Refurbished Apple Watch: Een opgeknapte Apple Watch!
Home » Berichten » Refurbished Apple Watch: Een opgeknapte Apple Watch!
refurbished apple watch

Refurbished Apple Watch: Een opgeknapte Apple Watch!

Refurbished is samen met Apple de laatste jaren uitgegroeid tot een groot succes. Zo is dit op meerdere Apple producten toegepast. En één van die producten waarop dit van toepassing is, is de Apple Watch. Jouw voorkeur gaat dan ook uit naar een Refurbished Apple Watch alleen, wil je wel eerst precies weten wat je er voor terugkrijgt. In deze blog lees je hier uitgebreid over. Denk daarbij aan voor welke Apple Watch modellen een Refurbished variant van toepassing is. Maar bijvoorbeeld ook de kosten hiervan, de voor- en nadelen. Daarnaast nog meer informatie wat van waarde voor je kan zijn.

Wat houdt Refurbished precies in?

Voor als de term Refurbished je nog niet bekend voor komt, het betekent dat het product dat je wilt( in dit geval een Apple Watch) een grondige onderhoudsbeurt heeft gehad. Dit betekent dat het product is gecontroleerd en er eventuele wijzigingen zijn aangebracht.

Deze wijzigingen vallen in principe nauwelijks op waardoor je er ook nauwelijks wat van merkt. Daarom worden Refurbished producten vaak ook wel bestempeld als ” zo goed als nieuw”.

Een Apple Watch waaraan is gesleuteld maar dat van de buitenkant, in ieder geval niet is op te merken. Verder hoef je niet te denken dat je met een Refurbished Apple Watch er minder mee kunt, wat betreft de inhoudelijke functies.

Gewoon exact dezelfde specificaties die zijn uit te voeren. Niet meer of minder heel kort en krachtig gezegd.

Welke Apple Watch modellen zijn Refurbished verkrijgbaar?

Uiteraard wel ook nodig om te weten voor welke Apple Watch modellen Refurbished van toepassing is. Eigenlijk kunnen bijna alle modellen Refurbished worden aangeschaft. Het gaat om dit lijstje:

 • Apple Watch Series 3
 • Apple Watch Series 4
 • Apple Watch Series 5
 • Apple Watch Series 6
 • Apple Watch Series 7
 • Apple Watch SE 2021& 2022
 • Apple Watch Series 8
 • Apple Watch Ultra

Echter is niet iedere Refurbished model even makkelijk te verkrijgen. Zo werkt het ook bij een gewone Apple Watch kopen. Een Series 3 is tegenwoordig bijna niet meer te verkrijgen dus, geldt voor een Refurbished soort precies hetzelfde.

Als je graag een Series 8 model wilt, dan is de kans veel groter dat je een Refurbished soort kunt kopen. Met de vrij oude modellen is er wel een kans maar, die is veel kleiner vergeleken met de relatief nieuwere modellen.

In het algemeen voor zowat alle modellen is er een Refurbished variant. Alleen het aanbod per model kan (sterk) verschillen.

Waar kun je een Refurbished Apple Watch het best kopen?

Zo,n type Apple product of andere Apple producten kun je niet overal kopen. Dus vraag je jezelf natuurlijk af waar je het dan het best kunt kopen.

Toch is er wel een hele bekende webshop waar je uitsluitend voor Refurbished producten terecht kunt. Het gaat om de webshop www.refurbished.nl

Een erg betrouwbare webshop dat de afgelopen jaren over het algemeen een sterke reputatie heeft weten te creëren. De recensies verklaren dit maar ook, op Google wordt deze webshop veel onder de aandacht gebracht.

Naar mijn mening is deze webshop overduidelijk de absolute nummer 1 waar je je gewenste Refurbished product koopt.

Een andere webshop waar je ook prima terecht kunt voor Refurbished producten is, de webshop Rebuy.

Voor mij zijn dit toch echt wel de ideale webshops waar je het best terecht kunt.

Welke voordelen heeft een Refurbished Apple Watch?

De prijs

Misschien wel de voornaamste reden is de prijs. Deze is altijd goedkoper ongeacht welk model je kiest. In principe zijn de verschillen in kosten over het algemeen een paar tientjes maar, kan ook rond de 100 euro liggen. Besparen is hoe dan ook een garantie die je hebt.

Wel is het natuurlijk zo, dat hoe duurder het model hoe meer je ervoor moet betalen. Het is dus niet zo dat je per definitie voor een koopje de Apple Watch kunt bemachtigen. Je hoeft alleen niet de “hoofdprijs” te betalen.

Vrijwel hetzelfde terug voor goedkoper

Hoe mooi is het dat je voor goedkoper een product kunt kopen en ook nog eens, een zo goed als gelijke soort ervoor terugkrijgt. Je zult bijna denken dat het te mooi klinkt om waar te zijn. Normaal gesproken klopt dit spreekwoord in 9 van de 10 gevallen maar, in dit geval niet.

