Apple Watch met abonnement: Betaal maandelijks voor je Apple Watch!
Home » Berichten » Apple Watch met abonnement: Betaal maandelijks voor je Apple Watch!
apple watch met abonnement

Apple Watch met abonnement: Betaal maandelijks voor je Apple Watch!

Het staat voor jezelf vast dat je de Apple Watch wilt kopen. Alleen wil je deze niet zoals gewoonlijk in één keer kopen. Uiteindelijk wil jij de Apple Watch kopen met abonnement erbij. Een prima alternatief voor als in één keer betalen het niet gaat worden. In deze blog lees je de belangrijkste informatie over de Apple Watch met abonnement. Zo komen de punten aan bod zoals waar je een Apple Watch met abonnement kunt afsluiten, wat de kosten hiervan zijn etc. Maar ook bij welke webshops het mogelijk is om op deze wijze de Apple Watch te kopen en of een abonnement voor alle Apple Watch modellen überhaupt van toepassing is.

De Apple Watch met abonnement kunnen kopen is iets wat velen niet eens weten

Als je aan veel mensen gaat vragen welk Apple product er gekocht kan worden op abonnement, dan zeggen de meesten daarvan “alleen de iPhone kan je kopen op abonnement”. Dat is niet gek want als je in de winkels kijkt, zie je altijd de iPhones staan met de daarbij behorende prijzen.

Bij een mobiele telefoon komen er nog ook andere zaken bij Denk bijvoorbeeld het aantal belminuten en wat voor databundel je uiteindelijk kiest. Zaken dat bij een horloge totaal niet aan de orde is.

Het klinkt bovendien ook logischer om een mobiele telefoon te hebben met een abonnement dan een horloge. Zelf heb ik nooit iemand horen zeggen dat ie een horloge heeft gekocht op abonnement.

Maar bij de Apple Watch is het sinds een paar jaar wel mogelijk. Je kunt gewoon per maand betalen voor een Apple horloge om je pols.

Bij de eerste Apple Watch modellen behoorde was alleen los kopen de enige mogelijkheid. Ongeveer zowat sinds de komst van de Apple Watch Series 8 is het mogelijk om te kopen op abonnement.

Waar kun je een Apple Watch met abonnement afsluiten?

Een Apple Watch met abonnement kun je alleen afsluiten bij een mobiele provider. Simpelweg omdat alleen mobiele providers abonnementen aanbieden. Maar zelfs dan is het aanbod zeer beperkt want, je kunt bij slechts twee mobiele providers terecht om een abonnement af te sluiten voor de Apple Watch.

Dit zijn de mobiele providers KPN en Odido. Het begon bij KPN dat Apple Watches aanbood met abonnementen en daarna volgde T-Mobile dat nu samen met Tele2 is gaan fuseren als Odido.

Andere mobiele providers beschikken nog niet over deze mogelijkheid maar in de toekomst zal dat wel zo zijn. Onderling zijn er tussen KPN en Odido niet echt grote verschillen die duidelijk te onderscheiden zijn dus, liggen de verhoudingen dicht bij elkaar.

Eventueel kan het zo zijn dat bij de ene provider een kleur momenteel niet op voorraad ligt maar, dat kan altijd natuurlijk.

Abonnement kiezen werkt grotendeels hetzelfde als bij een mobiel toestel

Het kiezen van een Apple Watch met abonnement werkt voor het grote deel gewoon hetzelfde als bij een mobiele telefoon. Het betalingsproces verloopt in deze stappen op volgorde.

1. Kies je model, kleur en maat

Allereerst kies je uiteraard de Apple Watch zoals je het wilt hebben. Bepaal eerst welk model je wilt. Daarna kies je je gewenste kleur en de juiste maat. De eerste stap is ook de meest makkelijke.

2. Kies de looptijd van de betaling

Net als bij een mobiel abonnement kun je bij een Apple Watch abonnement kiezen uit een 1-jarig of 2-jarige duur van het contract. Als je al eerder een mobiel abonnement hebt afgesloten, weet je dat een 1-jarig abonnement altijd duurder is dan een 2-jarig abonnement.

Maar echt een groot prijsverschil is het ook weer niet in het geval bij van Apple Watch.

3. Multisim abonnement

Dit is een onderdeel van het gehele abonnement. Door de Multisim abonnement kan de Apple Watch worden verbonden aan de simkaart van je mobiele provider. De Multisim abonnement kost €5 en is dus slechts een klein onderdeel van de totale kosten van het abonnement.

Multisim zorgt er eigenlijk ook voor dat je gewoon overal kunt telefoneren, muziek luisteren en sporten. Oftewel, je hebt je telefoon in principe niet nodig. Daarnaast profiteer je gewoon van dezelfde data en belminuten.

Dit is wel afhankelijk van welk type Apple Watch je kiest waar je later meer over leest.

4. Kies hoeveel je eenmalig wilt betalen

Als laatste stap kies je hoeveel je eenmalig wilt betalen. Net als bij een mobiel abonnement is het hierbij ook het geval dat hoe hoger je eenmalig betaalt, hoe lager het bedrag is dat je per maand hoeft te betalen.

Sowieso betaal je in ieder geval €5 per maand voor het Multisim abonnement. Daarnaast komen nog de abonnementskosten bij die afhankelijk zijn van het eenmalige bedrag wat je gaat betalen.

Ga je dan voor Cellular, GPS of een combinatie van beide?

Er is ook onderling nog onderscheid tussen twee soorten Apple Watch varianten. Namelijk een Apple Watch Cellular en een Apple Watch GPS.

Een Apple Watch Cellular maakt gebruik van een digitale simkaart Juist hierdoor ben je letterlijk overal verbonden met je Apple Watch. Overal heb je bereik en profiteer je van mobiel internet. Dit is mogelijk zonder wifi maar enigszins nodig te hebben.

Een Apple Watch GPS beschikt net als de Cellular versie over een Multisim abonnement maar is niet voorzien van een digitale simkaart. Hierdoor ben je niet overal verbonden en ben je altijd afhankelijk van een wifiverbinding. Dus alleen op locaties waar wifi is kun je optimaal gebruik maken van je Apple Watch.

Met een combinatie van beide is het verschil eigenlijk ook niet groot, Het enige verschil is dat je ook nog eens naar Apple Music en Apple podcasts.

Waarom een Apple Watch met abonnement kopen?

Waarom je aan abonnement zou moeten nemen voor je Apple Watch ligt natuurlijk helemaal aan jou. De reden is in principe gewoon hetzelfde als andere producten die je zou kopen op abonnement. Zie het hieronder:

Niet het volledige bedrag in één keer kunnen betalen

Misschien was het eigenlijk wel jouw voorkeur om de Apple Watch in één keer te betalen alleen, is het toch helaas niet mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je financieel momenteel niet in de positie bent om een luxe uitgave te doen.

Een Apple Watch komt qua prijs natuurlijk totaal niet in de buurt van een Rolex maar, kost toch wel honderden euro’s over het algemeen. Niet voor iedereen even snel te kopen.

Daarom is een Apple Watch met abonnement een uitstekend plan B. Dan hoef je in ieder geval niet per se te wachten om in één keer te kunnen betalen.

Welke Apple Watch modellen kun je kopen op abonnement?

Er zijn toch wel een aardig aantal Apple Watch modellen waar je uit kunt kiezen. Het meest ideaal zou zijn dat je bij elk model een abonnement kunt afsluiten. Alleen is dit helaas niet zo. Een abonnement is maar voor een beperkt aantal modellen beschikbaar. Zie hieronder de modellen waar het om gaat:

 • Apple Watch SE
 • Apple Watch Ultra
 • Apple Watch Ultra 2
 • Apple Watch Series 9

Zo zie je maar dat een abonnement voor slechts vier modellen van toepassing is. Zelfs de Apple Watch Series 8 bij waar een abonnement het startschot was, is uit het lijstje gehaald. Het zijn ook de vier nieuwste modellen waar het om gaat.

Wel nadelig natuurlijk als je een relatief oude Apple Watch in gedachte had om te combineren met een abonnement. Helaas kun je de oudere modellen alleen los kopen, achteraf betalen of in termijnen. Een abonnement voor de Apple Watch geldt alleen voor de nieuwkomers.

Wat zijn de abonnementskosten per maand?

Zoals je eerder al las, is het Multisim abonnement slechts een klein deel van het geheel. In principe is het een eenvoudige formule om de totale abonnementskosten per maand te berekenen. Dat is Multisim abonnement+ kosten Apple Watch per maand= totale abonnementskosten.

Stel je besluit om eenmalig €120 te betalen voor een Apple Watch dat bijvoorbeeld €336 kost, dan blijft er nog €216 over als kredietbedrag. Heb je gekozen voor een tweejarig abonnement, dan is dit het bedrag wat je in dit tijdsbestek moet afbetalen.

Dan zijn de kosten voor de Apple Watch per maand bijvoorbeeld €9 en daarbij betaal je nog €5 per maand voor het Multisim abonnement. En zo betaal je dus in totaal €14 per maand.

Wanneer je na twee jaar klaar bent met afbetalen, dan vervallen de kosten per maand voor de Apple Watch. Dus in dit geval de €14. Nu betaal je alleen maar €5 per maand voor het Multisim abonnement.

En zo geldt dat ook voor de andere abonnementsprijzen. De prijzen zijn per Apple Watch welverschillend maar niet heel veel.

Verder betaal je eigenlijk niet of nauwelijks rente over het abonnement. Mocht je het Multisim abonnement toch niet meer van toegevoegde waarde vinden, dan kun je dat elk moment opzeggen.

Een verzekering mag natuurlijk niet ontbreken!

Na het kiezen van je Apple Watch abonnement moet je natuurlijk ook wel de mogelijkheid hebben om te kiezen voor een verzekering. Of je daarvoor kiest ligt helemaal aan jou.

Vooral bij een abonnement is een verzekering belangrijker. Je moet sowieso altijd blijven doorbetalen ongeacht wat er gebeurd. Of dat nou diefstal, schade of iets anders is. Terwijl met een verzekering de pijn wel (deels) kan worden verzacht.

Er zijn twee soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen:

 • Verzekering standaard
 • Verzekering uitgebreid

Het onderlinge verschil in prijs tussen deze verzekeringen is waarschijnlijk nog niet eens €5. Terwijl je met een verzekering uitgebreid tegen meer situaties gedekt bent. Bij zowel KPN als Odido is dit zo goed als zeker het geval.

Hieronder de vergelijkingen tussen beide verzekeringen op het gebied van dekking en service:

Verzekering standaard

Dekking

 • Val-, stoot en waterschade

Service

 • Zelfde toestel terug krijgen
 • Wereldwijd gedekt
 • Maandelijks opzegbaar

Verzekering uitgebreid

Dekking

 • Val, stoot en waterschade
 • Diefstal
 • Gesprekskosten na diefstal
 • Accessoires

Service

 • Zelfde toestel terug krijgen
 • Wereldwijd gedekt
 • Maandelijks opzegbaar

Zoals je in het overzicht kunt aflezen is is er onderling sprake van een gelijkwaardige service maar, de dekking is overduidelijk in het voordeel van de uitgebreide verzekering. Als je echt voor alles verzekerd wilt zijn, dan kies je natuurlijk voor verzekering uitgebreid.

Conclusie: Apple Watch met abonnement is een prima optie maar wel beperkt

In deze blog heb je belangrijke informatie gelezen over de Apple Watch met abonnement. Het werkt in principe zo’n beetje hetzelfde als bij het kiezen van een telefoonabonnement. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van hoeveel jij kan besteden maar, echt duur ga je echt niet uitkomen.

Dus een Apple Watch met abonnement kan dus zeker alleen, is het aanbod wel vrij beperkt. Zowel in de zin van als de aanbieders als de beschikbare modellen.

Je zult echt dus wel echt interesse moeten hebben in een nieuw Apple Watch model om het te kunnen kopen op abonnement. Ook kun je niet overal terecht om op deze wijze de Apple Watch te kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *