Een iPhone 11 is natuurlijk een prachtig toestel om in bezit te hebben. Ook heeft dit toestel een prachtig scherm en dat is nou net, waar je bescherming voor wilt. Misschien heeft het scherm van je iPhone 11 al eerder schade moeten lijden. Eerst had je nog geen behoefte aan een screenprotector maar, nu ben je van gedachte verandert. Het scherm is het belangrijkste gedeelte van een toestel dus, wil je het scherm extra veiligheid bieden. In deze blog lees je welke screenprotectors er zijn voor de iPhone 11, hoeveel ze kosten en waar je eventueel nog meer op moet letten.
Natuurlijk neem je het maar voor één reden: het scherm net zo mooi willen behouden
Een screenprotector kopen voor je iPhone 11 of überhaupt een telefoon, dat doet iedereen zeer zeker om dezelfde reden. Deze reden is het natuurlijk dat het scherm net zo schadevrij is als, toen je het toestel gekocht of gekregen hebt. Elk krasje dat er om welke reden dan ook op komt, is er één te veel.
Laat staan dat er op het scherm echt duidelijke barsten zichtbaar zijn, dat wil je natuurlijk al helemaal niet hebben. Voor het scherm zou dit absoluut een groot litteken even op z´n zachtst uitgedrukt.
Als je je iPhone 11 zo prettig vindt, gooit schade aan het scherm (flink) wat roet in het eten. Je iPhone 11 zou maar vallen met als uitkomst, een flinke barst op het scherm. Misschien wel zo groot dat verder gebruik niet eens meer van toepassing is.
En als dit eenmaal gebeurt, dan is dit alleen maar op te lossen door schermreparatie. Nou staat een schermreparatie al best lang bekend om het feit dat, het een type reparatie is dat best wel aan de dure kant is.
Bij schermreparatie is het ook zo dat hoe nieuwer de iPhone, hoe duurder een schermreparatie je gaat kosten. Met een screenprotector is het overigens niet gegarandeerd dat het scherm geen schade kan oplopen maar, de kans is echt wel een stuk kleiner.
Welke soorten iPhone 11 screenprotectors zijn er qua materiaal?
Voor je iPhone 11 kun je kiezen uit meerdere soorten screenprotectors. Het soort screenprotector vertaald zich eigenlijk naar waar de screenprotectors van gemaakt zijn. Net als bij een Apple Watch case en iPhone hoesje, zijn screenprotectors gemaakt in verschillende materialen. Echter is het aanbod van materialen wel veel kleiner.
Uit de volgende materialen kun je kiezen:
- Glas
- Plastic( doorzichtig)
- Siliconen
- Tempered glass
- Metalic
Geen enkel materiaal is slecht maar, met een glazen screenprotector is de bescherming het meest optimaal. Het aanbod van de glazen materiaal is ook ruim dus, dat is zeker een extra pluspunt. Uiteindelijk moet jij natuurlijk kiezen welk materiaal screenprotector het best bij je past.
Hoeveel kost een iPhone 11 screenprotector?
Net als bij hoesjes zijn de iPhone (11) screenprotectors een koopje indien, het je niks uitmaakt wat voor screenprotector het voor jou moet gaan worden. In het goedkoopste geval heb je er al eentje voor slechts een kleine 4 euro. In het duurste geval kost een screenprotector je ongeveer zo’n 40 euro.
De screenprotectors vanaf 20 euro zijn vaak zogeheten screensafe screenprotectors. Dit zijn screenprotectors die voorzien zijn van een extra beveiligingslaagje( eigenlijk een soort folie). Hierdoor is het toestel nog extra beschermd tegen voornamelijk vallen en stoten.
Maar een screenprotector heb je dus al voor super goedkoop en zelfs de duurste prijs, is allesbehalve duur te noemen.
Waar kun je aan zien dat het een iPhone 11 screenprotector is?
Er zijn best een hoop iPhones en dat betekent ook een hoop screenprotectors. Bekijk of informeer dan ook altijd naar of de screenprotectors die je ziet, wel geschikt zijn voor de iPhone 11. Zo’n screenprotector is natuurlijk op maat gemaakt en ieder toestel heeft zijn eigen afmetingen.
Je kunt dus geen iPhone 11 hebben met een screenprotector die geschikt is voor de iPhone 12. Wanneer je zomaar een screenprotector koopt merk je uiteindelijk toch, dat deze te groot of te klein is voor je iPhone 11.
Maar hetzelfde geldt ook voor de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Als er alleen staat dat de screenprotector geschikt is voor de iPhone 11, dan is dat ook alleen voor dit model.
Je kunt kiezen voor meerdere screenprotectors in één verpakking
In sommige verpakkingen zit één screenprotector maar in sommige verpakkingen twee, drie of zelfs meer. Opvallend genoeg is dat ook voor meerdere screenprotectors in een verpakking, de prijs nagenoeg hetzelfde blijft. Je kunt drie screenprotectors hebben voor pakweg nog geen tien euro.
Niet bepaald noodzakelijk maar wel, zeker handig om altijd een paar extra te hebben. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je meteen een nieuwe screenprotector plaatsen.
Past de screenprotector ook erop als je gebruik maakt van een hoesje?
Zowel van het hoesje als de screenprotector wil je als bescherming voor je iPhone 11. Maar kan dit ook? Jazeker al moet je wel even checken naar de termen die je ziet.
Case Friendly
Als je deze term ziet verschijnen, dan gaat het om een screenprotector dat geen hinder vormt voor het hoesje. Met een screenprotector en hoesje is je iPhone 11 dan ook tot het uiterste beschermd.
Er zijn best wel veel van dit soort screenprotectors. Dat is ook zeker voordelig want, een screenprotector zorgt zoals de naam ook zegt alleen voor bescherming van het scherm. Als je alleen een screenprotector kunt gebruiken maar geen hoesje, dan wordt er voor de achterkant en zijkant van het toestel geen bescherming geboden.
Als je echt de meest optimale bescherming voor je toestel wilt( in dit geval de iPhone 11), dan heb je zowel een hoesje als case friendly protector.
Full screen/ edge to edge
Dit is een term met als betekenis, dat het om een screenprotector gaat die niet geschikt is om te combineren met een hoesje. Alleen bescherming voor het scherm maar, dat geldt dus niet voor de zij- en achterkant.
Weet dus dat het hoesje niet bepaald een goede match is met een full screen/ edge to edge screenprotector.
Screenprotector plaatsen kost je slechts enkele secondes
De screenprotector op het scherm plaatsen doe je vliegensvlug door het, alleen als een soort puzzelstukje erop te laten klikken. Als de screenprotector vast blijft zitten, betekent dat het goed zit. Zie in dit filmpje hoe de screenprotector wordt geplaatst:
Er bestaat ook een screenprotector met een hele opvallende taak: je privacy een beetje kunnen afschermen
De meest opvallende screenprotector waaruit je kunt kiezen is, er één die gericht is op je privacy. Nou denk je vast van ” op wat voor manier heb ik dan privacy”? want met woord privacy denk je toch eerder aan woorden als Face ID, Touch ID etc.
Maar niet alleen dat hoor, er zijn ook screenprotectors die ook een enig aandeel hebben in je privacy te kunnen beschermen. Dit zijn screenprotectors waarbij je alleen de dingen op het scherm kunt zien als, je het toestel zelf vast hebt.
Soms ben je op een korte afstand tussen zoveel mensen dat sommigen wel eens, proberen stiekem mee te gluren. Met dit type screenprotector zit dat er dus niet in. Misschien niet zo´n grote rol in de privacy te beschermen als functies zoals Touch ID en Face ID maar, het is toch wel een enige vorm voor jezelf om je privacy enigszins af te schermen.
Deze screenprotectors zijn zwart van kleur en hebben een gepantserd glasachtige look. Vergelijk het met die politievoertuigen met gepantserd glas waarbij je niet kunt zien wie er in het voertuig zit.
Conclusie: De screenprotectors heb je ruim voor het uitkiezen
In deze blog heb je kunnen lezen dat, er genoeg screenprotectors zijn. Maar vooral ook dat de ene screenprotector de andere niet is. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. Aan de beginprijs van slechts een paar euro’s en het aanbod kan het in ieder geval niet liggen.
Kortom, het scherm van je iPhone 11 is met een screenprotector beter bestemd tegen onverwachte situaties als vallen en stoten.