In feite is het iets minder maar, daar merk je nauwelijks iets van. Zowel van de binnen- en als buitenkant is de Apple Watch precies hetzelfde. Ook geldt dit voor het inhoudelijke gedeelte oftewel, de specificaties.

Het is dus niet zo dat je met een Refurbished exemplaar bepaalde functies niet kunt uitvoeren en, met een normale soort wel. Aan een Refurbished type is wel gesleuteld maar, niet zodanig dat het invloed heeft op de functies.

Dus ook met dit type kun je gewoon het water induiken( mits het type daar voor geschikt is). Ook tijdens het sporten kun je je hartslag bijhouden etc.

Minder risico dan een tweedehands type

Vaak wordt een Refurbished type vergeleken met een tweedehands exemplaar. Maar dat is zeker niet zo. Dit is dan niet per se inhoudelijk maar wel qua randzaken eromheen. Een Refurbished type wordt geleverd met garantie alleen, kan de duur per webshop wel verschillen.

Het is een garantieduur van 1,2 of 3 jaar. Garantie komt bij een tweedehands type niet voor dus, ontbreekt hier zekerheid voor als er schade is. Bij een tweedehands soort kunnen er na aankoop ook sneller problemen optreden.

Een Refurbished soort is bij voorbaat al een soort van uitgebreid onderzocht en getest. Een tweedehands product juist niet. Met een Refurbished product loop je gewoon minder risico.

Als je echt geen risico wil lopen, dan kun je beter voor een Refurbished soort gaan. Kopen via social media of handelsplaatsen zoals Marktplaats, kent natuurlijk wel risico’s. Wat de risico’s betreft hoef je tussen Refurbished of tweedehands eigenlijk al niet meer te twijfelen.

In genoeg modellen te verkrijgen

Dat je voor een Refurbished soort kiest, wil niet zeggen dat dit van toepassing is voor weinig modellen. Sterker nog, het aanbod is best ruim. Van de zo goed als nieuwste tot oudste modellen. Zo is bijvoorbeeld ook een Apple Watch Series 7 Refurbished verkrijgbaar. Zelfs de gloednieuwe Apple Watch Ultra kun je Refurbished kopen.

Wel is het zo, het per model verschilt qua aanbod. Het zijn meer de oudere modellen die een groter aanbod hebben. Ook verschilt het aanbod per webshop.

Juist ook beter dat je niet maar een specifiek model in Refurbished kunt kopen anders, zou het aanbod wel best beperkt zijn.

Goed voor het milieu

Of je er nou bewust voor kiest of niet, Een Refurbished soort is goed voor het milieu. Refurbished producen kun je in principe ook zien als gerecycled. Refurbished producten moet je zien als bestaande producten die worden hergebruikt. Nieuwe producten uitbrengen zal dan minder gebeuren.

Als je echt veel waarde hecht aan een beter milieu, dan is het voor jou ideaal dat je geld kunt besparen en een steentje bijdraagt aan het milieu.

Met welke nadelen moet je rekening houden?

Genoeg voordelen heeft een Refurbished Apple Watch of eigenlijk alle Refurbished producten. Toch zijn er ook nadelen en ook die moet je natuurlijk weten. Hieronder de nadelen die er zijn:

Het wordt minder aangeboden

Een Refurbished product( in dit geval de Apple Watch) wordt niet overal aangeboden. Sterker nog, het aanbod is erg beperkt. Een normale soort of tweedehands is makkelijker te verkrijgen( zowel online als bij een fysieke winkel). Je kunt niet een winkel binnenlopen en aangeven dat je opzoek bent naar een Refurbished Apple Watch.

Dat komt omdat Refurbished types alleen bij bepaalde leveranciers worden gebracht en aangeboden. Het zal vrijwel zeker altijd gaan om een leverancier waar je niet eerder van hebt gehoord tenzij, je daar al eerder wat hebt gekocht.

Qua aanbod heb je dus allesbehalve een uitgebreide keuze. Als je een normale soort wil kopen, dan kun je nog kiezen uit diverse (web) winkels. De bekendste zijn natuurlijk Bol.com, Coolblue, Mediamarkt etc. Maar er zijn verder nog genoeg anderen die het aanbieden.

De (web) winkels die Refurbished (Apple) producten aanbieden zijn op een handje te tellen. Je kunt dus minder kieskeuriger zijn.

De nieuwste modellen zijn niet direct Refurbished beschikbaar

Je kunt een Refurbished model in principe gewoon kopen als deze nog relatief nieuw is. Maar dan moet deze wel zeker al een aantal maanden geleden zijn uitgebracht. Is er bijvoorbeeld een nieuwe Apple Watch die echt pas is uitgebracht, dan is hiervan nog geen Refurbished model beschikbaar.

In dit geval moet je dan toch echt voor een normale soort gaan. Als er een opvolger is uitgebracht, dan is de kans nog groter dan het op-een na nieuwste model wel Refurbished voldoende beschikbaar is.

Altijd kans dat je minimale gebruikssporen aantreft

Van de buitenkant is een Refurbished type zo goed als hetzelfde. Je zult er dus nooit iets aan opmerken zou je denken. Het kan wel maar het hoeft niet. Het is namelijk zo dat je altijd kans hebt dat je na aankoop minimale gebruikssporen kunt tegenkomen.

De staat van een Refurbished exemplaar scoort sowieso een voldoende maar, deze is wel onder te verdelen in drie categorieën:

 • Zo goed als nieuw: Dit is de beste staat uit het rijtje. Als je hiervoor kiest, gaat het om een Apple Watch met helemaal geen gebruikssporen of heel minimaal. Minimale gebruikssporen zijn kleine herkenbare punten waaraan je kunt zien dat het product eerder is gebruikt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mini krasjes op de wijzerplaat. Dit is een Apple Watch waarbij er dus geen gebruikssporen te bekennen zijn of juist wel maar, dan wel heel beperkt.
 • Zeer goed: Na zo goed als nieuw is dit de staat die het beste is. Op zo’n exemplaar tref je gegarandeerd gebruikssporen aan alleen, zijn deze minimaal. Nog steeds gewoon een Apple Watch waar je prima mee overweg kunt.
 • Goed: Dit is de minst goede staat die er is. Een goede staat maar de gebruikssporen zijn net als bij zeer goed sowieso aanwezig. Het verschil is alleen dat deze in grotere mate te zien zijn. Hierbij gaat het niet meer om mini krasjes maar, kun je eerder rekenen op echt grote zichtbare krassen tot wel barsten.

Uit deze drie zijn de prijsverdelingen ook verdeeld. Een Apple Watch Refurbished zo goed als nieuw kost wat duurder dan een zeer goed soort. Een zeer goed typekost weer wat meer dan er eentje met de status goed.

Kun je de staat vooraf weten? Jazeker!

Iedereen heeft natuurlijk een andere voorkeur qua staat. Dan is het maar goed ook dat je voor aankoop al kunt zien wat de staat is van de desbetreffende Apple Watch die je als Refurbished type wilt kopen.

Op een website hoort in ieder geval altijd wel te staan wat de staat is. Je wilt natuurlijk natuurlijk niet een soort kopen in een zo goed als nieuw status en eindstand, ontvang je er eentje met de status”goed”.

Natuurlijk kun je dan gewoon ervoor kiezen om het te retourneren maar, liever ontvang je het in één keer goed.

En als er niet bij staan wat de staat er van is, dan kun je dat natuurlijk gewoon informeren.

Let ook wel op dat iedere webshop de staat op een andere manier omschrijft. Er staat dan niet geschreven wat de staat is maar, het uiterlijk. Gewoon andere woorden die neerkomen op hetzelfde:

Zo goed als nieuw= uitstekend

Zeer goed= heel goed

Goed= redelijk

Kijk dus niet verbaast op als je deze woorden ziet i.p.v. in deze blog!

Wanneer past het niet bij je?

Iedereen kan uiteraard een Refurbished variant kopen. Aan de kosten zal het in ieder geval niet liggen.

Je moet wel ermee kunnen dealen dat je met een horloge gaat rondlopen die niet “100 procent” nieuw is.

Eventueel zul je er misschien ook minder mee lang kunnen omgaan in vergelijking met een Apple Watch die niet is gebruikt.

Het past niet bij jou als je echt per se een volledig nieuwe Apple Watch om je pols wilt dragen.

Als het aan jou ligt, betaal je liever 100 euro extra en er wel een “ echte “ origineel exemplaar ervoor terugkrijgt. Jij bent te origineel ingesteld om te betalen voor iets wat al gebruikt is.

Conclusie: Een Refurbished Apple Watch is er in ruime mate!

In deze blog heb je de belangrijkste informatie kunnen lezen over de Refurbished Apple Watch. Hieruit kun je opmaken dat het een prima keuze is voor als je, een Apple Watch wilt zonder de maximale prijs ervoor te hoeven betalen.

Bovendien zijn er meerdere modellen beschikbaar dus, de kans is groot dat je er minimaal één uit weet te pikken. Het voelt daarnaast ook vertrouwder aan dan een tweedehands versie en hoef je er minder aan te twijfelen.

Er zijn ook nadelen maar in mijn ogen, wegen de voordelen hier zeker tegen op. Garantie, meer zekerheid en zowat hetzelfde ervoor terug voor een mindere prijs. Een Refurbished exemplaar geeft het je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *