestal is het zo dat hoe meer mAh het heeft hoe meer aansluitingen( hoeveel verschillende producten je tegelijkertijd kunt laden opladen) er van toepassing zijn. En waar je het meest voor moet betalen.

Toch kun je heel soms een andere en opvallende omschrijving tegenkomen. Bijvoorbeeld een powerbank van 72.000 mAh met 7 aansluitingen waarbij staat, dat de powerbank alleen geschikt is voor een smartphone. Niet heel gek dat je hier wat raar van opkijkt want, 7 aansluitingen betekent toch ook geschikt voor 7 verschillende producten? Nee toch niet!

In dit geval gaat het niet om een powerbank die geschikt is voor 7 verschillende producten maar, wel 7 aansluitingen heeft. Het gaat om een powerbank waarop je 7 smartphones tegelijk kunt opladen. Dus dan is het aantal mAh hoger en is het duurder ondanks, het alleen voor smartphones geschikt is.

Je kunt hierop er niet meer verschillende producten laten opladen maar, van hetzelfde productsoort wel een ruim aantal laten opladen. Zo’n soort powerbank is handig als een groep mensen allemaal geen oplader bij zich heeft.

Op welke manier wil je de powerbank gebruiken voor je iPhone?

Dat je weet dat je een powerbank voor je iPhone gaat kopen is geen belangrijk punt meer. In principe is de meest logische reden om een powerbank te kopen vanwege het opladen. Waarom moet je dan weten op welke manier je het gaat gebruiken?

Dat is omdat een powerbank wel bedoeld is om op te laden maar, opladen niet de enige functie is dat is uit te voeren. Naast het opladen kun je de powerbank ook gebruiken voor andere functies. Ook over de volgende functies beschikt een powerbank:

  • Indicatie lampje
  • Snelladen
  • Zaklamp
  • Opladen op zonne-energie

Niet elke powerbank is van één van deze of meerdere functies voorzien dus, zal je hier op moeten filteren. Zo kan bijvoorbeeld een powerbank met zaklamp zeker helpen wanneer je bijvoorbeeld, in een donkere omgeving waar weinig of zelfs geen verlichting is( een bosgebied) je iPhone hebt laten vallen of bent kwijtgeraakt.

Het zaklampje is dan het middel dat redding kan brengen. Per functie is het aanbod van powerbanks verschillend. Als je bijvoorbeeld wilt dat je iPhone altijd razendsnel vol is, dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt en ga je voor een powerbank met de snelladen functie.

Let ook op het type kabel dat kan worden aangesloten

Indien je geen powerbank koopt dat voorzien is van draadloos opladen, zal je het altijd moeten doen met een kabeltje. De iPhone maakt gebruik van twee soorten USB kabels : de gewone USB- kabel en USB-C. Bij elke powerbank die je ziet, staat er omschreven welk type USB- kabel kan worden aangesloten.

Een snellader is standaard voorzien van een USB-C kabel dus, staat er bij een powerbank dat beschikt over snelladen dat het ook gebruik maakt van een USB-C kabel. Er zijn ook powerbanks waarop zowel een USB-C als een gewone USB kabel kan worden aangebracht. Check dit wel eerst uiteraard.

Welke kleuren powerbanks kun je kiezen voor je iPhone?

Vaak zie je dat powerbanks zwart zijn van kleur maar, dit hoeft niet altijd. De kleuren grijs, wit, zilver, groen ,blauw en rood zijn eventueel ook beschikbaar. Maar een heel groot aanbod van kleuren zoals bij bijvoorbeeld de Apple Watch bandjes is het zeker niet.

De kleuren zijn in dit opzicht echt een flink stuk neutraler. Een powerbank met bijvoorbeeld een gestreepte opmaak zal je haast niet tegenkomen.

Niet elke powerbank is even groot

Wat voor de ene persoon groot genoeg of zelfs te groot is, is voor de ander misschien wel te klein. Dat geldt dus ook voor de powerbanks. Zo past de ene powerbank makkelijk in je jas en/of broekzak en de ander wat moeilijker.

Soms kun je in één oogopslag zien dat de powerbank best groot of klein van stuk is. Maar sowieso kun je bij elke powerbank de afmetingen terugvinden. Ook dit is heel simpel eigenlijk, hoe groter de afmetingen hoe groter de powerbank is.

Qua grootte is een powerbank ongeveer net zo groot als je iPhone maar, het kan afwijken. Meestal kun je ook lezen of de powerbank er eentje is om gemakkelijk in je jas- of broekzak te stoppen. Dit zijn o.a. de plekken waar je je powerbank gewoon hoopt te kunnen gebruiken.

Moet je voor gebruik nog eerst bepaalde acties verrichten?

Nadat je de powerbank voor je iPhone hebt gekocht, zijn er geen verdere stappen nodig om er gebruik van te maken. Het is letterlijk niets meer dan het kabeltje in het poortje stoppen.

Conclusie: Geen zorgen meer op elke locatie en elk moment over een leeglopende batterij met een powerbank!

In deze blog ben je te weten gekomen hoe handig een powerbank voor je iPhone kan zijn. Gewoon op elk moment en elke locatie kunnen opladen. Met een powerbank hoef je je helemaal geen zorgen meer te maken als de accu van je toestel leeg is (of dreigt leeg te lopen).

Daarnaast is een powerbank een goedkoop product( mits je niet voor een dure gaat). Voor slechts een paar tientjes ben je voor onderweg of waar dan ook, verzekerd van een iPhone met voldoende batterij.

Verder kun je de powerbank ook gebruiken voor andere producten. Indien dit voor jou van toepassing is, sla je een nog grotere slag. Met het aanbod zit het in ieder geval helemaal goed want, dat is heel breed. Kortom, met een powerbank loop je met een relaxter gevoel rond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *